Bestuurscrisis Ajax eist eerste dode

Man (27) overlijdt door extreme verveling

De soap bij voetbalclub Ajax heeft deze week zijn eerste dodelijke slachtoffer geëist. De 27-jarige Hein te Broekelaar uit Wormer kwam maandag om het leven tijdens het kijken van het Sportjournaal.

Te Broekelaar zou tijdens een interview met Raad van Commissarislid Keje Molenaar plotseling naar zijn hoofd hebben gegrepen en vrijwel meteen zijn overleden. Autopsie heeft uitgewezen dat de doodsoorzaak taedial cerebral infarction (TCI) is, een zeldzame vorm van acute hersenbloeding die optreedt bij extreme vormen van verveling. De man had al eerder geklaagd dat hij de langlopende crisis bij de club zat was, maar zijn dood kwam toch als een klap voor zijn omgeving.

Dood door extreme verveling komt steeds vaker voor; cardiovasculair specialist Jofons Swart van het AMC waarschuwt dat meer mensen slachtoffer kunnen worden als de crisis bij Ajax aanhoudt. “We hebben het gezien in België, waar het afgelopen jaar zeker 25 gevallen zijn geconstateerd van mensen die de berichtgeving over de kabinetsformatie onder ogen kregen. TCI is een sluipmoordenaar en de saaiheid en uitzichtloosheid van een dergelijke bestuurscrisis kan voor een epidemie zorgen.”

Swart raadt kijkers aan om de berichtgeving over de bestuurscrisis vanwege gezondheidsredenenen tot een minimum te beperken. De Amsterdamse zender AT5 heeft al gehoor gegeven aan de oproep en zendt voorlopig een livestream uit van de bouw van de Noord-Zuidlijn.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Naar zojuist via Wikileaks bekend is geworden, is Hein te Broekelaar niet het eerste slachtoffer van de Hoekse en Kabeljauwse twisten bij Ajax. Al eerder sprong ene Jan van Schaffelaar ten einde raad van een Veluwse toren nadat hij eerst symbolisch zijn jaarkaart had verscheurd. De Raad van Commissarissen van de NV Ajax hoopt dat dit voorbeeld niet door anderen zal worden gevolgd. Het zou het deficit op de balans alleen maar vergroten. De Veluwse fanclub heeft Van Schaffelaar in retrospectief geschorst.

Reageer
gravatar

En dan het spel en dan die gemakkelijke goals tegen die ze krijgen van Real Madrid-B. Geen wonder dat er steeds meer mensen voor de televisie in slaap vallen!

Reageer
gravatar

Zei Frank de Boer tegen MetroSport (12-12-2011)”Ajax speelde tegen RKC in een te laag tempo, maakte veelal verkeerde keuzes en was verdedigend kwetsbaar. Gelukkig was RKC’er Ramos zo vriendelijk ons te matsen met een eigen doelpunt; de eer gered. De wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs: “Maar het gaat nu even alleen om de punten”. Dus of toeschouwers en supporters nu sterven van verveling is even secundair. ‘t Is maar dat u het weet.

gravatar

Gezien de grote risico’s van de Ajax-soap, die zo treffend worden geSpeld, is er maar één oplossing en wel het opsplitsen van Ajax in de vereniging Aj, onder de bezielende advisering van Johan Cruijff en de vereniging Ax, onder leiding van Louis van Gaal en vier leden van de RvC.
Een soms excellente en soms blunderende doelman als Vermeer past natuurlijk beter bij Aj, maar verder kiezen de heren trainers en spelers maar zelf hun club uit !

Reageer
gravatar

Beste Conny,

Dank voor uw snelle reactie die, naar ik aanneem, de consensus is van alle partijen. Excuses voor het late bedankje op uw bemoedigende woorden, ik ben echter pas net weer wakker geworden.

De dokter vermoedt een TTCI (Transient Taedial Cerebral Infarction). Hij heeft mij daarom verboden verder nog op dit draadje te reageren. Vooral een inhoudelijke reactie houdt het risico op een echte TCI in, aldus mijn dokter. Ik hoop dat u mijn situatie begrijpt en respecteert.

altijd de uwe,
Tom.

gravatar

Waarmee voldoende is aangetoond dat lokale, interne, conflicten in “het dorp op palen” vrijwel altijd escaleren naar oude rivaliteit tussen 010 en 020. Als oud-Rotterdammer ligt deze stad mij na aan het hart, maar er nú nog willen wonen (tenzij in Hillegersberg-Zuid), jammer, maar liever niet. In Amsterdam zou ik zelfs beleefd bedanken voor een luxe grachtenpand, dus laat staan voor een huis in de kasbah van De Pijp of de soekh van Slotervaart. De enige plek waar nog gegarandeerde rust is te vinden is Mururoa, maar daar is het drinkwater ingestraald, niet zozeer door Jomanda, maar door Franse atoomproeven. Vluchten kan dus niet meer. Ik hou het daarom maar op West Friesland; na jaren begin ik de streektaal te begrijpen, zonder ondertiteling of tolk.

Reageer
gravatar

HENK VAN MATHENESSE SPALAND • 30 NOVEMBER 2011, 00:25
“Dat is ook weer waar, Paulus. Zonder parkeergarage zouden ze op de fiets naar het werk moeten. Ik weet zeker dat ze zouden smeken om een baan als opperman of stucadoor of welke eerlijke broodwinning dan ook.”

Beste Henk,
Je aanname gaat uit van Mensen (of misschien zelfs wel Rotterdammers). Je hebt hier echter te maken met 020-ers of amsterdarmen. Over dat soort wezens zei mijn grootvader destijds al dat “…. als DIE werken, zij tegenwerken.”
Dat merk wezens is nog te lui om adem te halen en zal alles doen om te voorkomen dat het arbeid moet verrichten.
Uiteindelijk kijk ik liever naar een live-verslag van het Hoogovens Schaaktournooi dan naar dat gedoe uit en over die snelkookpan in dat dorp daar, met die parkeergarage

Reageer
gravatar

Nou nee, ik meen dat het een bedrijf is wat brandblusinstallaties maakt.

Wat natuurlijk bevreemdend is, als men bedenkt niet eens een binnenbrandje te kunnen blussen: het laait telkens weer op, blijkt.

Ik opteer voor de concurrent.
En wellicht is er nog wat te vinden in de boedel van Brandspuitenfabriek Bikkers te Rotterdam waarmee men in Amsterdam nog wat aan kan vangen.

gravatar

‘Te Broekelaar zou tijdens een interview met Raad van Commissarislid Keje Molenaar plotseling naar zijn hoofd hebben gegrepen en vrijwel meteen zijn overleden.’

Wel verrek! Ben ik rustig een nachtje aan het slapen over mijn beslissing, zit die dekselse Molenaar in de RvC. Vanaf heden verklaar ik Johan Cruijff de oorlog!

Reageer
gravatar

Paulus, laat het optellen nu even over aan de dr. dipl-ing in je famielje. Maar let op. Die komt weer met de smoes dat hij met een rekenlineaal niet kan optellen en alleen maar logarithme kan nemen.

gravatar

Van arremoei zoek ik vertier op het internet omdat alle actuatliteitenrubrieken, sportprogramma’s en zelfs het journaal vervuild worden door de Saayax-soap. En wat denk je? Zelfs op de Speld, mijn hoop in hopeloze tijden struikel ik erover. Wel de eerste scoop, hier.
Ik kijk reikhalzend uit naar de zomer met lekkere mannen in strakke broekjes op snelle fietsen (kwijlt in toetsenbord en zet de thermostaat een graadje hoger)

Reageer
gravatar

Ja, morgen weer nieuws over Ajax en de RvC, overmorgen weer nieuws over Ajax en de RvC, overovermorgen weer nieuws over Ajax en de RvC en zo voorts tot in.. ik heb echt een aantal koppen koffie nodig!

Reageer
gravatar

Het spijt mij Henk, dat ik in mijn bericht van 22.55 uur de verkeerde telling van de redactie nog voor waar aannam en daarom het ook als mijn telling noemde. Ik lijk wel Stapelgek of erger nog verWildersd.

gravatar

Beste Henk, mijn bericht van 22.42 uur, het achtste maar ten onrechte als >>6 genummerd, is voor jou als naaste buur van Rotjeknor, de plaats die als godsgeschenk zijn metro doortrok naar jouw domicilie, razend interessant.

gravatar

Dat is ook weer waar, Paulus. Zonder parkeergarage zouden ze op de fiets naar het werk moeten. Ik weet zeker dat ze zouden smeken om een baan als opperman of stucadoor of welke eerlijke broodwinning dan ook.

gravatar

Tja… in een parkeergarage staat men in ieder geval droog. En aangezien dit alles nog wel even kan duren…

Een andere kant is dat Amsterdam gebouwd is op palen en dat men op het moment van uitzenden toevallig even in de kelder is. Paalrot en dat soort dingen…

gravatar

Ik kijk niet. Ik heb destijds ternauwernood het toneelstuk “Wachten op Godot” overleefd.
Als remedie heb ik toen een schildpad aangeschaft en weer weggedaan: reuze nerveus geworden van dat beest.

Het gaat net weer goed: een hond ligt in het verschiet; daar ga ik geen risico voor lopen.
Zeker niet met de Johan Derksen-factor die over 020 alles (dus niks) schijnt te weten.

Niet kijken mensen, het waait vanzelf over. Of zakt in de grond zoals alles daar.

Reageer
gravatar

Nou ouwe Rotterdammer, met dat in de grond zakken van Mokum heb je ergens wel gelijk. Bekwaam een metro aanleggen binnen de geplande tijd terwijl de bebouwing gewoon niet verzakt en zonder geld in de bodemloze put te smijten, kunnen ze daar niet.

In Rotjeknor doen ze dat liever met een parkeergarage.

gravatar

Zeg, die twee-keer-elf miljonairsclub in dat dorp in Holland, vangen die ook van mijn belastingcenten? Valt dat ook onder ontwikkelingshulp? Dan moeten we daar per omgaande Dion Graus als crisismanager naartoe sturen al was het maar om de verveling te verdrijven.

Reageer
gravatar

Ik ben het eens met 1
Dit is een prachtige soap. Van de zomer moeten we weer de hele dag staren naar een slaapverwekkende sliert fietsende mannen in veel te strakke broekjes.

Reageer
gravatar

Ik trof zojuist mijn buurman dood aan boven zijn iPad. Hij las dit artikel. Getuige zijn wijsvinger, heeft hij de eerste regel van de derde alinea van dit artikel gehaald.

Reageer