Hipstamatic komt met krakende MP3-speler voor iPhone

Hipstaplayer voegt ruis toe voor 'een warmer en menselijker geluid'

Hipstamatic, bekend van de gelijknamige app waarmee iPhone-bezitters kwalitatief waardeloze foto’s kunnen maken, komt met een nieuwe accessoire voor de nostalgiemarkt. Het gaat om de Hipstaplayer, een mp3-speler die afgespeelde muziek via een ingewikkelde, gepanteerde technologie voorziet van authentieke kraak en ruis. Alan Cooper, woordvoerder bij Hipstamatic: “Klinische muziek uit het digitale tijdperk krijgt hiermee zijn gevoel terug.”  Vanwege de benodigde rekenkracht werkt de applicatie alleen op de  iPhone 4G en 4S.Gebruikers kunnen als ‘in app purchase’  virtuele cassettebandjes kopen, die allemaal hun eigen specifieke analoge vervormingen bieden. Zelfs het unieke, doffe geluid van een met Dolby opgenomen cassette die wordt afgespeeld op een Dolbyloos apparaat is beschikbaar.

De applicatie biedt daarnaast de mogelijkheid om playlists te maken en te delen. Deze mogen niet langer duren dan 90 minuten en iedere keer als een playlist wordt gedeeld, gaat er kwaliteit verloren. Rogier Valk, gebruiker van het eerste uur,  is enthousiast: “Het is fantastisch om nieuwe artiesten, zoals in mijn geval Lady Gaga, te kunnen beluisteren in de kwaliteit van toen. En wat helemaal mooi is: als je een liedje vaker afspeelt, wordt het steeds slechter. Geniáál!” Rogier raadt gebruikers wel aan om een goede koptelefoon te kopen, anders gaat veel van het kwaliteitsverlies verloren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als zo’n cassettebandje niet zo strak meer zat, maar een beetje uitstak, vond mijn kat het altijd een hele uitdaging het bandje geheel uit de cassette te trekken. Het beestje kon urenlang spelen met zo’n bandje dat zij zelf in de war had geholpen.

Deze mogelijkheid is helaas niet ingebakken in al die moderne technologie. Al met de uitvinding van de CD is mijn kat haar speelgoed ontnomen.

Wanneer komt er eens een product op de markt waarop mijn geliefde huisdier haar vaardigheid tot het molesteren van geluids- en beelddragers kan hervinden?

Reageer
gravatar

De regering gaat onderzoeken of ze Zwart-Wit TV niet moeten herintroduceren, dit schijnt goedkoper te zijn en veel stroom per jaar te besparen..

Reageer
gravatar

Ohhh geweldig! Vreet hij ook af en toe een hele playlist op? Wat mis ik dat, de tape van je bandje helemaal verstrikt in je walkman en maar peuteren.

Reageer
gravatar

Vergeet geen review te schrijven over de app die gebruik maakt van prachtige micro-electronica waardoor je met gebruik van een lcd-display zowel uren, minuten en seconden kan weergeven op een schermpje. Deze app is alleen te verkrijgen door een briefkaart te sturen naar postbus 3489 1234AD-Hilversum t.a.v De Wondere Wereld

Reageer
gravatar

Beste Chiel,

Bij patenten (octrooien) wordt de gejatte vinding beschermd door de wet met behulp van jarenlang strijd bij rechtbanken.
Bij een gepanteerde geplagieerde vinding is de bescherming eenvoudiger door het inzetten van de rose panter.

Bekende bedrijven die door rechtszaken meer verdienen aan overgenomen vindingen dan aan hun eigen vernuftigheden zijn iAppel en Microsof.

gravatar

er komt ook een hipstakeyboard aan; met dezelde aanslag als een typemachine, vasthakende letters en een “ping” wanneer je op enter drukt

Reageer
gravatar

In dit tijdperk waarin alles mogelijk is, wil ik ook graag dat zo’n plaat authentiek kan blijven hangen in de groef. Steeds dezelfde jengel totdat je even ‘voorzichtig’ de naald een groefje verder helpt. Daar hoort zo’n gemeen krakend geluidje bij.
O ja, en dat zo’n MP3 speler lekker krom trekt als je hem per ongeluk in de zon laat liggen.

Reageer
gravatar

Wauw! Ik hoop dat er ook een app komt die ook singles en elpees kan laten horen waarvan het gat niet in het midden zit. Met authentieke ruis en tikken en dan dat jengelend geluid. Heerlijk!!

Reageer
gravatar

Ofschoon ik het voorstel kan waarderen, maar er toch een discrepantie van mijn hart…

Is het aan te bevelen, om het ‘geluid’ wat de huidige “popsterren” uitkramen, nog meer te decimeren met dit hulpmiddel?

Het komt wel van pas, indien u op authentieke wijze naar opgepoetste songs van de Beatles of “The Byrds” (Turn, turn, turn is nog steeds onovertroffen!!!) wilt luisteren?

Een krakende avond, dames en heren!

Dr. Herman De Doktor van Leeuwin

Reageer
gravatar

Geweldig! Nu nog terug naar de stand van de gezondheidszorg en het onderwijs van 120 jaar geleden en we zijn op de goede weg! Lang leve de nostalgie! Heropen de mijnen en maak slavernij weer legaal! Leve de VOC, houzee, houzee, houzee!

Reageer
gravatar

Niets is zo mooi als muziek in Morse. Prachtig! Als voorbeeld een stukje uit een liedje van Doe Maar:

.- ..- .– –..– / .. -.- / …. . -… / -.. . / -… — -. … / –. . -.- .-. . –. . -. / . -. / –.. . / -.- . . -.- / — . / .. .— … -.- — ..- -.. / .- .- -. / -. . . / –.. . / -.- — -. / . .-. / -. .. . – / — . . .-. / – . –. . -. / . -. / .– . . – / .— . / .– .- – / –.. . / –.. . .. —… / .— . / .-.. — — .–. – / .— . / .-.. ..- .-.. / .- -.-. …. – . .-. -. .- / / -..- ..—

Dat ritme en die fraaie akkoorden. Mooi toch!

Reageer
gravatar

Zouden ze het ook voor elkaar krijgen om deze morse er aan de zijkant op een geel stripje met pons-gaatjes uit te laten rollen?

gravatar

Verder denk ik aan een app voor een 78toerenplaten die dan op 45 toeren worden afgespeeld en nog even verder doordenkend aan de een smartphone die ook kan klinken alsof je met twee blikjes met een touwtje ertussen met elkaar communiceert. 😉

Reageer
gravatar

“Zelfs het unieke, doffe geluid van een met Dolby opgenomen cassette die wordt afgespeeld op een Dolbyloos apparaat…”

Wat een onzin. Iedereen uit het cassettetijdperk die dat ooit heeft gedaan, weet dat dat juist een, niet aan te horen, schel geluid oplevert.

Reageer
gravatar

Zo is het! Opnemen met dolby en zonder afspelen, was de truc om meer hoge tonen, lekker schel en extra ruis te verkrijgen. Prachtig!

BTW maakt de App ook onderscheid tussen Ferro en Chrome cassettes. Dit is essentieel aangezien ik uitsluitend geïnteresseerd ben in het ranzige geluid van een Ferro cassette. Die waren vroeger het goedkoopst en klonken ook als zodanig. Mmmh…

gravatar

Hahaha, prachtig!! Ik zit net oude dubbel acht filmpjes (zonder geluid) op dvd te monteren, zit veel met stofjes en lichtvlekken tussen. Dat moet ik dus van harte toejuichen!!

Reageer
gravatar

Ik las op Internet dat Hipstamatic werkt aan een draaischijftelefoon-app, waarbij uiteraard de kwaliteit wordt verminderd.

Reageer
gravatar

Zelf luister ik nog altijd via een oude lampenradio naar de middengolf. Tegenwoordig gaat dat nog beter omdat de WLAN van mijn buurman er extra storing levert.

En dat Radio 5 nu met NOStalgia werderom met oude meuk uit de 50’er jaren en mog wel op de middengolf in authentieke amplitude modulatie komt is helemaal top. Daar kan die nieuwlichterij uit de ’70-er jaren echt niet tegen op.

Reageer
gravatar

Vergeet de vage pixels en de kleurverschuivingen van analoge beeldschermen niet! Maar hipstadisplay kan dat vast oplossen.