Wereldrecord tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Zwitserse militair bereikt eindstreep op Via Gladiola na 1 dag en 13 uur


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb weinig vertrouwen in de organisatie en daarmee deze uitslag. Nergens is een algemeen klassement te vinden, laat staan wie in de bolletjestrui mag lopen. Kortom ze doen maar wat.

Reageer
gravatar

precies!! en waarom vierdaagse en niet twee- of zevendaagse of bijv. 1 dag en 13 uurse.. Het “maar wat doen” bereikt hier in elk geval een hoogtepunt.

gravatar

Verwonderlijk dat het maar om 1 militair gaat want gezien de veeltaligheid zouden het minstens 4 militairen moeten zijn. Ofwel omdat Zwitserland een samenraapsel van 26 kantons is, zouden er toch minstens 26 man met witgekruisde rode vlaggen en zwitserse zakmessen in de buurt van Nijmegen moeten rondhobbelen.

Reageer
gravatar

Dat was aanvankelijk ook zo. Zij waren allen voorzien van een perfect lopende chronometer: een Zwitserse Pols-koekoeksklok. Deze onverlaat heeft als enige niet gezien dat het vogeltje aangaf dat het de HOOGSTE* tijd was naar huis te gaan en liep door.

agv de vele opgestapelde bergtoppen in Zwitserland is het op elk uur de hoogste tijd, daar

gravatar

De Zwitser Hans Joachim Schwetzer-Dütsch kon dit vierdaagse record slechts vestigen op basis van een dieet van Zwitserse kaas en muessli. Het begeleidend medische team (NB ook geharde Zwitsers)moest afhaken i.v.m. kaasbroei. De 50 km. lopers moesten zich ‘s morgens vroeg door laaghangende wolken zweetvoetenkaas heen worstelen. Men heeft inmiddels een formeel protest ingediend bij de baancommissie wegens verwijtbare luchtvervuiling. Een motorteam van RTL-Z werd onwel en belandde in het prikkeldraad. Na 30 hechtingen heeft men het voornemen geuit door te gaan tot het eind: de dood of de gladiolen.

Reageer
gravatar

Dat de Zwitserse recruut (Willem Tell VI) vier dagen in 37 uur aflegde, had als oorzaak dat hij door de minister van defensie met spoed is teruggeroepen, want zijn medestrijder (Willem Tell V) is gisteren onverwacht ziek geworden, zodat Zwitserland zonder leger dreigde te komen zitten.

Reageer
gravatar

Nou ja, als ze dat ook al een record noemen moeten ze maar eens komen kijken in Madurodam. Het record ligt daar op 1 uurtje. En de route is op generlei wijze ingekort.

Reageer
gravatar

Als we toestaan dat de vierdaagse zo ingekort wordt, ontstaan er geheid files op de Waalbrug en de Lentsedijk. Mogen Zwitserse militairen eigenlijk wel meedoen aan de Vierdaagse qua neutraliteit?

Reageer
gravatar

Dat riekt naar vals spel! Had die Zwiterse militair niet ‘heel toevallig’ zo’n Zwitsers zakmes bij zich, waarmee hij hele stukken van het traject kon afsnijden? Is de tijd wel met een precisie-koekoeksklok opgenomen?

Reageer