Verenigde Staten BKR-geregistreerd

‘Schuldeiser China dreigt met deurwaarder’

Het BKR in Tiel heeft maandag de Verenigde Staten op zijn zwarte lijst geplaatst, zo laat directeur Eelco Sloetjes in een brief aan president Obama weten. Plaatsing op de lijst betekent dat het voor de VS aanmerkelijk lastiger wordt om een lening af te sluiten.

China heeft in reactie op de registratie haar vorderingen overgedragen aan het Staatsdeurwaarderskantoor Nam Mee. Wanneer de VS niet in staat blijken om binnen drie maanden een regeling te treffen riskeren ze invordering van de volledige inboedel. In dat geval wordt er eerst gekeken naar de kleinere goederen zoals motorvoertuigen, elektronica en meubels die nog van waarde zijn. Daarna gaat Nam Mee mogelijkerwijs over tot invordering van complete steden of staten. “Tafels, stoelen en bedden laten we achter, allemaal netjes volgens de huisregels natuurlijk,” aldus een woordvoerder.

De registratie komt voor deskundigen niet als een verrassing: “De VS kochten jarenlang kleding, speeldgoed en vastgoed met geleend geld. Die leningen werden dan weer gefinancierd met nieuwe leningen” aldus hoogleraar macro-economie Bert Bokhoven. Volgens Sloetjes zijn de VS een vrij standaardgeval voor de BKR. “Geen vermogen, weinig inkomen en hoge creditcardschulden, dat gaat een keer mis.”

China laat weten met de invordering van Amerikaanse bezittingen geen nutteloze goederen in huis te halen. “Het Vrijheidsbeeld zou niet misstaan op het Plein van de Hemelse Vrede”, aldus Wong Chi Peng, minister van Financiën. “Daarnaast biedt Tibet genoeg ruimte voor de hele staat Californië en zou Salt Lake City de regio Xinjiang een nieuwe impuls kunnen geven.”

Maatschappelijk Werk waarschuwt China voor een confrontatie met de VS. “Ze staan in de buurt bekend als agressief en mogelijk kunnen er drugs en wapens worden aangetroffen. China zou er verstandig aan doen zich tijdens eventuele invordering te laten vergezellen door enkele getrainde en ervaren agenten uit bijvoorbeeld Afghanistan en een nucleaire onderzeeër.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voorts heeft Tiel de VS per vandaag weer van de lijst gehaald omdat ze gewoon weer hun schulden willen gaan betalen met nieuw gedrukte dollars. Niks aan de hand, lijkt het maar China heeft al wel aan Tiel laten weten dat die USA niet echt te vetrouwen zijn met hun monopoly geld. Nogal wiedus, de chinezen zijn Amerika’s grootste schuldeisers en houden van strenge begrotingsregels. Hoe gaat dit voor december 2012 allemaal aflopen??

Reageer
gravatar

Beste Outsider,

Jouw bericht op 24 geeft hoop aan de nazaten van Petrus Stuyvesant. Voor een appel en een ei kopen we New York (Nieuw Amsterdam) terug en krijgen er uiteraard de rest van de V.S. als bonus gratis bij.

Geweldig nieuws.

Nederlands wordt daar dan verplicht, we voeren metrische maten in, op de wegen mag 130 km/u worden gereden, roken wordt weer overal toegestaan, de Joint Strike Fighter krijgen we voor een dumpprijs en Geert W. kan volledig lid worden van de Theepartij.

Reageer
gravatar

Paulien, ik vrees dat Geert W. voor de Teaparty veel te volks is; hij zou bij Sarah’s Teaparty zwaar op de koffie komen. Ze zou hem al snel op de korrel nemen; misschien moeten we het maatschappelijk fenomeen W. wat meer met een korreltje zout nemen. We lopen collectief te hoop tegen Geert W. en zijn bliksemafleider PVV, maar intussen gaan Mark en Maxime onverdroten door met de afbraak van ons sociaal stelsel, ons onderwijs, de zorg etc. Wij bezuinigen, dus betalen, nu in stilte en gedwee voor ongehoord financieel risicogedrag en zelfverrijking van eurobankiers, nationale bouwfraudeurs en andere parasieten. Nederland: slaap zacht. Ik weet het, het is erg “in” en bovenal politiek correct om Geert W. te bashen, maar zijn gedogers M & M zijn veel sluwer en gevaarlijker: daar komen we achter nog vóór 21 december 2012.

gravatar

Om het een beetje op Europa te laten lijken stel ik dan voor om Louisiana aan de Fransen te verpatsen (kunnen die ook eens de lol meemaken van een land dat onder de zeespiegel ligt) en Zuid Californië, New Mexico en de Spaanstalige gedeeltes van Texas aan de Spanjaarden te verkopen.

gravatar

Dit is dan weer typisch zo’n liberale inside-job, ‘n één-tweetje tussen O’Bama en Gerrit Zalm. Kan Zalm het BKR in Tiel niet eens de hand over het stenen hart laten strijken? Hij heeft Europa toch ook enorm opgestoten in de Vaart der Volkeren door iedereen de Euro in de mik te schuiven? Zo’n gigant zou dat armetierige Flipje Tiel-BKR niet aankunnen? Kom nou! Of moeten we de protomacho Dominic Strauss-Kahn weer uit de mottenballen halen?

Reageer
gravatar

Nee, weledelgeleerde 25, ofschoon De Telegraaf al wel reeds een uitgebreide necrologie van de aarde heeft klaarliggen voor publicatie op 22 december 2012, is de datum niet gerelateerd aan de Mayakalender, maar aan de datum tot waarop de Amerikaanse overheid uitstel krijgt van haar beslissing haar kredietplafond te verhogen. Zoals u weet liggen Barack Obama en rebellerende Republikeinse Congresleden in de clinch over verhoging van dit kredietplafond tot $ 17.500.000.000.000.000,– Het Hooggerechtshof mag in dit geval namens Federal Banker Ben Bernanke uitstel verlenen tot maximaal 21 december 2012. Dan verloopt n.l. zijn zittingsperiode; zijn opvolger heet Noud Wellink.

Reageer
gravatar

Outsider (24) is de door u genoemde datum uit een (Telegraaf)duim gezogen of refereert u aan de einddatum van de Mayakalender? Als de VS werkelijk failliet gaan, hoe moet dat dan met de programmering van het Nederlandse TV-wezen? Als alle Amerikaanse soaps en pulpfilms ons ontvallen, hoe moet dan dat enorme gat aan zendtijd worden ingevuld? Door Wakker Nederland van Jules (Pa)Radijs? Door quizzen van Omroep Maxx, door TROS-feestavonden met Ronnie Tober, Koos Albers en Van Velzen? Door nóg meer X-factor en Holland got talent, Dancing with the Stars, So You Think You Can Dance, etc? Als dat zo is, kunnen we al vast collectief op zoek naar de Pil van Drion. Of John de Mol moet zich weer een nieuw format laten invallen: Gerontosaurussen in Den Haag of De (on)menselijke kant van Politici, of zoiets als OZOO; Opheffing Zorg Onvermogende Ouderen, of (vrij naar Karl Marx): de Dictatuur van het Patriciaat.

Reageer
gravatar

Waarmee onze tv-avonden dan opgevuld moeten worden? Nou, dat lijkt mij niet zo moeilijk. De omroepen hebben vast en zeker nog wel de oudjaarsconferences van Paul van Vliet vanaf het jaar 1982 op de plank liggen. Deze werden intertijd niet uitgezonden, omdat men meende dat één of andere pipo uit Amsterdam populairder was. Dit terwijl Youp zelfs met de grootste fantasie niet als grappig te beschouwen is. Zijn oudjaarsconferences kwamen uitsluitend voor uitzending in aanmerking omdat de Hilversumse omroepbobo’s zich nu eenmaal voornamelijk richten op het would-be-grachtengordel-establishment en Youp bij deze adspirant-Yuppies immens populair is.

Om maar te zwijgen over de linkse moralist Freek die vooral bij het pseudo-intellectuele publiek populairiteit geniet.

Me dunkt dat de Hagenees Paul toch een veel logischer opvolger was geweest van de Scheveninger Wim Kan dan Freek of Youp.

Wanneer komt er nu eens een totaal-Hagenese omroep, die zich uitsluitend richt op Haagse artiesten en andere Haagse snuiters?

gravatar

Zijn jullie niet allemaal een beetje voorbarig? Het probleem VS lost zich vanzelf op; als namelijk ambtenaren, ambassadeurs, congresleden en ministers niet meer kunnen worden betaald is de hele American Dream ruw ontmaskerd. Het hele land loopt dan leeg en kan dan opnieuw worden gekoloniseerd door 2e golf Pilgrim Fathers en andere golddiggers. En dat zullen dit keer allemaal Chinezen zijn, met enorme spaaroverschotten. Uiterlijk 21 december 2012 kunnen we definitieve klaarheid verwachten. In afwachting daarvan: geen USA-staatsobligaties meer kopen en niet ingaan op spam en bedelbrieven van TV-dominees annex fondsenwervers.

Reageer
gravatar

Ehhh, nee, maar ik ken verder alleen maar het merk ‘Merkloos’.
Vroeger had je Porion, veel beter dan A., maar dat wordt niet meer gemaakt.

Reageer
gravatar

Overigens vind ik wel dat die Amerikanen de boel netjes moeten overdragen: die grote scheur die ze daar de Grand Canyon noemen kan best wat alabastine gebruiken.

Reageer
gravatar

De VS: is dat niet dat land dat vroeger rijk was, Nederland mede bevrijdde in de WO 2 en daarna of daarom zo hoogmoedig werd dat ze allerlei dure oorlogen begonnen waardoor ze nu vrijwel failliet zijn? Dan China: gewoon erg zuinige burgers die hun handelsoorlogen alleen voeren als er winst te behalen valt. De overwinning van het communisme komt steeds naderbij, zo is de enige grote en stralende leider in Noord-Korea wiens naam over de hele wereld overbekend is nu al weer met meer dan 99 % van de stemmen herkozen als president. En wij nog maar in dat achterlijke kapitalisme geloven. 😉

Reageer
gravatar

Ho Apelfoorter, het lijkt we of je Amersdoorns praat nu: China en NdKorea verschillen net zoveel als Apelfoort en Amersdoorn hoor.
Want China is allang niet communistisch meer: ze doen nog wel of ze het zijn maar ondertussen … kopen ze Amerika op.
Altijd al goeie kopiëerders geweest in die contreien.

gravatar

Dan ken ik er ook nog wel eentje: Het was met de VS nooit zover gekomen als de Nederlandse koopmannen en dominees onder de bezielende leiding van Peter Stuyvesant Nieuw Amsterdam niet hadden ingeruild voor Surinamibo. Dan had waarschijnlijk de hele wereld nu Nederlands (of een daarvan afgeleid Zuid-Afrikaans lijkend dialect) gesproken, was Trix Koningin van Nieuw Holland geweest en Obama president van Suriname.

gravatar

Ja, en die sigaretten van Stuijfzand waren ook niet normaal te roken – zelfs niet in een vredespijp, yék.

gravatar

@Neuzel: Peter S. had het kennelijk niet zo op de fransozen dus dan hadden we misschien langs de Missisippi een Franssprekende kolonie a la Quebec gehad.

gravatar

Een soort Wallono-americans dus. Ook dat is ons gelukkig bespaard. Één veldtocht van zes dagen en één zelfmoordadmiraal is meer dan genoeg voor onze vaderlandse geschiedenis.

gravatar

Heb zojuist vernomen dat de FIOD een team heeft afgevaardigd, de boeken hebben ze al in beslag genomen.
Het schijnt dat veel rijke Amerikanen al jaren te weinig belasting hebben betaald, dat gaat de NL Belastingdienst nu voor ze innen, met hoge boetes uiteraard.
In Griekenland gaan ze binnenkort ook aan de slag, daar verwachten ze zo’n 50 miljard op te halen, vandaar het verschil met de rest van Europa…

Reageer
gravatar

Hoor net dat Nam Mee geassisteerd gaat worden door het beruchte deurwaarders bureau Binnen Zonder Kloppen. Goeie zet van de Chinezen, ze zullen het nodig hebben.

Reageer
gravatar

Het schijnt dat het goud uit Fort Knox al langere tijd verdwenen is, dus daar grijpen de chinezen naast.
Maar er is nog wel ergens een gigantisch Monopolyspel met biljoenen aan waardeloos geld, ook wel dollars genoemd. Misschien dat de stations, de waterleiding en de vele gevangenissen nog wat waard zijn.

Reageer
gravatar

Laat China maar gauw veel installaties en zware goederen weghalen uit Los Angeles, San Francisco en andere plaatsen aan de westkust van de USA. Des te minder kans is er dat de St. Andreasbreuk het een keer begeeft.

Reageer
gravatar

Misschien dat ze extra subsidie kunnen krijgen door er asielzoekers in te stoppen. Obama heeft vast wel een toonbare pyjama of twee over en wat extra bammetjes zijn zo gesmeerd.

Reageer
gravatar

De BKR is toch allang afgeschaft? Niettemin wel een aardig idee om het Witte Huis door Jeetje te laten beschilderen en het daarna in te leveren voor een half jaar bijstand.

Reageer
gravatar

Ik heb de VS gebeld voor commentaar, de telefoonlijn bleek echter afgesloten. Ik hoop dat ze ergens nog een prepaid op kunnen snorren en mij het nummer sms-en, want ik krijg nog steeds 10 gulden van ze!

Reageer
gravatar

Daarom hebben ze ook Obama gekozen,die weet hoe de tam tam werkt en jij krijgt vast kraaltjes en een spiegeltje ipv 10,-gulden.

gravatar

Is een stuk fleuriger dan wit. Dat Witte (of rode) Huis past overigens ook nog wel op het plein van de hemelse vrede, naast het vrijheidsbeeld. Daar is het plein groot genoeg voor. Kunnen ze er een openluchtmuseum van maken met als expositie: symbolen van failliet kapitalisme. Lijkt me echt wat voor een staat als China om te doen.

Reageer
gravatar

Volgens artikel 2.4.12 van uw reglement is het de BKR niet toegestaan om de namen van hun leden bekend te maken. Ik maak dan ook ernstig bezwaar tegen deze inbreuk op uw regelement.

B.H. Obama, President of the USA
namens deze: T.F Geithner, secretary of the treasuries
namens deze: Ambassador, Fay Hartog Levin
namens deze: Deputy Chief of Mission of Embassy, Edwin Nolan
namens deze: Legal Counselor, John J. Kim
namens deze: secretaresse, Anette Hendriks

Reageer
gravatar

Voormalig “Leen van Frisia”heeft kort na het échèc van de DSB langs formeel/juridische weg zijn naam laten veranderen in “Leen van Afab”. Zijn logo siert nu het stadion van Alkmaar. Afab is hoofdsponsor van het A-team van AZ en is zakelijk actief in dezelfde schemerwereld van particuliere krediet-verstrekking als v/h DSB. Leen van Afab is thans een geregistreerde merknaam van de ZZP’er Leen. Leen werkt actief aan een eigen kledinglijn; ik ben daar dagelijks getuige van omdat wij een twee-onder-één-kappige woning bewonen.

gravatar

Ik heb gehoord dat de Chinese repo-man Kon-Fis-Ka-Tsie en zijn privé leger zich er ook mee gaan bemoeien in opdracht van een aantal Arabische oliestaten.

Reageer