Harde kern Feyenoord hekelt ‘simplistische’ Miljoenennota

Hooligans: "Creëer een robuuste economie"

Vanuit de harde kern van Feyenoordsupporters zwelt de kritiek op de plannen voor het komende jaar aan. Dubbelzinnigheid en zelfoverschatting vieren volgens de fans hoogtij en grote hervormingen ontbreken.

“Met een titel als ‘Koersvast in Onzekere Tijden’ begeeft het kabinet zich op glad ijs en verschaft het de burger onterechte hoop”, aldus Harry ‘de hakker’ Bijlveld, woordvoerder van de harde supporterskern van de stadionclub. “Het huidige beleid werkt zo tijdelijk als traangas. Den Haag zou meer de nadruk moeten leggen op het creëren van een robuuste economie.”

Bijlveld kan bogen op een lange ervaring in het contact met tekortschietend bestuur en leerde zich spelenderwijs directe communicatie met zijn tegenstanders aan. Hij staat bekend om zijn scherpe analyses en zijn kordate, ondubbelzinnige wijze van communiceren.

Bijlveld ziet juist in dubbelzinnigheid de valkuil van het huidige kabinet. “De schizofrenie van deze Miljoenennota ten aanzien van Europa is schribarend. Dit kabinet benadrukt enerzijds het belang van Europees handelsverkeer, maar richt tegelijkertijd zijn spreekkoren richting afzondering en isolatie. Het bepleit een geloofwaardige consolidatiestrategie voor de Zuid-Europese landen, maar legt een stadionverbod op aan de eigen hervormingen.”

“Het is juist de zelfoverschatting van Den Haag die in deze schrijnend is”, onderbreekt medesupporter ‘Moker’ Jaap Stijn zijn kameraad. “Monetair beleid zal slechts een marginale rol spelen in het geheel en waarschijnlijk geen ‘double dip’ voorkomen. Wat we de laatste jaren hebben gezien is een massale herverdeling van werk naar kapitaal en dat kapitaal komt niet meer terug naar de markt. Maar twijfelen aan het systeem is dit kabinet blijkbaar niet gegeven.”

De supportersgroep, bekend om zijn oplossingsgerichte handelen, reikt de burger graag handvatten aan om de situatie die het kabinet wil creëren het hoofd te bieden. Bijlveld: “Een tekortschietend bestuur kan door de burger worden gecorrigeerd. Hiertoe dient hij zijn bestuurder in levenden lijve tegemoet te treden, en zich met name te richten op non-verbale communicatie, die toch 90% van de communicatie vormt. Voor het teweegbrengen van echte verandering biedt contact in fysieke nabijheid onbegrensde mogelijkheden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het begint er natuurlijk mee, dat de allereerste bebouwing op Zuid het pesthuis was. (Het is nooit meer anders geworden!) Ik kan mij voorstellen dat de supporters van die Oude Roestbak-Club naast een talentenpool voor die Club, ook een talentenpool starten voor politiek talent. Het moet toch niet te moeilijk zijn slecht functionerende politici weg te krijgen en -indien aanwezig- goed functionerende politici te verkopen. Het lijkt mij een uitgelezen kans de miljardentekorten weg te werken en slecht beleid te vervangen door geen beleid. Als dat geen win-win-situatie is….

Reageer
gravatar

Harry ‘de hakker’ Bijlveld is overdag een vrijgevochten doctorandus die zich als ZZP’er bij de dienst Afvalverwerking Rijnmond van de Gemeente Rotterdam onledig houdt met toezicht op en voorraadbeheer van de koffieautomaten en vanf 16.00 uur met de soepautomaten. Dát moesten meer mensen doen. Bijlveld werkt nu aan zijn proefschrift: “Demagogie in het betaalde voetbal; overheid en bedrijfsleven langs de lijn”.

Reageer
gravatar

Het taalgebruik in de Tweede Kamer begint anders steeds meer en meer die van de voetbaltribunes en dan met name de F-side te benaderen. Het ‘hi-ha, hondenlul’ onbreekt er nog aan. Maar Wilders zal in zijn zucht naar creatief taalgebruik er vast en zeker een onschuldiger variant voor vinden, zoiets als ‘hi-ha, caviapiemel’.

gravatar

Nou Harry, dat rare dialect waarin Wilders spreekt en ervoor zorgt dat de woorden nogal vreemd uit zijn strot komen waardoor hij laffelijk kan beweren dat hij niet gezegd heeft wat hij gezegd heeft maar wel zo bedoeld, maakt in ieder geval dat hij geen heer is.

Meer een hooligan, en het wachten is dan ook op de ME-er die hem met de lat in de nek de zaal uitjaagt.

gravatar

Paulien krijgt helemaal het warme oranjegevoel van die lekkere geile gozer Harry ‘de hakker’ Bijlveld, die veel weg heeft van Zijne Koninklijke Hoogheid Johan Friso Bernhard Christiaan David, prins van Oranje-Nassau, graaf van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg.

gravatar

Ik wil daar nog wel wat aan toevoegen. Kijk, op internassionaal moneteer terrein doen ze ook zo’n beetje alles fout wat je maar fout ken doen. Enerzijds onze soevereiniteit opgeven maar anderzijds dwingen we vanuit Brussel te weinig begrotingsdiscipline af. Het vertrouwe in de finesjele markten krijg je zo natuurlijk nooit hersteld, waardoor de vergroting van het noodfonds al snel opportuun wordt. Maar ja, wie zijn wij? Nederland wordt dan wel steeds slimmer, maar luistere kenne ze nie, daar in De Haag. Het wordt tijd dat we het er maar es in gaan rammen.

Reageer
gravatar

Kijk, dat noeme me nou het Coen Moulijneffect.
Coen heb ons geleerd dat je langs de lijn ken dribbele om dan een voorzet op iemand zen stropdas te legge.
Maar dan mot je wél wete wáár je naartoe gaat!
Die meubelstukke in Den Haag spelen achterstevoren cattenacsio; terugspele, terugspele en as d’r een opening is ; in eige doel schiete.

En dan denken ze dat wij die sezoenskaarte voor nakko krijge …… nou mooi niet.
‘t mot nou maar es afgelope zijn.

Reageer
gravatar

Daar gaat Donner zijn vingers niet aan branden, Piet Hein D. is een echte CDA’er, sluw en stiekem; die hoeft niet eens “boe” te roepen, Donner heeft overal zijn “mannetjes” voor die dat voor hem doen, net zoals verzekeraar Interpolis uit Tilburg: ‘gladhelder’. Bovendien is Donner al de beoogde opvolger voor de onderkoning van Nederland: Tjeenk Willink. Laat Donner maar schuiven.

gravatar

Wauw, dit is een bal recht in het scrotum ! Maar daar leren wij van, dus na enig gekreun gaan we hiermee welwillend aan de slag om de stategie, de tactiek en vooral ondoordachte acties stevig aan te passen. Dus dank, kamer(aden).

Reageer
gravatar

“Hand in hand kameraden” klinkt voor dit kabinet waarschijnlijk te communistisch.

Reageer
gravatar

“Buigen” is inderdaad de o.t.t. van “bogen”, maar hier moet toch echt “bogen” (o.t.t.) staan.

Reageer