CDA: Verbied openlijk ethanolgebruik

Gebruikersruimten moeten ergste nood lenigen

Als het aan de christendemocraten ligt behoort ethanol in de horeca vanaf deze zomer tot het verleden. “Ethanol brengt niet alleen bewezen lichamelijke schade aan de gebruiker toe, maar kan ook voor het bedienend personeel nadelige gevolgen hebben”, aldus een vertrouwelijke nota.

Journalisten van De Telegraaf troffen de nota 0%, voor ú en uw naaste! aan op een USB-stick die door een fractiemedewerker was achtergelaten in een Haags proeflokaal. Het document bepleit het aan banden leggen van de consumptie van dranken met een C2H6O-gehalte boven de 0,3 promille binnen de horeca. Eigenaren van café’s en restaurants mogen de dranken wel blijven verkopen, maar moeten voor klanten een aparte gebruikersruimte inrichten. “Uiteraard kan dit vanuit het oogpunt van de volksgezondheid niet dezelfde ruimte zijn als de rookruimtes”, aldus de nota.

In de plannen krijgt de politie extra bevoegdheden om bezoekers van horecagelegenheden te controleren op naleving van het verbod. In de praktijk betekent dit dat ter plekke een blaastest wordt afgenomen. “Om de pakkans te verhogen kunnen in de gang naar de toiletten mobiele blaassluizen worden ingericht, analoog aan de alcoholcontroles op de weg”, stelt het rapport.

De maatregel past binnen de op het partijcongres ingezette radicale centrumpolitiek van de christendemocraten. In een reactie licht Henk Bleker het plan toe: “Lees mijn interview in Elsevier. Ethanol kan vooral voor twintigers tot grensoverschrijdend en ongepast onzedelijk gedrag leiden. Bovendien verhoogt het de kans op ongenuanceerde uitspraken en daaruit voortkomende gewelddadige ruzies, maatschappelijk ongenoegen en wereldoorlogen. Zelfs als er anderen zijn die de kar in de blubber willen laten staan zal ik net zo lang duwen tot dit verbod er komt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja Outsider, op die Tour gaan wij! Miss Lucked is trouwens de aanduiding voor voormalige geliefden. Dan komt er ook een aflevering waarin Miss Kraam wordt verkozen. Dat zal de politica zijn die de meest gênante en pregnante on-zin en -waarheden weet uit te kramen. Een andere aflevering wordt gewijd aan Miss Baksel, de grootste keukenprinses, een aan Miss Leiding, de beste feminiene manager, een aan Miss Daad, waarmee het heerlijkst gerollebold kan worden en ook een aan Miss Tery, maar daar weet ik niet zoveel vanaf. Er wordt nog over getwijfeld of het programma wellicht ‘Op Volle Toeren’ moet gaan heten.

Reageer
gravatar

In feite kunnen Outsider en Bus zo een spannende, nieuwe soap creëren. De Mol zal het leren! Graag hier solliciteren bij Outsider of Bus. Als je echt niet met Zuidelijk Nederland om kunt gaan, mag het bij mij ook.
Miss Kraam is iets voor een medische soap en Miss Tery is voor ons, mannen, een publiek geheim.

gravatar

32a, als we op die toer gaan, waarde Bus, dan zijn er nog legio Missverkiezingen nodig op tv; bij voorkeur in speciale “Mol”lige of ge “Mol”de formats. Neem bijvoorbeeld Miss.nl dus Miss Punt nl, toegesneden op vrouwelijke VVD en CDA staats-secretarieel aangestelden die er in slagen zonder Ruttelijke ondersteuning doch Bloksgewijs de laatste rudimenten van de verzorgingsstaat onder het tapijt te vegen. Of: Miss Lag voor voor gevallen vrouwen die zich liggend proberen staande te houden. Miss Lukt voor gescheiden vrouwen die weer op de huwelijksmarkt of bij Vrouw zoekt Boer opduiken. Of Miss Demeanor voor gedumpte society-vrouwen die onverwachts uit hun rol vallen en via Joop van Tellingen in Privé of Weekend hun blote kont aan het grauw menen te moeten tonen. Ik zie John de Mol Jr. al driftig pingen aan zijn advocaat hoe hij kostenloos ideeën kan overnemen. En tenslotte voor structureel liefdadigheids wingewest Afrika een altijd actuele Miss-titel: Miss Oogst.

Reageer
gravatar

Ik hoorde gisteren op het nieuws dat er een meldpunt komt voor alle vormen van misbruik.
Hier kunnen we dan onze klachten over ethanolmisbruik e.d. deponeren.
Nu maar hopen dat ambtelijke molens wat sneller gaan draaien dan gebruikelijk het geval is…

Reageer
gravatar

Kunnen we niet gewoon collectief kappen met dat hele koolstofmetabolisme? Het is nogal ouderwets en slecht voor het miljeu? Afgaande op gaschromatigrafische beoordelingen van exoplaneten, en rekeninghoudend met de tot nog toe bekende moleculaire eigenschappen, is er een goede kans dat metabolisme op basis van arseen helemaal zo slecht nog niet is. Zijn we ook niet meer zo afhankelijk van die zuurstof producerende bladgroenkorrels, en al die broeikasgassen kunnen we ook afschaffen. Winst all over…
Wie durft?

Reageer
gravatar

Was het niet de door het CDA en de zijnen aanbeden alchemist Jezus van Nazareth die erin slaagde water in wijn te veranderen?
Dan vallen onze christendemocraten hiermee toch mooi van hun geloof! Blasfemie, das wat het is!

Reageer
gravatar

Wat wil het CDA hiermee bereiken? Dat er nog meer banen die aan het Proletariaat ter beschikking stonden zullen verdwijnen? Dat Wij in de Amsterdamse Grachtengordel niet simpelweg meer onze H2C6O mogen nuttigen? Dit gaat ten koste van de Arbeid. Wat is de volgende stap? We willen toch zeker niet het recht op C4H8O3 kwijtraken?

[BENT U HIERTEGEN STEM DAN OP DE PARTIJ AN D’ARBEID (PANDA)]

Reageer
gravatar

Ik vrees een voortschrijdende decarbonisering van de maatschappij, die precies past in het straatje van het inmiddels (bijna, dan) ontzettend duurzame CDA2.0 zoals Ruth Peetoom en de haren voorstaan.

Reageer
gravatar

Klaarblijkelijk denkt Henk Bleker nog maar weinig na; zijn hersens bevinden zich nu -hopelijk tijdelijk- dertig centimeter onder zijn navel. Al dat verbieden door het CDA op agrarische gebieden werkt averechts; de thuisteelt van bio-ethanol wordt er alleen maar door gestimuleerd. Straks in plaats van illegale hash- en papaverteelt door Talibaanse asielzoekers, als nieuwigheid ook nog illegale suikerrietplantages en clandestiene alcoholstokerijen. En voor je het weet trekken illegale Viagra-kwekerijen een precedentloos spoor van instabiele bekkens en late zwangerschappen door dit land.

Reageer
gravatar

Stelletje kibbelende Rotjeknorders van de reacties op twintig,

Alle drie de elektriciteitsstoringen vonden deze maand boven de grote sloot plaats. Wat mij opviel was, dat in Hillegersberg de storing verreweg het snelst werd verholpen. Waarschijnlijk heeft mevrouw De Swart – moeder van de Stedindirecteur – daar een kamertje in het bejaardenhuis Breggesteyn aan de Mendelssohnlaan.

Tja, denk ik dan, in Rotjeknor is de rol nog steeds nader dan de rock.

Reageer
gravatar

Niets van dat al. Ik en mijn stichting hebben geconcludeerd dat met Rotterdamse stroom een webserver draaiende wordt gehouden waar illegale en tevens niet toegestane content op wordt gehost. Wij hebben dus logischerwijs van Stedin geëist de stroomvoorziening aan Rotterdam te staken.
Als de bovengenoemde server wederom online komt zullen wij ons beraden op verdere maatregelen jegens Stedin.

gravatar

Geachte heer Tim Kok,

Helaas moet ik vaststellen, dat u het verkeerde bedrijf aanspreekt. Stedin is een publiekrechtelijk bedrijf, dat slechts energienetwerken beheert. U dient zich te richten tot de elektriciteitsverkoper. In dit geval is dat waarschijnlijk Eneco. Bij dat Rotjeknorse bedrijf is echter de scheepsrol ook nader dan de rock volgens een locale gewoonte die nog stamt uit de tijd van de WIC.

gravatar

Slechts gedeeltelijk juist, meester Paulus. Stedin is niet een publiekrechtelijk bedrijf maar een 100% dochter van Eneco Holding NV. Wel heeft Stedin een publiekrechtelijke taak. Het is, om het wat verwarrender te maken, een privaatrechtelijke rechtspersoon met een publiekrechtelijke taak. Moeilijker kan ik het voor u niet maken. Helaas!

gravatar

eester Paulus, mag ik u fijntjes, doch verwoestend opmerkzaam maken op het vaststaand feit dat Rock & Roll voltooid verleden tijd zijn? De aardsvaders van dat genre lopen reeds met wandelstok, voor zover zij nog geen tuinierende activiteiten op buikhoogte beoefenen, natuurlijk. Met zwakke nieuwe helden als U 2 of nog erger, Coldplay, Keane en andere meelijwekkende musici, is de stromming totaal afgeschreven. Bossa Nova, Jazz, Son, Coladeira en Funana hebben zichzelf echter inmiddels zodanig herpakt, dat de oordopjes der jeugd wellicht zelfs spoedig niet langer pathetische dance, doch heuse muziek ten gehore zullen brengen.
Daar kunnen Stedin, Hillebillieblues, noch Zuid iets aan veranderen.

gravatar

Dit zal nu toch wel de laatste keer zijn geweest dat Eneco/Stedin en wie dan ook stagiaires uit Amsterdam aan het Rotterdamse netwerk laat prutsen?

Ontwikkelingshulp is mooi, maar mag nooit tot wantoestanden en ontdooide koelkasten leiden.
Het is dat ik recentelijk een nieuwe koeling heb aangeschaft welke de temperatuur aangenaam lang vasthoudt zodat de temperatuur van de champagne niet te hoog oploopt, maar hoe anders had dat kunnen zijn!
En ja, om on topic te blijven: alle taxen zijn voldaan.

Daar wordt het spul wel duurder van, maar een beetje heer kan net zo min zonder als een buschauffeur zonder dieselolie. (tenzij residerend in Arnhem)

gravatar

Inderdaad, in Arnhem is de bøs weer aangesloten op het elektriek. Men beschikt daar over een soort railsloze tram. Dit betekent dat een passende oplossing kan worden gevonden voor de herplaatsing van de Amsterdamse stagiaires en tegelijk alhier het leven weer zijn gewone loop kan hervatten.

gravatar

Ach ja, in Arnhem rollie uit de trollie.
Ook dichterbij huis kun je zonder dieselolie met de bus, hoor. De RET heeft sinds kort enkele elektrieke bussen, zonder verlengsnoer, noch voorzien van die spanningloze bovenleidingen. Gewoon, ‘huppekée, de stekker dr in, nachtje wachten en ze kunnen rijden. Die dingen rijden op Zuid, dus ik heb ze nog niet kunnen zien. Evenzeer dichtbij, kan Den Haag aan het gas. Dat wil zeggen: in Haaglanden rijden de bussen op aardgas. Op gezette tijden kun je zelfs tot in Rotterdam de rood-witte bussen van Veolia zien rijden, waarbij al gauw de gedachte opkomt dat de busstuurder de schoonmoeder in een lijkkist op het dak vervoert. Waarschijnlijk is dat niet zo. Op het dak bevindt zich de gastank van de bus.

gravatar

Ik pleit er wel voor om daklozen vrij te stellen van genoemd verbod. We kunnen hen uiteraard dat warme gevoel niet ontzeggen gedurende het voorspelde winterweer. Wellicht kan het Leger des Heils speciaal voor hen mixdrankjes met wodka, spiritus en antivries uitdelen.

Reageer
gravatar

Goed initiatief. Ik vind wel dat het gebruik van C6H12O6 in dit soort maatregelen onterecht stelselmatig genegeerd wordt, terwijl het gebruik hiervan ook tot zeer onsmakelijke toestanden leidt. Aanpakken dus!

Reageer
gravatar

Kom zeg, ik laat me niet zomaar verbieden ! Al sinds mensenheugenis bezorg ik den mens (m/v) vergetelheid en bewustzijnsverruiming. Nee, ik krijg een kater van het CDA; laten ze zichzelf maar verbieden als kiezerneppend en -verwarrend element !

Reageer
gravatar

Ik kan me nog een verhaaltje herinneren van Willem Wilmink (Daan)in ‘De Blauwgeruite Kiel’, het kinderkatern van Vrij Nederland toen dat nog een leesbaar blad was, de zeventiger jaren dus.
Daan is een jongetje wat in de hemel komt na een noodlottig verkeersongeval en beleeft daar wat avonturen.Op een gegeven moment heeft hij het met Petrus over de politiek en Petrus antwoord hem: “Het CDA? Spreek me daar niet van; daar is de Lieve Heer van aan de drank geraakt”.

Om maar te zeggen dat met dit verbod de C nog weer verder afdrijft van het DA.

gravatar

Is het misschien een idee om ethanol te belasten? Dan snijdt het mes aan alle kanten en hoeft er waarschijnlijk minder bezuinigd te worden door de overheid de komende jaren. Als het trouwens aan mij ligt, mag suiker ook belast worden, want daaruit wordt per slot van rekening de ethanol vervaardigd.

Reageer
gravatar

Carotte, uw ideeën beginnen nu kwalijk te rieken. Belasting heffen? Ook op suiker? Ook op graan? En dan zeker ook nog BTW dáár weer over heffen? En statiegeld? En een verwijderingsbijdrage?

U haalt nu de woede van Schiedammers en Vlaardingers op uw hals! Bedenk dat er maar 3 letters tussen zitten om van de C een G te maken en dan kan het erg benauwd worden. Dit zijn geen grappen meer!

gravatar

Ei, geluk is met u: ik verneem net dat de opregte Scyedammer Heer Spaland nu in het donker zit, hetwelk hem belet u te responderen. Evenzo vele Vlaardingers die uw idee niet meekrijgen vanwege wederom een grote stroomstoring.
U kunt nog even rustig ademhalen, Carrotte

gravatar

Wellicht is het noodzakelijk de onfortuinlijke wortel te duiden wat een garote is. Wel, peentje, begint het te dagen, als ik verklap dat een redelijk succesvol muzikant in Brazilië er ooit een liedje over schreef, genaamd ‘Garote de Ipanema’? Eerlijk gezegd zou het mij niet verbazen, indien u -zoals te doen gebruikelijk- ook nu geen idee hebt waarover het gaat.

gravatar

Met betrekking tot de weinig spannende tijden in de regio: ook deze keer lijk ik de dans weer net te ontspringen.
Schiedam en Vlaardingen zijn minder gelukkig. Dat is overigens een gewone gang van zaken, aldaar. Daar geldt immers: heel soms hebbie wel leuke dingen, maar elke dag hebbie ook Vlaardingen!

gravatar

Ja, heer busshowfeur en Jeetje. De girl from Ipanema is inderdaad een leuk liedje. Al is het genre niet mijn favoriet. Daarvoor moet je in de 17e eeuw zijn. Maar ja, toen reden er nog geen bussen…

gravatar

Heer Jeettje, de onbenøl doet de bossa nova zwaar tekort. Hoewel ik meer heb met de prachtige muziek, dan met het instrumentarium, zoals door u afgebeeld. Ik ben met dat instrumentarium niet bekend, moet ik u bekennen. Wellicht kunt u mbv de al-dan-niet vrijwillige mdewerking van dat worteltje duidelijkheid verschaffen?

gravatar

Ik meen dat de bedoeling is dat men plaatsneemt op de zetel, waarna men (ik houd het hierbij, noem geen namen, wijs geen schuldigen aan) een lus om de hals van de plaatsgenomene legde, na hem stevig verankerd te hebben aan het toestel, en deze lus stelselmatig door een schroefmechanisme begon te verkleinen.
Dat liep niet vaak goed af, hetgeen ook de bedoeling scheen te zijn: vooral de aanhangers van Franco hebben zich nog geruime tijd van dit toestel bediend om niet-aanhangers van Franco te ‘bekeren’. Wat nooit lukte, natuurlijk. Men praat nogal moeilijk met dichtgesnoerde keel.

gravatar

Franco? Dat is toch de man op wiens aanwijzing het allereerste gerichte luchtbombardement plaatsvond? Kernika is de klap nooit echt te boven gekomen.
Rotterdam heeft dat als voorbeeld gehad, enkele jaren voordat onze stad kennis maakte met het speelgoed van de Oostenrijker, die het liet uitvoeren.

gravatar

Met het uitvallen van het elektriek te Schyedam is ook de rede in De Speld tot stilstand gekomen, geloof ik… het is maar een mening. Naar mijn beste kennis wordt al belasting geheven op ethanol onder de benaming accijns, waarover (inderdaad) weer BTW wordt geheven. Nu is een zekere TW wel aanwezig, maar een bepaald evenwicht moet wel in stand worden gehouden.

Het betoog over het schroefmechanisme heeft mijn warme belangstelling. De directie van Stedin is dus gewaarschuwd. Men krijgt nu dus nog een eerlijke kans door de vragen van GroenLinks, maar als dat niet helpt dan gaan we het over een andere boeg gooien. Het is een inbreuk op mijn privacy wanneer de netbeheerder gaat uitmaken wanneer mijn koelkast wordt ontdooid. De bemoeizucht gaat wel erg ver tegenwoordig.

gravatar

Rijd jij nou bus of doe ik het?

Als chauffeur weet je toch hoe de vlag er bij hangt?!

De bonden komen pas in actie als er wat duidelijks op tafel ligt. In de bus heb je niet zoveel aan ze. Een kongsi met taxichauffeurs zou kunnen werken.

Reageer
gravatar

@Willem Holtmans:

Aansluitend bij dit verbod:

– Verbied het doen van generaliserende opmerkingen.
– Verbied het doen van radicale uitspraken
– Verbied peilingen waarin de SP groter wordt
– Verbied het verbod op H2O2!

Reageer
gravatar

Ik had verwacht dat we een tsunami aan verontruste reacties zouden zien van der dienders vakbond. Alleen dienders met ‘zekere voorkeuren’ zullen erop zitten te wachten, aan het werk te moeten in een blaasfuik op het toilet. ‘To do a blowjob at the loo’ lijkt mij voor de overige dienders geen lolletje. Worden dat dan ‘weiger-ambtenaren’?

Reageer
gravatar

Hahaha! Uw humor bereikt weer een ongekend hoog peil, heer busshowfeur. Vooral van de blowjob moest ik heel hard lachen. Dank daarvoor.

gravatar

@Willem Holtmans:
Aansluitend bij dit verbod:
– Verbied het doen van generaliserende opmerkingen.
– Verbied het doen van radicale uitspraken
– Verbied peilingen waarin de SP groter wordt
– Verbied het verbod op H2O2!

gravatar

Sorry, Willem, journalist in ontbinding, maar waterstofperoxyde is een verworven recht. Het schijnt een wondermiddel te zijn voor Nederlands patriotisme.
En als je er wat van zegt, ook al bedoel je het goed, krijg je geheid Rihanna aan je broek! Wat wil je nog meer? Zeker in jouw positie, toch…? 😉

gravatar

Jaja, maar dit betekent ook inperking van godsdienstvrijheid, immers: miswijn moet kunnen toch?

Ik zie een complot: Bleker wil natuurlijk dat alleen maar bio-ethanol gebruikt mag worden die door zijn Groningse kongsi wordt geproduceerd.
Of dat, of hij zit onder plak van een non-alcoholische twenny.

Reageer
gravatar

Laten we dan ook het gebruik van diwaterstofmonoxide aanpakken.
Le-vens-ge-vaar-lijk spul!
Gebleken is namelijk dat alle gepleegde moorden immer te maken hebben met DWMO-gebruik.

Reageer
gravatar

Ik pleit voor een speciale ruimte voor mensen met een alcoholpromillage tussen de 0,5 en de 2. In deze ruimten, met gedimd licht en subtiel tot harde muziek, zullen gesprekken vol sensuele innuendo en politiek incorrecte grollen gevoerd kunnen worden.

Op deze manier hebben wij vooraanstaande burgers eindelijk geen last meer van deze schreeuwlelijks en kunnen we eindelijk uitvoerig praten over het weer en waar het heen gaat met dit land alvorens vroeg naar bed te gaan.

Reageer
gravatar

Herman, ik ben het eens met je voor rustruimten met alcoholpromillages waarvan de grenzen wat mij betreft aan de lage kant wel wat ruimer zouden mogen liggen, maar aan de hoge kant niet boven de 2 promille, omdat er anders geen zinvol gesprek kan worden gevoerd.

Ook of juist niet met een CDA-er.

Een “joint light” en af en toe een sigaar moeten kunnen.

Kaffeïne moet óók kunnen! Waar is de koffieautomaat? Oh jé, help, ik ben verslaafd.

gravatar

Niet alleen de paapsen hebben een ritueel probleem, ook de gereformeerden. Traditioneel worden de kerkenraadsvergaderingen afgesloten met het nuttigen van glaasjes Schiedamse ethanol. Bij een ethanolverbod komt er nooit meer een eind aan de vergadering.

gravatar

Ach ja, die goede oude tijd toen het CDA nog wat te zeggen had. Nu ze afstevenen op minder dan 10 zetels in de peilingen kunnen we de ethanol rustig laten waar die is. Het CDA waakt, het Nederlandse volk laat ze maar in die waan.

Reageer
gravatar

Ik ben niet zo goed in scheikunde, maar ik neem aan dat C8H10N4O2 de formule voor gebakken lucht is?