Elfstedentocht onzeker: deelnemers op veel plaatsen te dik

De Elfstedentocht gaat waarschijnlijk niet door. Volgens de rayonhoofden is het te gevaarlijk om de tourtocht te organiseren: de deelnemers zijn op veel plaatsen nog te dik. Dit nieuws en een prijzenlabyrint met een geopolitiek hindernissenparcours in Globaal Nieuws.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even een vraagje: Geldt dat ook voor de winnares van Hollands Next Topmodel van 2008? Zij was toch slechts op één plaats te dik?

Reageer
gravatar

Dat wordt ie wel. Broodje Unox grissen en onderweg ophappen. Je hebt helemaal geen tijd om eens lekker uitgebreid te gaan zitten lunchen.
het is de 4-daagse niet.

gravatar

Onzin. De reden dat de elfstedentocht niet doorgaat is het boerkaverbod. De overheid kan niet tolereren, dat allerlei schaatsers met teveel gezichtsbedekkende kleding op de tv te zien zijn.

Henk Bleker (staatssecretaris platteland) en Ingrid Spies (minister van veiligheid) overleggen in het geheim in Friesland met de rayonhoofden om de elfstedentocht niet door te laten gaan. Henk en Ingrid hebben de rayonhoofden beloofd om een groot aantal bruggen af te breken als de tocht niet doorgaat. Deze bruggen zijn namelijk lastig bij de vorming van het ijs, zoals de rayonhoofden in hun rapport “een brug te veel” hebben aangetoond. Henk en Ingrid zijn geen bruggenbouwers, dus ze zullen wel tot overeenstemming komen.

Hans Hillen heeft het leger al gestuurd om stiekem kleine laagjes van het ijs te schrapen, zodat het te dun wordt.

Reageer
gravatar

Zo bewijst Máxima toch maar weer dat ze die Machiavelli prijs dik heeft verdient. Wat een klassemanier om te laten weten dat je je vent te dik vindt! Jammer alleen dat het hele volk hier onder moet lijden. En dan hij heeft nog niets eens zijn troon bestegen….

Reageer
gravatar

Dik? Te dik? Vaag hoor.
Ik ben voor meetbare criteria. Dus de volgende keer als het Elfstedengebeuren weer onze aandacht vraagt, wil ik graag een tabel met dikheidswaarden en zo. Dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is.
Ook een tabel met vetpercentages zou een goed inzicht geven in deze materie.
Als dit geen goed idee is, weet ik het niet meer. Ik zeg: Doen!

Reageer
gravatar

Och, of men blijft door toegenomen omvang steken, of men slaat een groter wak maar wordt dan beschermd door de hoeveelheid vet: walrussen en dergelijke lukt het uitstekend om te overleven onder deze condities.

Het enige nadeel lijkt me het grotere wak: dat duurt wat langer met aanvriezen.