Europa wil privatisering klimaat

“Oplossing global warming in zicht”

De Europese Commissie wil binnen twee jaar overgaan tot een aanbesteding van het Europese weer. Dat blijkt uit een geheim rapport dat vandaag in handen kwam van het Franse dagblad Le Monde. De oprichting van een Gradenbank moet leiden tot gelijke condities voor alle klimaten in Europa. Bovendien kan jaarlijks een besparing van minstens 2 graden op de gemiddelde Europese temperatuur bereikt worden.

Op dit moment is het nog zo dat elke streek in Europa zijn eigen weer heeft. Staatssecretaris Atsma van Milieu, een van de aanjagers van het plan, ziet het als een efficient alternatief: “Terwijl de Grieken nu de airco al aanzetten om het hoofd koel te houden, stoken de Zweden zich nog suf om niet te bevriezen. Het is ronduit verbijsterend dat daar nog niet eerder iets mee gedaan is. Brussel is blijkbaar zo druk geweest met overbodige regels en op en neer reizen naar Straatsburg, dat ze de nuttige besluitvorming maar heeft laten liggen.”

Uiterlijk op 1 juli 2013 vindt de aanbesteding plaats. De uitvoerder krijgt het weer in de hele EU in handen via de nieuw op te richten Europese Gradenbank. “Om maar weer de Grieken en Zweden als voorbeeld te gebruiken: Griekenland heeft te veel graden, Zweden te weinig”, aldus de staatssecretaris. “Als landen bij een commerciële uitvoerder per graad moeten gaan afrekenen, zullen de Grieken zich wel bedenken voor ze meer dan 20 graden afnemen. Het weerbedrijf wil natuurlijk voorkomen dat het weer moet opslaan en zal de Griekse graden tegen lagere tarieven aanbieden. Voor Zweden is dat dan een buitenkansje om extra graden aan te schaffen. Beide landen besparen vervolgens op energie, doordat ze niet meer hoeven te koelen, respectievelijk verwarmen. Een winwinwin-situatie, waarbij zowel de consument als het milieu zijn gebaat.”

Het model is afgekeken van de commerciële tv-zenders, die al jaren het weer bij marktpartijen hebben ondergebracht. Ook eerdere privatiseringen dienen als positieve voorbeelden. Atsma: “De privatisering van de gezondheidszorg heeft de kosten dusdanig in balans gebracht dat veel mensen wel twee keer nadenken voor ze een arts of specialist bezoeken; in de sociale zekerheid hebben we dankzij de marktwerking het aanvaardbaar sociaal minimum fors omlaag kunnen brengen. Ik verwacht met het weer vergelijkbare resultaten te kunnen behalen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En terecht! Weet je wel hoeveel geld ons dat kost? Al die uitkeringen van annuleringsverzekeringen moeten toch ergens van betaald worden?

gravatar

@37: nu begin ik me wel zorgen te maken! Als we Europa willen privatiseren moeten we dat Europees aanbesteden, maar hoe kunnen we nu Europa aan zichzelf uitbesteden?

Ik stel voor om eerst een Unie op te richten van Europa, Azië, Afrika, Amerika en Australië (die kunnen we bijvoorbeeld de 4As-en-de-1eE noemen), en dan een 4As-en-de-1eEe aanbesteding opstarten.

Reageer
gravatar

Wil alleen nog deze toevoeging doen: lees het laatste boek van John Gray “Black Entropy” eens en je komt erachter dat het allemaal uit Amerika overgewaaide gebakken lucht van de NeoCons is. Van de regen in de drup; ig sfir ut juh!

Reageer
gravatar

Bespe Pim de la Parra,

Deze illegale adverpenpies van hep onbenullige Nieuwsflips doep de Speld pijn, vooral omdap de adverpeerder niet wensp te bepalen.

Maar voor de resp heep ik jou namens alle andere prouwe abonnees van harpe welkom. Als ik namens deze lieden mag spreken, zien wij jouw bijdragen met spanning pegemoet.

p.s.
Verre familie van mijn vriend Pim? Weigerp de p op jouw poepsenbord?

Reageer
gravatar

Als nieuweling in dit platform ben ik een beetje verblind door al die nieuwsflitsen, van dezelfde contribuant Nieuwsflits.nl. Het lijkt de Kanaalkade in Alkmaar wel; om de vijf meter een camera en om de tien meter geflitst, maar geen agent meer te zien. Alles geautomatiseerd en geoptimaliseerd.
Zo ook hier. Is er nog (hoe stom ook) een menselijke reactie of is er slechts een geautomatiseerde data-transmissie vanaf YouTube? Hallo …. volluk?

Reageer
gravatar

Na aanhoudende overschrijding van het nationale ‘slecht weer quotum’ moeten er politieke koppen rollen, vind ik.

Reageer
gravatar

Ach Wally, het wordt nog veel erger: er zijn plannen om Europa te privatiseren.
Maar pas een beetje op met wat je zogenaamde vluchtelingen noemt: dat zijn de nieuwe aandeelhouders.
Als het een beetje scheef loopt keilen ze jou eruit. Ben je zelf vluchteling – zonder aandelen.
Zie dan maar eens dat je ergens terecht komt als ouwe zeur met rare ideeën: ik zou je niet toelaten hoor; voor je het weet haal je arremoe in huis.

Maar dan weet ik nog wel een adresje hier of daar voor je in Afrika. Beetje aanpassen, want er is geen stromend water, licht of riool en de dichtstbijzijnde dokterspost is op 20 kilometer lopen, maar hé, alle dagen mooi weer! Is toch ook wat waard?
Ik begrijp ook echt niet waarom die gasten denken dat het hier zoveel beter is. Wat bezielt ze? Straks moeten ze doorwerken tot hun 70ste, terwijl ze daar op hun luie reet in de zon kunnen zitten.
Rare jongens, die vreemdelingen.

———————————————-

Kan iemand de stekker uit die SPAMbot trekken? Lijkt wel één van die verongelijkten die hier wel eens bezwaar maken tegen een gezonde portie tegengas.

Reageer
gravatar

Beste Wally,

Na al die indringerige berichten van die opdringerige Nieuwsflits kan jouw bericht er ook nog wel bij.

Ik weet niet hoe jij aan een proefabonnement op de Speld bent gekomen, maar ik verzeker jou als wijze oude man dat dit satirische nieuwsorgaan niks is voor jou.

Reageer
gravatar

Net als allen privatiserings projecten is dit ook gedoemd tot mislukken de enige verleizer maar vooral betalers van deze gekte zijn de burgers .
wanneer stopt men eens met dit idioten gedoe dat EU heet als zodanig om landen totaal te overheersen burgers nog meer slaafs temaken en een NWO op te dringen wanneer
roepen komen nederlandse politicie hier voor op of hebben ze zich al totaal overgegeven aan brussel omdat het zo goed zou zijn ,maar wat hitler niet klaar kreeg zullen de dwazen uit brussel ook niet klaar krijgen maar dat zal denk ook weer veel slachtoffers gaan kosten om dit gedoe de kop in te drukken . het toelaten van velen zogenaamde vluchtelingen is een van de tactieken om de eenheid inlanden af te breken .

Reageer
gravatar

Nog even nagedacht over de gevolgen van quotering van zonne-emissierechten en het centraal verhandelen daarvan via een Centrale Gradenbank? Waarom? Er zijn allang experts die onder de paraplu van ‘Brussel’ en UNW(eather) professionals zijn op deze ‘gebakken lucht’-markt, n.l. de herrezen banken uit de infuus-sfeer, ING en ABN/Amro, de RBS, Banco Santander, Banco Ambrosiano, etc.; zij hebben proefondervindelijk aangetoond goed met lege hypotheken en andere windhandel te kunnen omgaan. De gradenhandel heropent enorme perspectieven van de windhandel uit onze VOC-tijd; de Gouden eeuw. Met de miljardenwinsten kunnen dan ook we ook weer klassiek bonusgedreven maar uitermate kundige CEO’s en CFO’s aantrekken. Tip: Wind-Jack de Vries, (vader van de succesvolle JSF-lobby) die -als kind- duidelijk altijd de wind méé had en ook nu weer volop de wind onder de ‘vleugels’ heeft, loopt zich warm in alle praatprogramma’s op radio en tv, en is dus kandidaat voor een schitterende carrière in of vanuit het CDA. Is niet -bij uitstek- HIJ ónze man als Centrale Gradenbankier? In mei a.s. komt er een diepgaand interview in Veronica’s tv-gids en in december 2012 komt hij (fotografisch iets ingekort, maar in fullcolour) op de voorpagina van TIME (“The man who fell from grace, but saved JSF and got away with it”).

Reageer
gravatar

Inmiddels heb ik alhier vernomen dat de Dienst Faunabeheer heeft besloten om op de Veluwe een roedel weerwolven los te laten. Het is te verwachten dat deze dieren een ernstige bedreiging vormen voor de Veluwer zonnestralen; die beesten zijn al eeuwenlang immuun voor Nederlandse hagelbuien. Onze laatste hoop is gevestigd op de (illegale) import van opklaringen uit Engeland. Voor de kenners onder ons: “every cloud has a silver line”. We laten ons niet zomaar te pakken nemen.

Reageer
gravatar

Als verkapte bezuinigingsmaatregel gaan ze ook de nachten langer en de dagen korter maken. Want zeg nu zelf – voor niets gaat de zon op!

Reageer
gravatar

Alabama bemoeit zich er inmiddels ook mee. Zij hebben duidelijk teveel wind en willen die verhandelen aan bijvoorbeeld Denemarken en Duitsland waar alle windturbines staan.

Reageer
gravatar

Ik vrees voor klimaatsubsidies van de EU. Voor je het weet heeft Europa dan te maken met een reusachtig klimaatoverschot. Wat gebeurt er dan met onze enorme zonnebergen en regenplassen? Zeker weer voor een prikkie verkopen aan Rusland, zodat Siberië profiteert van het klimaat waarop wij te zuinig zijn geweest.

Reageer
gravatar

@24 Jeettje: een puik idee ! Gewoon de europese landen rouleren; om de beurt aan de Middellandse zee en in oost- of noordeuropa (dat laatste is wel even doorbijten).
Op wereldniveau kan natuurlijk ook, maar ja, de UN is zo traag dat we dat pas over enige decennia zullen meemaken.
Ik zie Nederland al een jaartje in de Caraïben liggen en dan ligt Qatar op onze plek; lekker chillen voor hen !

Reageer
gravatar

Als dit net zo gaat als met de mest- en vleesquota, dan zie ik de bui al hangen: ontzettend veel inkopen, maar de uitgifte gesubsidiëerd via allerlei landen weer naar de plaats van herkomst leiden.
Moet ik toch weer naar Griekenland voor Nederlandse zonneschijn.
Is het niet makkelijker om gewoon te ruilen? Dus Nederland naar de Middellandse Zee verplaatsen en Griekenland aan de Noordzee zetten?

Reageer
gravatar

@20. Antoon Claassen: Ik fiets ook, maar heb zelden last van winderigheid.
Verder vind ik wat multiculti weer een prima idee, maar wil wel een goed keurmerk zodat we zeker weten dat de Griekse zon ook uit Griekenland komt en niet zo’n waterig overgesubsidieerd Belgisch zonnetje is.

Reageer
gravatar

Ik mag toch hopen dat de infrastructuur in overheidshanden blijft, dan kan die tenminste de schuld krijgen als er te weinig graden geleverd worden of als de beloofde regen bevroren blijkt te zijn.

Verder lijkt mij een autoriteit meteorologische markten essentieel; voor je het weet worden onze hogedrukgebieden leeggeslurpt door Zuid-Europese depressies.

Reageer
gravatar

Op zichzelf een uitstekend initiatief, op één voorwaarde: er moet natuurlijk wel voldoende concurrentie blijven bestaan op de Europese klimaatmarkt, anders krijgen we zelfverrijking van een enkeling. Dus is het misschien toch beter, ik zou dat willen voorstellen, om het klimaat maar gewoon af te schaffen en bij voorkeur het weer ook – zeker het Nederlandse weer. Toch vaak nat en guur en vooral winderig. Als fietser hindert me zeker dat laatste behoorlijk.

Reageer
gravatar

Ik zie niets in plannen voor een weertechnische unie zolang we in Europa geen politieke unie hebben. Zo blijft een land namenlijk kunnen sjoemelen met zijn temperatuur, zonder dat het daarop aanspreekbaar is. Met als gevolg grote schommelingen tussen papieren werkelijkheid en actueel weer. Een crisis ligt op de loer. En de burger die daar dan uiteindelijk voor moet bloeden. Een grote schande!

Reageer
gravatar

Een wereldwijde regeling lijkt inderdaad gepaster maar het roept ook vragen op.. zoals: Is het ook mogelijk om andere natuurlijke verschijningen te bestellen? Want in dat geval vrees ik voor een meteorologische oorlogsvoering! Waarbij we zo meteen worden verwikkeld in invallen in dictaturen met vermeende onweer silo’s en orkaan centrales.

Reageer
gravatar

1. Heeft helemaal gelijk! Het weer laten regelen door slechts 1 partij levert een monopolist op, en door slechts een paar partijen een oligopolie. Dat klinkt niet erg, maar kijk eens naar de Belgische electriciteitsmarkt en telecommarkt. In België betaal je bijna het dubbele, terwijl de dienstverlening nog niet eens de helft is.
Als we dat ook voor het Europese weer gaan doen betalen we ons straks suf aan de leverancier, terwijl we er in ons redelijk gematigde klimaat toch nauwelijks op vooruit gaan.

Reageer
gravatar

De geruchten dat de EU het weer wil gaan beïnvloeden, kan ik ten stelligste tegenspreken. Om de verantwoordelijke europese commisaris te citeren: “weersbeïnvloeding ? Er is geen HAARP op mijn hoofd die daaraan denkt”.

Reageer
gravatar

Gaat de sociale dienst naast controle op gebruik ziektekosten ook bepalen hoeveel de persoonlijke inhouding zal zijn voor het individueel gekozen weer?

Reageer
gravatar

Toch mag ik hopen dat de regenmarkt ontkoppeld wordt en blijft van het klimaat. Ik zit namelijk zelf in de regenhandel en volgens mij is die op den duur erg interessant neem nu Drenthe, dat wil vast wel een partijtje regen afnemen op het moment en zo ken ik wel meer marktpartijen. Ik heb al een schrijven gestuurd richting de Europese Comissie want ik zie ze zo al mijn markt bederven!

Reageer
gravatar

Altijd dat gehakketak op de EU en op het weer ! Mensen, we kunnen beter alles positief en zonnig blijven zien !
Zowel de EU als het weer zijn natuurverschijnselen waar wij, eenvoudige mensen, niets aan kunnen veranderen.
We kunnen het met een glimlach ondergaan en hopen dat het ooit beter wordt; oké, tegen beter weten in, maar proberen kan altijd.

Reageer
gravatar

Het is niet te hopen dat de wisselkoers van Fahrenheit naar Celcius hierdoor in het gedrang komt. Die is nu al jaren stabiel, maar je zult zien dat nu ook onze graden veel te koud worden verkwanseld. Dat kunstje hebben ze destijds met de gulden ook al geflikt.

Reageer
gravatar

Zoiets moet je natuurlijk meteen wereldwijd regelen, want anders blijven de zwartjes nog naar het koude noorden stromen.
Voordeel is wel dat ze deze keer niet verder willen dan Italië.

Reageer
gravatar

En wie garandeert dat de rijke Noord Europeanen niet massaal goed weer inslaan in de winter zodat Griekenland koud en verbitterd achterblijft? En dan is er natuurlijk nog de vraag welke autoriteit gaat bepalen welk weer in Nederland aangekocht gaat worden. Waar een rechtlijnige protestant hooguit 16 graden, zware bewolking en een beetje motregen wil zijn er natuurlijk ook nog mensen die altijd wel 22 graden en zon willen…

Reageer
gravatar

Zo op het eerste gezicht een goede actie, maar is er al doorgerekend wat dit zoal betekent voor Nederland ?
Volgens mij koudere winters en warmere zomers dan nu en dat moeten we echt niet hebben ! En wat dacht u van de koudere winters in zuidelijke landen; vergeet het overwinteren dan maar !

Verder zal het worden verboden zelf nog thermometers en regenmeters in de tuin te plaatsen of zelfs maar een bevochtigde vinger in de lucht te steken om de windrichting te bepalen. Vlaggen kunnen ook niet meer !

Er kan alleen nog tegen betaling informatie over het weer worden verkregen !
Belangengroepen zullen bepalen of ze regen danwel veel zon of een stormpje nodig hebben, dus het weer wordt daarmee extra onvoorspelbaar en mogelijk extreem.
En wat dacht u van gigantische luchtreclames met: “het weer wordt mede mogelijk gemaakt door ………” ?
Erg toch ? Kortom: weer een rampzalige inbreng van de EU !

Reageer
gravatar

Waar ik alleen een beetje bang voor ben is dat deze private marktpartij de Griekse graden niet aan Zweden gaat verkopen, maar aan andere private partijen, zoals sauna’s en kassen.

Reageer
gravatar

De EU creeert zo een monopolist. In werkelijkheid zal die de graden oppotten en aan de hoogste bieder verkopen. Dat is een effect van vrije marktwerking.

Reageer