Papandreou op 59-jarige leeftijd met pensioen

‘Ik kan terugkijken op een lange en productieve carrière’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is meer dan terecht dat deze tweelingbroer van Gerrit Zalm eieren voor zijn geld kiest. Laatste daad voor het opstappen was wel erg controversieel: het aanschaffen van 400 nieuwe tanks en 40 helikopters. Aan de andere kant ook wel weer goed, ze zitten daar tenslotte aan het randje van de Europese Unie en best dicht bij Iran en zo. Wellicht zit er een redelijk betaalde functie inzit bij de buurtjes. Achmedinejad lijkt me een geschikte peer die wel een financieel adviseur van deze orde kan gebruiken.
Geloof dat de top van het IMF ook vervangen word binnenkort. Ikzou solliciteren. Krijg er wel een beetje een soor Robin Linschoten-jeuk van maar dat schijnt erbij te horen. Ik krijg het ook van Maxime Verhagen. Papandreisme is het denk ik. Of een contaminatie??

Reageer
gravatar

Hm, aan de andere kant wil hij een referendum – een van de meest democratische instrumenten wat er bestaat.
En gelijk slaan alle ‘democratisch gekozen’ tirannetjes aan het schuimbekken: vreemd toch?

gravatar

Zeer wel opgemerkt, mijn waarde! Scherp ook, de akropolis NIET te noemenn daar dat slechts een ongevallen-verzekeringspolis voor akrobaten is.

gravatar

De gemiddelde leeftijd waarop mensen in Griekenland met pensioen gaan is 61 jaar. Net als hier en een stuk hoger dan in Frankrijk.Gewone mensen hebben het nu zeer moeilijk en dat gaat nog erger worden. Wel is het een ongelooflijk corrupt land met een steenrijke bovenlaag die geen belasting betaald.

gravatar

Foei: u weet net zo goed als ik dat dat walgelijke linkse leugens zijn die u verkondigt. De Griek begint eigenlijk al kort na zijn geboorte met het potverteren van onze belastingcenten: dat heeft Geert zelf gezegd.
En als u gisteren gekeken had naar de PVV uitzending, had u nu kunnen weten dat er elke dag weer – ik herhaal: elleke dag weer, een tsunami van vreemdelingen op Schiphol landt. Zei Geert tenminste zellef.

By the way: wij hebben ook een steenrijke bovenlaag die nauwelijks of geen belasting betaalt. Ze geven daarvoor wél een klein vermogen uit aan belastingfraudeconsultants, maar dat schijnt weer aftrekbaar te zijn.
Zijn wij dus ook niet een tikkie corrupt, net zoals Griekenland verondersteld wordt te zijn? Al die zelfverrijkers die in de politiek hun eigen graaibaantje hebben ingericht: ik noem een Hoogervorst, een Linschoten, een Wiegel. toevalligerwijze in de zorg, die de gewone man onthouden wordt door torenhoge premies.

Eigenlijk zijn we geen haar beter en alleen maar jaloers op het mooie weer …..

gravatar

U wordt beiden serieus (het is dan ook wat later op de avond) en hebt beiden gelijk. De levensomstandigheden van de gewone Griek en de kosten van de zorg voor de gewone man laten beiden veel te wensen over. Een smeerseltje uit de Nederlandse apotheek in een tube van 30 gram steeg in één jaar van 10,– naar 14,60 euro en gaat in Benidorm voor 2,60 euro van de hand zonder tussenkomst van een dokter die het recept uitschrijft. Strijkstok en kaasschaaf doen hier beiden hun werk. Wellicht steekt de speld hierover eens een draad in de naald.

gravatar

@Griet: ik ben uitstekend geïnformeerd; ik kon alleen even zo gauw de vertaling niet vinden.
Hier is-ie: μεσημεριανός ύπνος
(mesi̱merianós ýpnos)

Uitspraak: http://translate.google.nl/translate_t?pq=siesta+grieks&hl=nl&sugexp=kjrmc&cp=22&gs_id=1l&xhr=t&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1366&bih=635&q=siesta&um=1&ie=UTF-8&sl=nl&tl=el&sa=X&ei=XzO0TsbLLM6e-waml4iFBg&sqi=2&ved=0CEMQrgYwAA.
en even op het toetertje drukken.
Dus hou ik het maar op siësta.

gravatar

De man heeft kortelings besloten om toch nog door te werken.
Pluim in z’n reet, goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen. Grieken moeten langer gaan werken, het pensioen bij 45 jaar of eerder wordt afgeschaft. Papandreou (die eigenlijk gewoon Papa Andre heet en van Amsterdamse oorsprong is) blijft op z’n post en werkt zich een slag in de rondte om Griekenland te redden van de Diaspora. Hij gaat eigenhandig het in het buitenland gestalde Zwartgriekse vermogen ophalen en stort het, via de Griekse Staatkas (kan er makkelijk in want toch leeg!) weer terug bij ons, de geldschieters. Goede zaak!
In de pauze mag hij ‘een lekker wijntje, koel en fris… in de schaduw van d’ Acropolis’ drinken.

Reageer
gravatar

Waarde Griet, Onbedaarlijke Ouzo-leugenaar! Wilt u (zonder heel hard in lachen uit te barsten) beweren dat Papandreou ´een hard werkende amsterdammer´ zou zijn? Inmiddels ZOU toch zeer wel bekend dienen te zijn, dat als een amsterdammer werkt, deze slechts tegenwerkt!

gravatar

Papa heeft er nog eens met alle belastingbetalende Grieken (3) over gesproken en besloten het toch maar niet te doen. Zo zie je maar: kraakijs is geen kattenpies!

Reageer
gravatar

Feta-lijk is hij op sterven na dood. Omdat er erg veel zwart geld achterom is uitgegaan, zal de bank roet in het eten blijven gooien om de gemiddelde leeftijd te drukken.

Reageer
gravatar

Hij is uiteindelijk toch gezwicht voor de aanhoudende protesten tegen zijn overschrijding van de pensioengerechtigde leeftijd van 45 jaar. Voor vele Grieken was dit een doorn in het oog. Mogelijkheden om Papandreou via een algemeen referendum tot stoppen te dwingen, werden de laatste dagen onderzocht.
De Duitse president reageerde verheugd: “Ik heb hem gelijk gebeld om te vragen of hij op woensdagochtend mee wil doen aan het gemixed dubbel dat ik tegen Sarkozy en Thatcher speel! En hij heeft gelijk toegezegd”.
Desgevraagd wilde premier Rutten ook verheugd reageren.

Reageer