Duikboot op Gay Pride voor homo’s die in de kast blijven

Groep zoekt naar acceptatie om niet voor geaardheid uit te komen

Op de Gay Pride in Amsterdam zal komende zomer voor het eerst een onderzeeër meevaren met homo’s die nog niet uit de kast zijn. Het meevaren van de duikboot is een initiatief CastAway,een belangenvereniging die opkomt voor het recht niet voor je geaardheid uit te komen. “De deelname aan de Gay Pride is een belangrijke stap in de richting van acceptatie voor deze vergeten groep,” aldus de voorzitter van CastAway, die anoniem verkiest te  blijven.

De duikboot zal vroeg in de ochtend vertrekken uit Den Helder om tegen het middaguur te arriveren in de Amsterdamse grachten. Het gevaarte van 36 meter lang zal volgens de organisatoren ‘opvallen zonder opzichtig te worden’. “Wie goed, maar dan ook écht goed oplet zal met een beetje geluk een bewegende buis zien uitsteken vanuit het grachtenwater. Wie op dat moment net de andere kant uitkijkt mist de afvaardiging van CastAway, die daar overigens absoluut niet mee zal zitten.”

“Wij willen laten zien dat we trots zijn op wie we zijn zonder meteen kenbaar te maken wie we zijn,” aldus de woordvoerder. “We varen tijdens de Gay Pride door de Amsterdamse grachten, dat zegt toch al genoeg? Verder zijn we een doodgewone uit het leven gegrepen duikboot. Daarom is het soberheid wat de klok slaat. De periscoop roze verven is wat ons betreft niet nodig, wat moeten mensen dan wel niet van ons denken?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou me daardoor toch niet op de kast laten jagen?
Theoretisch is dit toch wel een mouw uitkomst ter voordele van de “roze baret” bij de marine.
Al vemoed ik dat het toch een gevalletje “van het kastje naar de muur” word?

Reageer
gravatar

Zorg dat je er in koooomt, in de mariiiine!

Maar alleen als Gunther Schneider ook mee mag, met zijn Nur Schwitzende Muskulierte Manner…

Reageer
gravatar

maar nou gaan ze ook nog zeiken dat ze niet illegaal mogen sexen in een bos..Wat eerst mogen we niet discrimineren omdat ze homo zijn en moeten we maar tolerant onze mond houden over hun relnichtengedrag en nu moeten we dan ineens wel discrimineren zodat homos als enige Nederlanders wel in het bos mogen neuken? En als het daar niet mag van vrouwlief dan moeten ze het misschien maar helemaal niet doen. wat hatelijk allemaal maak je toch niet zo druk om iets wat je toch nauwelijks aangaat..

Reageer
gravatar

Voor de liefhebbers heb ik nog enig borden in rose met de tekst:

IK BEN WEER TERUG IN DE KAST
………………………….*)

*) Hier kunt u uw naam invullen. Tegen bijbetaling ook het volledige adres.

Paulus Bordenwasser
Verkoper van al uw borden

LET OP!
Speciale aanbieding
Partij stoere T-hemden met achteropdruk:

TWEETTIR
special forces

Reageer
gravatar

Een prangende vraag aan de organisatoren van deze duikbootdeelname: Al sinds jaar en dag hang ik mijn homoseksuele identiteit buiten de deur. Gestart met een ontstelde klassieke familie tot aan argeloze wandelaars op de Amsterdamse grachten (als ik eens een scharrel of Grote Liefde om de hals val en bedek met kussen).

Edoch – mijn voortschrijdende leeftijd, de veranderende maatschappelijke teneur en mijn persoonlijke behoefte aan inkeer maken tot ik weer de kast in wil. Terug naar die anonieme dagen, naar dagen vol naar vriendschap zulk een mateloos verlangen, naar stilte in het kruis.

Is er voor een dolende ziel als ik die weer terug die kast in wenst te gaan ook een plaatsje vrij in deze mobiele herberg, deze duikboot met gelijkgestemde schaduwen des liefdes? Gaerne schrijf ik mij hierbij in.

– Anoniempje –
(nou ja, bijna en daar moet ik toch ook nog wel het nodige voor doen, maar goed)

PS Als Arie Boomsma inderdaad kapitein is weet ik niet of ik het vol kan houden, dit voornemen. Maar dat verneemt u dan wel weer in hoogstaande pers als hiero enzo.

Reageer
gravatar

.Het is bijna niet te geloven maar de ongetwijfeld authentieke beelden tonen toch echt een levensechte haai. En niet zomaar een haai nee eentje in de gezellig bruine grachten van onze hoofdstad!

Reageer
gravatar

Ach, die relnichten motte geweun nemoal doen; trek een boerka aan ofzo! Of gaat het hier om een geheime protestactie door de roze baretten tegen de bezuinigingen bij defensie?

Reageer
gravatar

Oppassen in de bocht van de Prinsengracht met die 36 meter.Anders komt de gelegenheid alsnog uit de kast te komen niet eens meer.

Reageer
gravatar

Ik wilde gisteren al reaegren, maar het zo volgens mij een te platte reactie zijn geweest in verband met de actualiteit. Ik moest denken aan de Pakistaanse presidentskandidate Benazir Butho, maar dat zal geheel projectie zijn van mijn eigen op de actualiteit gerichte geest. Ben wel benieuwd naar het te onthullen kunstwerk wat ik inmiddels al even heb mogen aanschouwen. Jemig jij bent wel productief, prive9 maar ook op het blog.

gravatar

hoi Nadine,inderdaad. Het is bewaren wat we’ nog hebebn. Stel, je hebt 100 verschillende panda’s nodig om een gezonde populatie terug te fokken (en die uit te zetten ergens in China). Stel dat er nog 100 in het wild leven en 150 wereldwijd in dierentuinen zitten, dan is het dus nu of nooit’. Over 10 jaar is het sowieso te laat dan. Je hebt dan nog wel wat levende exemplaren, maar als je die steeds met elkaar blijft kruisen, krijg je een genetisch zwak dier.Er zijn voor planten zgn zadenbanken, waar zaden bewaard worden van allerlei varianten. Op deze manier kunnen veredelaars altijd terug naar een oudere variant. Nu moeten we dus naast planten ook panda’s opslaan! Panda-bank

gravatar

@23
Ter adstructie. Daar mijn schoonvader in de meidagen van 1940 als bemanningslid van een onderzeeboot met dat vaartuig naar Engeland is overgestoken, heb ik enige voorkeur om bij de te organiseren tochten met een duikboot, mits nog niet verkocht, door de Amsterdamse grachten te varen.

Reageer
gravatar

De verschillende commentaren en reacties lezende pleit ik alles nader overwegende uiteindelijk voor 3 Gay (vrolijke) grachtentochten op 3 achtereenvolgende zon- dan wel zaterdagen, waarop iedereen al naar zijn of haar geaardheid Pride (trots) zou kunnen zijn; een heterotocht, een homotocht en een bisexuele tocht. De gewenste volgorde laat ik aan de organisatie over.

Reageer
gravatar

Nou snap ik waar de duikboot vandaan komt: uit de
inboedelveiling van een willekeurige marine in b.v.
Den Helder.
Straks krijgen we nog kastvliedende bi-sexuelen in
een tank, gekocht via Marktplaats en kastblijvende
tri-sexuelen in een, van de vrachtwagen gevallen,
F16. Mensen, mensen, wat een tijden !

Reageer
gravatar

Dus moet ik eerst uit mijn kast om in die kast van de duikboot te duiken? Of is er een optie tot Matroesjkassie?

Reageer
gravatar

Lieve Tante Paulien die overal raad op weet,

Mijn beide papa’s hebben altijd gedacht, dat ik ook homosensueel ben. Daarom kreeg ik bijvoorbeeld niet een Barbie, maar een Ken als pop. Ik heb dat maar zo gelaten, omdat ik mijn papa’s niet teleur wil stellen.

Maar nu ik op de basisschool zit en dus verstandig ben geworden en mijn pikje reageert als ik meisjes (vooral met leuke staartjes) pest, vraag ik mij af hoe en wanneer ik het beste uit de kast kan komen.

Bij voorbaat dank van Paulusje

Reageer
gravatar

Er zal ook een duikboot meevaren waarop biseksuelen niet gezien hoeven te worden behalve als ze dat zelf willen: de ene kant/ helft van de boot is van een soort gepantserd glas van boven waardoorheen je ze net kunt zien als ze even boven komen drijven en de andere kant is keurig ondoorzichtig als ze niet gezien wensen te worden. Soms zal de boot boven meevaren, meestal onder om zo ook de gespleten wereld te symboliseren waarin de arme biseksueel leeft. Het motto op de boot is: ‘beter bi dan nie’.

Reageer
gravatar

Dus CastAway vormt een kaste van kastblijvers, terwijl
de andere deelnemers als kastvlieders kunnen worden
gezien. Daartoe moet de genoemde duikboot dus wel
inbouwkasten hebben. Is Ikea soms de sponsor ?
Als kastvliedende hetero wacht ik al jaren op een
Straight Pride manifestatie, maar waarom zou je trots
zijn op iets wat is komen aanwaaien ?

Reageer
gravatar

Om Tweede Kamervragen te voorkomen: dit is Niet de reactie op het onderwerp waarop eerder een reactie gegeven is aangaande een ander onderwerp, waarvan de reactie als Niet gegeven dient te beschouwen op dezelfs onderwerp.
In ieder geval weet drs Hillen van niets.

Reageer
gravatar

En voorts ben ik van mening dat Zeeslag ook aan de verbodslijst dient te worden toegevoegd.
Mensen krijgen dan vreemde ideeën, alsof we een marine nodig zouden hebben. Weet u wel wat dat kost?

Reageer
gravatar

Constant de aandacht trekken voor wat de een als normaal en de ander als absurd ervaart. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. Daarom – in ernst – Gay Pride voor de samenleving als geheel, hetero’s en homo’s. Geen onderscheid meer.

Reageer
gravatar

Ik vind wel dat ze tenminste een condoom om die periscoop mogen doen ter herkenning.
Voor je het weet, krijg je anders Noordkoreaanse toestanden.
Wat dat precies zijn weet ik niet, maar er is vast iemand die dat kan vertellen.

Reageer
gravatar

Ook een afvaardiging van hetero’s die zich welhaast verplicht voelen als homo uit de kast te komen zal met een duwboot aanwezig zijn.

Reageer
gravatar

Ik heb uit betrouwbare bron dat de kapitein van de duikboot Arie Boomsma heet.

Reageer