‘De 7JS zouden zich zeker hebben geplaatst’

Vergeten 'J' Janneke Veerman weet waaraan het verlies ligt

Janneke Veerman (midden op de foto) krijgt nog steeds een brok in haar keel als ze over haar tijd bij de 3JS vertelt. Janneke speelde alpenhoorn in de band toen deze nog 7JS heette, voor de grote doorbraak in 2007 en schreef mee aan de eerste hits. Van het grote succes van de 3JS heeft Janneke geen cent teruggezien. Ze pelt nu weer garnalen bij Klaas Puul.

Optreden op het Songfestival was Jannekes grote droom, en ze is er van overtuigd dat de kwalificatie met haar en de andere vergeten J’s wél was gelukt. Ze hekelt het ‘13-in-een-dozijn-geluid’ van de huidige J’s. Terugblikkend: ‘Volgens Buijs (de manager, red.) was een band met een alpenhoorn niet commercieel genoeg. Daarom moest ik weg.’ Voor Janneke was het afscheid extra pijnlijk omdat ze nog met twee van de 3JS op school heeft gezeten en ze nog dagelijks tegenkomt ‘op het dorp’.

Johannes Bootsman (tweede van rechts, achter) verliet de band vanwege een ernstige gameverslaving. Jacob Stokvis (linksvoor) kreeg ruzie met Jan Dulles om Janneke Guyt (rechts op de foto). Stokvis en Guyt gingen door als de 2JS maar moesten daarmee stoppen nadat ze door de 3JS voor de rechter werden gedaagd.

Gevraagd om commentaar wilden de 3JS alleen kwijt dat ze ‘met die andere J’s zich heus niet opeens wel zouden hebben gekwalificeerd.’ “Hooguit zouden de bizarre uitdossingen van transeksueel Stokvis een klein beetje hebben geholpen,” aldus de Volendammers, “maar met een alpenhoorn red je het echt niet op het internationale muziekpodium.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Homo (25) ik heb zomaar het idee wel te weten wat jij nog meer van Jim wilt. Dat gaan we niet doen op Eurovisie-niveau! Ik stel voor om -voor straf- Leddy Hester uit de mottenballen te halen. Die kon écht zingen. Dansen zal wel iets lastiger worden en als je van perkament houdt ziet zij er ook geweldig uit.

Reageer
gravatar

@18: Het “ongeluk” van Johann Dreieck staat mij zeker nog bij. De officiële lezing is dat hij bij een inhaalmanoeuvre in zijn BMW-3 serie, de vangrail heeft geschampt en over de kop is geslagen.
Van insiders weet ik echter dat de grote rode vrachtwagen van Norbert Dessentriangle naar links uitweek toen Johann passeerde.

Hoewel de vrachtwagenbestuurder daarna vluchtte, meenden diverse getuigen in hem de broer van Frau Dreieck te herkennen: Walter Dreigroschen.
Zijn alibi dat hij op dat tijdstip in de Opera van Wenen zat, is verdacht omdat de drie getuigen die dat bevestigden, net als hij, leden van de FPö waren.
Enfin, voer voor complottologen, zeg ik maar weer !

Reageer
gravatar

Is 1 J niet genoeg? Ik wil Jim. Die kan tenminste zingen en dansen, en ziet er ook nog eens goed uit. Wat wil je nog meer?

Reageer
gravatar

What about the good old blokfluit. Dan sturen we Hetty Blok om ‘m’n opa’ te zingen. Of als zij niet kan ons aller Dieuwertje.

Reageer
gravatar

Van de opwinding over die bermudadriehoek heb ik nooit iets gesnapt. Zo heb ik 5 bermuda’s, maar ook na een grondige inspectie heb ik bij geen enkele een driehoek gevonden; wel een kruis, natuurlijk.
Het enige wat erin verdwijnt zijn mijn zitvlak en bovenbenen, maar tot nog toe zijn die zonder mankeren weer tevoorschijn gekomen. Volgens mij is het een hoax !

Reageer
gravatar

Ah, oh, oe, Tante Paulien, daar snijd je een gevoelig onderwerp aan.
Die Bermuda is een soort van zwart gat qua geluid.
Wordt vaak gebruikt om het geluid van valsspelers en -zangers er uit te filteren. (zonder dat ze het weten).

Reageer
gravatar

Verenigde Coalitie Partijen, Blauwerik en Jeettje,

Daar wil ik als volslagen ondeskundige nog de Bermudatriangel aan toevoegen.

Deze geheimzinnige triangel was in de jaren ’70 van de twintigste eeuw veel op de radio. De Bermudatriangel klonk vooral de Niburu’ers als muziek in de oren. Helaas lijkt hij in de afgelopen jaren op onnaspeurbare wijze te zijn verdwenen.

Reageer
gravatar

Ongetwijfeld herinnert u zich nog het tragische ongeval, waarbij Johann Dreieck omkwam op het Verkehrsdreieck Zürich-Süd, net nadat hij een zeer lucratief sponsorcontract had afgesloten met Driehoek zeep.
Vermoedelijk was hij afgeleid door zijn driehoeksverhouding met de franse piccolospeelster Jeanne Troisvierges, maar zeker is dat niet. In ieder geval leeft Johann voort in zijn nagelaten werk, waarvoor een driewerf hoera !

Reageer
gravatar

Veel, zo niet alles, hangt af van het spel van de bas-triangel.
Ik geef het maar even mee, want daar wordt nogal luchtig over gedaan.

Reageer
gravatar

@14: Ach ja, de triangel ! Wie herinnert zich niet de zwitserse triangel-virtuoos Johann Dreieck, die het publiek, eind vorige eeuw, tot extase bracht met zijn hemelse spel ? Urenlang kon ik daarnaar luisteren.
Ongetwijfeld gooit het Triangel Collectief hoge ogen, maar waar, dat is nog de vraag.

Reageer
gravatar

@3 Het ligt veel eenvoudiger. De Nederlandse omroepen willen gewoon niet winnen, want voor het organiseren van het songfestival is geen geld. Dat Ralph het junior songfestival won was al een forse misrekening waardoor een fors aantal salarissen tot beneden de Balkenende-norm moest worden bijgesteld en omroepen gedwongen worden tot fuseren.

Reageer
gravatar

Laat maar! Ben zojuist op zolder mijn verzameling triangels gaan opdiepen. Zal nog een week of drie bezig zijn om ze van roest te ontdoen. Dan moet ik ze nog even stemmen en in een gezellige workshop van een woensdagmiddag kan ik dan het Eerscht Hollandsch Triangel Collectief oprichten. Daarmee halen we -op zeker!- de finale niet alleen, maar winnen we die ook vrijwel zeker.

Reageer
gravatar

Wonderlijk dat Jacob Stokvis met zijn ultieme falsetstem door de 3JS niet als een belangrijke aanvulling op hun vocale performance werd ingeschakeld. Het kost hun nu de overwinning in het legendarische songfestival van 2011.

Reageer
gravatar

Hebben de 3K’s al eens een poging gedaan?

@11: Dus Epke Zonderland moet aan de bak. Alles beter dan deze luchtgitaarfiguranten. (Ben wel blij dat er binnen Europa en aangrezende Ebu-donatoren zoveel kennis is van goede muziek.)

Reageer
gravatar

Volgens mij is er maar één manier om ooit de finale te halen en dat is door geheim te houden dat het gaat om een nederlandse bijdrage.
Als we ons inschrijven als Friesland en aanverwante gebieden, het germanië ten westen van Duitsland, het volk ten noorden van België of het land zonder naam, maken we nog een theoretische kans.
En dan natuurlijk het lied en de naam van de vertolker(s) in het engels, please ! And otherwise, give my portion but to Ficky !

Reageer
gravatar

Volgend jaar doen wij mee als de vierentwintig Pees. Ik ben al begonnen aan het schrijven van het prijswinnende liedje over opa, met wien ik al bijna zestig jaar af en toe lief en vooral leed deel. De eerste vier regels heb ik al:

‘n Beetje, verliefd was je wel meer, meneer, dat weet je.
Je hart kwam wel eens meer op een ideetje.
Dat speet je, maar ach weet je,
soms vergeet je wel een beetje gauw je eedje van trouw.

Eerst zou ik het prijswinnend liedje zelf zingen, maar opa zei dat het zingen beter aan Nicht Paulien kunnen overlaten, want zij is enkele jaren geleden zesde geworden bij het Songfestival van Grootebroek, bovendien is ze miss Lutjebroek geweest, dus die komt de eerste ronde wel door.

De rest van de familie Paulussen doet de rest. Bijvoorbeeld ome Piet, de zwarte schaap in de familie, is bereid om het prijswinnende liedje te voorzien van het prijswinnend wijsje. Tante Paulien naait van een piepklein lapje het winnende sexy japonnetje. Nicht Paul organiseert het oogstrelend ballet. Paulientje met de vlechtjes is onze ervaren woordvoerster.

Ik moet nu hevig naar de porseleinen pot. Volgende keer ga ik verder.

Reageer
gravatar

Sjips, even vergeten: de 3 Gays hebben we al een keer geprobeerd, is ook niks geworden.
Dit wordt een lastige.
Misschien het Klaas Puul Garnalenpelsters Collective.
Begeleid door alpenhoorn. Speelt er nog iemand doedelzak daar? Onverslaanbare combinatie.

Of een noodgreep: Rapper Cornald Maas met Eurovision Diss?

Reageer
gravatar

Jeettje: Juist J’s!! Kijk naar uw uiterst succesvolle eigen naam! Voor het volgend jaar stel ik voor dat wij als Nederland naar het Songfestival een koor (Bassen, Tenoren, Alten en Sopranen) zenden met minimaal 30 J’s die worden geselcteerd uit alle zangers in Nederland met een J als voornaam letter. Dat zal ze leren in Europa om de Nederlandse J’s nooit meer over het hoofd te zien/ over het oor horen!

Reageer
gravatar

En het is toch zo simpel: de 3Js kán internationaal helemaal niet: dat békt niet lekker.
Het lijkt teveel op ‘Deejays’ en wie ziet dáár nou nog op te wachten.
Beter de naam veranderen in 3Gs, da’s tenminste scoren!

Reageer
gravatar

Ook al sturen we 25 j’s, dan nog plaatst Nederland zich niet ! Het is duidelijk dat de kwaliteit van het liedje noch de vertolkers invloed hebben op de uitslag! Ook de show is van nul en generlei betekenis !
Het gaat om heel andere zaken. U zult waarschijnlijk roepen “geld”, maar zelfs dat is secundair.

Nee, de landen die de finale halen en ook de latere winnaar worden bepaald tijdens de Bilderbergconferenties !
Waar dacht u dan dat deze over gingen ?
Omdat Nederland de Bilderbergconferentie voorzit, wonnen heel lang geleden enkele matige liedjes van “ons”, maar nu ligt het dramatisch anders.

Het schijnt dat Balkenende tijdens een bijeenkomst, zo’n tien jaar geleden, de britten, duitsers en fransen lelijk heeft afgezeken op muzikaal gebied en zoiets vergeet men natuurlijk niet.

Daarom kan Nederland zich de moeite sparen en ofwel niemand meer sturen ofwel een willekeurige landgenoot met een willekeurig wijsje en zonder show de bühne opsturen om op zeer makkelijke wijze de finale weer niet halen.

Reageer
gravatar

Toen het er nog vijf waren zong Cat Stevens er over. Zijn wereldwijde hit ‘Banapple gas’ begon hij met: “J, J, J, J, J, ooh ooh!……” Een duidelijke ode aan de -toenmalige- 5J’s.

Reageer
gravatar

En wederom wordt er angstvallig verzwegen dat zij ooit de 8J’s waren, toen Jamai nog een riedeltje meezong… Oke, dat bepaalde incident waar dat ene ding gebeurde is niet iets om over naar huis te schrijven, maar om nou te ontkennen dat het uberhaupt ooit heeft plaatsgevonden en dan met name op die plek met alle gevolgen van dien…jammer. Wanneer zal men openlijk durven spreken?!

Reageer