CC: European People's Party

Franse overheid verlaagt waardering kredietbeoordelaars

"Mintgroen nog altijd een prima oordeel"

De Franse overheid heeft vanmorgen bekend gemaakt de waardering van de drie grootste kredietbeoordelaars naar beneden bij te stellen. Moody’s en Standard & Poor’s verliezen hun AA-status en krijgen nu respectievelijk ratings AH en VV. Fitch krijgt een schamele B10 toebedeeld.

Een woordvoerder van het Franse ministerie van Financiën laat weten geen alternatief te zien na de recente afwaardering van Frankrijk door S&P: “Het feit dat onze kredietwaardigheid is gedaald van AAA naar AA+, is voor ons een duidelijk signaal dat de kredietbeoordelaars geen idee hebben van de puinhoop op ons departement. Als bedrijven niet beschikken over de noodzakelijke gegevens om ons adequaat te beoordelen, rest ons geen keuze dan onze waardering van hun kredietwaardigheidsbeoordelingen naar beneden bij te stellen.”

Anne Soulé van Fitch reageert verontwaardigd op de bekendmaking van de Franse overheid: “Wij hebben altijd garant gestaan voor de kwaliteit van onze beoordelingen. Wat we berekenen is per definitie waar, ondanks regelmatige miskenning hiervan.” Beleggers die op de analyses van Fitch vertrouwen, hoeven zich volgens Soulé geen zorgen te maken: ”Een beoordeling van B10 lijkt laag, maar de Franse overheid heeft verzuimd naar buiten te brengen of de twee indices dezelfde kleur hebben. Onze experts verwachten dat het om mintgroen gaat en dan betreft het nog alleszins een prima oordeel.”

De drie agencies zijn skeptisch over het belang van dit type beoordelingen: “Het is belachelijk dat nationale overheden zich tegenwoordig bemoeien met het beleid van commerciële instellingen”, aldus Pierre Leroi van Moody’s. “Maar de media hebben ook boter op het hoofd door zo veel waarde aan hun oordeel te hechten. Dit is werkelijk de wereld op zijn kop.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

die criminelen van kredietbeoordeelaars behoren in de gevangenis te zitten en het moet deze criminelen organisaties verboden worden van af heden zich te bemoeien met de financiele wereld.

Reageer
gravatar

die criminelen van kredietbeoordeelaars behoren in de gevangenis te zitten en er moet een verbod komen om dit soort criminelen organisaties in de toekomst verboden worden zich te bemoeien met de financiele wereld.

Reageer
gravatar

Wat je die Sarkozy ook allemaal voor de voeten kunt werpen; voor een oud-Hongaar spreekt hij verdraaid goed Frans; je hoort het verschil niet met JeanMarie LePen. En als er nou één echt Frans is, dan is het het wel JeanMarie.

Reageer
gravatar

Ik zeg dat die schuld niet rechtsgeldig is omdat er geen actieve instemming over heeft plaatsgevonden. Tegenwoordig wordt je in verNederland dus geboren met een schuld van 24.000 pleuro. Als kadootje voor het aan de Staat geven van je kind. Een land zou helemaal geen geld moeten kunnen lenen.

Dit geldsysteem werkt niet (meer) naar behoren: geld zou zuiver een ruilmiddel DIENEN te zijn. Het is ge-escaleerd tot een totalitaire uitzuigerij met extreme winsten voor een elite.

Jammer genoeg kan ik geen links meer plaatsen anders had ik je graag doorverwezen. Niet nar een achterkamertje maar analyse van dit slavernij-systeem in het volle licht. Probeer het eens op NieuweMediaNieuws punt nl , daar vind je meer.

Maar inmiddels ziet de Sarkozy er maar uitgewrongen uit. Toch gaat ie stug door. De Franse arrogantie op het toppunt. Bonjour nog aan toetoet.

Reageer
gravatar

@srLeoSalazar:
France has lost its AAA rating. This means they are no longer allowed to sell small batteries #FactsWithoutWikipedia

Reageer
gravatar

Het werd tijd dat we de Grote Drie: Standard and Poor’s,Moody en Fitch een wat geringer invloed geven op onze BNP’s. Al die miljarden die zij thans wekelijks in stilte doen wegvloeien in de zakken van speculanten, verdienen een maatschappelijker besteding. De guillotine daarvoor uit het vet te halen is nog wat prematuur, maar verdient zeker aanbeveling als ‘last resort’, vooropgesteld dat collaborerende politici evenzeer “hoofdelijk” aansprakelijk worden gesteld. Het lijkt verdorie 1672 wel; het Eurovolk is radeloos, de Euroregeringen zijn redeloos en de Eurozone is reddeloos. Maar niet getreurd, rechts in beeld doemt onze Verlosser de lachende scheerkwast Mark Rutte op, gesecondeerd door zijn CDA dol-, hol-, rol- tol- en volmaat JanKees de Jager. (Cijfers kunnen niet liegen, maar dit soort leugenaars kan uitstekend cijferen) Dit in- en InHollandse orator/debaterduo geleidt het proletariaat uiterst bekwaam dwars dóór bitter en zuur, naar het laatste uur.

Reageer
gravatar

Mintgroen? Ai, dat is een flinke stoot onder de gordel van die Galliërs. Lentegroen, ala, bij saliegroen altijd gelijk bijkopen natuurlijk maar mint…. Iemand interesse in vijf miljoen ton pork bellies?

Reageer
gravatar

Neen, Sint Paulus. Wij corpsballen beheersen de wereldeconomie. Na weer een ons onwelvallige partij te hebben benadeeld gaan wij naar onze kerk, ook wel de kroeg genoemd, om het gouden vocht rijkelijk te laten vloeien.

Reageer
gravatar

In Apelfoort staat nog een hele grote naald die zo door de grote luchtballon van het internationale financiele wezen heen prikt waarna alle valse lucht eruit is. Inclusief de bankiersbonussen, de belachelijke hypotheekrenteaftrek, VVD’ers die zich onder het mom van financien met oplichting en zelfverrijking bezig houden en natuurlijk ook de kredietbeoordelaars. Als laatste opgeblazen clown vliegt Sarkozy uit de leeg waaiende ballon. Wat erover blijft kan naar de kinderen, die vaak eerlijker met hun speelgoed spelen dan volwassen met geld kunnen omgaan.

Reageer
gravatar

Apelfoorter, let op je woorden! De HRA is ons heilig huisje waar we heel hard voor gewerkt hebben. Weg met de ontwikkelingssamenwerking. Weg met die buitenlanders. Terug naar de gulden.
Weg met….. Uhh? Weg met die kredietbeoordelaars. Vroeger was alles beter.

gravatar

Apelfoorter, ge zijt een heerlijke doch onverbeterlijke optimist. Denkt u nu werkelijk dat de symbiotische relatie tussen bankiers en politiek ooit verbroken zou kunnen worden? Die is zo hecht als twee Maagdenburger halve bollen op elkaar. In dit vacuüm, voorwaar ik zeg u, zal nog eerder een kameel door het oog van een naald gaan, dan dat een VVD’er (als bankier of als politicus) ook maar één vals toegeëigende Eurocent aan de gemeenschap zou teruggeven. Onthoud, brave ziel: áls een VVD politicus en/of bankier ooit iets geeft; dan is het de geest. De erfenis (onaantastbaar voor erosie, de houtworm der ontwaarding of fiscaliteit) is dan allang veilig gesteld op genummerde rekeningen in Zwitserland of op de Kaaiman Eilanden. Hoort, zegt het voort.

gravatar

Deze bijstelling komt naar mijn mening als mosterd na de maaltijd. De Franse overheid kan door de late reactie naar verwachting grote schadeclaims tegemoet zien. De roep om aanscherping van wetgeving zal hierdoor denk ik alleen maar toenemen.

De EU heeft inmiddels een nader onderzoek naar de status van de kredietbeoordelaars afgekondigd en Barney Frank, voorzitter van de commissie voor financiële diensten in het Amerikaanse congres, heeft er al een uitgebreide hoorzitting over gehouden.

Fitch mag de nieuwe status B10 dan door een mintgroene zonnebril bekijken, en Carla Bruni zou het nieuws zelfs met nonchalante geste hebben weggewuifd als zijnde “rien de grave”, maar wat te doen mocht het gaan om modieuze combinaties van appeltjesgroen, -jawel- mosterdgroen, of zelfs Citroën-geel??

Het enige pluspunt dat ik kan zien, is dat de Franse overheid meteen een enorme slag heeft geslagen door de status van S&P niet tot D (=default) te verlagen, dus tot wanbetaler, maar zelfs tot het gevreesde VV. Zo ziet u maar, hoe er met de Franse slag wordt gewerkt. Chapeau!

H. Jan, Woudgraaf du Bois-le Duc

Reageer
gravatar

Chère Marianne, het is u ontgaan , maar de Marseillaise begint met: “ALLONS enfants de la patrie”; niet met: “ALLEZ enfants ..”. (er is verschil tussen aanvoegende wijs en gebiedende wijs). Deze verwisseling zaait tezelfdertijd ook enige twijfel omtrent uw AAA-status als waarachtige Franse Virgina Intacta.
N.B. Terzake van aktuele op- en afwaarderingen van maagdelijkheid verwijs ik naar Facebook (Wham, bam, thank you Madam) en Hyves en voor die van solvabiliteit volge men de Business-review op RTL 4 t/m 7.

gravatar

Overigens ben ik van mening dat men wellicht te luchtig doet over de deflatie van de kredietwaardigheid van La Grande Patrie. En wel hierom: vrijwel geheel het Franse volk zucht nu onder het financiële wanbeleid van zelf-geïnflateerde windbuilen als de co-vorst van Andorra (N. Sárközy Nagybócsai).
Hoort, de roep om revolutie schalt reeds over de Franse pleinen. Van Duinkerken tot Straatsburg – van de Marseillaise mères indignées tot de occupyers van La Défence, van wie de politie achteloos de dekens en het voedsel confisqueert, allen roepen zij eendrachtig in koor: “Nous sommes les 99%, démocratie réelle maintenant!”
En het welingelichte publiek van de Speld, overwegende voornoemde feiten, neemt deze voor kennisgeving aan en gaat over tot de orde van de dag.
Maar dit terzijde. 😉

gravatar

Chêr Marianne,

Merçi pour ton aide avec ce matiere compliquée! Je peux dire que je vais revoir la classification de S&P apres mon re-election, fin 2012. Je n’accepte pas les complaints de côte de S&P ou chaqu’autre agence de credit parçe que mon devis est: l’Etat c’est moi!

gravatar

maar het is dus wel ALLONS en niet AAALLONS etc.

gravatar

Waar gespeculeerd wordt over de maagdelijkheid van Marianne (en eventueel ook die van Maria) wil ik er op wijzen, dat traditioneel Marianne ten allen tijde een rode muts draagt Mede omdat de mosterd na de maaltijd uit Dijon komt, verdient het de voorkeur de Marseillaise te vervangen door het vele malen aanstekelijker Mariannelied: “Ga, ga, Marianne! Voer ons aan, verlos de maatschappij van de tirannen en maak ons vrij en maak ons vrij!”

gravatar

Kredietrating is zooooo 2008… en had Goldman Sachs niet ook de tripleA-status toen het failliet ging?

Een beetje modern land zorgt dat het veel likes op Facebook of +1’s van Google heeft.

Reageer
gravatar

Correctie, Goldman is nooit failliet geweest, hun schimmige derivatenproducten hebben juist vele faillisementen veroorzaakt. Daarnaast leveren zij bij tijd en wijle personen af die de kredietbeoordelaars afwaarderen zoals Monti en Draghi en die nieuwe Griekse premier.

gravatar

@Van Bralhuysen, Beursgoeroe – zjit, ben ik ook nog genaaid door mijn beleggingsadviseur…

gravatar

Hmmm, Dit zou wel eens een visceuze cirkel kunnen worden, waarin iedereen elkaar af gaat waarderen. Er zitten natuurlijk 26 letters in het alfabet, dus B10 is echt zo slecht nog niet. Als voorbeeld: Tuvalu (ten zuiden van Kiribati) heeft onlangs een kredietstatusverhoging van X46 naar X45 toegezegd gekregen. Hun premier Wizulazi reageerde verheugd: ‘Een stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet’.

Reageer
gravatar

Het lijkt inderdaad een lage waardering, maar dat komt door het feit dat Sarkozy gezien zijn geringe lengte altijd op een verhoginkje moet staan om de kredietbeoordelers een rating te geven. En van bovenaf gezien lijkt alles klein.

Reageer