‘Mediagenieke asielzoekers mogen blijven’

Minister Leers voorkomt imagoschade met nieuw beleid

Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) komt tegemoet aan de kritiek op zijn harde asielbeleid. Voortaan zullen mediagenieke illegalen sneller het Nederlanderschap kunnen verkrijgen. Hierbij werkt de Nederlandse overheid samen met Talpa Media.

Leers: “We hebben gezien dat er regelmatig een nette, goed Nederlands sprekende illegaal naar voren wordt geschoven, waarvan niemand wil dat hij of zij naar Angola of Afghanistan vertrekt. Deze gevallen ondergraven ons immigratiebeleid.” Met name Rita Verdonk had veel last van mediagenieke asielzoekers, vertelt Leers. “Zij gooide Salomon Kalou eigenhandig uit het Nederlands elftal en dankzij haar publiceert Ayaan Hirsi Ali haar bestsellers tegenwoordig in Amerika. Dat kun je niet uitleggen aan het Nederlandse volk.”

Leers wil daarom asielzoekers die illegaal maar wel zeer mediageniek zijn voortaan makkelijker toelaten. “Zo’n Iraans meisje dat keurig gymnasium doet, natuurlijk moeten we die erbij hebben, dat ziet een kind.” Leers wil hier in overleg met Talpa een televisieformat van maken. Het zou gaan om een nieuw onderdeel van de show ‘Ik hou van Holland’, genaamd ‘Heb jij de NL-factor?’. Een groepje geselecteerde illegalen zal zich daarbij kunnen bewijzen door bijvoorbeeld een steekhoudend betoog op te zetten. Presentatrice Linda de Mol ziet zoiets wel zitten: “Een licht exotisch accent doet het altijd goed bij onze kijkers, maar de kandidaten moeten zich natuurlijk wel houden aan de basisregels van de Nederlandse grammatica. En je moet ermee kunnen lachen natuurlijk.”

Leers schat in dat er per aflevering van Ik hou van Holland 3 à 4 asielzoekers kunnen worden genaturaliseerd zonder dat de immigratie-afspraken met gedoogpartner Geert Wilders in het gedrang komen. Over mediagenieke moslims waren de partijen nog in overleg.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, wat is dit nu eenmaal? Het moet toch ook niet gekker worden… deze mensen zijn dus dè aangewezen personen hun land te hervormen en verbeterprocessen op gang te helpen…. Nu laten we ze hier… en we gaan er nog een soort quiz van maken ook…. kom op Nederland!!

Reageer
gravatar

Diegenen die niet door de test komen wil ik wel overnemen voor een zacht prijsje.
Ik heb nog een bootje liggen waar ik er zo’n 800 op kwijt kan.
In China zitten ze te springen om deze mensen om hun produktie op peil te houden, daar interesseert het ze niet dat ze niet mediageniek zijn of Nederlands spreken…

Reageer
gravatar

Herauthon, uw bijdrage 23 is wat diffuus: de jungledrum; welke, waar en wanneer. Veel Nederlanders met een tropische achtergrond hebben in hun verleden de jungledrum gehoord of zelfs bespeeld. Zo ook het duo Desi Bouterse & Ronnie Brunswijk: vrijheidsstrijders of zakkenvullers? Werd dit onderzoek verricht op post-doctoraal niveau of door HBO-studenten van Hogeschool InHolland? NB: niet álle jungledrummers zijn BuZa- en TNO-goedgekeurd.

Reageer
gravatar

Asielzoekers op Twitter maken meer kans tot de blijvende groep te behoren dan die asielzoekers die zich beperken tot de jungledrum

Blijkt door een Europees onderzoek –
de onderzoekers hadden een enquette gehouden met de vraag of men wel eens de jungledrum gehoord had – sommige dachten toen vooral niet aan asielzoekers. Maar meer aan mensen die voorvechters willen zijn voor vrijheid.

De Jungledrum ging helaas niet door in de finale Europeese routeplanners.

Reageer
gravatar

Jeettje op 12; hier worden wel spijkers met koppen geslagen, binnenkort staat John (waar is) de Mol bij je op de stoep met een aanbod waar je als loonafhankelijke Nederlander “geen nee” tegen kunt zeggen. Na ‘Big Brother’ en andere voyeursprogrammas is nu de Nederlandse pendant van de Ku Klux Clan een format waar geld verdiend kan worden; een lynchmob onder aanvoering van redneck Fred Teeven. Als jaagvee zag ik graag het geboefte dat ons de Euro door de strot wrong en dat -nú nog-hikkende lachbuien krijgt als het Euro-échec op de Seychellen op tv komt.

Reageer
gravatar

Goed voorstel en geloofwaardig te verdedigen.

Helaas zal de asielmaffia (onder leiding van de PvdA en D’66) deze wetswijziging gelijk aanpakken om iedere asielzoeker op kosten van de belastingbetaler een media-training te laten ondergaan.

En die trainingsburootjes worden natuurlijk weer geleid door partijgenoten en hun vrienden en familie, teneinde het aloude motto “links lullen rechts vullen” weer in optima forma tot zijn recht te laten komen.

Reageer
gravatar

je doet iets verkeerd: in het laatste stukje had je de namen moeten veranderen om de totale nietszeggendheid te illustreren. Dus:
‘Helaas zal de asielmaffia (onder leiding van de VVD en CDA)…’ en ..’“rechts lullen slinks vullen”’.

Let daar nou op, een volgende keer?
Anders komt de grap niet over.

gravatar

Goed voorstel en geloofwaardig te verdedigen.

Helaas zal de asielmaffia (onder leiding van de PvdA en D’66) deze wetswijziging gelijk aanpakken om iedere asielzoeker op kosten van de belastingbetaler een media-training te laten ondergaan.

En die trainingsburootjes worden natuurlijk weer geleid door partijgenoten en hun vrienden en familie, teneinde het aloude motto “links lullen rechts vullen” weer in optima forma tot zijn recht te laten komen.

Reageer
gravatar

Maar in dat soort dictaturen hebben ze toch ook al ‘hun’ mediagenieke onderdanen hard nodig om op de staatstelevisie het staatsbeleid uit te leggen?

Reageer
gravatar

Voorts spreken we dan met Drenth voortaan verder over ‘een gebied in de zuidelijke Nederlanden’ ‘een plaats waar een geblondeerde groteske leider vandaan komt’ en : ‘het gedeelte van het land ‘waar in bronsgoen eikenhout’ het regionaal volksklied is. Op zo’n manier voelt niemand zich in de hoek gezet en daarbij vind ik Drenthe een werkelijk schitterende provincie van ons Konikrijk der Nederlanden. En ook in de randstad wonen vreemde mensen, neem nou die designbrillen dragende linkse kerkjournalisten.

Reageer
gravatar

Spelregels aangepast.

De dagelijkse wagonlading aan lollig bedoelde grappen over Venlo, alsmede het uitgekauwde qualificeren van Limburgers als buitenlanders, begint na enige weken toch wel op de kots- en geeuwspieren van de juryleden te werken.
Over plaatsvervangende schaamte hebben we het dan nog niet eens.

Comments van dit niveau dingen vanaf heden niet meer mee naar welke Speld dan ook.

Reageer
gravatar

Het zal toch niet zo mogen zijn dat V***o een verboden woord woord omdat ene meneer Drenth in weerwil van zijn naam een L*******r blijkt te zijn? Dan wel in het bezit is van een bozige L*******e schoonmoeder?
De vrijheid begon in V***o, moet zij hier nu ook eindigen?

gravatar

Niet flauw doen. Mijn ouders vertelden me dat in hun (oorlogs)tijd een geliefde uitspraak was: “die rotmoffen moeten met hun rotpoten van onze rotjoden afblijven”. En zo is het maar net: die rothollanders van boven de kloterivieren moeten van onze rotlimbo’s afblijven. Op wie zouden ze dan weer moeten afgeven? En in het Zuiden krijg je nog tenminste een kop koffie aangeboden. Kom daar in het Noorden maar eens om…

gravatar

Wat mij nog niet geheel duidelijk is: in welke media dienen deze asielzoekers geniek te zijn? In de linkse media valt men zoals bekend goed met hobbies als verdieping, onderzoek en onderbouwing, terwijl je in de rechtse media vooral one-liners en sound bites ten beste dient te geven. Om welk “format” gaat het hier nu?

Reageer
gravatar

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen om in de herfstvakantie de musical “De illegaal, de allochtoon en Gerd Leers” in premiére te doen gaan.

Hierbij een oproep aan de lezers: aangezien Marc Marie Huijbregts zich heeft teruggetrokken, zijn wij nog op zoek naar iemand die de rol van Gerd Leers kan invullen.
Tekstonvastheid en vals zingen geen bezwaar, als er maar wel met de goede zachte “G” gesproken wordt.

Audities in theater Maaspoort, Oude Markt 30 te Venlo.

Reageer
gravatar

Ja maar het moet wél ergens om gaan in zo’n show, vind ik. Nederlander worden: degeen die dat wil is niet goed bij zijn knikker: wie wil er nu hardwerkende teveelbelastingbetaler worden?

Dus om al te makkelijke afvallers te voorkomen:
De afvallers moeten op de loop voor een lynchmob samengesteld uit Henk Bres, Martin Bosma en Hero Brinkman en een posse van 120 ruige PVV aanhangers (door loting aan te wijzen)in een parkoersgebied in en om Venlo.

DÁT willen de kijkers zien!!!!

Reageer
gravatar

Misschien een idee om het concept van Puberruil te wijzigen? Een paar van die opgeschoten jongelui ruilen voor een gehoorzaam Afghaantje, of zo.

Reageer
gravatar

Nee joh, dat is al zo afgezaagd, al die programma’s waarbij steeds meer kandidaten afvallen. Het trekt tranen, maar ook dat verveelt. Beter is een programma met alleen maar winnaars en dat werkt als volgt.

Limburgers die mediamiek blijken en redelijk verstaanbaar zijn, mogen naar Noord-Limburg. Limburgers die nog enigszins mediamiek en verstaanbaar zijn, mogen naar Zuid-Limburg, dat we daarna weggeven aan België, eh Vlaanderen.

En de niet mediamieke en onverstaanbare limburgers mogen naar Midden-Limburg, dat we vervolgens aan Duitsland geven. Alleen maar winnaars, zoals u ziet !

Reageer
gravatar

Arme Job; hij heeft alle adviezen van Ad Melkert opgevolgd om een vlotte, warme media-uitstraling te vormen, maar het komt er gewoon niet uit.

Reageer
gravatar

Bestaat er nu gevaar voor Nederlanders zonder enige media-uitstraling om uitgezet te worden ter compensatie? Ik ken ene Cor in Hendrik Ido Ambacht die het televisie-charisma van een nat biscuitje heeft, en die gaat zich echt zorgen maken.

Reageer
gravatar

Ik mis drama, het spanningselement en de interactie met de kijker.

Het oude beproefde recept: beginnen met 8 kandidaten en er in de loop van een aantal uitzendingen 7 “naar huis sturen” middels een soort stemming onder het nederlandse volk.

Reageer
gravatar

Machtig mooi initiatief. Zou Huberto Tan niet de gepaste presentator zijn? of een echte Limburger?
Maar dit programma moet wel op een zender terecht komen waar de groep van anderhalf miljoen stemmers al vaste klant zijn.

Reageer