Belgische koning benoemt formateur voor 2015

Didier Reynders, formateur voor 2013, diende gisteren zijn ontslag in.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoezo Jeettje, Yves Leterme heeft ook veel langer demissionair geregeerd dan ‘gewoon’ als eerste minister. Eenmaal demissionair kreeg Yves ook veel meer de handen op elkaar dan toen hij volledige verantwoordelijkheid had. Nu een week of drie een gewone regering en dan een hoopvolle crisis met bijbehorende val van het kabinet zal België goed doen. Een demissionaire di Rupo, die zich inzet voor het Vlaams verklaard krijgen van woorden als trottoir, embattent, frittes en consigne zal sterker zijn dan ooit.
On y va!

gravatar

Jewel, Bøs, maar Leterme (de termijn?)heet nu Di Rupo. Toon Hermans-achtige naam.En hij spreekt nauwelijks Vlaams. Spannende tije: één verkeerd verstaan woord en het knalt uit elkaar.

gravatar

Ik moet Neuzel gelijk geven, want ik begrijp die Belgen onderhand niet meer: Ze hebben een taalstrijd terwijl de Vlaamstalige ex-premier een Waalse naam heeft (Leterme) en een Waalse minister die een Vlaams aandoende naam heeft en ook nog uitstekend Nederlands spreekt (Reynders). Ondertussen laten ze het land regeren door een Italiaan die nauwelijks Nederlands spreekt (Elio di Roeppie-Roeppie di Propellor). Voor zover al niet een feit, begint Belgenland aardig op Berlusconië te lijken: het voorbeeld van een perfect georganiseerde chaos. Zo’n Italiaanse premier past daar aardig in.

Reageer