Rechter verbiedt verkoop nieuwe Audi A4

‘gelijkenis met Apple iPad te sterk.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die rechter zag het wel goed: allebei hebben ze een gaatje, en wel aan de achterkant. Of daar nou wat dieselwalm uitkomt of er eenn priegelstekkertje ingefriemeld moet worden is subjectiefrechtelijk gezien geen onderwerp van de objectieve patentschending. “Ein Loch ist halt ja doch ein Loch, nichtwahr?” zeggen onze oosterburen al vanaf 1880.

Reageer
gravatar

Het probleem is niet zo zeer het product, maar meer de marketing methodes die Audi afgekeken heeft van Apple. Zo promoten ze hun Audispray als wondermiddel terwijl het alleen maar heel duur zout water is.
Dergelijke praktijken lijken zo op die van Apple dat deze daar terecht bezwaar tegen maakt.

Reageer
gravatar

De appel heeft trouwens letterlijk model gestaan voor het allereerste ontwerp van de iPad. Later is dat eerst nog de broodtrommel geworden.

Reageer
gravatar

En toen heeft Bill Gates de koektrommel geintroduceerd als de enige echte concurrent voor de broodtrommel van Jobs. Waarschijnlijk is dit veroorzaakt door een appelflauwte, waardoor behorlijke brodtrommels niet meer beschikbaar waren.

gravatar

Nou nee, dat kan het niet wezen: Steve Jobs loopt op chemo, en de chemokar is al gepatenteerd.
Maar misschien ziet hij met lede ogen het succes van Delftse studenten aan met hun Solar-wagentjes en heeft hij beseft dat dit een verloren slag is, zodat hij zijn teleurstelling verbijtend met pensioen gaat?
Ik bedoel maar: als hij nu een paar wielen onder die I-pad, phone of wat dan ook monteert is het hommeles.

gravatar

Ik heb als rondingskundige bij Samsung onder andere Europese octrooien op ronde hoeken met een straal van 2,460, 2,461, 2,462, 2,463, 2,465, 2,466, 2,467 2,468 en 2,469 mm. Apple is ons helaas net voor geweest met de essentiële ronding van 2,464 mm.

Reageer
gravatar

Ik had van de autolobby onder leiding van de ANWB toch wat meer weerwerk verwacht. Nu wordt hier platte informatietechnologie misbruikt om een geavanceerde A-4 in 3-D te torpederen. Misschien kan Guido van Woerkom hier nog iets aan doen met stille diplomatie via zijn informele Rutte-connectie.

Reageer
gravatar

Weinig kans dat Guido iets kan doen voor A-4 en 3-D, aangezien Apple nu ook een patent heeft op zowel het Latijns als het Cyrillisch alfabet. Het octrooi voor diakritische tekens is aangevraagd.
Pas dus op, alles wat je schrijft kan (door Apple) tegen je gebruikt worden.

gravatar

@Pendant: Opgemerkt moet worden dat in de meeste westerse landen de verkoop van het menselijk lichaam inderdaad verboden is.

Het onbezoldigd produceren van nieuwe lichamen en het schenken van gebruikte lichamen voor medisch onderzoek wordt nog wel toegestaan. Onder andere condities zijn we echter verplicht om gebruikte lichamen tegen betaling te laten verwijderen.

Hoewel deze wetten net zoals de MP3 speler, smartphone en de tablet dateren van voor de iPod, iPhone en iPad, wordt bemoeienis van Apple advocaten niet uitgesloten.

Reageer
gravatar

Daar staat tegenover dat het exploiteren van een menselijk lichaam jonger dan 18 jaar van overheidswege gesubsidieerd wordt.

gravatar

Terecht, alles maar namaken tegenwoordig, daar zijn die appel jongens niet blij mee.
Nu nog even die fruittelers in de Betuwe aanpakken, daar hangen ook de nodige patentjes aan de bomen.

Reageer
gravatar

Niet terecht! Het is juist andersom. Het patentrecht van de telers in de Betuwe wordt geschonden met het beeldmerk van Apple: een appel met een hap eruit.

gravatar

Ik vind dat het menselijk lichaam ook veel lijkt op de iPhone. Vooral de symmetrie is opvallend. Hoog tijd dat de rechter verdere verspreiding van het menselijk lichaam verbiedt!

Reageer
gravatar

Die symmetrie (ten opzichte van de middellijn) speelt zich, in ieder geval bij het menselijk lichaam opvallenderwijs alleen af in een verticaal aspect. In het horizontale aspect ontbreekt deze symmetrie bij de mens vreemd genoeg volledig.