Onze Taal: ‘Anakoloet verkozen tot Stijlfiguur van 2011 gewonnen’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Steile stijlfiguren en anders gespuis zijn wederom voorbijfietsgereden. Door mij is dit niet of nauwelijks meer voorbij te houden. Waar houdt het op? Aan het uiteindelijke?
Gezien de heen-en-weersomstandigheden zou ik zeggen, maar niets.

Reageer
gravatar

De anakoloet zou in de jaren 50 zijn ontstaan, dan zou je hem al veel vaker moeten zien en gebruikt worden. De kakvundigheid van de nederlandse leraren moet beter op het voetlicht geschopt worden. Dat vinden wij van mening.

Reageer
gravatar

Welk? Daarom nog aan toetjes!

De afwijking wordt tot norm verheffende trap. Maar het geboden hoofdartikel is wel te kort voor woorden. Desalnietemin ben ik van menING dat gebarentaal op deze plaats nog verwarrender zou klinken.

Reageer
gravatar

De Speld maakt geen domme fouten, maar intelligente. Die door intelligente lezers alszodanig direct door de mand vallen als zijnde anakoloeten.
Ietwat minder intelligente lezers menen er een fout in te zien – dat zijn dan de echte anakoloeten.

gravatar

Ik dacht een idee te weten wat anakoloet was betekende, maar nu twijfel ik toch denk ik.

Alle bovenstaande reacties hierboven doen mij vermoeden dat ik denk dat het iets anders niet kan zijn dan wat ik al gedacht had te menen.

En nu ben ik even van het padje kwijt.

Reageer
gravatar

Lieve Paulien,

Ik wil op jouw bericht reageren, maar leuk geprobeerd en immers geen anakoloeten zijn, door de vigerende definitie, die uitdrukkelijk zin geeft aan de betekenis, waarmee ik hoop mij voldoende te hebben uitgedrukt. Zodoende!

gravatar

Het CDA maakt via de gerehabiliteerde Jack de Vries bekend dat zij deze beschuldiging verre van zich werpt. Ze verwijst naar coalitie/gedoogpartner PVV voor het betere anakoloetische debatwerk. Ook jeune premier Mark R. mag zich -als oud JOVD debater- graag vermeien in financieel anakoloetisme.

gravatar

Nog even een addendum: een prominent lid van de PVV-fractie (tijdelijk in de luwte gehouden vanwege een rode kaart toegediend door de Kamervoorzitter en daarom hier anoniem figurerend), blijkt zich via een brievenbus-fixatie te hebben doorontwikkeld tot anaal-koloet. De gevolgen hiervan worden nu doorgerekend door het Sociaal Cultureel Planbureau en het wetenschappelijk bureau van de PVV.

gravatar

Bommen en duizend granaten: de vier iconen van CDA/VVD- anakoloetisme: Mark Rutte & Uri Rosenthal en Maxime Verhagen &; PietHein Donner. Allen in anabiose in regeer coalitie: “Geen extra bezuigingen nodig, of toch wel/niet?” en “50 miljard vergeten?: foutje, bellen even met Apeldoorn”. ‘t Volk kort geheugen heeft en gelukkig coalitie lang liegen kan.

Reageer
gravatar

En wanneer gaat de meerkoet nou eens winnen? Die doet ook altijd zijn best een beentje voor.

Reageer
gravatar

Anakoloet is – ik bedoel heeft tenminste zoals ik het dan zie nog geen bekend geworden zoals anagram in Nederland. Het verbaast of nee verwondert zelfs! me dat hij zo hoog op deze plaats in de uitslag staat. Klopt dit wel correct gedaan?

Reageer
gravatar

Onbewust is dit misschien wel zeker de meest gebruikte stijlfiguur ik bedoel telegraaf.nl of nujij.nl waar iedereen maar kan doen wat ie wilt maar niet doorheeft dat ie een anakoloet gebruikt