Krakers verduisteren schoolgebouw

Kraakpand vermoedelijk begraven

Het pand dat een groep krakers gisteren bij een roofoverval heeft buitgemaakt, is vooralsnog onvindbaar. Dat maakte een woordvoerder van de politie vanochtend bekend. “Toen we de krakers gisteren na een wilde achtervolging op de A2 konden inrekenen, bleken ze zich al van hun buit te hebben ontdaan.”

Het gaat om een oud-schoolgebouw uit Woerden, dat al anderhalf jaar leeg stond. De politie vermoedt dat de krakers het pand ergens hebben begraven, zodat ze het na hun detentie kunnen opgraven en op de zwarte markt in het buitenland ten gelde kunnen maken. “Een schoolgebouw uit Woerden levert op de Russische vastgoedmarkt al snel een paar ton op”, aldus de woordvoerder.

Volgens misdaadjournalist Peter R. de Vries, die aanstaande zondag een programma aan de roof wijdt, is een dergelijke kraak in Nederland nog niet eerder voorgekomen. “Vroeger bleven de krakers gewoon in het pand zitten wachten totdat de politie langs kwam, gaven ze er een feestje, en vonden er onderdak, maar nu wordt er gewoon woonruimte aan het woningbestand onttrokken.”

Op de plaats van de misdaad, de Sweelincklaan in Woerden-Noord, rest een braakliggend terrein. De eigenaar, die anoniem wil blijven, kijkt er met tranen in zijn ogen naar. “Ze doken plotseling op met een koevoet en een breekijzer. Voordat ik wist wat er aan de hand was, was het gebeurd. Het is niet de eerste keer dat een pand van mij gekraakt wordt, maar het went nooit.”

De woordvoerder van de politie benadrukt dat iemand die het pand ergens ziet staan, kan bellen met de politie regio Utrecht. De krakers blijven in ieder geval in hechtenis totdat duidelijk is waar ze het gebouw hebben verstopt. “Tegen dit soort criminaliteit kun je niet hard genoeg optreden”, aldus de woordvoerder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het ministerie van Economische zaken is zo ook een keer verdwenen geweest. Later bleek dat een collectieve struisvogel-seance te zijn geweest.

Reageer
gravatar

Tja het wordt steeds gekker.
Ik ging er alleen vandoor met nieren en geamputeerde ledematen. Maar een heel schoolgebouw?
Bij ons in Weesp een soortgelijk geval. Er is hier een flat van 4 verdiepingen weg gehaald. Compleet weg. Alleen een braak stukje grond bleef over. Maar toen ik vanmorgen wakker werd, was dit braak liggend stukje grond ook weg. De mensen met de googleearth foto wagen zijn nu ook al langsgeweest omdat ze denken via dit niet naar midden aarde te kunnen om daar Frodo in de Gouw op te nemen. Ik kon dit maar net voorkomen door te vertellen dat Frodo in boek 3 is weggezeild. Het moet echt niet gekker worden want via een niets waar eerst een braak liggend grondje was en een paar dagen daarvoor een flat, kan je echt niet naar middenaarde. Hee nu is het bos achter het niets van het braakliggende terein ook weg. Hee waar is mijn raam… Hee help mijn….

Reageer
gravatar

Ja koperdiefstal wordt tegenwoordig beter in de gaten gehouden. :). School afbreken en begraven. Na een paar maanden weer opgraven en naar rusland vervoeren en weer opbouwen lijkt me ook wel prijzig ten opzichte van de opbrengsten van een oud schoolpand waar al 1,5 jaar niks aan gebeurd is. Krakers de schuld geven, terwijl het om dieven gaat? Wel hierbij nu het advies aan groot vastgoed bezitters om hun panden te laten kraken. Ik vraag me ook af hoe ze wisten dat de daders de daders zijn. Het bewijs ligt begraven aldus de politie ;). Nee ik zie maar 3 opties of de eigenaar probeert fraude te plegen omdat het afbreken geld kost( of niet mag vanwege monumentale waarde) en op deze wijze er nog wat mee verdiend via de verzekering. Optie 2 is dat p.r de vries gewoon in het ootje is genomen. Dit wereldkundig heeft gemaakt en er een hoax bij de politie is ontstaan. Waar de pers dan ook weer in ruimt. Laatste mogelijkheid is, dat het een afleiding manoeuvre is van een belgische bende is omdat er aan de achterkant van het gebouw ook een gelddepot stond die ook weg is.

Reageer
gravatar

In mijn dronken tocht naar huis dacht ik het pand te hebben zien staan en heb daarop de politie regio Utrecht gebeld, maar die wisten nergens van!

Reageer
gravatar

Zijn de aliens nu ook al aan het kraken geslagen?

Of is het toch gewoon weer onze roverheid met een achterbakse klus en anderen de schuld willen geven…

KRAKEN GAAT DOOR!

Reageer
gravatar

Zijn de aliens nu ook al aan het kraken geslagen?

Of is het toch gewoon weer one roverheid met een achterbakse klus en anderen de schuld willen geven…

KRAKEN GAAT DOOR!

Reageer
gravatar

Kom, kom! Het lijkt mij allemaal wat overtrokken. Kraakpanden zijn nog geen breekpanden, per slot van rekening.
Die Anonieme eigenaar zou best eens familie kunnen zijn van de Anonieme krakers. Laat ze gewoon onder het genot van een pak huiswijn een stuk Hausmacher eten, dan zal alles vast wel los lopen.

Reageer
gravatar

Hou de gordijnen van de school stijf dicht krakers! Dan gaat het nog lang duren voordat het gebouw wordt teruggevonden!

Er is eigenlijk sprake van een win-win situatie:

1) Verduisterde leegstaande en vervallen panden verdwijnen uit het straatbeeld.

2) Krakers kunnen er langer blijven wonen want niemand die het ziet.

Reageer
gravatar

nu begrijp ik het, mijn dochter is nu op dit ogenblik even thuis vganuit haar kraakpandje en ik maar denken wat doet ze toch met haar vriendjes krakers bij ons in de achtertuin…daar zit dat pand natuurlijk..want ja ze heeft tenslotte haar school niet afgemaakt zoals sommige denken..misschien is ze het later van plan. ik wacht het nog wel even af.

Reageer
gravatar

Dat al anderhalf jaar leegstond?
Die schoolvakanties duren steeds langer.
1 weekend per week met Jeettje junior optrekken is al tijdrovend, wat moeten we dan met anderhalf jaar doen?
Aan de ouders wordt ook nooit gedacht.

Reageer
gravatar

Er zit niks anders op dan het recht op een Huisbewijs in te trekken. Kan iemand melden of er bij het toekennen dan wel niet ontzeggen van het recht op een huisbewijs voldoende is gekeken naar de psychische toestand van de bewuste krakers?

Het blijkt immers maar weer dat de bewuste krakers niet ten volle beseffen wat het recht op huisbewijs is. Het is niet het bewijs dat je recht op een huis / woning / school hebt en dus zomaar een bouwsel kunt ontvreemden en zelfs medenemen (!). Het is het bewijs dat je woonvaardig bent en in staat bent een eigen huishouden te voeren.

Zelf ben ik overigens niet werkzaam in de regio Woerden.

In de jaren ’90 is een aardige instructiefilm over Huisbewijzen uitgebracht voor kinderen, zie hier: http://www.youtube.com/watch?v=nLgQd1r-2Rs

Reageer
gravatar

# 20 Neuzel, natuurlijk is het pand onmiddellijk na verduistering overgegaan in handen van malafide makelaars en projectontwikkelaars; niemand wil toch op de A-2 worden onderschept met onroerend goed in de kofferruimte. Volgens ingewijden wordt het pand thans reeds op landgoed “De Horst” bij Wassenaar verbouwd tot vakantieverblijf voor buitenlands blauw bloed.

# 12 Herr Pfefferkorn, u parafraseert m.i. een uitdrukking van Jean Jacques Rousseau: “alle bezit is diefstal” uit zijn Contrat Social. Bent u hypotheek-afhankelijk huiseigenaar?

Reageer
gravatar

Ik geloof niet in de Vijselgrachtdriehoek.
Volgens mij is dit het werk van de vastgoedmaffia. Dit zijn obscure clubs die zich tooien met namen als ‘de Alliantie’, ‘Rochdale’ en ‘Stadgenoot’.

Reageer
gravatar

Ter bevestiging van de suggestie van Blauwerik (#14) kan ik bevestigen dat er een politiehelikopter boven het toekomstige station Vijzelgracht gesignaleerd is. Deze plek is al eerder lokatie geweest van merkwaardige verdwijningen van panden en staat inmiddels bekend als het zwarte gat van Amsterdam.

Reageer
gravatar

Quote: “maar nu wordt er gewoon woonruimte aan het woningbestand onttrokken”

Een school heeft uberhaubt nooit in het Woonbestand gezeten, als je een dom verhaal wilt plaatsen doe het dan goed.

Reageer
gravatar

Als betrokken Woerdenaar kan ik mede delen dat afgelopen nacht helikopters van het #Heligate project (dat bij ons al enkele maanden aan de gang is) uren lang hebben lopen zoeken. De Stichting Vrienden van het Schoolgebouw laat in een persverklaring weten geschokt te zijn door de gebeurtenissen. Ze zijn wel blij dat het in de vakantieperiode is gebeurd!
Er gaan overigens geruchten dat veiligheidsfunctionarissen en zelfs de lokale pers al van te voren op de hoogte zou zijn van de geplande diefstal, maar dit last van de RIVD stil moeten houden.

Reageer
gravatar

Het gebouw is vast verstopt in het gat van de noord-zuidlijn, waar volgens mij al meer gebouwen in zijn verdwenen, zonder dat daar ruchtbaarheid aan is gegeven.

Reageer
gravatar

Wat moet een kraker nou met een school, als zij hun school hadden afgemaakt in plaats van het hem te stelen, waren ze eigenaar van een huis en geen kraker.

*afmaken met verdoving natuurlijk, het moet wel schoolvriendelijk blijven.

Reageer
gravatar

Het betreft hiet natuurlijk een ludieke actie tegen het zo hard achteruithollend niveau van het Nederlandse onderwijs dat schoolgebouwen binnenkort overbodig zullen zijn. Dar gebouw komt binnenkort wel weer terug, maar het niveau van het Nederlandse onderwijs???

Reageer
gravatar

Lieve meneren en mevrouwen,

Hier is weer mopje van mij. Hier komt hij:

Dit is het schoolvoorbeeld van brutale in-, uit- en afbraak. 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

Duizend zachte knuffels van Paulientje met de staartjes
x x x x x x x x x x x x x

O ja,
Ik ga op vakantie, maar ik mag van pappa De Speld blijven volgen op de camping in Lutjebroek. Dus ik ben bereikbaar voor het geval.

Reageer
gravatar

Lopende het onderzoek heeft de beurs besloten om de handel in vastgoedfondsen voorlopig stil te zetten. Men heeft het sterke vermoeden dat de krakers handelden in opdracht van een beursgenoteerde vastgoedbelegger die hiermede de koers wilde beinvloeden.

Reageer
gravatar

Dat gebouw is niet ontworpen door architecten als Gerrit Rietveld, Antoni Gaudí, Rem Koolhaas, Frank Lloyd Wright, Willem Marinus Dudok, Eduard Cuypers, Hendrik Petrus Berlage, Ton Venhoeven, Oscar Niemeyer, Albert Speer, Jacobus Johannes Pieter Oud, Walter Gropius, Friedensreich Hundertwasser, Kisho Kurokawa, Daniel Libeskind, Ludwig Mies van der Rohe, Giovanni Battista Piranesi en Hendrick de Keyser.

Derhalve kan het wat mij betreft gestolen worden.

Reageer
gravatar

We hebben door dit soort misdaden bij ons in de buurt ook een aantal braakliggende terreintjes overgehouden. Vroeger stonden daar honderden sociale huurwoningen. Niemand weet waar ze gebleven zijn.

Reageer