Telegraaf brengt nieuws begroting in guldens

De Telegraaf brengt morgen al het nieuws over de rijksbegroting in guldens. Hoofdredacteur Sjuul Paradijs zegt dat de krant daarmee nog dichter bij de gewone man komt te staan. “De afgelopen tien jaar moest je eerst een rekensom maken om nieuwsberichten te kunnen begrijpen. Dat is eigenlijk bespottelijk. Als zelf onze premier moeite heeft met de euro, dan kun je toch niet van de gewone man verwachten dat hij er wel mee kan rekenen.” Als het experiment succesvol is, zal al het financiële nieuws in guldens worden gebracht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

MR PAULIEN BET-WETER, TAALVIRTUOOS, uw boodschap is wel duidelijk, maar uw zin is grammaticaal, uhh, niet echt opwindend. Probeer er maar eens een redekundige ontleding op los te laten. Succes.

Reageer
gravatar

De Telegraaf blijkt dus wel vaker expres te liegen in zijn berichten maar spreekt ook soms de waarheid. Dus dit bericht is gedeeltelijk waar want de Telegraaf wil wel zonder Griekenland terug naar de guldens maar ook weer niet want ze steunen ook Bruin-1. Die spagaat geeft dus voorlopig een bericht wat we even niet dienen te geloven maar op wat langere termijn iets wat de waarheid zou kunnen zijn.

Reageer
gravatar

Even een correctie. De Grote Blonde Lijder Wildeman had een voorkeur voor de Sjekel.

Hij is overigens heel content met het regeringsbeleid, ondanks dat het in het geheel niet overeenstemt met zijn eigen politieke programma. Dat komt, omdat hij wel gelijk kreeg voor zijn belangrijkste punt: kiezers een rad voor de ogen draaien.

gravatar

Tja, wat wil je… als je communicatie verwijst naar het verleden dan is het logisch dat je voor wat de rest betreft daar ook in blijft hangen… Als De Telegraaf opgewaardeerd wordt naar De Tweet dan stappen ze daar wellicht ook over van de Gulden naar de Euro?

Reageer
gravatar

Jeettje,

Als ik jouw was, zou ik de Telegrof niet als kattenbakvoering gebruiken, maar er je gat mee afvegen. De inhoud van die “krant” heeft namelijk veel overeenkomst met het stinkende bruine goedje dat uit de onderbuik komt.

gravatar

Wat ! De Telegraaf in de kattenbak ? Dat is pure dierenmishandeling. Weet Jeettje dan niet dat de inkt en het papier van de Telegraaf even vuil zijn als de inhoud. Nogmaals: foei !