Al-Qaida bezuinigt op fanfareband

Islamitische cultuur op hellend vlak

Terreurorganisatie Al-Qaida gaat de bekende fanfareband Al-Kashiq (‘De kastelijn’) wegbezuinigen. De band zal op zoek moeten naar andere inkomsten wil deze blijven voortbestaan.

Door de dood van voorman Osama Bin Laden, het uitblijven van daadwerkelijke ideologische successen en de onzekerheid over het verloop van de Arabische Lente verkeert de groepering financieel in zwaar weer. “We moeten de broekriem stevig aantrekken. De 37 bandleden van Al-Kashiq zijn nou eenmaal een enorme kostenpost”, aldus Hassan ‘Saxofony’ Al-Nahib, hoofd Culturele Zaken van de groepering.

De band, thans vermoedelijk opererend vanuit de grotten in het grensgebied van Pakistan en Afghanistan, ontstond in de beginjaren van Al-Qaida en bestond aanvankelijk voornamelijk uit gewonde ex-mujahedin. Later trok de band jong muzikaal talent aan vanuit de hele islamitische wereld en wist zich zo tot een ware broedplaats te ontwikkelen.

“Natuurlijk doet het me pijn, maar in deze tijden moeten we ons beperken tot de kern van begin jaren ‘90”, aldus Al-Nahib. “We steken teveel geld in zaken die ver van ons eigenlijke doel staan. Zo kun je je afvragen wat de band bijdraagt aan het ideaal van het wereldwijde Kalifaat.”  Volgens Al-Nahib hoeft dit niet het einde te betekenen voor Al-Kashiq en zou de band moeten kijken naar andere bronnen van inkomsten. Dit is volgens Al-Kashiq niet realistisch. Bandleider Khalid Tsakun: “Het mecenaat in de regio geniet een uiterst marginaal bestaan. Daarnaast kan het vanwege onze achtergrond wel eens lastig worden om bij de overheid aan te kloppen voor steun.”

Binnen de band overheerst verontwaardiging. “Altijd is cultuur als eerste aan de beurt om op te bezuinigen”, aldus paukenist Ali ‘Tamtam’ bin Tihud. ‘De organisatie heeft de mond vol van heilige waarden en een islamitische cultuur maar laat de beschaving vallen zodra de portemonnee iets minder gevuld is.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als er veel grotgaande jeugd bij zit kun je een grotband beginnen..

Ik voel de opkomst van een nieuwe muziekstroom “Grottix”.

Al-Quave Grottix substream

Reageer
gravatar

James Hoffa heeft in een grijs verleden eens enkele keren op mijn sofa vertoefd, in het kader van een psycho-analyse. Hij meende toen een kreukvrij vakbondsbestuurder te zijn. Na zijn genezing werd hij ingelijfd bij en omarmd door de maffia aldaar. Na een principieel meningsverschil met deze instantie verdween hij uit beeld. De rekening is overigens nooit voldaan

Reageer
gravatar

38,Outsider: “De Denker” van Rodin werd ontvreemd uit het Singer Museum in Laren, is dat de Veluwe? En wat bedoel je met het in beton gieten van Ali B.? Als standbeeld dus als eerbetoon aan de gever van zoveel multiculturele meerwaarde of op de Amerikaanse manier: IN het beton, zoals J. Edgar Hoover en Jimmy Hoffa, thans pijlers onder de Amerikaanse democratie?

Reageer
gravatar

Waarom Ali B. niet gegoten in beton? Bijv. als als roof- en weerbestendige sculptuur in de tuin van Boymans-Van Beuningen of als vervanger van “De Denker” in dinges, dat museum op de Veluwe. Dan kan die intellectuele nudist voortaan gewoon binnen worden gestald, iets veiliger voor brons- en koperdieven.

Reageer
gravatar

35, Jeettje: Ja precies die Ali. De ontdekker en promotor van het rappe Marokkaans-Nederlands. Almere overweegt nu al om van deze ‘local hero’ een standbeeld in brons te gieten. Maar gezien de huidige rage aan koper- en bronsdiefstallen wacht men tot de marktprijs van deze non-ferro metalen naar normaal niveau is gezakt.

Reageer
gravatar

Komt goed uit, die opheffing vlak vóór 1 juli, ze hadden anders de b.t.w. op hun entree-gelden moeten verhogen van 6% naar 19%.
Wel frappant dat de bezuinigingsgolf op cultuur vanuit Nederland kennelijk zo vér reikt.

Reageer
gravatar

33. El-Jee. We hebben in Nederland onze eigen knuffelberber in de persoon van Ali B. (Ali Baba), een rapper nog wel, hij gooit er spontaan en ter plaatse driekleurige rap-sodiën uit van drieletterige mono-syllaben. De tranen schieten mij in de ogen als ik dit hoogtepunt van de multi-culti keuken bezig zie en hoor. Dat ik dit nog mag meemaken; dé geboren integrator bij BNN SBS-6, RTL 1 t/m 9 en natuurlijk ook bij de Vara en KRO! Het volk krijgt blijkbaar geen genoeg van Rap en zijn maat Ali B. In omroepkringen wordt nu overwogen om Ali 40 x te clonen. Staatssecretaris Halbe Zoolstra kijkt of er nog wat halfgeld subsidie in het potje Ontwikkelingshulp zit.

Reageer
gravatar

Ik heb gehoord dat er ontwikkelingsgeld wordt vrijgemaakt om deze fanfareband nog een keer te laten schitteren tijdens onze Nationale Taptoe in Breda. Gelukkig maar!

Reageer
gravatar

Muziek is verboten bij de fundamentalistische variant van de islam. Alleen trommelen is toegestaan en alleen gedurende de uitvoering van de heilige oorlog (jihad) OBL zou de band direct opgeblazen hebben. Er zou geen (valse) noot geklonken hebben.

Reageer
gravatar

Meneer Leeflang: hoe denkt u dat WIJ aan die wapens zijn gekomen in de eerste plaats?

Juist ja, het was surplus van Al-Qaida.

Reageer
gravatar

Halbe Zijlstra bezoekt voor het eerst een museum en zo iemand gaat bepalen welk museum wel of geen subsidie krijgt. Als het niet zo gevaarlijk was zou je er om kunnen lachen. Nou, Halbe, halbeer jij maar lekker het museumbestand. Halbeer de Nachtwacht maar, maar dan ook de Efteling halberen en als je dan toch bezig bent halbeer jezelf want laten we eerlijk zijn: zonder jou kunnen wij er zelf ook een puinhoop van maken.

Reageer
gravatar

Nee mijnheer Leeflang, zo’n project wordt daar direct afgeschoten.
Het uitdelen van afdankertjes is geen kunst. Hiermee help je de mensen niet,
je drukt hooguit de prijs van wapens zodat je de locale
producenten kapotconcurreert. Nu de startsubsidie is opgesoupeerd en de
fanfare sinds 1 april ook in het hogere BTW tarief valt moeten er keuzes
worden gemaakt. Is privatiseren een optie?

Reageer
gravatar

Uit welingelichte bron vernam ik dat de Nederlandse krijgsmacht ‘ín de krimp’ overtollig materieel in de aanbieding gooit, juli is immers altijd uitverkoop van de zomercollecties. Kunnen er niet een paar overjarige bazooka’s naar dit orkest in nood? Of wat Stalin-orgels?
Een damschreeuwer desnoods? Het is zo sneu als er weer cultuur verloren gaat, terwijl er elders op de wereld nog ruime voorraden kunstkoppen bestaan. Hadden we niet zoiets als voorschrijdende globalisatie? Nou dan?

Reageer
gravatar

De fanfare heeft al veel moeten afblazen (het Kalifaat, de vernietiging van de VS etc), maar afschaffen zou een gemiste kans zijn om de leegte op te vullen die door het PVV cultuurbeleid is geslagen. De PVV maakte zich sterk voor behoud van een eigen culturele identiteit, maar eenmaal aan de macht wordt onze nationale cultuur als een linkse geldverkwisting weggezet.
Thans maakt Al-Qaida zich schuldig aan hetzelfde soort gekronkel en wordt daarmee al snel in de hoek van de PVV neergezet. Hiermee gaan ze het momentum
in het maatschappelijk debat verliezen, juist op het moment dat er een machtswisseling plaatst heeft gevonden. En om als ‘het CDA van Pakistan’ te worden weggezet, daar zit niemand binnen Al-Qaida op te wachten.
Al-Qaida, wordt wakker!

Reageer
gravatar

Plop! Bush is er ook nog met makkelijke financiele hulp…

Reageer
gravatar

Ik wist niet dat De Speld een eigen waarheidscommissie heeft. Een onbezoldigd ombudspersoon voor de twijfelachtige gevallen kan ik mij voorstellen, maar een hele commissie met voorzitter, secretaresse, penningmeester en commissarissen lijkt mij wel veel van het goede.

Reageer
gravatar

Gehoord dat ze speciaal “Wie sjoen os Limburg is” op het repertoire hebben gezet om in september mee te doen in Kerkrade.
Hoop dat het nog gaat lukken.

Reageer
gravatar

Het verheugt het bestuur van Al-Qaida te kunnen mededelen dat de dreigende opheffing van de fanfare Al-Kashiq niet doorgaat. Door samenvoeging met zelfmoordcommando’s kan Al-Kashiq in de toekomst doorgaan als opblaaskapel. In afgeslankte vorm, dat wel.

Reageer
gravatar

En laat niemand nu meer beweren dat ze onschadelijk zijn omdat ze analfabeet zijn: ze kunnen heel goed notenschrift lezen.
Op die manier zullen ze onze muziekcultuur sluipenderwijs overnemen!
Er zijn een paar soera’s in de q’ran -ik moet ze nog even opzoeken, maar desnoods schrijf ik ze zelf- die daar over gaan!

Dus van nu af aan: stop de Islamisering van Nederland en alleen nog maar puur Hollandse muziek op radio en tv!
Alleen maar!!!

Reageer
gravatar

Verwacht moet worden dat Het Wereldwijde Kalifaat, waa AQ naar streeft vooralsnog toekomstmuziek zal blijven. Met het wegsnoeien van hun fanfare zal zelfs DAT op losse bermbommen komen te staan

Reageer
gravatar

De AQ fanfare heeft z’n hoogte en dieptepunten gekend in z’n korte, maar rijke historie.

Ooit door de VS instructeurs gestart om Mujahedin strijders morele steun te geven als er weer eens een konvooi Russen overvallen moest worden.
Dieptepunt was toch wel een mislukt optreden in de kelder van het WTC in NY in de jaren 90, waarbij gepoogd werd om een centrale pilaar omver te blazen… Helaas moest Ali ‘Tamtam’ bin Tihud op ‘t laatste moment afzeggen vanwege een operatie aan carpal tunnel syndroom in z’n rechterhand. AQ management was bij het boeken van het optreden uitgegaan van aanwezigheid van Ali. Critici wezen er op dat het geluid magertjes was tijdens dit optreden, de echte AQ power ontbrak.

Een van de hoogtepunten was een optreden op het dak van gebouw 7 WTC in september 2001. In een poging de AQ fanfare van het dak te krijgen besloot men het gebouw met de grond gelijk te maken. Ali ‘Tamtam’ bin Tihud was die dag niet aanwezig, carpal tunnel aan z’n linkerhand…

Reageer
gravatar

De Fanfareband met islamitische dansmariekes heeft nooit een goede tijd gekend.Altijd was het een snabbel zoals de muziekale omlijsting van een propagandafilmpje of het blazen van de aftocht dat de groep boven water moest houden. Jammer voor de bandleden, maar tekenend voor de verruwing van klimaat.

Reageer
gravatar

Dit moet Geert, als allochtone Limburger, toch wel door de ziel snijden: bloasmuziek is daar heilig, en zeker niet te vergelijken met het loze jazzgetoeter in de Randstad.

Ja Geert, dat komt er nou van als je een Halbe loslaat.
Carnavalsfanfaremuziek kan straks alleen nog maar via grote luidsprekers op het dak van de kerk …

(na betaling van BunaStemra)

Reageer
gravatar

Als er nog geen ezel komt kijken naar Al-Kashiq, dan is dat omdat hun muziek klinkt als het gejammer van een geit die van achteren wordt genomen. Die gladgeschoren niksnutten moeten hun baard weer laten aangroeien en zichzelf opblazen zoals iedere andere fatsoenlijke heilige strijder. Alleen dan kunnen wij die verdorven, bijbelverslaafde, blauwogige, roze-huidige kaaskoppen een lesje leren.

Reageer
gravatar

De PvdA verspilt al vele eeuwen onze zuurverdiende belastingcenten aan dit soort onzin. Goede zaak dat er eindelijk een einde komt aan dit soort bekakte linkse hobby’s.

Reageer
gravatar

Als ze toch naar Klittedonk komen kunnen ze mits goed verstopt in de instrumenten, wel wat opium meenemen. Met carnaval moet daar zeker vraag naar zijn. Als je het een beetje goed regelt kun je het van de opbrengst wel een jaar uitzingen en dan is het alweer opnieuw carnaval.

Reageer
gravatar

Vreselijk wat een gemis. Hemel en aarde verging als Ali ‘Tamtam’ bin Tihud een paukensolo ten beste gaf.

Reageer