Veel bezwaren tegen nieuwe SIRE-campagne

“Klaar met comazuipen? Wel even naar de glasbak kruipen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk, hoe de alcohol-discussie rond de SIRE-campagne nog eens oplaait en enkele dagen nadruppelt. Bij deze wordt een afdruiprek geplaatst ten behoeve van prostatici met alfa-blokkers. Raadpleeg uw arts of apotheker, de bijsluiter of uw ziektekostenverzijkeraar. 18 en 19: zelf hou ik het op wodka-straight: zelfs bij intensief gebruik geen kater meer de volgende ochtend.

Reageer
gravatar

@Bus: geen idee, ik heb een andere hobby: lekker lang genieten van een teug hele goeie whisky. Niks geen comateuze toestanden.

Reageer
gravatar

Comazuipen, hoe affreus! Zomaar klakkeloos alles in je mik schuiven waar alcohol in zit.
Neen, dan pleit ik voor het meer gedistingeerde kommazuipen. Een vorm van het nuttigen van alcohol waarbij je eerst kritisch kijkt wat je in je mik schuift.
Net zoiets als bij het kommaneuken. Met dat verschil dat het bij de neuk-variant niet om het nuttigen van alcohol, maar van leesvoer gaat.
En als ze je dan toch onverhoopt laveloos een poli indragen dat je dan tenminste kunt zeggen: maar het was wel een Chateau de Rothschild van een uitstekend jaar.

Reageer
gravatar

Paula (8) Weet jij dan niet dat de alwetende en vooruitziende pvv ook dat probleem al met goed gevolg heeft opgelost?
Brievenbussen geven toegang tot gangen, die toch al moeten worden nagegaan. Gezeik daarover is ook onafwendbaar. Waarom dan niet gewoon ook daar de blaas geleegd?
Niks mis mee!

Reageer
gravatar

Kruipen laten rijmen op zuipen? Dat kan beter! Wat dacht u van ‘coma’ op ‘denkt niet na’, ‘alcohol’ op ‘een tiener vol’, ‘een vakantie op de rotsen’ op ‘de boel lekker onderkotsen’; en ‘indrinken in de keet’ op ‘drank waardoor geen hersencel meer wat weet’. Kortom, SIRE doe beter je best!!

Reageer
gravatar

Het is echt een suffe slogan, al die comazuipers vergeten natuurlijk weer dat ze glas kleurgescheiden in de glasbak moeten doen. Voor je het weet zitten de groene wijnflessen bij de witte wordkaflessen en wordt de hele glasbak afgekeurd.

Reageer
gravatar

Aansluitend op de campagne “Let op Vet” was er nog een voorstel gelanceerd met als thema Cromazuipen. Dat is ‘m helaas niet geworden.

Reageer
gravatar

@ nr. 7: Ik neem aan om het wildplassen als logisch gevolg van het vele drinken tegen te gaan?
Als we het dan toch hebben over je verantwoordelijkheid nemen hebben, dan vind ik deze inderdaad zeer toepasselijk.
Wildplassen is tenslotte ook milieuverontreiniging, net als het achteloos achterlaten van lege bierflesjes etc.

Reageer
gravatar

Een aanmerkelijk deel van onze Hope des Vaderlands blijkt thans gevangen in de boeien van de alcohol. Coma-zuipen, Breezer-seks; éclantante successen van onze nationale alcohol-industrie. Zelden eerder in de Vad. Gesch. stond de toekomst van een land zozeer in de sfeer van de alcohol. Kreeg onze nationale brouwer (met al zijn A en B-merken) immers geen staatsbegrafenis, koninklijke bezoek en -bloemstukken en een officiële rouw met de horeca-vlaggen halfstok? En ver daarvoor al eervolle koninklijke erkenning (zowel Prinzgemählige als kroonprinselijke: Prins Pils). Intussen is de Vaste Kamer Commissie voor Alcohol en Onderwijsrelaties aan het werk getogen; men werkt dagelijks onafgebroken tot aan sluitingstijd of après-boire aan de toog. De toekomst van ons land ziet er weer zonnig uit. Dus geen paniek, het is geen 1672 meer, waarin de regering radeloos, het land reddeloos en de bevolking laveloos. En dat Onderwijs dan? “Teach de children well”. Proost!

Reageer
gravatar

Leer de comazuiper dan gelieve wel het onderscheid tussen flessen die geschikt zijn voor de glasbak en statiegeldflessen te maken. SIRE zou zich tenslotte niet schuldig moeten maken aan broodroof van statiegeldverzamelaars op campings!

Reageer
gravatar

@Redactie: Het verkeerde plaatje is bij dit bericht geplaatst. Dit is het plaatje behorend bij de SIRE-campagne “Planken? Dan iets minder tanken”.

Reageer
gravatar

Dat begrijp ik nou niet. Dat is nu echt weer zo’n dom rechtse reactie. Wees nu eens blij dat de kinderen de vrijheid wordt gegund om te beschikken over hun eigen leven.
Maar dat ze er dan op gewezen worden dat ze ook een verantwoordelijkheid ten aanzien van de maatschappij hebben, is natuurlijk een geluid dat uit het PVV-kamp niet gauw gehoord zal worden.

Reageer