Drugsgebruikers rijden wielerwedstrijd

Onder grote belangstelling is dit jaar weer de mondiale wielerwedstrijd voor harddrugsgebruikers van start gegaan. Zoals ieder jaar krijgen harddrugsgebruikers uit de hele wereld de kans deel te nemen aan het grootste wielerevenement ter wereld.

De tocht is, evenals vorig jaar, gepland in Frankrijk en leidt ondermeer door de Alpen en de Pyreneeën. Renners krijgen zelfs de gelegenheid om aan het einde Parijs te bezoeken. Hoewel in de eerste plaats bedoeld als sociaal evenement, biedt de wedstrijd renners de gelegenheid zich even af te zonderen door voor de groep uit te rijden, of er juist achteraan. Zo wordt aan de behoefte aan rust en privacy van de deelnemers tegemoetgekomen.

Ook Nederland is vertegenwoordigd met een wielerploeg, gesponsord door de Rabobank. Kopman Robert Gesink, al jaren lang gebruiker van bloedverbeteraars, is geweldig blij met de kans die hij heeft gekregen. “Het is de droom van iedere serieuze gebruiker om hieraan mee te mogen doen. Ik heb er hard voor geknokt en nu sta ik er, sterker dan ooit.”

De wielerronde is uitsluitend voor gebruikers, hierop wordt dan ook nauwlettend gecontroleerd. Niet-gebruikers worden, indien betrapt, meteen uit de ronde gezet. De laatste 25 jaar heeft dit gelukkig niet meer plaatsgevonden. Gesink ziet hierin een enorme opsteker voor drugsgebruikers wereldwijd. “Een evenement als dit laat zien dat we niet alleen maar crimineel zijn en voor overlast zorgen, maar dat we een maatschappelijk positieve en eerlijke bijdrage kunnen leveren, tot op het hoogste niveau.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Graag de foto bij dit artikel verwijderen u heeft geen toestemming de foto te mogen gebruiken. bovendien de persoon op de foto gebruikt geen drugs zoals het artikel wil suggereren

Reageer
gravatar

Wij zijn grote dank verschuldigd aan de redactie van De Speld; op de foto herkenden wij onze verloren zoon die sinds 1996 onvindbaar was. We vonden hem dankzij de politie Haaglanden terug in Loosduinen. De houdbaarheidsdatum van zijn boodschappen was weliswaar ruim overschreden, maar onze zoon is terug in het ouderlijk nest en dan nemen we het verbogen voorwiel van de fiets van zijn zuster maar voor lief. Eind goed, al goed. Nogmaals: hartelijk dank redactie van De Speld.

Reageer
gravatar

Het evenementsorganisatiebestuur heeft de boeren van de aangrenzende weilanden verzocht het prikkeldraad te vervangen voor scheermesjesdraad. Mochten de renners hier een val doen, dan zien zij er tenminste enigszins toonbaar uit nadien.

Reageer
gravatar

U heeft gelijk Outsider: één beeld zegt meer dan 1.000 worden: 4 tassen en een verbogen damesfiets-wiel. Maar had bedoelde Voorman het niet regelmatig over “broeders’ en ‘hoeders’ en at hij niet een keer ten huize van een tollenaar? Bovendien droeg Voornoemde geen blue jeans-pak en sportschoenen. Die lagen buiten zijn bereik.

Reageer
gravatar

Ir. Leeflang: geen onbalans; het lijkt me veel waarschijnlijker dat zijn spijkerbroek gewoon tussen de ketting is geraakt. Ik zie namelijk toch duidelijk vier tassen: twee links en twee rechts en dat gezicht komt me ook bekend voor: ik zie enige gelijkenis met het portret van de Nieuwtestamentische Voorman of verbeeld ik mij dat nou? Maar nee, die rookte niet!

Reageer
gravatar

De foto bij het artikel onderbouwt gedeeltelijk de bevindingen en conclusie van Outsider.
Maar precies DIT slachtoffer kreeg echter ondanks een snelle démarrage een stok tussen de spaken gestoken van de filiaalhouder van A.H. (bekend van tv-reclame), na uitgebreid proletarisch winkelen; drie volle tassen zorgden ook voor onbalans in het stuur, vier had beter geweest!

Reageer
gravatar

Bij controle bleek:
– alle renners op gestolen fietsen w.v. sommige nog met damestasjes
aan het stuur of boodschappen in de fietstas
– alle renners high, stoned en/of in alcoholroes of Runner’s high
– sommige renners bewust zonder zadel (o.a. de voltallige ploegen
van La Vache Qui Pleure en die van Armani-Homobonus
– sommige renners zelfs met dameszadels tegen testikullair dóórzitten
en tenslotte
– een ploeg met voorgewikkeld prikkeldraad: Flandria Flagellantica.

Contra-expertise: door C.A.D.,GGZ en Hogeschool InHolland

Reageer
gravatar

Het is mischien aardig om te weten, dat renners vroeger een handicap hadden. De mijne was par (afkorting van parkoers) 24, zodat ik de ronde van Frankrijk een dag eerder mocht beginnen dan een renner met par nul. De enige met par -24 was Eddy Merckx. Die was zo goed, dat hij in 1969 twee dagen eerder in Parijs aankwam dan nummer twee. Pas na een week, toen ook het gehele achtervolgend peloton binnen was, kon hij worden gehuldigd.

Reageer
gravatar

Toen ik in de jaren zestig de ronde van Frankrijk reed had spuiten en slikken een andere betekenis dan nu. In het zicht van de meet spoten we vooruit. Dat heet tegenwoordig een sprint. De renners die verloren moesten na afloop even slikken.

Reageer
gravatar

Waarom zou de Speld dit atikel niet mogen plaatsen. Het evenement vind ik schokkend, maar de Speld is alleen maar de brenger van de boodschap. Wel ongepast om Geesink te bespotten. De man heeft veel betekend voor de judosport en is nog niet zo lang geleden overleden.

Reageer
gravatar

Het oud-Franse “fietservandewegrijden” heeft in ieder geval geresulteerd in een geheel nieuwe extreme-sport. De junks gaan zo hard mogelijk fietsen en dan duiken er plotseling auto’s met dronken Fransen op uit onverwachte hoek die proberen de junks te raken.

De try-out was zó succesvol dat het volgend seizoen begint met een 15-delige serie die bij hoge kijkcijfers verlengd kan worden.

Reageer
gravatar

Het oud-Franse “fietservandewegrijden” heeft in ieder geval geresulteerd in een geheel nieuwe extre-sport. De junks gaan zo hard mogelijk fietsen en dan duiken er plotseling auto’s met dronken Fransen op uit onverwachte hoek die proberen de junks te raken.

De try-out was zó succesvol dat het volgend seizoen begint met een 15-delige serie die bij hoge kijkcijfers verlengd kan worden.

Reageer
gravatar

Waren het nou de wederdopers die maar bleven gebruiken ? Of de dope-gezinden ?
Volgens de VVD mag je liegen, zolang je maar niet betrapt wordt; hetzelfde lijkt te gelden voor dopinggebruik.

Reageer
gravatar

Ik ken het evenement. Opvallend is de totale afwezigheid van donker gekleurde junks. Die moeten toch ook te vinden zijn. Of mogen die niet meedoen omdat ze vroeger in een ketel zijn gevallen?

Maar goed, ik kijk eigenlijk voor de mooie natuur- en cultuuropnames. Het wordt uitstekend in beeld gebracht door een heel peloton aan camera’s in helicopters, auto’s en op motorfietsen. Een paar dagen terug zo’n prachtig landelijk tafereel gezien met van die bomen vlak langs de weg. En aan de overkant voor het contrast prikkeldraad. Zoiets moeten ze ook eens voor Italië en Spanje verzinnen.

Reageer
gravatar

Hoe was het ook al weer: zo lang je niet betrapt bent, ben je geen junk, als je betrapt bent ben je een heel erge junk als je naderhand betrapt wordt dan ontken je altijd en zo lang je nooit betrapt wordt lijkt het alsof je alleen caffeïne gebruikt. Zoiets dergelijks en de fietsen worden ook steeds sneller zonder dope!

Reageer
gravatar

Mogen er na Mohammed, Wilders en Shaffy nu ook al geen grappen over Geesink gemaakt worden? Vermoeiende wereld.

gravatar

@Piet Hein

Jij zou toch moeten weten dat alleen buitenlanders gebruiken. Onze roomblanke hollandse jongens moeten het doen met een bord havermout.

gravatar

Niks mis met havermout, zolang het maar met voldoende Caribische rum wordt weggespoeld. Die ijskonijnen van Barendsz moesten dat met levertraan doen.

gravatar

Van alle junks heeft Herman Brood al tien jaar het wereldrecord korte afstand verticaal, gescoord bij het Amsterdam Hilton. Of mag dat ook al niet meer vernoemd worden?

gravatar

Dat was door een ongepaste actie van een dronken autombobilist. Die moeten zich bij hun eigen evenementen houden.

gravatar

Ik meen toch duidelijk te zien dat die fiets niet aan de reglementaire eisen tegemoet komt.
Het is toch de bedoeling dat de renners gedrogeerd zijn en niet het materiaal?
Dit aerodynamisch concept geeft een oneerlijk voordeel: zo wordt het nooit een eerlijke strijd!

Reageer