Schorsing Contador leidt tot onrust op werkvloer

Ben Elker eist 7e plaats op in Tourpool

Het schrappen van Alberto Contador uit de uitslag van de Tour de France 2010 leidt tot onrust op de werkvloer. De uitslagen van vele duizenden Tourpooltjes staan ter discussie. Ben Elker, data-analist te Bilthoven, is één van de betrokkenen. “10 euro kostte de pool. Na de zege van Contador eindigde ik op een verdienstelijke negende plek, maar net buiten de prijzen.”

Nu blijkt dat Elker met terugwerkende kracht als zevende is geëindigd, vlak boven Teun van personeelszaken. “Toen ik gisteren het nieuws hoorde, heb ik de organisator van de pool direct een mail gestuurd om mijn geldprijs op te eisen”, vertelt de 34-jarige data-analist uit Bilthoven. “Het kan toch niet zo zijn dat Schleck wel de zege in de schoot geworpen krijgt, maar ik niet mijn deel van het prijzengeld?”

Organisator Henry de Meutere van debiteuren vindt dat de uitslag niet zomaar gecorrigeerd kan worden. De Meutere: “Je kunt niet doen alsof Contador er nooit geweest is. Moeten we bijvoorbeeld alle individuele etappes gaan corrigeren? En waren de etappes wel hetzelfde gelopen zonder Contador? Daarnaast beroept Teun zich op de verjaring van de uitslag, dus waar dat geld vandaan moet komen weet ik niet.”

Volgens insiders neemt een nationale herberekening maanden in beslag. Het gaat om vele honderden euro’s. Ook dan is het niet zeker dat de uitslag geldig zal blijven. Mensen die op basis van de nieuwe uitslag alsnog binnen de prijzen vallen, wordt dan ook aangeraden het geld de komende 20 jaar niet uit te geven. Data-analist Elker ziet een herberekening met vertrouwen tegemoet: “Ik weet waar ik recht op heb. Maar het allerbelangrijkst vind ik natuurlijk dat er een stap in de richting van een schone sport gezet is”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Outsider, uw licht homofoob aandoend essay doet de homocultuur in ons land geen goed. Waarom zou ons land, historisch dé vrijhaven voor vervolgde homo’s uit de hele wereld, een stringent anti-homo beleid moeten gaan voeren? De door u bedoelde geïrriteerde minderheid ziet sowieso in alle verworvenheden van een volwassen democratie een bedreiging. Recent repte een plaatselijk missionair actief geestelijk leider nog van ‘vervolging’ van zijn geloofsgenoten in Nederland. Hij voorzag dat zijn geloofsgenoten, ondanks massale immigratie, het risico liepen slachtoffer te worden van progroms en hij uitte bij die gelegenheid tevens het verwijt dat er o.a. in de NK’s schaatsen, turnen, zwemmen, hockeyen en ijszeilen, geen enkele ware gelovige in aangepaste kleding kon worden gesignaleerd in het deelnemersveld. Laat ons niet verder polariseren; de twee minderheden moeten in Nederland vreedzaam coëxisteren, hoe moeilijk dat ook voor beiden zal zijn.

Reageer
gravatar

Overigens ben ik van mening dat het soort foto zoals boven dit artikel, niet meer vertoond moet worden. De veronderstelde winnaar in een nichterig geel rompertje die op de Champs Elysées de toenmalige nr. 2 (jongeheer Schleck) een tongkus geeft en nr. 3 onaangeroerd naast het podium in de kou laat staan, alleen omdat die hetero is en Rabokleuren draagt, je reinste discriminatie. Hebben we hier nog niet genoeg Gay Pa Reets en Roze Zaterdagen in Nederland? Elke keer dat een dergelijk beeld verschijnt jagen we een minimaal aan- en ingepaste minderheid van zo’n anderhalf miljoen zielen in de gordijnen. Wat weegt een ziel? 21 gram. En hoeveel gewicht kunnen deze ijzeren cultuurgordijnen eigenlijk aan? Gaan we door met deze gehomologiseerde orgasmen, tot El Z. hier persoonlijk een baardstokje vóór komt steken? Nou, dan zijn de rapen goed gaar.

Reageer
gravatar

Zo zie je maar, dat na een drukke werkdag een leerkracht geen alcoholische dranken tot zich moet nemen en/of te snel moet reageren.

Lieve Bøs Showfør (# >>>>4),

Ik bedoelde huitante. Een verschrijving. Ik weet van mijn hoofdaktestudie op de kweekschool, dat Huitante in België en Zwitserland meer ingeburgerd is, dan quatre-vingts, zoals septante en nonante in plaats van soixante-dix en quatre-vingt-dix.

Mijn verontschuldigen. Ik hoop dat je het niet doorvertelt aan de schoolleiding.

Reageer
gravatar

Ja beste Bøs Showfør (# >>>>>>>>>1),

Je zult het wellicht niet willen geloven, maar als kabouter heb ik het beste voor met ieder mens en elk dier. Zelfs met Bøsbestuurders, dat zegt in deze tijd wel wat!

Wie denk je dat jouw schoolbøs elke nacht reinigen? Nou dan!

Dat Zuid in Rotjeknor is toch niet zo erg als jij je voorstelt, ondanks dat jij daar jouw rondjes rijdt. Langzaam maar zeker zie je tout Rotjeknor die er toe doen, verhuizen naar de overkant. Neem nu de aanwassende uitgaansgelegenheden en theater (Ahoy, Feyenoordstadion, Luxortheater, Zuidpleintheater, fotomuseum, eetcafé Zuid enz.), het snelgroeiend aantal yuppenappartementen en de gezellige dorpse plekken zoals Heijplaat en Oud-Charlois.

Het ongezellige winkelcentrum Zuidplein is altijd nog beter dan de Koopgoot, de Lijnbaan en de rest van het centrum, al zijn er meer zakkenrollers in Zuid. Maar dat laatste geeft toch ook meer sfeer. Zo’n gezellig Dickens kerstavondsfeertje, weet je wel, weet je niet.

Reageer
gravatar

Vergis ik me nou of zit Carrotte te vaak in een Rotterdamse auto? Bus kent ook al zijn pappenheimers, maar zit waarschijnlijk te vaak thuis om te rijden.
Over de overgrote familie van de Paulussen zal ik het maar niet hebben. Marg00tje is vast stiekem een kerel.
En Pr.. en nog wat zit hier in de gedoogzone.

Reageer
gravatar

Zonder dope is er geen hope. Als er toch nog een Dertienstedentocht komt, ben ik voorstander van het vrij verstrekken van Coke, met erwtensoep, Fries bruinbrood en roggebrood met roomboter en suiker.
Na afvallen (uit de rit of aan de lijn) is een Fries kruidenbitter toegestaan.
Contador, Willem-Alexander, Pechtold en Wilders mogen het voortouw nemen,

Reageer
gravatar

De winnaar van de laatste echte staatsloterij is Mark R.* met troostprijzen voor Maxime V.* en Geert W.* Van de eerste twee weet ik het niet, maar van de laatstgenoemde ben ik zeker. Zijn gedrag vertoont immers een voortdurende paranoia als gevolg van gebruik van verboden middelen. De roep om diskwalificatie wordt steeds luider in het land.

Voetnoot
* Volgens goed gebruik in de pers worden achternamen van verdachten niet vermeld.

Reageer
gravatar

Nu in een eerder draadje het Wiskundig Model al aan de orde is gesteld, rijst bij mij de vraag hoe het mogelijk is om bij het wegvallen van één (1) waarde uit de uitslag (Contador) twee (2) plaatsen te stijgen op de eindlijst (van negen naar zeven). Legt u mij dat uit svp.

Reageer
gravatar

Hij had zoveel doping gebruikt, dat hij maarliefst twee plaatsen in het Klassement innam. Beide plaatsen is hij nu kwijt en kunnen deerhalve opgevuld worden met ‘schone wielrenners’
Ondanks een mimitieuze zoektocht zijn die nog niet gevonden.

gravatar

Juist als schooljuf zou u dienen te weten, dat de Fransen juist een Beter woord voor 8 hebben, dan welk ander volk dan ook: ‘huit’! “Wie ‘t weet, krijgt een acht!” zou u veel vaker moeten roepen, tegen de arme kindertjes in uw klas. (Dat helpt.)

gravatar

Beste Bøsbstuurder,

Toen god de telwoorden uitdeelde, was hij de Franse acht vergeten. Daarom nam de eerste Fransman, die het tellen had geleerd (van een toevallig passerende Arabier), het eerste geluid dat hij hoorde. Dat was het huithuit van de kleine bontgekleurde Franse Fierefluiter. De man kon slechts met moeite tot tien tellen, daarom is tachtig geen huitième geworden, maar een rekensom: quatre-vingts.

Dat Franstaligen (m.u.v. van Belgen aan gene zijde van de taalgrens) met een vogelgeluid kunnen tellen mag een godswonder heten.

gravatar

Eèèèèh…., juf? Huitième is wel goed Frans, hoor. Het betekent alleen geen tachtig, maar achtste. De geniale vondst het ‘octante’ te vervangen door ‘quattre-vingt’ houdt de Fransen scherp in hun rekenvaardigheid. In vroeger tijden kregen zij daarvoor (ook hier te lande) de waardering die dat verdient. Niet alleen spraken wij vol bewondering over ‘Leven als God in Frankrijk’ tevens hebben wij de waardering voor de financiële capaciteiten der Fransen en hun bewonderenswaardige amoureuze capaciteiten bezongen in de uitdrukking ‘Farnk en Vrij’. Kom daar tegenwoordig nog eens om bij -pak ‘m beet- een willekeurige schooljuf

gravatar

Inmiddels heb ik de oplossing van dit vraagstuk gevonden: Alberto Contador reed in de betreffende tour ook mee als B-rijder. Een soort van B-merk, zoals Volkswagen die heeft in de vorm van Skoda.
Op dertiende plek in de tour geëindigd: Otrebla Rodatnac. Verdacht!

Overigens is het de eveneens Spaanse Wielrenner Guiseppe Martini geweest die het wereldrecord alter-ego’s had die meefietsten in één grote wielerronde. In de Giro van 1973 startte hij maar liefst twaalf keer.

gravatar

Jaja, ook ik heb ergens in een lade nog een goed voorspelde touruitslag met Schleck als winnaar liggen. Zodra ik die gevonden heb ga ik die euro’s alsnog claimen, winnen is tenslotte winnen!

Reageer
gravatar

Peter Winnen ook ja, daar heb ik ook nog een oude weddenschap op staan i.v.m. het bergklassement ooit. Daar hoeven maar 4 renners wegens dopinggebruik geschrapt te worden en die euro’s rollen mijn kant op. Of tegen die tijd wellicht weer de guldens!

gravatar

Wedden dat ik een kans van 0,00000005% heb om de staatsloterij te winnen?

Reageer
gravatar

Beste Carrotte, gebruik dan geen doping, want dan is de kans dat je de hoofdprijs terug moet betalen vijftig procent. Nagerekend is jouw totale kans om de hoofdprijs te winnen dan nog slechts 0,000000025 %.

gravatar

Beste Jeettje, jij mag al helemaal niet meedoen, want je loopt met je hoofd in de Rotjeknorse wolken. Die bevatten, zoals algemeen bekend, onder andere drogerende en hallucinerende stoffen.

gravatar

Oh, oh, oh, Ca’otte toch! Zoals je het al hebt begrepen is je kans nu reeds gehalveerd ‘met dank aan’ je obsessieve dopinggebruik. Nu blijkt ook nog dat jij inderdaad jij bent en is je kans verder gereduceerd tot de helft van Wortel 0,00000005%. Je hebt nu reeds verloren en bent van verdere mededinging uitgesloten wegens een schorsing. Eventueel eerder gewonnen prijzen dien je terug te betalen. Eerder gedane inleg ben je kwijt. Bovendien mag je je de komende jaren niet vertonen in een trui met kleur.

gravatar

Hahaha beus showfeur,
Door de wortel te nemen van 0,00000005%, wordt die kans aanzienlijk groter! Maar dat begrijpen vereist enigermate van wiskunde-kennis en dat kunnen we natuurlijk niet van een eenvoudige beusshowfeur verwachten. Anders gezegd: ik duid het u niet euvel. Gaat u gewoon door met uw goede werk.

gravatar

Wortel, dat is slechts zo in de nog immer in gebruik zijnde wiskunde, zoals door een stel Grieken bedacht. Met het nakend bankroet van dat land, is tevens die wiskunde failliet. In de NIEUWE wiskønde is het niet langer mogelijk dat zoiets onwenselijks zich voordoet.
Hoezeer u ook verlangens mag koesteren in die richtig: NEEN! ik ben op geen enkele manier bereid u te nemen.

gravatar

weerom een bewijs dat kabouters goed zijn voor het ontstaan van 136% van alle Wereldleed! Dat Zuidplein ligt op Zuid. Dat is DUS geen Rotterdam!
Een beetje Rotterdammer houdt zich niet op met Zuid of kabouters.
De weg kwijtraken, ik? Ha, ik zal u brommen! De weg is dat harde spøl onder mijn wielen. Die raak ik heus niet kwijt, hoor!

gravatar

Paulusje, Paulusje, wat zit je er weer naast. Ik woon in Hillegersberg Zuid, alwaar de luchtkwaliteit prima is, boven het landelijk gemiddelde zelfs. Nu is dat verschil met dat landelijk ook niet weer zó moeilijk vanwege de varkensmestwalmen die over het Brabantse land trekken, maar toch.

En het Zuidplein heet wel zo, maar is het niet – een plein waar men rondheen kan rijden.
Another one bites the dust, zullen we maar zeggen.

gravatar

Rotjeknorse kleine j,

In principe kan men overal omheen rijden, al zou er een complete woonwijk tussen staan.

Overigens rijdt onze Bøs Showfør eerst driekwart om het Zuidplein heen om vervolgens even een plasje te doen in het bushalteplashokje onder het metrostation aan de noordzijde. Daarna rijdt hij weer dezelfde route. Nou jij weer!

Een gewezen vriendin, elfje Hadjememaar, woont daar ook in Hillegersberg-Zuid. Altijd verkouden en moe en misselijk van die neerdalende rommel uit de havens en de petrochemische industrie in Europoort.

gravatar

Kan iemand die kwaadsprekende kabouter even de bevroren bodem in timmeren (puntmutsje naar beneden!)? Dat gedrocht beschuldigt mij er nu alwéér van, mij tot Zuid te verlagen. Ik kom daar NIET!
Als Rotterdammer ga ik vele kanten op, maar NIET naar Zuid!