Midden-Oosten in de ban van droomhuwelijk

Pleinen stromen vrijdag vol voor vieringen

De hele wereld leeft mee met de Royal Wedding van de Engelse prins William en Kate Middleton, maar het huwelijk wordt met extra veel aandacht gevolgd in het Midden-Oosten. In Syrië zijn zowel President Basaar Al-Asaad als rebellenleider Ibn Qatar verenigd in hun enthousiasme voor het aanstaande paar. “Het is zo knap hoe dit stel, na de moeilijke periode begin 2007, ervoor is blijven knokken. Zij begrijpen dat liefde echt een werkwoord is en dat is een inspiratie voor ons allemaal,” aldus Al-Asaad.

Hoe populair het stel is in de regio blijkt ook uit alle Royal Wedding-souvenirs die in winkels en kraampjes worden verkocht. In de straten van Caïro hangen de bekende ornamenten in de vorm van een hartje overal in de etalages. In veel restaurants wordt eten geserveerd op het porseleinen servies met witte duiven erop.

Voor- en tegenstanders van de heersende machten zijn het over één ding eens: Sociale media spelen een grote rol bij het toegankelijk maken van het spektakel. “Zonder facebook en twitter zou het onmogelijk zijn om het te hebben over de jurk, de ceremonie en hoe goed ze bij elkaar passen. Vroeger kon dat allemaal niet: toen moest je er, gecensureerd, in de krant over lezen. Ik denk dat het ook echt belangrijk voor het paar is om te weten dat de hele wereld met je meeleeft. Dat weten ook wij uit ervaring.”

Niet alleen in het Midden-Oosten is verheugd gereageerd op het sprookjeshuwelijk. Bij de twee miljard mensen die het spektakel vrijdag live zullen volgen hoort ook Kwame Mpufu (7), een vluchteling uit Ivoorkust. Hij zal het huwelijk via de radio volgen. “De enige radio is in het vluchtelingenkamp 25 kilometer verderop. Maar daar is ook de enige waterput, dus ik ben de wandeling gewend.”

Verwacht wordt dat de pleinen van de grote steden aanstaande vrijdag volstromen met mensen om het evenement in de Westminster Abbey live op grote schermen te volgen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Al het voorgaande samenvattend, kan er van de zijde van de Bill & Kate’s Nederlandse buren, niets meer fout gaan in de feestelijkheden. De AIVD waakt over ons, dominee Pauline leidt ons in ‘s Heren republikeinse naam en Blauwerik adviseert deugdelijk zodat we geen blauwtje hoeven lopen. Onze minderheidsregering mag dan disproportioneel rechts getint zijn, we hebben er tenminste een. De Belgen kunnen zich -via ons- ampel en plezant vertegenwoordigd achten op deze Dag Van De Eeuw of daaromtrent in het Verenigd Koninkrijk.

Reageer
gravatar

Eerwaarde ds P.,

Dank u voor de uitnodiging. Blootgeven willen wij ons zeker niet, maar gezien de verwachte temperaturen zijn de schapenpakken ook niet wenselijk. Kunnen wij volstaan met het schaapachtig kijken ? Overigens komen wij natuurlijk incognito !
De beveiliging van hh Khadaffi en Wilders is uiteraard uitbesteed aan externe beveiligers, dus dat zit wel snor.
Hoogachtend,

023 en 046 (licence to punch resp. to spit).

Reageer
gravatar

Beste Blauwerik,

Ik vergat te vermelden dat kleding niet verplicht is, maar wel gewenst wordt.

Je wordt Welkom geheten (ander pseudoniem is ook mogelijk) tussen negen en tien (‘s ochtends) op de hei vijftig meter links achter de schuur van wijlen boer Koekoek en dan nog tweehonderd meter verder. Dat kan niet missen.

Tot vrijdag

Reageer
gravatar

Als verrassing zullen zaterdagavond bij Wie Is De Lolligste Thuis enkele hoogtepunten van “het droomhuwelijk van deze eeuw, benevens vorige en volgende eeuwen” als improvisatie worden nagespeeld. Wie daaraan meedoen is nog niet duidelijk. In ieder geval zullen Carice van Houten en Waldemar Torenstra samen de huwelijksnachtscène doen.

Reageer
gravatar

Beste ds Paulien,

Een aanlokkelijk en toch verrassend programma c.q. dank voor de vererende uitnodiging. Ik zal mijn uiterste best doen acte de présence te geven !
Het is toch de hei tegenover het maaiveld en ten westen van het enge bos ?
Het zal me zo goed doen niet aan te hoeven zien hoe Kate in huilen uitbarst als de doedelzakken gaan spelen; ik vind die doedelzakken ook vreselijk klinken.
Vergeet je niet de AIVD uit te nodigen ? Anders komen ze stiekum en dan voelen die stakkers zich zo opgelaten.
Tot vrijdag !

Reageer
gravatar

Beste Blauwerik,

Ik nodig je uit om deze hysterische dag met ons door te brengen in ons hutje op de hei.

Het programma is als volgt:

Lezingen
Martin van Amerongen, Jort Kelder, Youp van ‘t Hek en Ronald Giphart dragen voor uit eigen republikeins werk.

Lunch met een borrel

Discussie
Voor het forumdebat onder leiding van Raoul Heertje zijn als gasten uitgenodigd:

– Geert W. uit Venlo, op voorwaarde dat er niet wordt gediscussieerd;

– Moammar Mohammed Khadaffi, als de Navo ter gelegenheid van het huwelijk hem gratie verleent;

– Kate Middleton, als ze even aan de aandacht kan ontsnappen;

– Wijlen André Hazes, mits de boodschap per vlieger op tijd aankomt;

– Rabbijn Awraham Soetendorp, tenzij hij nog niet is uitgediscussieerd over het onverdoofd ritueel slachten;

– Kees van der Staaij (SGP), alleen als Kate is verhinderd, want vrouwen dienen geen spreekrecht te hebben (behalve natuurlijk H.M. Beatrix);

– Barack Obama, mits hij geboren is in de V.S. Hij heeft reeds afgezegd wegens drukte om dit te bewijzen;

– In plaats van Barack komt Donald Trump die het standpunt van de theepartij zal toelichten;

– Het jongenskoor die Missbrauchte Wiener Knaben;

– Broeder Frenantius, vanwege de Wiener Knaben;

– Een burgerinfiltrant op aanwijzing van Ivo Opstelten.

Namiddag

Vanwege code rood mogen wij helaas geen huwelijksprullaria als symbolisch protest tegen dit ondemocratische gedoe openbaar verbranden. Maar niet getreurd, ik veronderstel dat jij net als wij toch geen cent over hebt voor die rotzooi. We doen dus net alsof.

Afscheid
Zoutjes en bier van een niet-koninklijke brouwer.

Reageer
gravatar

Mijn God, waar kan ik nog heen vluchten om te ontkomen aan beelden van het “droomhuwelijk” ?
Toen W. A. en Maxima trouwden ben ik nog naar Duitsland gevlucht en ook daar moest ik de TV winkels mijden.

Maar als zelfs in Qatar, Tibet en Nieuw Guinea beelden van Kate en William worden vertoond ben ik nergens meer veilig.
Misschien een dagje Noord Korea ? Is dat nog ergens goed voor; ik zal Kim Ill Sick eens bellen !

Reageer
gravatar

Zie je wel, al die buitenlanders gaan weer voor den tv en radio hangen terwijl Henk en Ingrid gewoon moeten werken. Allemaal de schuld van de linkse kerk. Als Kok dat kwartje niet had ingevoerd hadden de gewone hardwerkende mensen ook gewoon kunnen kijken naar deze tsunami van geldverspilling.

Reageer
gravatar

Het is een beetje zielig, maar blijkbaar mag de Belgische koning niet komen zolang er geen regering is. Hij gaan dan maar Rome om daar samen met de paus (die ook niet mag komen), naar het huwelijk op de tv te kijken.

Reageer
gravatar

Nou maar hopen dat Al-Qaeda niet haar voorkeursgerecht Sis-kaboem i.p.v. sis-kabab zal uitserveren bij de Abdij van Westminster. De Saoedische miljardairsfamilie Bin Laden is ook uitgenodigd, ze mogen alleen hun verloren zoon O’sama niet meenemen. Die heeft op last van O’Bama huisarrest. De bloemenzee in de Abbey komt geheel uit Aalsmeer; William en Kate zullen in hun in 72 talen uitgesproken dankwoord Nederland niet overslaan. Minister Rosenthal heeft het stel, samen met de paus, vooraf enige taallessen gegeven en dat zal te horen zijn.

Reageer
gravatar

Ik zou de autoriteiten in Ivoorkust willen adviseren genoeg dranghekken te plaatsen om de radio heen, en uit de waterput uitsluitend evenementenwater te schenken, zodat er geen rellen uitbreken.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat die grote schermen waren om de afloop van de Eredivisie te volgen.

Reageer