Rouvoet stopt met gezin

Oud-minister wil meer tijd in Zorgverzekeraars Nederland steken


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou jongens toch! Al dat gepolemiseer over imperatief of aanvoegende wijs; Rouvout kiest gewoon voor een lucratieve carrière, zoals alle principiële Christenen dat doen: neem nou bijv. Camiel Eurlings: gestopt met politiek om zich aan zijn gezin te wijden en toen dat niet lukte uit dépit maar directeur bij de KLM geworden. De huidige voorzitter van de HBO-raad, Doekle Terpstra: van vakbond naar politiek en nu veilig geland in een vermogensvormende baan op Balkenende-Plus-Norm. Zelfs Ds. Balkenende verdient nu méér dan de Balkenende-norm. Politiek actieve Christenen keren hun principes net zo makkelijk binnenste-buiten als clowns hun jassen, links over rechts; rechts over links. Roept u maar!

Reageer
gravatar

Kijk, dat bedoel ik nu: zo’n cryptische kop zou bij mij er niet doorkomen.
Wat stopt die Rouvoet met zijn gezin?
Sokken? Gaten in de dijk? Muizegaten? Ruiten met stopverf?
Misinformatie is dit; nu moet men zélf maar raden en de ingezonden brievenbus loopt over met boze brieven. Alsof we niks beters te doen hebben.

Reageer
gravatar

Mag ik namens het NVO mijn hartelijke felicitaties uitbrengen aan de Speld?
Dankzij dit geweldig artikel is de ware ondernemerszin weer opgestoken. Het gezin (als instituut) wordt geprivatiseerd!
Binnenkort valt in de schappen te verwachten ‘Papa en Mama Hema & de Ikea-kindjes’. Een product, dat de traditionele waarde van het goedbedoelde, doch amateuristisch gezin enorm zal overtreffen. De kwaliteit van dit nieuwe product zal een garantie rechtvaardigen van maar liefst zeven jaren. Dat is een enorme verlenging van de levensduur van het gemiddelde, complete gezin, zoals dat tegenwoordig in ons land te vinden is. De precieze aanschafprijs zal nog berekend moeten worden, maar zal naar verwachting niet veel hoger uitkomen dan het eigenhandig, via huisvlijt gestichtte gezin.

Reageer
gravatar

@ Griet Titulaar en anderen: “Rouvoet: stop met gezin!” (imperatief) betekent dat Rouvoet met zijn eigen gezin moet stoppen! En dat moet-ie dan natuurlijk van die zorgverzekeraars! Zodat hij meer tijd aan hen kan besteden! Klopt het toch allemaal weer!

Reageer
gravatar

Maar mijn lieve oma toch! Er zijn twee lezingen mogelijk: in het ene geval is Rouvoet de spreker, hij zegt “Stop met gezin!”. En in het andere geval is Rouvoet de toegesprokene: “Rouvoet: stop met gezin!”. Dus hoezo plagiaat? (Heft in wanhoop de handen ten hemel.) Dat komt er nou van, redactie! Nooit meer van die verwarrende koppen a.u.b.!

gravatar

Misschien moest het zijn:
“Rouvoet: “Stop met gezin”.” (Imperatief) Dat zou dan inhouden dat Rouvoet vindt dat moet worden gestopt met gezinsvorming.
Dus: Als getrouwd, dan scheiden. Als niet getrouwd, zo houden. In ieder geval: geen kindjes meer maken.

Reageer
gravatar

Lieverd, ik heb een beter voorstel:

“Oud-fractieleider van de CU stopt met zijn zorg voor zijn gezin om meer tijd te hebben voor het zorgen voor een club van zorgverzekeraars, die zorgbehoevenden uitwringen en afknijpen hun grootste zorg vinden.”

Of is dat te lang voor een kop in de Speld?