Richard de Mos: Matsoe Matsoe moet blijven

“Onacceptabel dat zo’n grote ster van de buis verdwijnt.”

De PVV-fractie heeft bij monde van Richard de Mos een motie ingediend om Joey Spaan, beter bekend als Matsoe Matsoe, te behouden voor de nieuwe serie van Oh Oh Cherso. “Een televisiester van zijn statuur mag niet zomaar van de kijkbuis verdwijnen!”

Volgens welingelichte bronnen zou Matsoe Matsoe niet meer mee mogen doen van zijn vriendin. De Mos vindt het onredelijk ‘dat zo’n meissie zomaar ons televisieplezier kan bederven.’

De PVV-fractie wil haar invloed op dit vlak in de toekomst vaker gaan gebruiken. “Waarom hoor je bijvoorbeeld nooit meer iets over Hans van Willigenburg, Rob Fruithof en Rolf X. Wouters?” Ook bereidt De Mos een motie voor om Arnie terug te krijgen in GTST. “Er is na al die jaren nog steeds geen duidelijkheid over zijn verdwijning. Zolang dit niet is uitgezocht blijven wij strijden om hem terug te krijgen.”

Of het plan van de PVV een meerderheid krijgt in de Kamer valt nog te bezien. Voorlopig heeft alleen Pia Dijkstra van D66 positief gereageerd op het plan om oude televisiepersoonlijkheden, ‘bijvoorbeeld nieuwslezers of -lezeressen’, weer een plek te geven in de programmering.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik haat Matsoe Matsoe.
Wie van jullie heeft ooit de documentaire ‘Fascisme tussen slapen en sluimeren’ gezien.
Toen ene meneer Janmaat sprak, daar zal Matsoe Matsoe zijn vingers bij aflikken.

Reageer
gravatar

[…] en buitenlandse ellendigheid. Nee, een einde aan de CO2-opslag, weg met de windenergie en Matsoe Matsoe moet blijven! Ook voor het dijkenprobleem heeft Richard meteen een praktische oplossing […]

Reageer
gravatar

Mo, Daar heb je inderdaad een punt van overweging. Elias zou als VVD’er prima kunnen bijdragen aan verzinnebeelding van de superieure westerse cultuur versus die ondervoede armoe uit de Hoorn van Afrika. Ton zou symbolisch een colbert kunnen schenken via giro 555, dan zouden minstens twee families een schaduwrijk dak boven hun hoofd kunnen hebben. En over dat Griekse voer: lust je geen suzuki en tzatsiki?

Reageer
gravatar

37, geachte outsider, ik vind het niet zo gepast om lollig te doen over de omvang van een (democraties gekozen!) volksvertegenwoordiger. Zoiets zou Schoolhoofd b.d. De Mos ook nooit doen. Daarnaast lijkt me Elias prima geschikt om de verhevenheid van de Westerse cultuur in de vorm van een docu-drama een beetje extra body te geven.
Verder is het nou eenmaal zo dat ik niet van ‘win-win situaties’ hou, anders zou ik nog een uiteenzetting hebben gedaan over de te verwachten sensationele omzetstijging betreffende Giros, Souvlaki, en overig grieks voer, welke een instant oplossing voor het griekse begrotingstekort zou blijken te zijn geweest.
ik hou het er dus maar bij dat ik Ton Elias en Tijgertje wel bij elkaar vind passen.

Reageer
gravatar

30, Beste Mo, volgens jou kan Ton Elias opdraven als vervanger van Matsoe. Heb je Ton Elias wel eens in het echt gezien? Daar zijn geen one-shots op mogelijk; daar heb je minimaal twee camera’s voor nodig en dan is-ie nog op dieet ook! Echt een man van gewicht, iemand waar je niet omheen kunt, zonder lunchpakket. Think twice!

Reageer
gravatar

Mijn droogleggingen in de Wormer, Purmer en Beemster hadden destijds meer kans van slagen dan die van de huidige Nederlandse puberjeugd. De instroom van bier in hedendaagse jongeren is namelijk groter dan die van het historische hoogwater in de polders. Ik zet mijn tegoeden in Zwitserse Franken vandaag nog om in aandelen Heineken en Grolsch. Tegen die tsunami van bier is geen Deltaplan of Afsluitdijk gewassen. Nederland mag vergaan, maar bier zal voor altijd bestaan.

Reageer
gravatar

Eens. Ze kunnen in dat programma beter zich richten op wat mensen dieren allemaal aandoen.
Ik heb eens een vosje gekend – Vixen heette die – en die was met z’n pootje in een stukje glas gaan staan. En toen ben ik naar hem toegegaan want ik wilde hem oppakken, maar dat liet ie niet toe. En toen heb ik de boswachter aangesproken op het feit dat er overal glas ligt. En die man haalt gewoon zijn schouders op! Te gek voor woorden gewoon!

Reageer
gravatar

Ton Elias en Ben Knapen schijnen zich op te maken voor een come-back op de kijkbuis enwel als stand in voor Matsoe(knapen) en Matsoe(Elias). Het belooft een hele zomer te worden, daar in Griekenland.

Reageer
gravatar

Oh Oh Gerso en figuranten; eindelijk een programma waarin Nederland zijn doorsnee beschavingsniveau toont en daar nu (politiek correct) tegenaan kan schoppen. ‘t Gaat over kansarme jongeren met een IQ van ongeveer de helft van hun schoenmaat; hersencellen en synapsen intussen opgelost in alcohol. Omdat op het bekritiseren van andere moreel gehandicapten een taboe rust, steken we de hand maar eens in eigen boezem. Onze Hope des vaderlands;’t zal je kind maar wezen.

Reageer
gravatar

Nou, zó kansarm zijn ze niet hoor; zij zitten op Chersonissos vakantie te vieren van andermans geld, en ik moet het doen met Villa Tuinschuur in Balkonia. Van mijn eigen geld.
En nee, mijn kinderen zijn het niet, anders zat ik ook wel op Chersonissos.

gravatar

Waarom doet De Mos zelf niet mee in dat prachtige programma? Die man kan tenslotte alles. Klimaatwetenschappelijk bureau van de PVV, voetbal-analyticus, Dion Graus diervriendelijk ontvlooien, Richard kan het aan!

Reageer
gravatar

@PVV-er,

Ongeloofelijk dat er nog PVV-ers zijn die begrijpen wat satire is. Ik vraag mij af of U wel bij de juiste partij zit. Satire behoort namelijk tot ons cultuurgoed, hetgeen in PVV kringen volgens mij een vies woord is.

Reageer
gravatar

Ik ben blij dat je dit even laat weten. Al die linkse media verkondigen zoveel onzin, maar een échte PVV-er laat zich niet in het ootje nemen, hè?
Klopt het trouwens wel dat Richard zich van Geert (pvvzmh) niet meer Mos the Boss mag noemen?

gravatar

Richard de Mos,

Ik wil Paulus de Boskabouter terug op de radio en Dappere Dodo weer op de televisie. Dat zijn pas echte helden, waarbij zelfs Marco Kroon verbleekt. Als je mij daarmee helpt dan beloof ik niet meer iedere zondag naar de Linkse Kerk te gaan en Venlo eens te bezoeken.

Reageer
gravatar

Wilders heeft al aangeboden undercover mee te doen aan Oh Oh Cherso. En Matsoe Matsoe is inmiddels bij de Dierenpolitie aangenomen.

Reageer
gravatar

Kan de heer De Mos niet volgen. Wat heeft een PVV-man met namen als Matsoe Matsoe en Cherso!? Men kan daar het minimaal 35% nederlands toch niet in terugvinden toch? En waarom eigenlijk R*i*c*h*a*r*d de Mos? Met een beetje hart voor de PVV noemt ie zich toch gewoon Rikkert!? Kom op Rikkert, laat de partij van het vrije wateren niet verwateren!

Reageer
gravatar

Is het erg als wat een ‘Matsoe Matsoe’ is voor iemand niet helemaal duidelijk is? Zo iets schijnt een vriendin te hebben. Is dat naar aanleiding van een persoonsgebonden budget? Waar ligt het verschil tussen vreemd en wereldvreemd?
Bij welk opvanghuis kan/moet ik me melden.

Reageer
gravatar

Persoonlijk vind ik het onbegrijpelijk dat we deze gezonde Hollandsche jongeren naar zo’n eiland van het knettergekke Griekenland sturen. Griekenland had natuurlijk nooit lid mogen worden van de Europese Unie en als het aan ons ligt zetten we ze eruit en zwijgen ze dood.

In plaats daarvan zou het mooi zijn om deze kinderen eens naar het warme zuiden van ons mooie Nederland te sturen. Dan zal men eens zien wat een sjeu en gastvrijheid we te bieden hebben en hoe mooi het vertoeven is in ons eigen land. Daarom stel ik voor om het volgende seizoen “Oh Oh Venlo” te noemen.

Meneer de voorzitter, ik dank u voor uw aandacht.

Reageer
gravatar

het is heel goed, dat de PVV zich bemoeit met de inhoud van tv-programma’s. Te lang heeft de politiek gedacht, dat dergelijke inmenging niet aanvaardbaar was.
Ik wil er dan ook voor pleiten om het derde net te gaan gebruiken voor een constante herhaling van Fitna en alle toespraken van de grote blonde leider.

Reageer
gravatar

Ik vind dat Pino deel moet nemen aan Oh Oh Cherso. Dat is namelijk ook een televisie ster.
Op deze manier ben ik op z’n minst een poosje van hem af, en met een beetje geluk de rest van m’n leven in verband met alcoholvergiftigingen.

Reageer
gravatar

willem ruis is allang geleden te jong overleden en komt al weer bijna terug,samen met berend boudewijn
maar die leeft nog,samen maken ze dan het programma ,overleven.

gravatar

Die vriendin van Matsoe Matsoe heeft groot gelijk. Zo’n ziener, zo’n messiah (zie alleen die blik al in de foto hierboven), wil je toch niet delen met het gepeupel?

Reageer
gravatar

Nou kijk ik al tijden niet naar oh oh cherso, dus ook niet naar Matsoe 2. Dus zou het voor mij een hele klap zijn als Matsoe 2 zou verdwijnen, want waar moet ik in hemelsnaam dan niet naar kijken !?

Trouwens goed van de PVV om zich voor zulke uiterst gewichtige zaken in te zetten; is mij weer duidelijk waar ik niet op moet stemmen.

Reageer
gravatar

Ach, de PVV, mooie fractie, achter Venlo, de brievenbuspissers, de kopstoters en de klap, oh, oh cherso kan zich zo bij hun voegen. Kortom: leve de jeugdafdeling van de PVV en Matsoe Matsoe in het bijzonder. Er is niet genoeg gekkigheid op de buis, dus dit alles moet er zeker op blijven!

Reageer
gravatar

Inderdaad. Waar is Rolf X. Wouters? En meneer John?

Een motie om Rolf X. Wouters in 5% van alle programma’s te hebben zou ik steunen!

Reageer
gravatar

Mijn eerste associatie met ‘Matsu’ was de Volksrepubliek China; ik leg dat even uit: ouderen onder ons weten nog dat Volksrepubliek China in de jaren ’50 en ’60 dagelijks de eilanden Quemoy en Matsoe (Matsu) bombardeerde, om de dissident Tsjang-Kai-Check daarvan te verwijderen en om te verhinderen dat Taiwan onafhankelijk zou blijven. En nu meldt De Speld mij dat er een ster in ons midden dreigt te worden weggerukt omdat zijn vriendin hem verdere deelname ontzegt. Ik heb dit Oh-Oh-Cherso spektakel één keer (onvrijwillig) moeten aanschouwen en ik had de eer de crême de la crême van de onze coma-zuipers, Hope des Vaderlands, waar te nemen, vergezeld van jonge gevallen vrouwen die zich liggende probeerden staande te houden.

Reageer
gravatar

Jammer dat Balkenende niet meer in de Kamer zit. Die heeft tenslotte ook bereikt dat Lingo voor het nageslacht behouden is.

Reageer
gravatar

volgens mij is arnie uiteindelijk wel gevonden in een oerwoud ofzo maar verder ben ik het voor het eerst eens met de pvv ik wil waku waku terug ik wil een keer meedoen met de quiz trouwens rob fruithof is toch nooit van de buis verdwenen die speelt nu toch ernst van ernst bobbie en de rest

Reageer