Toivonen botst met virtueel reclamebord

Voetballer zeker drie weken uitgeschakeld

PSV-spits Ola Toivonen is zaterdag in botsing gekomen met een virtueel reclamebord. In de 81ste minuut struikelde de boomlange Zweed na een corner over een virtuele reclame voor Kips Leverworst. Aanvankelijk leek de schade mee te vallen en Toivonen speelde de wedstrijd gewoon uit. Na een medische controle kon hij echter direct door naar het ziekenhuis.

Volgens PSV-coach Fred Rutten had de hamstringblessure voorkomen kunnen worden. “Vanuit de huiskamer ziet zo’n virtueel reclamebord er hartstikke duidelijk uit, maar mensen realiseren zich niet dat zoiets voor de spelers gewoon onzichtbaar is. Eigenlijk kan je nooit meer buiten de lijntjes voetballen. Het is een wonder dat het niet vaker fout gaat.”

Scheidsrechter Jan Wegereef begrijpt de kritiek van Rutten wel. “Voor mij persoonlijk is het niet zo’n probleem. Ik moet alleen voor de wedstrijd uitkijken voor de clublogo’s en in de pauze voor de tussenstand. Voor de grensrechters wordt het helaas wel moeilijker. Nu er ook steeds vaker virtuele reclame in hun loopzone wordt geplaatst kunnen die mensen echt hun werk niet meer doen. Niet zo gek dat ze de laatste jaren nogal wat over het hoofd hebben gezien.”

Ondanks de forse knal en het gewicht van de Zweedse spits is het virtuele reclamebord ongeschonden uit de botsing gekomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ajax heeft geen fans, geen lotgenoten….maar puur ‘only sing when you’re winning’ bij Ajax-nepfans!

Kunnen ze wat leren van Feijenoorders…Die blijven bij hun club hoe diep de dalen ook mogen wezen.

En er is nog wel wat ruimte over. Maar gelukkig is het e.e.a. wat stabieler tegenwoordig bij de Rotterdammers!

Hoeft Oom Agent zijn kanariepietje niet meer te trekken…

Reageer
gravatar

Ja, doe maar. Lekker!

De virtuele schuimkraag mag van mij best een tolerantie van 0,5 vinger hebben hoor. Komt niet zo nauw.

Deze virtuele pils werd mede mogelijk gemaakt door Voorts, Al Smede en Ge Niaal Mindblowing Virtual Productions … yeah, whatever. 🙂

gravatar

Heel juist, S. Hendrik! Sinds ik de Tractatus Logico Philosoficum van Ludwig Wittgenstein in kort bestek heb trachten samen te vatten, blijkt het heel moeilijk de dagelijkse realiteit zelfs maar bij benadering “hard” te maken. De huisarts ried mij aan eens een Dr. Kneippkuur te volgen of de “Blauwe pil van Pfizer” te overwegen. En in het uiterste geval van virtuele depressie: de “Pil van Drion”; ik wordt ‘s nachts nog wel eens wakker uit een virtuele “Beter Kips leverworst dan gewone leverworst” nachtmerrie. Wat die Ola Toivonen betreft; lopen voetballers niet allemaal structureel met een (reclame)bord voor hun kop?

Reageer
gravatar

Als tv-kijker weet je niet meer waar je aan toe bent. Wittgenstein ligt altijd op de loer als we de werkelijkheid willen duiden, en al sinds de gefingeerde maanlanding lopen werkelijkheid en beeldbuisbeeld niet meer synchroon.

Dat wordt natuurlijk alleen maar erger, want alles wordt tegenwoordig gefilmd. Wat is dan nog werkelijkheid? Pas dus maar op, met al die CCTV-camera’s in de openbare ruimte is het niet uitgesloten dat u binnenkort zelf over een virtuele reclame struikelt.

Reageer
gravatar

Ik begreep de KNVB al niet, wie maar niet aan mijn leiband wil lopen.

Maar na dit nieuws begrijp ik die beroepsbobo’s nog minder.

Men wil geen electronica invoeren in het voetbal, teneinde een stop te trekken op falende scheitrechters, maar ze pleuren een voetbalveld wel vol reclameborden?!

Kijk, het is voetbal. Weten jullie wel? Die bal moet in dat net van de tegenstander! Dat is alles!

Dus dat gedonder met die “viriele reclamedinges” beperken ze maar tot de zijlijn…

Reageer
gravatar

En als we het nou omdraaien. Dus een virtuele voetbalwedstrijd en echte reclameborden. Wedstrijd – spelers, bal, scheidsen – projecteren en de omgeving van de projectie volzetten met reclameuitingen … ofzoiets. Dan kun je op 1 achteraftrapveldje met ruime uitloop in alle rust (geen vuvuzela’s enzo) je potje ballen en kan het publiek in elke willekeurige arena van je spel genieten, aangemoedigd en mogelijk gemaakt door reclameuitingen van uw lokale ambachts-, nijverheids- en handelsdienstverlenermensen. Je zou het ‘lekker met alleen vrienden voetbal kijken’ kunnen noemen.

Voor Ola is dat nu te laat, maar voor anderen wellicht een gouden greep.

Reageer
gravatar

Ik moet hier ernstig tegen protesteren!
Straks ga je ook nog pleiten voor het virtueel lekken van voorgekookte uitslagen en, oh horreur, voor een virtuele Octopus Paul!
En dat zou dan betekenen dat de diepzee, het hoogland en de wolkenluchten die Hij geschapen heeft ook virtueel zijn!

gravatar

Nu moet me toch even iets van het wetenschappelijke hart.
Virtueel is ‘slechts schijnbaar bestaand’. (sic) Dus als Toivonen botst met een virtueel reclamebord, dan is dat een virtuele botsing geweest die slechts virtuele schade kan toebrengen aan de al dan niet virtuele Toivonen. Tot zover kan ik me slechts voorstellen dat het letsel dat Toivonen hierdoor kan oplopen ook slechts virtueel kan zijn. Dit kan alleen verholpen worden door een virtuele dokter.
Remedie: Dokter Bibber toevoegen als clubarts, eventueel ondersteund door types als Dokter Oetker, Dokter Van de Hoog en Dokter Van Leeuwen (hoewel ik de laatste in dit verband weer in twijfel trek, ik verdenk hem van frauduleus handelen bij het verkrijgen van zijn PhD)

Reageer
gravatar

Zou een Jomanda niet veel makkelijker zijn als virtuele hulp voor het virtuele letsel van voetballers?
Ik maak me daar overigens niet zoveel zorgen om. Wat veel bedreigender is, zijn virtuele virussen. Die kunnen je hele systeem in de war gooien.

gravatar

Die Dokters van Leeuwen is minimaal met zijn tweeën gezien de meervouds-s. Hij/zij zullen dan ook minmaal twee maal het artsexamen afgelegd moeten hebben. Wij eisen eindelijk helderheid over het werkelijke aantal Dokters van Leeuwen.
Ps. zowel Beneden Leeuwen als Boven Leeuwen kent geen medische faculteit.

gravatar

In MiddeLeeuwen was wel een medische faculteit, meerdere zelfs. Het verlies daarvan is een aderlating. Ik weet niet of titels van deze instellingen nog steeds medische bevoegdheid garanderen.

gravatar

Klaarblijkelijk, waarde wetenschapper, hebt u slechts virtueel opgelet. Het betreft hier niet ZOMAAR een virtueel reclamebord, maar een voor Kips leverworst. Daar zou elke sporter van geblesseerd raken (of eventueel zelfs positief op testen bij de dopingcontrole)

gravatar

Het wordt tijd dat die borden, het liefst met een mooi kegelgeluid, breken en wegschieten op het moment dat er een speler doorheen dreigt te komen.
Uiteraard moeten er dan wel 3D-brilletjes uitgedeeld worden aan de aanwezige toeschouwers om virtuele splinters in de ogen te voorkomen.

Reageer
gravatar

Deze reactie is eigenlijk ook een virtuele, maar omdat die de eerste is kan niemand het iets schelen, zelfs niet als ze erover vallen en vervolgens hier verder gaan raaskallen.

Reageer