Mart Smeets betrapt op EGO-gebruik

NOS trekt wielerjournalist terug uit De Avondetappe

Kort voor het begin van de van Tour de France is de wielerwereld opgeschrikt door een nieuw dopinggeval. Mart Smeets, de zelfbenoemde Boss van de wielerjournalisten, testte bij een ‘out of competition’-controle positief op het zelfversterkende middel EGO. Dat maakte de UCI vanochtend bekend.

In het bloed van televisiepresentator troffen dopingcontroleurs abnormaal hoge eigenwaardes aan, een indicatie voor het gebruik van EGO. Dit middel vergroot de zelfingenomenheid en verkleint het vermogen tot zelfrelativering. Bijwerkingen zijn vetzucht, clichématig taalgebruik en een liefde voor opvallend gekleurde overhemden.

In afwachting van de contra-expertise heeft de NOS de presentator op non-actief gesteld. Smeets zal niet deelnemen aan de komende serie Avondetappes, een praatprogramma dat Smeets de laatste jaren domineerde. “We beraden ons nog op volgende stappen”, zegt NOS-directeur Jan de Jong, “De heer Smeets heeft de ethische code van Studio Sport ernstig geschonden. Misschien sturen we hem wel met vervroegd pensioen.”

“Ik ben hier echt doodziek van”, zegt collega sportjournalist Herbert Dijkstra. “Mart heeft al die jaren de uitzendingen van de Tour gedomineerd. Als geen ander wist hij het wielrennen met het goede van het leven te combineren. Terwijl anderen aan tafel een gesprek probeerden te voeren, luisterde Mart alleen naar zichzelf en hief hij een goed glas rode wijn. En het leek allemaal zo natuurlijk te gaan.”

Niet iedereen in de Tourkaravaan is verrast. Een sportcommentator die anoniem wil blijven: “Vaak zat ik naar De Avondetappe te kijken en dacht ik: dit kan helemaal niet, dit is gewoon onmogelijk. Drie weken lang iedere dag met een aantal nietszeggende Nederlanders aan tafel zitten en het leuk blijven vinden, kan gewoon niet zonder af en toe wat te snoepen uit de pot met de verboden middelen.” Smeets zelf ontkent het dopinggebruik. “Ik heb van nature gewoon een enorm ego.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb altijd al een vermoeden gehad maar nu is het toch eindelijk bevestigd. Hij moet nu verplicht alle Avond etappes inleveren (terecht).

Reageer
gravatar

Wat is het toch fijn dat er meer zenders zijn en het u vrij is om niet te kijken. Dat gezeur op personen die zo hun stijl hebben is totaal overbodig.
De TdF bekijk ik op Belgie of Eurosport omdat ik dat aangenamer vind maar daarom zijn de verslaggevers van de NOS geen beroerde mensen, ieder zijn eigen laten.

Reageer
gravatar

Het is wel de bedoeling dat u de oude kranten met OPA meegeeft en niet deze na jaren opnieuw gaat lezen om vervolgens ingezonden stukken te schrijven.
Er zijn wel belangrijkere zaken aan de aan de hand vandaag de dag.
Of zat uw lunchpakket met paardenrookvlees soms in dit artikel verpakt?

gravatar

Mart Smeets, de vleesgeworden zelfingenomenheid – ik heb altiijd al een hekel aan die man gehad – mede door die man hou ik niet van wielrennen
MAX van VUGT

Reageer
gravatar

Wat Mat Smeets betreft , er zijn zeer veel prominenten televisielui die enige doping gebruiken , eigenlijk is dat begrijpelijk , het werk wat sommige heren aldaar doen is top sport .
ik was in de 50er jaren amateur en gebruikte ook doping in de form van perventine, elke renner gebruikte , de grootste profs , allen er werd geen ruchtbaarheid aan gegeven.
er was geen dopingscontrole.

groet [email protected]

Reageer
gravatar

Volgens mij zijn er in Maastricht een bovengemiddeld personen met de naam Smeets. Ik neem aan dat Mart Smeets zijn roots daar liggen.

Dat is vreemd, want daar zijn haast geen Ego’s.

Betreft het ontbreken van EGO in Limburg in het algemeen en in Maastricht in het bijzonder:

Door de splitsing van Limburg in een Nederlands en Belgisch deel is de Limburgse ziel gespleten. Er zijn ook veel godsblokken in de heuvels net als op de maan. Dat is mijn specialiteit.

Derhalve is het optreden van Smeets (en ook Geert Wilders -ook limburger- en Andre Rieu), toe te schrijven aan een compensatie gedrag wegens minderwaardigheidsgevoelens.

Je kan ze het dan ook niet kwalijk nemen als ze een extra Ego-shot nemen.

De gewone Limburgers daarentegen hebben dat niet nodig: die hebben zelfrespect en daarom voelend ze goed als ze clean zijn.

Reageer
gravatar

Niks mis met dat spul. Paul de Leeuw gebruikt het ook, en nog wel wat meer dan Mart. Mijn ex-vriend, die toevallig ook Mart heet, ook trouwens. Die kwam hem eens tegen bij de dealer. En, – nu begeef ik me op glad ijs – toen ik eens bij Paul in de uitzending was, kon ik het gewoon ruiken. Die Paul kan er trouwens niet zo goed tegen, want toen ik vertelde over dat ex-vriendje, kon hij minutenlang alleen maar gehinnik uitbrengen. Er kwam geen zinnig woord meer uit die man. Zo’n scheve schaats kun je dus rijden, onder invloed van EGO. Maar als je het verantwoord gebruikt, is het een veilig middel.

Reageer
gravatar

Mart Smeets heeft sport bespreekbaar gemaakt in Nederland. Sinds hij commentator is, durven sporters nu openlijk te praten over hun sport. Ook onder het publiek werd het geaccepteerd om over sport te praten. Ik denk dat diep in hun hart ook degenen die hem nu beschuldigen van EGO-gebruik, hem daarvoor nog steeds dankbaar zijn. Zonder Smeets zou sport nog steeds in het verdomhoekje zitten, en zou er alleen zachtjes over gefluisterd worden. Mart heeft die mensen een stem gegeven.

Reageer
gravatar

Ewh … ik zie dat toch anders: die sporters zitten daar natuurlijk niet om over HUN sport te praten, maar over wat Mart vindt dat ze over hun sport moeten vertellen, kortom praten over Mart dus.

gravatar

… Nondejus NON de JUS … je hebt dus ff m’n link niet gevolgd … anders had je met volle mond moeten toegeven dat De Speld wel degelijk besmEEtelijk is …

Reageer
gravatar

Nee Dick, Ik heb je link wel gevold, maar ik weiger de stelling over te nemen dat de Speld een of andere enge ziekte is. Wellicht dient u beter te lezen.

gravatar

Beste Dick, de Speld besmettelijk noemen is naar mijn bescheiden mening een onjuiste bewoording. Het volgen en dagelijks lezen van de speld is zeer gezond voor het eigen relativeringsvermogen en een dagelijkse gezonde dosis glimlach. Ondanks dat dergelijke verschijnselen verslavend kunnen werken en derhalve ook op anderen overdraagbaar zijn zou ik zeker niet van besmettelijk durven spreken.

gravatar

Mart speelt thuis ook presentatortje. “Vind JIJ dat je lekker gekookt hebt? Iedereen is verdrietig om jou prestatie. Jij? U ziet ‘t dames en heren: dit is verliezen.”

En de Tour en de Olympische Spelen, hij denkt dat ze worden gehouden voor hem, zodat hij op de buis kan. Nou ja, ik blij, is ie weer even weg van huis, heb ik rust. En ik zeg: je kan de tv gewoon uitzetten hoor! Dan heb je geen last van ‘m, en ik ook niet, terwijl hij lekker verder kan gaan in z’n eigen wereldje.

Reageer
gravatar

Ach, Nederland kan zich weer ergens druk over maken.
In totaal vind ik ‘m best wel prima en weet zaken bespreekbaar te maken.
Af en toe gaat er wel iets mis of loopt het niet zo lekker maar niet genoeg reden om iemand boven het maaiveld dan maar af te branden.
Ga er maar voorstaan iedere avond een uur vollullen ook als er nauwelijks iets of niets is gebeurd of gepresteerd.
Er zijn er maar weinig geschikt voor dit werk.
Alternatief is een vrijblijvend en ruzieënd RTL4 format.

Reageer
gravatar

Dick! Het is ‘foebal’, slogisch.

Mart, nummertje 69, dat jij slechts eens in de vier jaar wordt uitgevraagd voor olympische spelen, is toch niet echt geweldig. Dat had voor een beetje trots toch veel meer moeten zijn, slogisch.

gravatar

Hallo negatievelingen
Ik kan er niets aan doen dat ik jaar in jaar uit gevraagd wordt voor de tour de france, schaatsen, en eens in de 4 jaar de olympische spelen.
Ik weet nu eenmaal veel van deze sporten.
Ik ben de Godfather van de sport presentatoren, zonder mij had sport op tv niet eens bestaan, al niet te spreken over mijn kundigheid van de Nederlandse taal, en de engelse taal natuurlijk. Dus bij deze sen joe all, and you can kiss my poophole, ik ben gewoon de beste.

Reageer
gravatar

Beste Mart, ja je was ooit de beste, maar iemand zal het je moeten zeggen, je takelt af. Je interviews zijn te traag en te gezapig. Gouden inkoppertjes mis je. Neem vanavond. Je had een gouden turner en een zilveren zeilmeisje aan tafel. zo’n 24 jaar geleden had je ze gevraagd om elkaars filmpje van commentaar te voorzien. Een simpel verzoek dat geen van beiden zou durven weigeren, maar een geniale manier om het verschil tussen verschillende sporten pijnlijk bloot te leggen. Ik zie Marit nu al zeggen iets in de trand van “ja hier met die draai maakt Epke een flinke gok in het Casino” En natuurlijk had je onze wereldster Edith Bosch aan tafel moeten hebben ipv van die uitgesmeerde boterham van Marwijk. Dat was zo juni 2012!

Lieve Mart, ik ga je missen, maar het wordt tijd voor je welverdiende pensioen. Voor je opvolger weet ik overigens wel iemand. De enige andere persoon in Nederland die sport en light entertainment heeft weten te combineren. Wilfred de Jong!

gravatar

DeMart is een egomaniak, en wat dan nog ? Is dit nieuws ? Nee, dit is geen nieuws. Is dit een ernstig feit ? Nee, dit is geen ernstig feit. Ik zal u eens wat vertellen. Wij Nederlanders zijn een gek volkje. Wij hebben prachtige kunstwerken van mensen rondlopen en we herkennen de kwaliteit niet eens. De essentie van #DeMart is niet dat hij last heeft van overmatige egoafscheiding maar dat hij een gevoelsmens pur sang is. Wie heeft dat liedje aan het einde van de avondetappe uitgekozen ? Juist ! Wie is een groot stuk sportbelevingsemotie ? Daar kunnen wij niet goed tegen hè ? Wij zijn meer van de stiff onderlip, en dan voelen we ons ongemakkelijk als er zo’n gevoelsgenie in beeld is. Mag ik zeggen dat ik dat wat ondermaats vind ?

Reageer
gravatar

Pfffffffff van mijn lange leven heb ik nog nooit z’n volgevreten,ego patser meegemaakt. Doorlopend geilen op vrouwen die hij aan tafel krijgt.
De beterweter, de slechtste basketballer van Flamingo’s. toen al veel te vet.
Hufterige arrogante klootzak.

Reageer
gravatar

Ben geschokt! Het leven heeft zo geen zin meer…

Reageer
gravatar

Mart Smeets maakt zoveel discussie los dat hij wel iets goeds móet doen! En lekker een glaasje wijn drinken terwijl je de avondetappe kijkt: heerlijk!

Reageer
gravatar

lekker makkelijk, denk dat het ego van de schrijver van dit stuk en van een hoop personen die hier een reactie plaatsen groter is. Ja hij hoort zichzelf misschien graag praten, maar is het niet mart smeets die de draak steekt met alle meelopers door zijn taalgebruik “wij hebben gewonnen” dat is toch precies hoe de gemiddelde Nederlander denkt, Nederlanders moeten winnen, maar ze moeten niet te succesvol worden. Als ze een verliezen zeiken we ze af en als ze klaar zijn met sporten dan laten we ze vallen als een baksteen. Daarnaast is hij één van de weinige die niet eindeloos dezelfde vraag stelt om een nieuwtje te kunnen brengen en heeft hij respect voor de sporter. Misschien een groot ego maar wel oprecht en eigen

Reageer
gravatar

Nee hoor, mijn ego is zo bescheiden als het is; maar ik gebruik dan ook geen EGO.

En wie de ‘we’ is bij u, ikke niet hoor! Zelf vind ik verliezende Nederlandse sporters beter te pruimen dan winnende, dus van mij mag het.

Maar wel sportief dat u toegeeft een afzeiker te zijn en sporters als een baksteen laat vallen: u ging toch uit van uzelf met dat ‘we’?

gravatar

ja Akke je bescheidenheid druipt eraf zeker gezien al je andere toevoegingen op deze pagina. Vind het knap dat jij uit de tekst kunt opmaken dat ik van mijzelf uitging. Het is maar wat je wilt lezen. Moet je helaas teleurstellen, ging niet van mijzelf uit. Ook al zou ik het willen dat kan niet meer.

gravatar

Lieve Ikkie; is lezen nu echt zo moeilijk voor je? Jij schrijft letterlijk “Als ze een (wedstrijd?) verliezen zeiken we ze af en als ze klaar zijn met sporten dan laten we ze vallen als een baksteen”, en dan vraag ik me af of jij jezelf ook onder die “WE’ schaart. Voor het gemak ga ik daar maar van uit omdat je “we” gebruikt. En ik ben geen ‘we’.

Dusss ….. misschien moet je de disclaimer maar eens lezen die op deze site staat en daaruit een conclusie trekken over degenen die reageren?

gravatar

Over goed lezen gesproken, als je goed leest dan had je ook begrepen dat die we op de we in het taalgebruik van mart smeets slaat. Los daarvan kan het niet op mij slaan zoals ik al had aangegeven

gravatar

MART HEEFT GELIJK , DE HELE WERELD BESODEMIETERT JE , DE BANKEN ,DE SPORT , DE POLITIEK ENZ ENZ , ER IS NIEMAMAND VOOR 100 % BETROUWBAAR , ZEKER NIET VAN OVERHEIDSWEGE.

willyleeners@gmail>com

Reageer
gravatar

Tot en met Mart (Smeets) ging het goed, daarna ging het mis.
Mart heeft nooit gelijk, tenminste wat goed geïnformeerde Speldlezers betreft.

Tenzij je wilt aangeven dat Mart (Smeets) ook de zaak belazert: dan klopt-ie weer wel.

gravatar

mart smeets heeft gelijk WIJ WORDEN DOOR IEDEREEN BESODEMIETERT de banken de sport de politiek enz enz , ook ik ben dit van mening. BRAVO MART !!!!!

[email protected]

Reageer
gravatar

Frans, misschien is uw afwezigheid in NL juist reden om objectiever te kijken naar specifiek Nederlands vermaak. Maar zowel in Nederland als in het buitenland geldt voor tv-presentatoren dat men over een hoog gehalte aan lichaamseigen EGO moet beschikken om zichzelf “aan den volke te tonen”. Lieden met een laag eigen EGO-gehalte komen hooguit als gast in tv-programma’s. Om daar te worden gekneed en gemangeld door EGO-centrische en narcistische persoonlijkheidsstructuren zoals Matthijs van Nieuwkerken, Jeroen Pauw (nomen est omen!), Paul de Leeuw en Albert Verlinden, onder anderen.

Reageer
gravatar

Ik woon al 15 jaar niet meer in NL, en één van de weinige dingen die ik mis is Mart! Geniaal gevoel voor humor, goede kennis van zaken. So what, dat ie misschien uit de EGO pot heeft gesnoept? Ik vermoed dat ze dat allemaal doen in Hilversum en omstreken …

Reageer
gravatar

“Wij, Nederlanders, wij zijn een nuchter volkje. Wij vinden EGO-gebruik maar een vervelend middeltje. Maar die gekke Fransen vinden mij en mijn EGO fááántáástisch.”

Reageer
gravatar

Zouden al die valpartijen in de Tour door Mart in scene gezet zijn om zijn ego-gebruik te verhullen? Of is het juist om door zijn verslaggeving daarover zijn ego op te poetsen?

Reageer
gravatar

Ik heb het wel te doen nu, met die arme Mart. Om hem een hart onder de riem te steken heb ik hem een bosje Narcismes gestuurd.

AJC

Reageer
gravatar

Paulientje, jullie mogen best samen spelen, maar eerst een verloving van drie jaar.
En ik ben niet boos meer op die Roy; ik begrijp nu dat hij een overdosis Mart Smeets heeft genuttigd en daarom nogal zuur en humorloos is geworden.

Tja, dat is een bijwerking van EGO.
Dat middel moest verboden worden.
Doe je je pappa de groeten?

Reageer
gravatar

Nee hoor Paulientje, wij hebben een hééél gezellige familie, die boze meneer hoort niet bij ons.
Die komt wel eens langs voor de kerk ofzo waarom we nooit komen, want we zijn niet goed of zo..
Dan zet die zijn voet tussen de deur als mijn pappa hem net hard dichtslaat en dat doet reuze zeer en dan is die meneer kwaad op mijn pappa, snappie dat nou?

Reageer
gravatar

Boze meneer Roy,

Meneer Jeettje is toevallig wel mijn toekomstige schoonvader. Dus pas maar op.

Boze blikken van Paulientje met de vlechtjes en mijn kusjes kun je wel vergeten.
🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

O ja,
Als jij die Mart wilt zoenen dan moet je het gewoon zeggen hoor, meneertje Roy.

Reageer
gravatar

Grappige guit Jeettje junior,

Wil je met mij verkering?

Veel kusjes alleen voor jou van Paulientje met de vlechtjes

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

O ja,

Jouw grappige pappie had het welk flink aan de stok met een humorloze meneer. Was dat het zwarte schaap van jullie familie?

Reageer
gravatar

@JEETTJE haha je maakt het steeds interessanter aangezien dat juist is wat jij niet doet…

Nogmaals goed lezen zal ons goed doen…

Succes daarmee voor nu !!

Reageer
gravatar

Mijn pappie is nog steeds een beetje boos om die domme meneren zonder gevoel voor humor.
Nou die meneren worden bedankt, dalijk krijg ik morgen geen zakgeld, hebben jullie nou je zin.

Trouwens, mijn pappie zegt dat niet alleen hoge bomen veel wind vangen, maar ook hele dikke, hihi.
Hij is best wel leuk, mijn pappie.

Reageer
gravatar

Beste patiënten,

Als jullie snel zijn kunnen jullie mijn belangrijke bericht nog op plaats vijftien zien. Dat kan namelijk snel veranderen. Mijn bericht maakt alle volgende reacties volslagen overbodig. Het is inderdaad zonde van de energie die jullie erin hebben gestoken, maar ook ronduit beschamend. Deswege zal ik de redactie verzoeken om alle berichten behalve het mijne te schrappen.

Reageer
gravatar

@BØS SHOWFØR @JEETTJE vandaar ook beste mensen dat ervoor staat: naar mijn mening !?
Ik snap best dat jullie al bezig waren met allerlei opmerkingen te bedenken op hetgeen ik in mijn eerste zin zei maar lees de volgende keer even verder is makkelijker voor iedereen.
Ik bedoel als jullie hem dan allemaal zo vervelend vinden kan je toch beter iets anders kijken. In plaats van jezelf te vervelen en daarna op een blog vertellen dat ie het zo slecht doet. Terwijl de meeste van jullie geen enkel idee hebben hoe je tv moet maken.
Hetgeen jullie doen is gewoon dom kreten opnoemen over wasserettes en GTST etc. het slaat ten eerste kant nog wal en ten tweede gaat het natuurlijk volledig voorbij aan het feit dat mensen een andere mening kunnen hebben dan jullie !!
Wake up and learn to live whit it…

Reageer
gravatar

Ja kijk es Roy, nou vraag je erom: waarom zit jij op een blog te vertellen hoe goed je het allemaal niet vindt? Waarom zit je niet naar Mart te kijken? Je hebt alles van Mart toch zeker opgenomen? Je verveelt je toch niet?

Nou dan: hup zet die kast aan en laat eerlijke bloggertjes met rust die hier hun mening zetten.
En die misschien wel beter weten dan jij wat er allemaal voor komt kijken om “tv te maken”?

Grow up.

gravatar

@Bus: Erwin heeft ook een punt natuurlijk: Mart houdt een monoloog en de gasten hebben een autocue nodig voor als zij iets moeten zeggen.
Maar om dat nou interviewen te noemen, nee.

Het zou me niet verwonderen als Roy en Erwin mekaar kennen uit de wasserette waar zij samen zitten te genieten van de ronddraaiende trommels.

Reageer
gravatar

Beste Roy, wat kan een TV-OD toch bizarre dingen met je doen! Vroeger zeker ook altijd blijven kijken naar de fascinerende kleuren van het testbeeld? Tegenwoordig zeker ook vaste kijker naar de verkoopprogramma’s in de nachtelijke uren? GTST blinkt in jouw perceptie zeker uit in kwalitatief hoogstaand acteren?
Alle begrip, hoor!

Reageer
gravatar

@BØS SHOWFØR @JEETTJE vandaar ook beste mensen dat ervoor staat: naar mijn mening !?

Ik snap best dat jullie al bezig waren met allerlei opmerkingen te bedenken op hetgeen ik in mijn eerste zin zei maar lees de volgende keer even verder is makkelijker voor iedereen.

Ik bedoel als jullie hem dan allemaal zo vervelend vinden kan je toch beter iets anders kijken. In plaats van jezelf te vervelen en daarna op een blog vertellen dat ie het zo slecht doet. Terwijl de meeste van jullie geen enkel idee hebben hoe je tv moet maken.

Hetgeen jullie doen is gewoon dom kreten opnoemen over wasserettes en GTST etc. het slaat ten eerste kant nog wal en ten tweede gaat het natuurlijk volledig voorbij aan het feit dat mensen een andere mening kunnen hebben dan jullie !!

Wake up and learn to live whit it…

gravatar

Mag Mart wat EGO hebben? Hij staat op eenzame hoogte in de Nederlandse sportjournalistiek. Er is geen presentator/presentatrice, die zonder autocue zo makkelijk programma’s aan elkaar praat en interviews afneemt. Niets dan lof van mijn kant. Maar hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind!

Reageer
gravatar

Dat is precies wat EGO doet, het plaatst mensen op eenzame hoogte. Nou ja, was het maar eenzaam, dan hoefde ik niet te krabben. Ik krijg flinke jeuk van dat uit de hoogte gezeur.

gravatar

Wat ik me na het lezen van dit bericht en de reacties dan toch echt af vraag. Zijn jullie dan ook echt allemaal jullie afstandsbediening kwijt geraakt ??

Ik vind dat deze man lof toebehoord omdat ik van mening ben dat hij goeie interviews af neemt en ook mooie televisie maakt.

Reageer
gravatar

Ik durf te beweren dat Mart het middel EGO niet gebruikt. Ik weet uit betrouwbare bron dat ooit onderzocht is dat hij deze stof zelf aanmaakt. Dit is het meest zichtbaar als iemand HEM een vraag stelt. Het duurt een seconde of 2 en dan wordt de EGO met snelheden van het geluid door zijn aderen gepompt. Zijn antwoord is hierdoor vaak opgefokt, ja zelf agressief te noemen.
Laatste voorbeeld wat ik heb waargenomen was de vraag of Thomas Dekker weer mocht rijden. Ja, zei Mart boos, hij heeft z’n straf toch gehad?
Oei dat scheelde niks, of hij had uitgehaald naar de vragensteller.
EGO doet rare dingen met mensen….

Reageer
gravatar

EGO heeft Smeets niet nodig. Zijn ego was al groot genoeg. Erger is dat hij net als iedere machtswellusteling geen afstand wil/kan doen. Inmiddels is dit karikatuur het schaamteloze voorbeeld van profiteren van het publiek bestel. Gewoon weg met Smeets. Van de gekke dat hij nu met een ex voetballer aan tafel in veel te kostbare locaties het kijkplezier vergalt. Gelukkig is er nog Tour de Jour

Reageer
gravatar

Ach dit alles toont slechts de menselijke zwakte van groepdenken en buitensluiting. Het begint bij DWDD, en het eindigt bij de drang van RTL iets ertegenover te zetten wat nog veel meer te vergelijken is met Anabolen Steroïden aan het woord. De nieuwswaarde in dit artikel is ver te zoeken, gezien de beter ingelichte kringen weten dat dhr. M. Smeets van zijn EGO-gebruik geen geheim maakt. En in het wielercircuit weten ze dat hij soms zwaar onder invloed is, maar hij wordt er nog steeds op handen gedragen. Omdat topsporters als geen ander vakbekwaamheid weten te waarderen.

Daarnaast mooi om te lezen dat Pier Slaeger twee keer de klepel ziet hangen, maar de plank toch mis staat.

Reageer
gravatar

Wanneer meneer EGO met pensioen gaat, ga ik weer naar de tour kijken op nederland1. Kijk al 35 jaar naar canvas. Als ik die eikel zie dan weet ik waarom de Jappen een afstandsbediening leveren bij een tv. Die lul is als Derrick en Harry maakt nooit promotie. Harry fahr mal die dame nach hause. Zum kotzen!

Reageer
gravatar

De grootheidswaanzin druipt gewoon van deze man af. De avondetappe is een nietszeggend programma met gasten die niets te vertellen hebben. In tegenstelling tot het tourjournaal bij de Belgen…

Reageer
gravatar

onomstotelijk bewezen, in deze grap over het ego van Smeets en de reacties erop:In Nederland mag je niet met je kop boven het maaiveld uitsteken. In Nederland doe je het goed zonder ego op de buhne, je speelt je ego achter de buhne. Je ziet het overal met name in de journalistiek , bij tv intervieuws,in de politiek. Mart doet het niet , hij laat zich zien zoals hij is,hij is voor de buhne dezelfde als erachter. Prima vent , veel genoeglijke presentaties van gezien

Reageer
gravatar

Och, in een land van berg en dal is het moeilijk een maaiveld te bepalen.
Dat Mart zichzelf blijft op en achter de buhne(??? is-ie een artiest dan???) is te prijzen.
Een kwal doet ook niet of hij een kwal is.

Bennu familie soms? Dat u geen satire herkent?

gravatar

Hoop dat Mart nog gaat uitleggen hoe het komt dat de Japanners Moto 1 en Moto 2 altijd voorop lagen maar nooit het podium van een wielerkoers hebben gehaald

Reageer
gravatar

Zelf grijp ik ook wel eens naar de EGO, als een complot mij te machtig dreigt te worden, maar dat is echt maar incidenteel.
Ergens mag ik Mart S. wel; in ieder geval beter te pruimen dan die zeurderige wat botte hangsnor.
Kan het niet zijn dat Mart S. vlees heeft gegeten waar EGO inzat, van een stier b.v. ?
Of heeft een door jaloezie gedreven collega misschien stiekum een zakje EGO-poeder in Marts wijnglas geledigd ? Je weet het niet, maar dat maakt het juist zo interessant.

Reageer
gravatar

Wat hier wel het meest storend aan is, is dat het wéér over die Smeets gaat.

Alsof er geen anderen zijn die van nature, zonder gebruik van verboden middelen, zèlf veel EGO aanmaken.

Bij Studio Sport zijn er van die Supermensen en vooral onder diegenen die al decennia onder de slagschaduw van Smeets moesten werken (en ik noem geen namen want daar ben ik veel te bescheiden voor) zijn er met een veel groter talent.

Het wordt tijd, dat er onder hen eens gezocht wordt naar een goede opvolger; als die dezelfde voornaam heeft als de grote Koomen kan het al niet meer mis gaan.

Reageer
gravatar

Ik ken maar 1 persoon met de achternaam Koomen, maar zeker sinds zijn reclamereeks voor een electronicgigant zou ik hem zeker niet “de grote Koomen” willen noemen…

gravatar

Ja hallóóóóóótjes luitjes, iéderéén gebruikt EGO hierzo bij de radio en tv. Dat is een arbeidsvóórwaarde, anders houd je het niet uit, hoor!
Reuze flauw om die lieve jongen met zijn éénige hemdjes en béééldige truitjes zo weg te zetten, bah. Allemaal jaloersigheid, jullie lijken wel een stel nichten bij de uitverkoop bij Chez Maurice, niks leuk.

Reageer
gravatar

In sommige reacties is de neiging merkbaar om gewicht en lichaamsvolume te koppelen aan de mate van EGO-gebruik. Als medicus moet ik dat bestrijden; obesitas en EGO-verslaving delen weliswaar bepaalde symptomen, maar zijn niet identiek. Bij beide aandoeningen spelen wél genetische aspecten mee; als beide ouders lijden onder overgewicht, vertonen hun kinderen vaak ook een aanleg daartoe. Zo ook met kinderen met ouders met teveel financieel overgewicht; dit kabinet kent pregnante voorbeelden van politici die van nature over-gewichtig doen waar er qua geleverde prestaties weinig aanleiding toe is. In veel gevallen is hier sprake van onbehandeld EGO-lijden. Deze klacht komt relatief vaak voor in beter-gesitueerde milieus. Deze sociale predispositie maakt OSM (dus ook VVD-politici) structureel vatbaarder dan modalen en (sub-)minima; symptomen zijn echoënde, holle retoriek en nodeloos overgewichtig doen: EGO-gebruik is licht-besmettelijk maar niet gewichtsafhankelijk.

Reageer
gravatar

Helemaal gelijk.Getuigt het-dagelijkse-Journalistenforum niet van evenveel narcisme?Laat de wederzijdse beoordelingen maar in de kroeg en verveel de luisteraars niet met de buikstrijkerijen van de vakgroep.
Knap aan de avondetappe zijn(waren?) de korte samenvattingen voor wie niet meer dan ½ uur per dag aan de tour besteden wil.Verder gun ik iedereen een goed glas wijn.

gravatar

Maar nu kan de hele tour niet doorgaan! Smeets moet terug, dáár rijen de jongens voor: dat ze door Smeets genoemd worden! Dat is de enige manier om een beter contract te krijgen!

Smeets IS de Tour!!!
Geen Smeets, geen Tour!!!

The EGO strikes back !!

Reageer
gravatar

Smeets schijnt zijn meerderheidsaandeel in de firma EGO-lifestyle NV over gedaan te hebben aan P.P.de Vries, voorheen de consumentenman van de gefrusteerde belegger, tegenwoordig EGO grootgebruiker. Volgens de Vries wilde Smeets nu cashen en rustig van z’n pensioen gaan genieten.

Reageer
gravatar

@5 PierSlaeger: Ik zou mezelf maar tot de verantwoording roepen als ik jou was, want het Engelse woord voor luipaard wordt inderdaad zo uitgesproken, maar: “pronounced LEY-oh-pard Trek and officially stylized as LEOPARD TREK;[1] UCI team code: LEO”, dus jij hebt het verkeerd en hun goed.

Reageer
gravatar

Toch fijn dat je het even voor ons hebt uitgezocht. Toch maak je zelf ook een behoorlijke fout, want jij hebt het verkeerd en ZIJ hebben het goed.

gravatar

Waar we wel even voor op moeten passen is dat dit niet iets van alleen deze tijd is. Interessant – voor een onderzoeker – is het om te inventariseren via welke middelen het gebeurt. Zo herinner ik me een onlangs overleden presentator waarvan ik de naam uit eerbied niet zal noemen – want het was een vakman – die greep naar de viskom. (Er zat maar één vis in, dus het was geen vissenkom.) En wat te denken van al die gasten die menen om via ‘Uw mening telt, nu!’ hun commentaar op het hedendaagse te moeten geven?
Is het juist niet zo dat we via het EGO-gebruik geattendeerd worden op de rand die de afgrond markeert? Een waarschuwing: niet voor het middel, maar voor de toestand waarin het land zich bevindt. Als men dat vergeet dan is het makkelijk om de man te veroordelen, hoe vervelend de uitzendingen dan ook mogen zijn.
Het zijn zo maar wat vragen. Vragen die aan het eind van een werkweek opborrelen. Op kwetsbare momenten, die om EGO roepen.

Reageer
gravatar

Let maar op mijn woorden, Mart komt terug.
Het middel Ego.3 straffer dan TB 5000
K en Brink lossen op voor je ogen, uit beeld zeg maar en worden onderste boven op de fiets, gillend om hun moeder gelost door Mart. Heuvel
Af welliswaar maar definitief in de bus,buiten dd tijd naar huis. De tafel draait door met Mart aan kop. Ankerman gooit zijn anker uit, maar gaat nog lang niet voor Anker liggen. Eerste gasten aan tafel Anker en Anker. Ik hef het glas, Fifi kom er maar in … aan u het woord…

Reageer
gravatar

Overigens viel me de laatste keer dat Smeets in Apelfoort bij wielervereniging de Adelaar was al op dat het gebruik van EGO mensen ook in letterlijke omvang doet groeien. Dus hoe meer EGO, des te meer kubieke centimeters lichaamsinhoud zeg maar. Nu hoeft dit niet altijd op te gaan maar daarvoor zijn weer andere stimulantia uitgevonden die de boel weer slanker maken zodat het betrouwbaar eruit gaat zien. Zo’n tour werkt gewoon besmettelijk, ook verslaggevers gaan maar van alles innemen en houden dit vervolgens gemakshalve met een geheven glas wijn ook allemaal maar onder de pet.

Reageer
gravatar

Wat een gek bericht. Ik heb nog nooit van dat middel gehoord. Ik denk dat het een fake bericht is. Ga je daar beter van presenteren? Ik heb gegoogeld op EGO, maar lees nergens dat het verboden is.

Reageer
gravatar

Het is ook niet bij wet verboden, maar het is wel onverantwoord dat het in die mate word ingenomen vóór en zelfs tíjdens LANDELIJKE uitzendingen (!). Ik ben al lang blij dat hij nu vaak alleen ‘s avonds wordt uitgezonden – hoe zou ik het mijn dochtertje van 9 zulk gedrag anders moeten uitleggen?? Onverantwoord.

gravatar

@ 13 Ad Gerrits : Dat hele voetbal zou wel eens wat minder aandacht mogen hebben. Net als wielrennen, schaatsen en tennis.

Onze zuiderburen weten tenminste belangrijke sporten WEL op waarde te schatten:

http://www.vlas.be

Reageer
gravatar

De heer Smeets is een zogenaamd visueel overdraagbaar menselijk barbituraat (vomb) gezien het feit dat vrijwel alle sportliefhebbers voor de televisie bij schaatsen en wielrennen in slaap vallen.

Vomb’s staan al jaren op de lijst van verboden televisiepersonen van de Eurovisie. Het verbod wordt massaal geschonden.
Vomb’s zijn in de Verenigende Staten van Amerika niet verboden. Ze worden daar massaal ingezet als kijkbuishumorist of televisiedominee.

Reageer
gravatar

“Vreselijk dat iemand in de herfst van zijn carrière naar dit soort middelen grijpt. Dit werpt een schaduw op zijn hele loopbaan.”

Beste Wim (8),
Ik moet constateren dat het EGO-gebruik van de Heer M.S. te H. zich niet beperkt tot ‘de herfst van zijn carière’ (zoals jij dat zo treffend weet uit te drukken. Hij heeft een zoon, welke opvallend groot is, opgeblazen zou ik willen zeggen. Zulke spierbundels en zo’n ego kunnen slechts zijn meegekregen via gedegenereerdegenen tgv EGO-gebruik. Niet geheel toevallig speelt de zoon honkbal, welke sport door het IOC is verbannen van de Olympische kalender, vooral vanwege het ongebreideld doping gebruik in het Zelfhalla van die sport, Major Leage Baseball.
Boze tongen beweren dat binnen het IOC al jaren bekend was dat M.S. te H. verboden middelen gebruikte. Volgens sommigen van hen was het uitsluiten van de (sport van de) zoon, de manier bij uitstek om de vader te straffen.
Het zou mij niet verbazen als zich onderhand rare dingen gaan ontwikkelen bij de man, die eigenlijk helemaal niet kunnen. Haargroei op vreemde plaatsen waar geen haar hoort te groeien, zoals op de tanden.

Reageer
gravatar

Ik wil niks goed praten, maar de aandacht voor de wielerwereld is wel weer erg groot in verhouding met bijvoorbeeld de voetbalwereld. Ik noem een Blatter, een van Gaal, een Cruyff. Need I say more?

Reageer
gravatar

Kijk, je moet toch wat als jongeren als Wilfred Genee, opgepompt met de laatste middelen die de moderne farmaceutica te bieden heeft, je voorbij komen snellen.

Ik hoop wel dat Mart nu de omerta kan verbreken die hangt rond drugsgebruik in Hilversum. Zodat wij hopelijk in de toekomst naar cleane tv kunnen kijken.

Reageer
gravatar

Vreselijk dat iemand in de herfst van zijn carrière naar dit soort middelen grijpt. Dit werpt een schaduw op zijn hele loopbaan.

Reageer
gravatar

Het is niet fair om de man zo af te kraken.

Ik heb destijds altijd enorm genoten van zijn maandelijke column in “Tussen de rails”.
Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Reageer
gravatar

Mart Smeets verdiend het om elke seconde van de dag finaal de grond in getrapt te worden. Wat een ontzettende boven alles verheven mannetje zeg!

gravatar

Een kleine voordeel bij dit grote dikke vatsige narcistische nadeel is dat hij niet van de buis weg is te slaan en hiermee de kans groot is dat we mogen genieten van het zogenaamde Tommy Cooper effect. Sterven in het harnas, of in je eigen zelfingenomen vet in dit geval.

http://www.liveleak.com/view?i=d1a_1286219671

Wanneer is het afgelopen met Mart Smeets op TV. Hoe haalt de NOS het in zijn hoofd om deze kwelgeest weer uit de kast te halen. HET TIJDPERK MART SMEETS LIGT VER ACHTER ONS. Toen reporters zichzelf gingen zien als popsterren, in plaats van in dienst van een goed verhaal en de sport. Mart Smeets laat niemand echt uitpraten, mist de fijngevoeligheid voor een goed verhaal. Leunt alleen maar op geroutineerde trucjes en is niet om aan te horen. Het hele land klaagt steen en been. Zoals gewoonlijk bij egocenten luistert hij hier te nimmer naar, hij heeft immers een hele dikke vatsige huid. Neen, het ligt aan het gepeupel, Mart zelf is immers God en Goed, en mag Hij dat zo zeggen? Ja, dat mag hij zo zeggen.

Het wordt nu tijd dat mét Mart Smeets de NOS directie ook opstapt. Er zit zoveel jong talent. Waarom deze mastodont nog enig bestaansrecht geven. Werkelijk, het enige verrassende en beste TV moment wat nog moet komen is wanneer hij graag zsm Live op TV het grote voorbeeld volgt van Tommy Cooper, die zichzelf in ieder geval niet zo serieus nam en gevoel voor humor had. Ik kijk uit principe niet meer naar Smeets, maar soms wordt je toch weer geconfronteerd met dit luidruchtige varken. Hij is een schande voor de Nederlandse Televisie, maar met name voor de Nederlandse Sportjournalistiek. Mart, hou de eer aan jezelf, val ons niet meer lastig met je prietpraat, laat je gasten eens hun verhaal doen in plaats van verliefd te zijn op je eigen aanwezigheid en gezwets. Je vrouw kotst je uit, daarom mag je niet thuis komen, je kinderen gaan gebukt onder zo’n fatterige vader. Verdwijn vooral, ga met pensioen, kortom, hoepel op man. We zijn helemaal klaar met je, ouwe knoestige gnoe! Wat zullen de kijkcijfers weer groeien als jij er niet meer bent, kan ik weer met een gerust hart zappen over de publieke kanalen zonder te schrikken van die zelfingenomen tronie van je.

En hongerig naar alle aandacht Google jij jezelf natuurlijk dagelijks dus zul je dit vroeg of laat ook wel lezen. Hopelijk sta je er dan eens bij stil, trek die emmer van je kop, doe die dikke plaat hout eens weg en wees realistisch. Mart Smeets is al jaren sleets.

Ajuus!

gravatar

Het overmatige gebruik van EGO leidt ook tot andere bijwerkingen die bij de heer Smeets duidelijk zichtbaar zijn:
– Blaaskaak, zie de uitstulpingen bij de onderking
– Naast de schoenen lopen
– Grootheidswaanzin
– God complex
Dezelfde trekjes zijn zichtbaar bij een van mijn andere patienten: Dhr Straus Kahn. Het is een kwestie van tijd voordat de heer Smeets zich vergrijpt aan kamermeisjes

Reageer
gravatar

Herbert Dijkstra, wees gewaarschuwd: de ploeg van de gebroeders Schleck heet zoals je weet Leopard, uit te spreken Leppard. De eerste keer dat ik jou of je Zeeuwse compaan Ducrot over Leo Pard hoor, kom ik hoogstpersoonlijk naar Frankrijk om je ter verantwoording te roepen. Wees gewaarschuwd!!!

Reageer
gravatar

Hij werd ook bij knevel en de brink al verdacht van EGO gebruik door Johan Derksen.
Het was ook wel te verwachten gezien Mart’s uitlatingen.

Reageer
gravatar

Ik heb dat misselijke mannetje er altijd al van verdacht!
Het is volgens mij gewoon niet mogelijk om zo’n verwaande kwast te zijn zonder verboden middelen.

Reageer