PvdA brengt bod uit op Ferrier

Sharon Dijksma mogelijk onderdeel van deal

De Partij van de Arbeid wil haar fractie voor het nieuwe politieke seizoen versterken met Kathleen Ferrier. De sociaaldemocraten hebben naar verluidt een bod van €750.000 plus Sharon Dijksma uitgebracht op de CDA-politica.

PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen bevestigt de interesse voor Ferrier. “We volgen Kathleen al een tijd. Wij denken dat zij een aanwinst kan zijn voor onze fractie.” Ploumen wilde niet reageren op het gerucht dat Dijksma, die zwaar op de begroting drukt, bij de deal betrokken zal worden.

De 54-jarige Ferrier is bij het CDA op een zijspoor beland nadat zij tegen een coalitie met gedoogsteun van de PVV stemde. De politica geeft aan open te staan voor een overgang naar de PvdA maar wil niet veel kwijt over een eventuele overgang. “De PvdA is natuurlijk een prachtige partij. Ik had vroeger posters van Joop den Uyl op mijn kamer hangen. Maar het is eerst aan de politieke partijen. Als zij er uit komen, kunnen we gaan praten. Anders dien ik gewoon mijn contract uit bij het CDA.”

PvdA-fractievoorzitter Job Cohen hoopt dat de transfer voor 5 september, de start het parlementaire seizoen, is afgerond. “Ik zou Ferrier graag in willen zetten bij de eerste plenaire vergaderingen. We kunnen nog wel wat versterking gebruiken op Sociale Zaken.”

Mochten beide partijen niet tot een overeenstemming komen dan zouden de transfervrije Tara Singh Varma (voormalig Groen Links) en João Varela (oud-LPF), eveneens zonder contract, in beeld komen bij de PvdA.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeg Van Z., laten we nu niet roomser dan de paus worden. Wat politici maandelijks van rijkswege beuren is slechts een klein deel van hun inkomen. Veel kamerleden, ministers en staats-secretarissen krijgen nog betalingen van de bedrijven waar zij voor lobbyen, zelfs prestatiebonussen en dan zijn er ook nog legio commissariaten die men functioneel ‘vergeet’ te melden. En er zijn nog de vele hand- en spandiensten die buiten fiscale controle blijven. Politici komen echt wel aan hun trekken en met de hele zorg-, bank- en verzekeringsmaffia hoeven wij ook geen meelij te hebben. Bij zowel hoog- als laagconjunctuur vloeien bonussen binnen met collegiale medewerking van Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen die ook zichzelf ruim toedelen; duivels schijten immers altijd op de grote hoop.

Reageer
gravatar

En niemand heeft het over de topsalarissen in de politieke eredivisie? Ik vind het echt ongehoord 750.000 voor een politicus, en dan nog wel een middelmatige middenvelder die nooit heeft gescoord, nog enige doeltrappen van anderen heeft tegengehouden. Het is schandalig dat die politici zoveel krijgen voor een paar debatjes per jaar, de rest van het jaar kunnen ze trainen, in de media verschijnen en lekker lui leven. Terwijl Jan met de Pet hard moet ploeteren om de uitkering te behouden. Neem toch een voorbeeld aan de financiele sector, of de zorgsector. Geen bankdirecteur of ziekenhuisbestuurder zou zo makkelijk zoveel geld verdienen.

Reageer
gravatar

Het was laatst ook al in het journaal.

gravatar

Al dat geschuif in posities komt mooi uit. Conform het PVV voorstel zal Hare Maje binnenkort uit de regering stappen. Zij, dan wel haar opvolger, kunnen dan, onder voortzetting van de huidige betalingsregelingen, voor een nader te bepalen partij zitting nemen in de kamer. Aan het pluche zijn ze al gewend.

Reageer
gravatar

Kathleen Ferrier past tactisch niet in de CDA-ploeg, die in de Tweede Parlementaire Divisie speelt op het Binnenhof. Maar de CDA wil haar nog niet verkopen, omdat de partijpenningmeester hoopt op een hoger bot. De oplossing ligt voor de hand. Ferrier verhuren tot het eind van het parlementair seizoen aan de tweede ploeg van het land, de PvdA.

Reageer
gravatar

Een hoger bot? Bedoelt u wellicht een tongbeentje of misschien zelfs craniale beenderen?

gravatar

De PvdA heeft behoefte aan van alles dus ook aan een Ferrier maar ook aan een Bos die zijn comeback maakt als aanvoerder op het middenveld en ook aan een Halsema die terugkeert naar de club van haar oude jeugdopleiding kortom de jonge oudere kweek die de PvdAcultuur door en door kent, zie dan eens wat voor een team er staat!

Reageer
gravatar

Schaamteloze actie van de PvdA om nu al publiek te schermen met alternatieven terwijl wij van de Partij voor de Bosbewoners in volle onderhandeling zijn over een deal. Het moge inmiddels alom bekend zijn dat Eucalypta al enige decennia transfervrij is. De gelegenheid doet zich niet zo vaak voor dat we die in een deal kunnen betrekken met een andere goedkope transfervrije bostrol danwel speler met ervaring op vergelijkbare positie. Alhoewel we bulken van de eikels, voorziet onze geliefde habitat niet in de broodnodige pegels voor een weerstandsloze transfer van Eucalypta naar de buitenbosse speelvelden. Een buitenkansje wordt ons zo niet mooi door de neus geprikt.

Reageer
gravatar

Zoals iedereen weet, ben ik op dit ogenblik transfer vrij. Mijn lijstduwersrol binnen PPN (Politieke Partij Nederland) heb ik succesvol ingevuld, maar het maximaal aantal termijnen(8) is verlopen. Ben dus op zoek naar een nieuwe werkomgeving. Graag contact opnemen met mijn zaakwaarnemer Sjaak Voerstra.

Reageer
gravatar

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de politiek niet op de voet volg (ik kijk alleen de samenvattingen op zondagavond) maar ik vraag me af of Ferrier ook op Europees vlak al mag uitkomen voor haar nieuwe partij of dat zij nog een seizoen moet wachten. In het laatste geval waag ik het nut van deze transfer te betwijfelen…

Reageer
gravatar

Het CDA is al druk in de weer met kamerledenmakelaars, voor de aanbieding “drie zonen van K. Daffi halen, twee betalen”.
Nu het CDA zich kan versterken met een aantal agressieve aanvallers met veel zuidelijk temperament, waar zelfs limburgers bleek bij afsteken, willen ze ongetwijfeld af van enkele zittende kamerleden. Dus goede kansen voor de PvdA en andere partijen.

Reageer
gravatar

Het afschuiven naar het zuiden is een beweging die binnen het CDA al geruime tijd aan de gang is. Hiermee komt het CDA qua politiek landschap ergens ter hoogte van Montpellier te liggen en kan derhalve niet meer gezien worden als een Nederlandse partij. De consequentie is dus wegwezen uit het parlement. Ik raad het CDA aan zich te laten registreren als Italiaanse partij; wellicht kunnen ze dan een gedoogconstructie aangaan met de goedlachse pedofiel aldaar.

gravatar

Zijn er nog zoveel over dan?
Ik heb zelf ook nog wel belangstelling, heb nog belangen in een bananenrepubliek in West-Azie waar nog wat opstanden moeten worden neergeknuppeld…

gravatar

Allereerst: ik ben geschockeerd dat de PvdA Sharon Dijksma tussentijds op de transferlijst heeft geplaatst. Sharon is haar gewicht in goud waard, dus zo’n 75/80 keer de huidige troy ounceprijs van goud maakt Sharon goed voor het gemeenschappelijke begrotingstekort van PvdA en Feyenoord. Daarbovenop nog de genoemde € 750.000,-. Alles bijeen praten we dan over de omvang van de meest recente Griekse tragedie.
Dan: er is geen antecedentenonderzoek gedaan naar deze voormalige Antilliaanse, niet door CDA noch door PvdA. Haar naam is evident een schuilnaam; de échte Kathleen Ferrier was namelijk in de vijftiger jaren een collega van ons aller Zaanse Aafje Heynis, ook een alt en even wereldberoemd.
De wervingsbureaus van politieke partijen zijn zo lek als een mandje; iedereen kan zo maar de politiek in. Schipperen zonder vaarbewijs. De politiek komt naar de kiezer…. nou dáár worden we blij van: allerlei hysterica’s, brievenbuspissers, fraudeurs, weifelaars, ja-mitsers en nee-tenzij’ers, verbale exhibitionisten, oetlullen, tut hola’s en kakmadammen, cocaïnesnuivers en/of anderszins moreel ontwortelden,you name it, we’ve got it: in de Tweede kamer N.B. Eén troost, na de Tweede Grote Zondvloed, die van 21-12-2012 hebben we nergens meer last van, WIJ vertellen het niet na en het parlementaire schuim dat komt bovendrijven, moet andere slachtoffers zoeken. Holleerder for PM.

Reageer
gravatar

@Bant. Dat niet alleen, maar ze is ook de dochter van de laatste gouverneur des konings.

gravatar

@Jan. Jep, en wel uit het land van de bovengenoemde gouverneur annex president.

gravatar

Ben tevens benieuwd naar de bonusregeling voor het CDA wanneer de PVDA de volgende verkiezingen meer dan 35 zetels zou behalen of wellicht zelfs zou weten te winnen. En wat als zij hierna opgeroepen zou worden voor de Nationale regering.
Overigens… zou een transfer naar Libië of Syrië niet meer opleveren? Uiteraard heeft zo’n ChristenDemocraat principes, maar als het geld goed is kun je aan 5 keer per dag naar het oosten en de ramadan ook wennen.

Reageer
gravatar

De PvdA heeft zich ook serieus gemeld voor het Turkse talent Devlet Bahceli. Bahceli staat bekend als extreem rechts in Turkije en is daarom in Nederland op alle plekken aan de linkerflank in te zetten. Hij zal het eerste jaar worden verhuurd aan Vitesse.

Reageer
gravatar

Ik ben erg benieuwd of de CDA dit bod accepteert. Het zijn toch concurrenten en Ferrier kan dit politieke seizoen nog wel eens een topscorer worden. Misschien dat de PvdA wat bonussen moet toevoegen bij politiek succes?

PS: Iedereen is inmiddels vervroegd terug van reces, is een overgang op dit tijdstip dan geen competitievervalsing?

Reageer
gravatar

Ik heb zelfs al horen verluiden dat er vanuit de rechterflank van de VVD en in samenwerking met de 1 à 2 kamerleden van de PVV met meer dan één hersencel in navolging van amerika een nieuwe partij wordt opgericht. Volgens nog onbevestigde geruchten zal deze partij de VOC Thee-partij gaan heten. De toevoeging VOC is uiteraard om bepaalde leden van de CDA-fractie aan te trekken. Ik voorzie dat deze partij snel een bod zal uitbrengen op Job Cohen, toch HET boegbeeld van theedrinkend Nederland.

Reageer
gravatar

Maarruh, ik dacht dat ze al een tijdje verhuurd was aan de PvdA samen met Jan, die kopper..

Reageer
gravatar

@Ingrid Als ze Dijksma aan de kant zetten scheelt dat twee zetels en kom je toch weer uit op 150.
Overigens dacht ik dat Ferrier de overgang al lang achter zich had.

Reageer
gravatar

Ik zou voor Varela gaan. Die is toch jonger en ik vind hem wat meer een teamspeler. Wat ik wel vind is dat er snel een financieel fairplay reglement moet komen. Voor je het weet hebben al die partijen van die immense schulden en krijgen we ook hier van die Spaanse toestanden dat het parlement gaat staken voor een betere CAO. Ik moet er niet aan denken….. nou ja heel eventjes dan. (Vrij naar Wim Kan)

Reageer
gravatar

Met de komst van Varela en Varma naar de PvdA fractie zou zij ineens 32 leden tellen, ipv 30, en de Kamer 152. Maar net als in het voetbal kunnen er toch maar 11 tegelijk in het veld?