Zonder hersenen kan men niet helder denken, Helder!
Zie je nou wel; al tienduizenden jaren propageren wij het eten van de hersenen van vijanden, om zo hun krachten en intelligentie tot ons te nemen. En steeds werden wij daarop aangekeken, maar nu het van een franse kok komt mag het wel ! Discriminatie dus. Foei !
Je hoeft geen hersenen te hebben om te begrijpen dat van die Franse kok niks klopt, want tijdens de zomervakantie met mijn mammie, pappie en vervelende broertje merkte ik dat Franse koks niet eenvoudig koken en zeker niet voedzaam.
Veel warme knuffels van Paulientje met de vlechtjes
x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x
O ja,
Mijn mammie zegt dat ik nog te weinig hersentjes heb om mij met grote mensen te bemoeien, maar ze zegt wel dat ik soms om op te vreten ben.
Zoals al het zachte orgaanvlees moeten hersenen gekocht en bereid worden als ze absoluut vers zijn. Ze zijn zeer aan bederf onderhevig en moeten altijd gegeten worden binnen 24 uur na aankoop. Verse hersenen zien er zeer glanzend uit en zijn roze-grijs van kleur. Het buitenste vlies moet vochtig, rond (vlezig) en zonder rimpeltjes zijn. Als de hersenen vers zijn, zal het buitenste vlies gemakkelijk eraf te halen zijn; zijn ze niet vers, dan heeft het vlies de neiging om vast te blijven zitten in de plooien.
Neuzel, ik zou maar uitkijken, want bij hersenvliesontsteking heb je grote kans dat de boel explodeert.
Als je ze op de juiste wijze behandeld is het ontploffingsgevaar gering, tenzij het personen met een kort lontje betreft. Overigens zijn die alleen geschikt als hondenvoer, dus culinair gezien niet echt de moeite waard.
Houd er wel rekening mee dat sommige mensen aan hersenverweking lijden. Dit haalt de gemiddelde kwaliteit van dit nieuwe, veelbelovende culinaire product flink omlaag. Strenge kwaliteitscontrole is geboden.
Goed punt, persoonlijk stap ik nooit in de auto zonder ketel, peper & zout, uien, worteltjes en knolraap. Hoe vaak komt het niet voor dat mensen bij een ongeluk betrokken raken en tot de ontdekking komen dat ze nog geen bosje peterselie bij zich hebben?
Bij een eenvoudige maaltijd hoeft men niet honderd procent van de hersenen te gebruiken.
Ik maak thuis altijd hersenstam-pot, mijn Henk is er dol op. De rest gooi ik altijd weg.
Bij sommige exemplaren dient men wel eerst goed het zaagsel te verwijderen en er daarbij op te letten houtwormen niet voor hersenweefsel aan te zien.
f+ckING teasert, waar blijft dat geilheilige reacept?!
Wel lust propageren maar te lastig om dat hier door te drukken. Wel ein ongein lijkt dat wellicht.
Ach en warempel, ik wensch U een smakeleuk leven!
Nou, in het geval van de 2e kamer wordt het lastig: 150 spliterwten met reuzel daar kun je van geen fatsoenlijke pan soep van koken.
Ha, heerlijk helder hersenen!!
Zonder hersenen kan men niet helder denken, Helder!
Zie je nou wel; al tienduizenden jaren propageren wij het eten van de hersenen van vijanden, om zo hun krachten en intelligentie tot ons te nemen. En steeds werden wij daarop aangekeken, maar nu het van een franse kok komt mag het wel ! Discriminatie dus. Foei !
Denken jullie wel aan het risico van ziekten die overdraagbaar zijn door het eten van hersenweefsel, zoals mijn ziekte?
Lieve aardige mensen van de Speld,
Je hoeft geen hersenen te hebben om te begrijpen dat van die Franse kok niks klopt, want tijdens de zomervakantie met mijn mammie, pappie en vervelende broertje merkte ik dat Franse koks niet eenvoudig koken en zeker niet voedzaam.
Veel warme knuffels van Paulientje met de vlechtjes
x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x
O ja,
Mijn mammie zegt dat ik nog te weinig hersentjes heb om mij met grote mensen te bemoeien, maar ze zegt wel dat ik soms om op te vreten ben.
Zoals al het zachte orgaanvlees moeten hersenen gekocht en bereid worden als ze absoluut vers zijn. Ze zijn zeer aan bederf onderhevig en moeten altijd gegeten worden binnen 24 uur na aankoop. Verse hersenen zien er zeer glanzend uit en zijn roze-grijs van kleur. Het buitenste vlies moet vochtig, rond (vlezig) en zonder rimpeltjes zijn. Als de hersenen vers zijn, zal het buitenste vlies gemakkelijk eraf te halen zijn; zijn ze niet vers, dan heeft het vlies de neiging om vast te blijven zitten in de plooien.
Neuzel, ik zou maar uitkijken, want bij hersenvliesontsteking heb je grote kans dat de boel explodeert.
Als je ze op de juiste wijze behandeld is het ontploffingsgevaar gering, tenzij het personen met een kort lontje betreft. Overigens zijn die alleen geschikt als hondenvoer, dus culinair gezien niet echt de moeite waard.
Houd er wel rekening mee dat sommige mensen aan hersenverweking lijden. Dit haalt de gemiddelde kwaliteit van dit nieuwe, veelbelovende culinaire product flink omlaag. Strenge kwaliteitscontrole is geboden.
Mensen, denk nou toch eens na voordat er slachtoffers vallen!
Goed punt, persoonlijk stap ik nooit in de auto zonder ketel, peper & zout, uien, worteltjes en knolraap. Hoe vaak komt het niet voor dat mensen bij een ongeluk betrokken raken en tot de ontdekking komen dat ze nog geen bosje peterselie bij zich hebben?
Bij een eenvoudige maaltijd hoeft men niet honderd procent van de hersenen te gebruiken.
Tip: gebruik een hersenpan
5 sterren!
Ik blijf het zeggen: met uitjes, augurken en curry smaken ze heerlijk!
Ik heb altijd al gezegd dat dit mogelijk is: als je je verstand maar gebruikt.