Merkel: ‘Ook klimaatcrisis over drie weken opgelost’

Onderhandelingen over laatste details rondom noodfonds

De Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Sarkozy komen binnenkort met maatregelen die niet alleen de eurocrisis, maar ook de mondiale voedsel- energie- en klimaatcrisis zullen oplossen. De bekendmaking van het pakket aan maatregelen werd gisteren voor de zevende keer uitgesteld.

‘Over drie weken is alles opgelost.’ Dat vertelde Sarkozy gisteren tijdens een persconferentie. ‘Momenteel zijn we nog aan het onderhandelen over de laatste details rondom het Europese noodfonds, de stijgende zeespiegel, de olieschaarste en de bijensterfte. Het gaat echt om de puntjes op de i.’

Volgens Merkel is het akkoord tussen Frankrijk en Duitsland van cruciaal belang voor de Europese economie: ‘Als volgende maand alle wereldproblemen voorbij zijn, zal dat een positief effect hebben op de economieën van de eurozone. Het is misschien geen populaire boodschap dat je alle mondiale crises gaat oplossen, maar uiteindelijk is het in ons eigen belang.’

Economen zijn voorzichtig optimistisch over de plannen van Merkel en Sarkozy. Deskundige Gert-jan de Graaf is wetenschapper en werkt al zeventien jaar als expert. Hij is blij dat Europese politici eindelijk met een integrale aanpak van de eurocrisis komen: ‘We hebben steeds gezegd: alles hangt met alles samen. Je zult dus eerst een langetermijnoplossing voor de wereldproblematiek moeten formuleren, voordat je de euro kunt redden.’

De eurofractie van D66 vindt dat er in heel Europa een referendum over de maatregelen zou moeten komen. Europarlementariër Sophie in ’t Veld: ‘Je kunt niet zomaar de klimaatcrisis, de economische malaise en de honger in de wereld oplossen, zonder dat je weet of daar draagvlak voor is.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

When I find myself in times of trouble, mother Merkel comes to me,
speaking words of wisdom, let it be.
And in my hour of darkness she is standing right in front of me,
speaking words of wisdom, let it be.

Let it be, let it be, let it be, let it be.
Whisper words of wisdom, let it be.
And when the bankrupted countries within the eurozone agree.
there will be an answer, let it be.
For though they may be bailed out there is still a chance that they will see,
there will be an answer. let it be.

Let it be, let it be, …..

And when the night is cloudy, there is still a light, that shines on me,
shine until tomorrow, let it be.
I wake up to the sound of music, mother Merkel comes to me,
speaking words of wisdom, let it be.

Let it be, let it be, …..

Met dank aan de Kevertjes

Reageer
gravatar

Deze tekst is van een ten onrechte vermoorde componist/tekstschrijver/zanger/gitarist/LSD-gebruiker/vredesapostel/Hiltonklant/Yoko-aanbidder, die lid was van een bekende Liverpoolse kloosharmoniegroep met rok-en-rolinvloeden in de jaren zestig.

Dus niet van welke kevertjes dan ook!

gravatar

Ach is een verzinsel van Speld.nl dit artikel! Is helemaal niet waar, maar geniaal dat iedereen erin tuint! whahahahahaha! LMAO

Reageer
gravatar

Baroso is waarschijnlijk (na Sócrates) de enige Portugees die nog met Merkel wil praten. Zelfs Baroso schaamt zich daarvoor en geeft -heel handig- de schuld aan Sarkozy, die het toch niet merkt, doordat hij het te druk heeft met Carla en de enige die kleiner is dan hijzelf: hun baby’tje.

Reageer
gravatar

Het is een GRONDRECHT om iets te zeuren te hebben. Als mevrouw Merkel alle problemen oplost, kunnen we het alleen nog maar over elkaar hebben, en dat is natuurlijk een sociaal kruitvat dat binnen de kortste keren moet ontploffen.

Ik eis problemen als smeerolie van de maatschappij.

Reageer
gravatar

Hier in België werkt dat iets anders: Zeuren doen we vooral over (volstrekt onbekwame) politici die toch alleen maar uit zijn op postjes pakken. Waarvan wij er overigens heel veel hebben. Klagen daarentegen doen wij over de ander (Vlamingen over Walen en omgekeerd).

Het sociaal kruitvat bij ons ontploft niet want wij kennen het Belgisch compromis.

Als smeerolie hanteren wij het Belgisch compromis hetgeen inhoudt dat de resultaten van onderhandelingen dusdanig ingewikkeld zijn dat iedere onderhandelaar zijn of haar achterban kan wijsmaken dat hij of zij het maximale uit die onderhandelingen heeft gesleept. Die achterban begrijpt er toch niks van.

gravatar

Ach dat draagvlakkie dat drijft wel mee, tenminste daar zetten ze op in!

Ik maak binnenkort een bord:
“OCCUPY je eigen land”.
Gewoon GRONDRECHT zoals het hoort.
En daar ben je je eigen baas.
Echt waar, echt waar?
Echt waar meneer de kraaiii

HAHAHA

Ach dat klimaatverhaal is ook maar een sprookje. CO2-dogma. Blablabla. Ondertussen gaan we gewoon door met consumeren, meer produceren (hiephoi we gaan voor maximale economische groei) en totaal betalen.

Tijd voor wat anders wat mij betreft. Die onneukbare dikke kont is niet eens het grootste probleem! Het is die glijmstijlige kop met inhoud die ik bijna niet wil weten. Wat een waanzin om iedereen te willen laten betalen. Bedoel is het jouw schuld???

Reageer
gravatar

Eurocrisis, mondiale voedsel- energie- en klimaatcrisis, die Fraulein Merkel is werkelijk van alle markten thuis. Zij heeft een oplossing voor zowat elk probleem. Eigenlijk is zij een soort Haarlemmer olie.

Als zij klaar is met die Sarkozy kan zij dan nog even langskomen om iets te doen aan de mollen in mijn tuin?

Reageer
gravatar

Merkel zal daarmee de eerste persoon worden die binnen 1 jaar 2 nobelprijzen wint (voor de vrede en voor de economie) en 2 Oscars (beste actrice en beste script). Sarkozy komt niet verder dan 1 Oscar (meest lachwekkende, mannelijke bijrol).

Reageer
gravatar

Ja zeg, toe nou, dat gaat zomaar niet. Het gaat toevallig wel over *onze* problemen. En die kan je niet zomaar even gaan zitten oplossen, over de rug van de gewone man of vrouw of orthodontist heen. Occupyen die hap!

Reageer
gravatar

Pas op ! Mogelijk hebben we hier te maken met een “Endlösung” en dat belooft niet veel goeds ! Voor je het weet worden ca. 6 miljard aardbewoners opgeofferd voor het oplossen van allerlei problemen en dat lijkt me weer een probleem op zich ! Het draagvlak daarvoor zal minimaal zijn en waar blijf je dan ?

Reageer
gravatar

Blauwerik, het zullen er geen 6 miljard worden, maar in Bilderbergconferenties is dépopulatie een regelmatig terugkerend agendapunt. Er moet natuurlijk wel op elk continent voldoende werkvolk overblijven om de Nieuwe Wereld Orde tot uitvoering te brengen. Het is niet de bedoeling dat de intelligentsia zelf aan het werk moet: “Arbeid adelt, maar adel arbeidt niet”.

gravatar

Dan hoop ik wel dat de overlevenden in de juiste Schepper van diepzee, hoogland en wolkenluchten geloven, want anders willen ze weer allemaal op een door hun god beloofd stuk grond van een ander gaan wonen.

gravatar

“Eerst maakt links een enorme puinhoop van het klimaat, voedsel, energie en euro’s en dan kan mijn Gigantische Blonde Leider de crisis opruimen. Mooi niet! Ik zal Hem direct laten weten, dat Hij daar niet in tuint,” aldus mijn zoon.

Reageer
gravatar

Het klimaat heeft ook een persconferentie gehouden: Over 2 weken is de Merkozycrisis opgelost. “Europa, het Franse volk, de Bundestag, iedereen zal er wat nadelen van ondervinden, maar dan durf ik ook te garanderen dat we geen last meer hebben van die twee.”

Reageer
gravatar

En Merkel had niet eens in de gaten dat ze dit aan het bekokstoven was met een vervanger van Sarkozy (zie foto), terwijl Sarkozy lekker thuis zat met vrouw en spruit.

Reageer
gravatar

Sarkozy had tegen zijn vrouw gezegd dat hij met Angela de Europese top moest voorbereiden en tegen Angela dat hij bij zijn vrouw en de baby wilde zijn. Uiteindelijk zat hij bij zijn maîtresse. C’est la vie. Die jongen van Baroso had toch niets anders te doen, dus die viel toen in voor Nicolas S. Nicolas matst hem dan weer een keertje als B. dan eens een entre-noustje met zijn privé-secretaresse organiseert. Ons kent ons, n’est-ce pas? Regeringsleiders doen actief aan bi-locatie, of aan dubbelgang(st)ers. Hoort bij hun secundaire arbeidsvoorwaarden. Vandaar.