Liveblog Prinsjesdag

Nu gebeurt het, straks niet meer.

Vandaag volgt De Speld alle ontwikkelingen rondom Prinjesdag live. Nu gebeurt het, straks niet meer.

15:45 Agnes Jongerius zal vanavond exclusief bij Lingo op de Troonrede reageren. Kijken dus.

14:55 Terreuralarm bij Tweede Kamer. Stevige, zenuwachtige man met een koffertje gesignaleerd. Inhoud zou ‘explosief’ zijn.”

14:40 Troonrede benadrukt reden tot optimisme: “Over tien jaar alweer kans op economische groei.”

14:15 Peiling van Maurice de Hond: “Troonrede nu al achterhaald.”

14:01 Slavernijpaneel verwijderd van koets – Nu zichtbaar: “uw advertentie hier? bel 0900-KOETS”.

13:55 Zeilmeisje Laura officieel irrelevant verklaard voor Prinjesdag.

13:46 Bijensterfte opnieuw niet genoemd in troonrede. Ook holocaust en Armeense kwestie bevestigd noch ontkend.

13:40 SGP-fractie maakt opnieuw minste fouten in troonrede-dictee. Van der Staaij: “Staten Generaal was zonder streepje toch?”

13:32 Weinig mensen weten dat de bloemen in de Ridderzaal afkomstig zijn uit Nederland.

13:15 En ook dit jaar blijkt in de Troonrede een grapje verborgen! Dit jaar vormen de eerste letters van de eerste twintig alinea’s het acrostichon: “Fuck die hele slavernij.”

12:45 Koningin gooit knuppel in het hoenderhok: “Meer dan ooit moet ons land rekening houden met omstandigheden. Dit vergt een mentaliteit van ons allen.”

12:40 De Leden van de Staten-Generaal verzamelen zich in de ridderzaal om deel te nemen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Dijsselbloem zegt in ieder geval minder fouten te willen maken dan vorig jaar.

12:30 NOS zendt abusievelijk commentaar Astrid Kersseboom uit van de koetstocht in 2007. Fout is onopgemerkt gebleven door kijkers.

11:55 In Amsterdam is een man opgepakt die ‘waxinelichtjeshouder’ schreeuwde naar het Concertgebouw. De concertgebouwwaxinelichtjeshouderschreeuwer wordt op dit moment ondervraagd door de politie.

11:40 Feyenoord-trainer Ronald Koeman over het publiek langs de route van de Gouden Koets: ‘Doodzonde dat een stelletje mafkezen de boel loopt te verzieken’

11:25 Milities Mogadishu spreken telefonisch hoop uit op ‘beperkte bezuinigingen op PGB’.

11:00 Niet alle 16,5 miljoen Nederlanders zijn het eens over de exacte invulling van de bezuinigingen. “Als hier geen oplossing voor wordt gevonden, zal de polarisatie alleen maar toenemen,” aldus wetenschapper Bert Bokhoven.

10:50 “We mogen nog niks zeggen over de Miljoenennota, maar het zal inslaan als een bom,” aldus een ambtenaar van Financiën

10:36 Troonrede is naar verwachting de droogste sinds begin van de metingen in 1906

10:28 Om 15 uur begint het duel tussen Willem-Alexander en Johan Friso

10:18 Buitenechtelijke broer prins Bernard is ook aanwezig bij de feestelijkheden

10:02 Het zaklopen begint om 12:30, gevolgd door koekhappen om 12:40 en waxinelichtjeshouderwerpen om 12:50


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Agnes deed iets met Lingo, geloof ik. Hoezo mag jij vandaag de stal uit? Iets met een koets?

* Hedwige de Ligne (1877-1938), Hertogin van Arenberg, echtgenote van Engelbert IX Hertog van Arenberg (1872-1949), een kleinzoon van Prosper Lodewijk van Arenberg.

gravatar

Ow, ik dacht Wie van de Drie, of voor een kwartje wijzer – kan ik allemaal niet meer bijhouden.
Maarre die Hedwig is Spaanse, dan gaan we er hier toch niet over lopen bakkeleien? Opgraven, terugsturen, water erover, klaar.

En het valt me tegen Suus, dat je mij verwart met een Friese knol. Alleen die zijn dom genoeg om die koets te trekken.

gravatar

Kwade tongen beweren dat de hele rijtocht in de studio’s van de RVD is opgenomen en via flatscreens aan de zijkanten van de koets wordt geprojecteerd. Zulks in verband met o.a. de grote ballistische risico’s op laagvliegende negerzoenen en waxine-lichtjeshouders.

Reageer
gravatar

Zie je wel; het is net zoals die in scene gezette landing op de maan destijds. Wij hebben dit altijd al vermoed en de Heere om opheldering gesmeekt dit bedrog te ontmaskeren.

Die Gouden Koets bestaat helemaal niet en de koningin ook niet: als het de Heere behaagde dat wij geregeerd zouden worden had hij ons een strikt bevindelijk monarch gezonden – niet een lichtzinnig vrouwspersoon uit de buidel van Beëlsebub.

Gesterkt in de kracht van Onze Schepper zitten wij -zij het knarsetandend- de rit wel uit tot de Dag des Oordeels.

gravatar

Ehhh, in aanvulling: een broeder wees mij erop dat ik destijds die veronderstelde maanlanding niet gezien kan hebben omdat wij geen televisie apparaat plegen te bezitten, noch te bekijken; dat licht van Lucifer dat schril schijnt in de ogen van de Heere. De broeder kan gerust zijn: ik bewandel het smalle pad van Onze Schepper, Koning der Koningen.

De term “flatscreen” is mij dan ook onbekend, maar het behoeft geen verdere uitleg dat het een Mefistofelisch wanproduct betreft uit de smidse van het voorgeborchte.
Sommige dingen hoef je niet zelf gezien te hebben om dat te weten.

gravatar

P.S. De ruiten van de Gouden Koets zijn met ingang van dit jaar respectievelijk Negerzoen- en waxinelichtjeshouderproof en door dit driedubbelgelaagde glas ook damschreeuwerdicht. Deze mededeling wordt mede mogelijk gemaakt door Sé-Sé-Sé-Securityglass Royal, te Vroomshoop.

Reageer
gravatar

Het gerucht gaat dat de Troonrede in zijn geheel door Hans Wiegel is gedicteerd aan Mark Rutte. Dries van Agt was niet uitgenodigd op dit feestje en hij heeft toen (uit dépit) zijn Mercedes tegen een sterk op Hans Wiegel lijkende gevel aangeramd. Zie voor verdere details aldaar.

Reageer
gravatar

Het is een beetje off topic maar het geramde advocatenkantoor was ooit de Nederlandse vertegenwoordiger van tegenpartij in het incident dat Lubbers zijn goedbetaalde baan als Hoge Commissaris der UNCHR kostte. Door de ervaring wijs geworden benutte Ruud dit keer geen Golf, maar een wat steviger Mercedes stationcar. Ook dat mocht niet baten, het gebouw staat er nog steeds; de schade aan de Mercedes valt onder het eigen risico.

Reageer
gravatar

Mis van alles in de Speldblog:
11.15 Begin van dwergwerpen en katknuppelen voor Paleis Noordeinde, om 13.52 Oranje-cocktail van Lynchparty 14.36 PM Erdogan en president Gül: alle Turken in Nederland zijn per vandaag onafhankelijk en niet meer BTW-plichtig 15.08 de koning van Marokko eist kinderbijslag voor alle fictief geregistreerde kinderen van Marokkanen in Nederland.
14.45 Berlusconi (op de vlucht voor IMF en ECB)vraagt met zijn naaste vertrouwelingen asiel aan in Vlagtwedde

Reageer
gravatar

Hare Majesteit heeft na al die jaren nog weinig van haar bevoorrechte positie begrepen. Met kerstmis zei hare majesteit: “Beste landgenoten, ik wens u een prettige jaarwisseling toe”. Kijk dat had natuurlijk moeten zijn: “Onderdanen, de volgende die een kerstboom ontvreemdt uit een onzer kroondomeinen laten wij heel 2011 op water en brood zetten.”

En nu weer met prinsjesdag. (Het is dat de naam koninginnedag al bezet is, want dat was natuurlijk een veel betere naam geweest.) Hare majesteit begon met: “Leden van de Staten-Generaal, Ons land maakt economisch moeilijke tijden door.” Dat kan echt niet voor een koningin. Zo had hare majeteit moeten beginnen: “Stelletje labbekakken, jullie hebben er in het afgelopen jaar weer helemaal niks van gebakken, zodat wij, uw vorstin, twee centen minder hebben te makke.”

Voor de volledig hertaling van de troonrede in bewoordingen die beter bij een vorstin horen, verwijs ik naar mijn blog.

Reageer
gravatar

Welk een achterhaalde gedachte dat men op enigerlei wijze dient af te rekenen voor de wijze van verplaatsing. In de onderhavige kwestie wordt men betaald teneinde zich te doen vervoeren.

gravatar

Ach, ik kijk altijd alleen maar naar de hoedjes die de dames op hebben. Dat is het enigste wat me blij stemt. De rest had beter een duik in de hofvijver kunnen nemen.

Reageer
gravatar

Speciaal voor dit soort incidenten met hofvijvers en zulks zag ik al een attente dame die een hoedje had dat perfect als reddingssloep gebruikt kan worden.

gravatar

Het volk wordt in de troonrede maar ook in de liveblog weer eens niet genoemd, het gaat altijd en alleen maar weer over individuen en nooooit eens over al dat buitenechtelijke volk dat prins Bernard verwekt heeft. Een schande, driewerf schande. Als het volk zich eens verenigt dan piept die miljoenennota wel anders.

Reageer
gravatar

Maar aan de andere kant:
De gouden koets is nog nooit zoveel waard geweest als nu. We zouden daar een voorbeeld aan moeten nemen, en allemaal in een gouden koets moeten rijden! HA, dat zal ze leren!

Reageer
gravatar

De twee leden tellende fractie van de SGP maakte als fractie de minste fouten in het dictee, maar wie won er individueel? Overigens vind ik dat Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (VVD) bonuspunten verdient indien zij haar naam goed heeft gespeld.

Reageer
gravatar

Graag wil ik als zeer grote fan van het koninklijk huis mijn hulde aan het koninklijke famile brengen. Hulde aan majesteit, haar koets en alle mooie dingen uit het verleden waar we nu weer aan mogen denken. Het word tijd dat er weer macht ligt bij de monarchie en diens verlichte despotie. In een wereld waarin de sterke leiders steeds minder gezicht krijgen is het tijd dat ons koningshuis de macht grijpt!

Reageer
gravatar

Vervang het pannel met een iets moderner beeld: aan het hoofd den Bankier met gulden kroone en aan knielenden den hypotheek slaaf met koekjes en overduidelijk gestapeld dossier.

Zo wordt de koets toch weer een deel van de moderne Nederlandsche mensch.

Reageer
gravatar

Ik wil er bij de concertgebouwwaxinelichtjeshouderschreeuwerondervragers op aandringen om de staatsgevaarlijkeconcertgebouwwaxinelichtjeshouderschreeuwer minimaal twee jaar in voorarrest te houden en daarna terug te sturen naar het dorp van herkomst.

Reageer
gravatar

Beste blogredactie,

Verandert het tijdschema als de gouden koets in een verkeersopstopping terecht komt? Of gaan ze in de ridderzaal dan alvast beginnen zonder Bea?

Paulusje

O ja,
Mijn domme zusjes zegt, dat dit achterlijke vragen zijn, want als de gouden koets komt vast te zitten dan loopt Bea dat kleine eindje wel.

Reageer
gravatar

Hoe laat is het negerzoenen werpen naar de gouden koets?

Reageer