‘Debat gesubsidieerde rechtsbijstand verkocht’

Boks Van der Staaij en Van der Ham verdacht

Volgens verslaggever Ferry Mingelen hangt er een luchtje om het debat over gesubsidieerde rechtsbijstand. De bespreking vond 8 december plaats in de Tweede Kamer.

Het debat kende een merkwaardig verloop. Zo interrumpeerde Ineke van Gent (GroenLinks) na de lunchpauze liefst vier keer vlak achter elkaar. Daarbij nam zij keer op keer standpunten in die indruisen tegen de beginselen van GroenLinks.

Voor de lunchpauze had Kamervoorzitter Gerdi Verbeet Dion Graus van de PVV al uit de vergaderzaal verwijderd vanwege zijn ‘merkwaardige brilletje en terugtrekkende haargrens.’ Mingelen noemt het ongebruikelijk dat een Kamerlid vanwege zijn uiterlijk uit de vergaderzaal wordt verwijderd. “Het is voer voor speculaties. Zeker omdat aan het begin van het debat al een discutabele motie was ingediend door Boris van der Ham van D66, waarna de Kamerleden gewoon overgingen tot de orde van de dag. Dit debat moet wel verkocht zijn.”

Parlementair verslaggever Frits Wester (RTL) nuanceert de woorden van Mingelen, maar geeft toe dat er verdachte zaken gebeurden tijdens en na het debat: “De uitslag van de stemming is opzienbarend: 141 leden stemden voor en 8 tegen; daarnaast zag ik Van der Ham en SGP’er Van der Staaij elkaar op de gang een boks geven. Toch ook niet iets wat je dagelijks ziet in de Kamer.”

Het presidium van de Tweede Kamer heeft een onderzoek aangekondigd naar de gang van zaken tijdens en na het debat. Zo wordt onder meer bekeken of op de uitkomsten van het debat over gesubsidieerde rechtsbijstand meer is gegokt dan op andere debatten. Ook de gangen van Van der Ham en Van der Staaij worden nagetrokken.

Koop nu de Speld Scheurkalender 2012 op speld.nl/shop


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Belangrijker vraag wellicht: wie zijn de hoofdsponsoren? En ja dan heb ik het ook over die partijtjes die net doen alsof ze voor het algemeen belang bezig benne.

“Voor de lunchpauze had Kamervoorzitter Gerdi Verbeet Dion Graus van de PVV al uit de vergaderzaal verwijderd”
Ik had gezien dat ie stonk.

Alle gekheid op een boksje: waarom lacht die ene man en de andere niet?

Reageer
gravatar

Er is helemaal niets gekocht in dit debat. Beide mannen hebben net daarvoor van Melanie Schultz een nicotinehoudend pufje gehad (deze eerste gratis) en ze kunnen er weer even tegen, vandaar die boks: het lijf voelt weer even “130 km”.

Reageer
gravatar

Ter complementering van het onderzoek zijn nog de volgende zaken nodig:
– De letterlijke tekst van de interrupties door van Gent
– De integrale tekst van de motie van der Ham
– Een foto van Dion Graus waaruit duidelijk blijkt dat de omschrijving ‘merkwaardige brilletje en terugtrekkende haargrens’ geuit door Gerdi Verbeet op waarheid berusten
– De namen van de 8 kamerleden die tegen de motie van der Ham gestemd hebben.

Reageer
gravatar

Maar wie gaat er nu door naar de volgende ronde van de Championsleague ? Dat is mij niet duidelijk. Voorlopig houd ik het maar op Rutte, hoewel hij natuurlijk kansloos is tegen Real of een andere club van formaat.

Reageer
gravatar

Ook Apelfoort is samengesteld uit bepaalde delen die het eerst niet met elkaar leken te kunnen vinden maar nu met wat smeergeld toch bij elkaar gekomen zijn. En dan nog wel zonder te fotoshoppen!

Reageer
gravatar

Hallo, mag ik ook eens eindelijk eens wat smeergeld terug ontvangen?
Ik heb 250.000 euro ge-investeerd in smeergelden. 100.000 euro ingezet bij een 1:4 uitkering. Dus netto steek ik slechts 50.000 euro in mijn zak. Het mooie is, is dat als er een zaak van komt,dat ik die volledig kan laten subsidieren. Ben ik nu zo slim, of zijn jullie nu zo dom?

Reageer
gravatar

Tuurlijk is het verkocht. De bewijzen spreken voor zich, maar de vraag is aan wie? Ik zie hier de hand van het internationale moslimterrorisme. Kun je wel zeggen dat het niet zo is, maar ik voel het aan mijn water. Je ziet toch wat er gebeurt!!!

Reageer
gravatar

Die rechtse is wel een religieus fundamentalist, maar geen moslim. Die kale ter linkerzijde zou moslim kunnen zijn, maar dan heeft hij zijn naam niet mee.
Het zal dus eerder een neo-liberaal gristenfundamentalistisch complot zijn.

gravatar

Dan zijn het crypto-moslims. Ze zijn overal!!! Stond in de Telegraaf. Grenzen dicht!!! Henk is het met me eens, en Ingrid ook.

gravatar

Ja, corruptie in alle lagen viert hoogtij. Het was natuurlijk een kwestie van tijd alvorens dit zich in de landelijke politiek zou manifesteren.
Nu is het dan zo ver, Nederland is officieel corrupt, waarschijnlijk ten gevolge van de recessie…

Reageer