Deeltjesversneller ontdekt Dodo

‘Dit hadden we niet verwacht’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Overigens kan niet worden uitgesloten dat de Dodo (tussen twee VOC-vlootbezoeken dóór) gewoon spontaan is uitgestorven, hij kan zich eenvoudig hebben doodverveeld. Een recenter voorbeeld daarvan is (in april 1915) het massaal en collectief uitsterven (door verveling) van 1.600.000 Armeniërs. Aktieve hulp daarbij door Jonge Turken en Koerden wordt nu strikt ontkend ondanks een Franse beschuldigingen in die richting. Turkije overweegt door deze voze aantijging uit de NAVO te stappen, de VS zal dus andermaal grote vriendschappelijke druk moeten zetten op haar vroegste (1863-1865), maar meest eigenwijze, bondgenoot om haar bases in Turkije te kunnen behouden. De rest van Euro-Europa kijkt star de andere kant uit, net zoals tijdens de gewraakte gebeurtenissen: Sarkozy IS de hedendaagse Dodo.

Reageer
gravatar

Het IKV (InterKerkelijk Vredesberaad) is op audiëntie geweest bij de opvolger van Methusalem I, paus Benedictus XVI en heeft toestemming gevraagd via een speekseltest vast te mogen stellen of de laatste (de XVIe) biologisch verwant is aan de eerste (Iste). Tevens kan dan via een eenvoudige DNA-test worden vastgesteld of er een biologische verwantschap is met de Dodo als intermediaire evolutiefase. Cumulatief (stapelend) longitudinaal onderzoek toonde namelijk aan dat zich in de Dodo-jaren onder de Nederlandse bemanningen in den vreemde Beeldenstormers bevonden die alles wat katholiek van con- en professie was, liquideerden; het “papenvreten” was toen erg in zwang. Het zou dus zomaar kunnen dat de priestervariant “dodo non pedofilius” indertijd door menselijk ingrijpen is uitgestorven en nu weer teruggekweekt zou moeten worden in de laboratoria van de klein- en grootseminaries.

Reageer
gravatar

Live beelden
De ontdekte loopvogel heeft de onderzoekers geen windeieren gelegd. De VARA en SBS hebben al hoge sommen geboden voor de eerste live beelden van het anachronistische stuk pluimvee. De ontdekker noemt de vreemde vogel een “kip met gouden eieren.”

Passende oplossing
Staatssecretaris Henk Bleker zei in een reactie bij Pauw en Witteman dat het hier om een “niet toegelaten vogelsoort” moet gaan, die mogelijk “een gevaar voor de windhandel” vormt, en beloofde een passende oplossing te zullen zoeken. Hij waarschuwde wel, dat hij niet voor “ieder bijzonder geval” een uitzondering kan maken. Hij wilde niet ingaan op een vraag van Jeroen Pauw over het zgn. God-deeltje.

“Begrip”
In reactie op Kamervragen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren zei de staatssecretaris begrip te hebben voor de ontstane opschudding, en verklaarde dat de walgvogel daarom “naar goede VOC-traditie” zal worden geslacht.

Reageer
gravatar

Het heeft even geduurd voor ik mijn reactie op dit fenomeen op Pirate Bay heb kunnen plaatsen omdat ik de boeken die ik als bron hiervoor gebruik nog niet gekopieerd had. Het betreft hier “The Time Machine” van H.G.Wells en “Reis om de wereld in 80 dagen” van Jules Verne. Minn excuses derhalve voor de opgelopen vertraging, dit is nu eens niet de schuld van NS.

Reageer
gravatar

Nee Gerrit, maar wellicht is jouw gedachte het uitzoeken waard. Mogelijk is het de aanzet om een thematisch attractiepark te starten. Wat denk je van ‘Dode Dodopark Dodewaard’?

gravatar

Uit het niets of uit een ei? In ieder geval het verleden achterhahaald.

Nog fffff stevig doordraaien dan komt die dinosaurus vanzelf!

EN God? Het is maar hoe je dat definieert! Ikzelf spreek liever over een beginpunt van dit universum van vrije wil dat zo magisch en synchroon een schepping presenteert.

Reageer
gravatar

Het gerucht gaat dat de laatste kolonie dodo’s is geconsumeerd door Nederlandse zeevarenden in Mauritius op zoek naar proviand. Volgens verslagen van al 450 jaar geleden overleden ooggetuigen smaakten ze olie-achtig. Dit tekent dan weer de VOC-mentaliteit dat alles wat op twee poten liep en veren had, eetbaar was. Dit beseffende, breekt mij soms het koudzweet der schaamte uit: hoeveel Native Americans zal de crew van Peter Stuyvesant wel niet hebben opgegeten tijdens hun verblijf in Fort Nieuw Amsterdam? Hangt ons nog een claim boven het hoofd i.v.m. genocide?

Reageer
gravatar

Neen, beste Leeflang, geen claim.
Maar over pak-‘m-beet 50-60-121 jaar zullen wij excuses moeten aanbieden: dat doet zeer.

Toch sprankelt er iets van hoop: de opvarenden noemden het beest de walgvogel. Kennelijk toch iets van moreel besef bij die VOC-ers?
We kunnen dat aflezen aan het verloop van het aanstaande CDA congres.

gravatar

Dat gerucht is even hardnekkig als foutief. Hoewel de aanwezigheid van de VOC-zeelieden de dodo geen goed deed, was het dier uiteindelijk ook zonder deze lui ten dode opgeschreven. Het was te groot en log om niet ten prooi te vallen aan roofdieren met een andere smaakbeleving dan de zeelieden. Wat dat aangaat is er weinig veranderd: het was ook toen reeds makkelijk de schuld van al wat fout kon gaan bij ‘die buitenlanders’ te leggen.

gravatar

Ah nee, het beest had buiten zeevarenden geen natuurlijke vijanden. Het werd slechts voor de lol neergeknuppeld omdat het zo makkelijk was, heb ik mij laten voorlichten.
Dus ja; het waren de passanten, de gelukzoekers. De waarheid is hard, doch moet verteld worden.

Gelukkig was er geen sprake van inheems volk, zodat wij geen excuses hoeven maken, dat scheelt.

gravatar

Het laatste wat ik over dit onderwerp las, was de mededeling dat Portugezen ratten hadden meegenomen, al dan niet per ongeluk. Aangezien de Dodo niet gebouwd was op vijanden en ratten zoals bekend geen goede smaak hebben, was de Dodo een makkelijke prooi.

gravatar

Inderdaad, DAT was het: meegebrachte ratten! Ik wist dat het verwijt slechts zijdelings terecht was, dat het mee gereisde ratten waren, was ik vergeten.

gravatar

Och ja, Portugese ratten, waarom ook niet. De ratten op de Hollandsche schepen waren zeker opgegeten of verkocht?

Maar dan zullen ze toch zeker de eieren hebben genuttigd? Het beest zelf was ruim van kalkoengrootte. Hoewel ik niet weet hoe groot die Portugese ratten dan wel niet … dit leidt niet tot iets zinnigs, geloof ik.

gravatar

@Bøs Showfør: Nederlanders zijn toch geen ‘buitenlanders’? Nu niet, en toen ook niet. Buitenlanders, dat zijn pas buitenlanders.
Even als voorbeeld: of een Belg nu in Nederland is of in Duitsland, of Frankrijk, of Engeland, of dus Mauritius, bij blijft een buitenlander.
Voor Nederlanders geldt dat dus ook: in Nederland geen buitenlander, dus ook in Mauritius niet…

gravatar

Wel Dokter, het ligt nét even iets genuanceerder. Ook het buitemlanderschap is aan ontwikkeling onderhevig. Er moet ernstig verschil gemaakt worden tussen onze eigen buitenlanders en buitenlanders die er niet echt bij horen. Er ligt een voorstel om de eerste groep het predikaat ‘Binnenlandse Buitenlander’ te geven, terwijl daarmee de tweede groep nog iets verder van ons verwijderd zal worden en aangeduid met ‘buitenlandse buitenlanders’. Helder toch?

gravatar

Een zwart gat weet ik niet, maar het gezicht doet me sterk denken aan m’n broertje, 176-167. Kan moeilijk inschatten hoe groot deze dodo is, maar het lijkt me wel een zware jongen.

gravatar

De snelheid van de deeltjes in de deeltjesversneller is blijkbaar ook nog een raadsel bij CERN. Die van de Dodo-deeltjes waarschijnlijk ook.

gravatar

Bokhoven onthoudt zich vooralsnog van commentaar.

Wel heeft Diederik Stapel aangeboden inzage te geven in zijn testresultaten welke tot deze verbluffende ontdekking hebben geleid.

Dat op zich is al een unicum, aangezien de heer Stapel tot voor kort toch enige terughoudendheid betrachtte als het ging om de onderbouwing van de resultaten van zijn onderzoeken.

gravatar

Het kenmerkt de Wijsheid van prof. dr. Bokhoven: vooral niet te hard van Stapel lopen en pas met commentaar komen als hij werkelijk weet waarover hij het heeft!

gravatar

Jazeker! Sterker nog, het ontdekken van Boudewijn heeft de deeltjesversneller op het spoor gezet, dat er wellicht nog andere dodo´s te vinden zouden moeten zijn. Het resultaat mag verbluffend heten!

gravatar

Beste Carotte,
Wederom heb je weer eens geen idee waarover je het hebt. Hoewel de deeltjesversneller de dodo heeft ontdekt, betreft het wel dode exemplaren. De dodo zal derhalve NIET leven.
Blijf vooral doorgaan met planken Miss Slaan!

gravatar

Nog even doorzoeken en ze vinden het bewijs dat God bestaat.

En dan het bewijs dat god niet bestaat of beter niet meer bestaat.

God zegt ik besta bij de gratie van geloof. Maar zegt de mens als ik straks bewijs dat U bestaat is het geen geloof meer en bestaat U niet meer…..