Ministerie van Justitie komt met ‘Taskforce Tweettir’

“Je kunt niet zomaar een gewelddadige twit de wereld insturen”

In samenwerking met het OM komt het ministerie van Veiligheid en Justitie met een nieuw initiatief, de ‘Tweettir Taskforce’. Deze taskforce houdt het internet de komende maanden nauwlettend in de gaten. Opstelten: “Waar het om gaat in deze, is dat criminele intenties in latente en of pre-criminele vorm vaak digitaal, in de vorm van twits, kenbaar worden gemaakt.” Korpschef Welten is het daarmee eens: “Je kunt niet zomaar een twat of een aggressieve MD de wereld in sturen dat je je buurman te lijf wil gaan. Als we die intentie in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen afsnijden voorkomen we een hoop ellende.”

De taskforce krijgt het nieuwste materiaal om de strijd met de cybercriminelen aan te gaan. Theo Hoekstra, toegewezen aan het taskforce, is in zijn nopjes met de nieuwe functie. “We hebben gloednieuwe Dell computers gekregen.  1GB RAM, wireless internet en Firefox, wat wil je nog meer? Wat er ook in Nederland wordt getweeterd, wij zijn er als eerste bij.” Staatssecretaris Teeven vindt het een uitstekend initiatief: “Als het aan mij ligt is het simpel: 1 ongeoorloofde twit, of een verdacht muurbericht, en je gaat de bak in. Als Mohammed B. zijn daad via twitterbook had aangekondigd, en we hadden ingegrepen, dan had Theo van Gogh nu nog geleefd. En daar gaat het om.”

De eerste successen zijn al geboekt, aldus agent Anouk Coster: “Er worden steeds meer zaken getweeterd die niet door de beugel kunnen. Of die beugel nu digitaal of analoog is maakt wat ons betreft niets uit. Je moet zulk gedrag in de kiem smoren. Zo blijft Nederland een vrij land.” Het OM heeft inmiddels een aantal zaken geopend op basis van de nieuwe wetgeving. Jan de H. (54), woonachtig te Tilburg, kreeg 3 weken voorwaardelijk wegens ‘dreigen met het hebben van de intentie van het overwegen om te foutparkeren’. Ook internetblogger Bert Brussen kreeg een voorwaardelijke taakstraf van 2 weken vrijwilligerswerk wegens “het verstoren van de openbare orde op de digitale snelweg”.

Er wordt nog onderzocht of er kan worden ingegrepen wanneer burgers Twitter gebruiken om illegaal films uit te wisselen. De zojuist opgerichte taskforce probeert komende maand een tweettir-account aan te maken. “Daarna gaan we ook Hyves aanpakken, een internetprogramma dat nog wel eens heel groot kan gaan worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Check your slipper cltcuh nut to see if it is too loose. If it is then you will have a pain in the ass with over heating, etc. After that, if you still have it, then check for air leaks and tuning

Reageer
gravatar

OK. im wanting to buy eihter a Flux or a Emaxx Brushless edition. IDK what to get. What should i get? I want it to be really strong so i dont break alot of stuff. So what should i get???

Reageer
gravatar

Meneer Fred Teeven, dit is het gevolg van het harde en onmenselijke asielbeleid, dat door U gevoerd wordt.

Reageer
gravatar

Stelletje hypocrieten zijn het ! Heel die VVD en PvdA leden

Reageer
gravatar

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) Wordt het is niet tijd om te stoppen meneer Teeven,het liefste samen met je vriendje Opstelten,als het kan Cohen er ook bij.

Reageer
gravatar

hey i found the prob air leak and when i bought the lst2 the snoced gear was stripped but it did not look like it and then when i put it back to stock settings on spur the truck went into snoced killed the gearsthank god 4 ebay lol

gravatar

De Politiek is weer eens “Geschokt”. Vertaling? “We heffen gezellig een Glas – En Alles bleef zoals het Was”.

Reageer
gravatar

Toevallig dat Poetin net langs geweest is en wij hem zo nodig op de mensenrechten moesten wijzen?

Reageer
gravatar

oO,… ik ben boos.. ik will wat in mijn boze bui zeggen… maar ik durf niet meer… stel je voor.. je kan al het gevang in als je je boze mening uit. LOL en dan zegt Teeven … DIT HOUD NEDERLAND VEILIG EN VRIJ. ik zeg.. dit is een zeer ernstige inbreuk van vrijheid, want het zal dus echt niet ophouden bij opmerkingen. iemand als Teeven die zulke fascistisch denken er op na houd is de ECHTE bedreiging voor een vrij land en een veilige maatschappij. En mocht meneer Teeven op mijn hyves rond neuzen om me ergens op te pakken.. kom maar mannetje.

Reageer
gravatar

Krijg alle criminelen maar eens zover om hun voze
voornemens om wandaden te plegen te twitteren.
Misschien is het handiger alle nederlanders, illegalen,
buitenlandse toeristen en andere toevallig aanwezige
homo sapiens sapiensen (of is het homo’s sapiens
sapiens ?) een lijvige vragenlijst toe te zenden.

Uiteraard langs electronische weg; zodat iedereen
kan aanstrepen welke misdaden, overtredingen,
misselijke streken en andere ongein men van plan
is te gaan plegen.

Een beetje computer kan dit razendsnel verwerken
en boetes, ernstige waarschuwingen of slappere waarschuwingen, adviezen etc. aan de betreffende
homo sapiens sapiens toezenden.

Te(e)vens kunnen arrestatiebevelen gestuurd
worden naar de homo sapiens sapiensen in het
blauw, die dan razendsnel de straat op kunnen
gaan om onverlaten te arresteren.
Dit wordt vast een waterdicht systeem, gezien
de eerdere ICT-successen bij o.m. de politie.

Reageer
gravatar

Um, dus als ik hier aankondig dat ik over twee weken te hard ga rijden op de A1 richting Duitsland dan kan ik daarvoor niet worden opgepakt, maar als ik dat op Tetter doe dan wel ?!?
Hoe zit het dan met iemand die vertelt dat ‘ie zich helemaal laveloos heeft gezopen in de kroeg, is dat dan openbare dronkenschap? Volgens mij is er nog veel onderzoek nodig om uit te maken welke zaken wel en welke niet door die beugels kunnen en hoe strak die beugels moeten worden afgesteld…

Reageer
gravatar

Wil iedereen met een trage computer op de digitale snelweg als de sodemieter op de rechterbaan surfen, zodat wij met onze snelle 1GB machines vrij kunnen passeren?!?!
Dank voor uw begrip, nondeju!

Reageer
gravatar

What are the advantages to haivng a center differential? are there any disadvantages? Is there a reason why on-road cars almost never have center differentials, and most off-road buggies/truggies have them?

gravatar

@ 20 Piet Hein ; @ 23 Verzekeringsagent Paulus : Betekent dit dat leden van de Blanke Gemeenschap nooit meer zomaar in een winkelcentrum, laten we zeggen in Alphen a/d Rijn, eens een lekker rondje kunnen twitteren?

Reageer
gravatar

Heeft Teeven iets gevonden? Knap hoor, aangezien die bril altijd op zijn achterwerk staat.
Maar dan nog: wordt het dan weer wel gedoogd in kleine internetcafe’s?

ps
(mij krijgen ze niet want ik gebruik het account van neef Jemig, haha)

((en ik weet hoe ik de Blackberrie van Fredje kan hacken: sjongejonge, wat een schunnige dingen daarmee verzonden worden ….))

Reageer
gravatar

@22, volkspoliticus:
Binnenkort wordt elk Hongaars politiek commentaar afgesloten met een disclaimer: “bovenvermelde feiten kunnen ook anders dan volgens weergegeven mening worden geïnterpreteerd.”

Daarnaast ben ik voor een meldplicht via Kwetter voor mensen die een terreur- of publieke wanhoopsdaad wensen te begaan. Er moeten ook straffen komen: bijvoorbeeld 20 jaar cel voor een niet op tijd gemelde geslaagde zelfmoordactie. Daarna TBS en een intensief begeleid reanimatietraject.

Reageer
gravatar

Piet Hein, (#20)

Ik permitteer mij een kleine aanvulling op jouw bericht.

De eigen twitters dienen bewaard te worden in een degelijke brandkast met codeslot en verzekerd tegen bedreigende twitters.

De clubtwitters mogen uiteraard niet mee naar buiten worden genomen teneinde het wild om zich heen twitteren te voorkomen.

Reageer
gravatar

In Hongarije zijn ze al veel verder. De nieuwe president van het Europese parlement, President Orban, heeft in zijn land een National Media and Communications Authority opgericht, bestaand uit vijf rechtse partijgenoten. Zij mogen boetes tot 1 miljoen euro uitdelen voor eenzijdige berichtgeving, bv. tegen de regering van Orban. Kijkt, dat tikt aan. Reken maar dat de linkse kerk daaro zijn bek eens houdt.

Reageer
gravatar

Het moet niet gekker worden in dit land! #woest #schuimbekken #pislink #krankjorum #metkoptegendemuurbonkenbonkbonkbonkbonk #linksekerk #ikbeneenvliegtuig

Reageer
gravatar

Opstelten overweegt legislatie dat twitter voortaan alleen nog in goed gecontroleerde twitterverenigingen kan plaatsvinden. Om lid te kunnen worden van een twittervereniging moet men een verklaring omtrent het gedrag (VOG) overleggen. De secretaris van de vereniging meldt de twitteraar aan bij de KNTA waarbij deze verklaring meegestuurd dient te worden. Deze organisatie geeft de twitterlicentie af die, nadat de twitteraar 1 jaar lid van de vereniging is,bij de aanvraag van een twitterverlof overgelegd dient te worden bij de afdeling Bijzondere Wetten van de politieregio waarin de twitteraar woonachtig is. Het voorhanden houden van een twitteraccount en/of daarvoor bestemde computer zonder het benodigde verlof is verboden en dus strafbaar.

Reageer
gravatar

Hoogedelgestrenge heer hoofdcommissaris van het nationaal internetbewakingtiem,

Ik solliciteer bij de afdeling caviaforce van Tweettir, want ik heb geheel in vrije tijd de opleidingen voor de certificaten kogelloos twitteren en bomgordelvrij skypen zonder ernstige verwondingen overleefd.

Bovendien heb ik vijfentwintig jaar computerervaring met de Commodore 64, die wij op het politiebureau Koedijk inzetten voor het verbaliseren van cavia’s en ander geteisem.

Ik weet dat de minimale eis voor geforceerde taskagenten twintig bekeuringen per dag is. Zoals u aan mijn ervaring ziet, zal ik het vereiste aantal boosaardig twitterende cavia’s ongetwijfeld ruimschoots op heterdaad betrappen.

Met lieve knuffels,

Paulien
Caviabrigadier

Reageer
gravatar

Bij het presenteren van de plannen aan de Tweede Kamer hield minister Opstelten een vurig betoog over de invloed van Internet op de samenleving, en waarom dit gecontroleerd moet worden. In reactie op een vraag van de SGP over ‘wat dat Interweb nu precies is’ legde Opstelten uit dat het Internet niet een grote vrachtauto is waar ze zomaar van alles op kunt gooien, maar eerder een serie buizen.

Reageer
gravatar

Ach Grammarnazi, wat staatssecretaris Teeven ook vindt, het blijft altijd fout.

Reageer
gravatar

@7 dank, aangepasd, en succes met uw vuist

Reageer
gravatar

Foei, Grammarnasi; “dat” moet helemaal niet met “dt”.

Reageer
gravatar

Wat een baggerstuk zeg. “Staatssecretaris Teeven vind het een uitstekend initiatief” – dat moet toch echt met dt.

Schande vind ik het! *zwaait met vuist*

Reageer
gravatar

@Fruttekoek. Dan blijft alleen nog maar de wieglaptop over als alternatief. Die kan je op schoot nemen en als je dan wiegende bewegingen maakt, laadt hij zichzelf op.

Reageer
gravatar

@Haes: helaas; ik woon gelijkvloers en heb zelfs geen keukentrap.
PS: Succes met uw seizoensarbeid in de komende dagen!

Reageer
gravatar

@Fruttekoek. Je hebt ze ook met handige trapdynamo.
@el-jee. Je vergat nog “sufkutten” van een # te voorzien.

Reageer
gravatar

Kan iemand mij uitleggen of het handig is om zelf zo’n “computer” aan te schaffen?
Is er stroom voor nodig of zijn er ook tweetakt modellen die op mengsmering lopen?

Reageer