Bron Jaeschol CC BY

PVV’er ontkent Zwitserse genocide

Politiek Den Haag reageert instemmend

PVV-kamerlid Wim Kortenoeven beweert dat de genocide op duizenden Zwitsers in 2003 nooit heeft plaatsgevonden. In een interview met Elsevier trekt Kortenoeven fel van leer tegen mensen die in zijn ogen ‘sprookjes verkopen’ over de volkerenmoord in Zwitserland.

“Helaas zijn er nog steeds mensen die geloven dat er acht jaar geleden verschrikkelijke massaslachtingen hebben plaatsgevonden in de Alpen, waarbij een half miljoen Zwitsers omgekomen zouden zijn. Ik heb geen idee wie dit verhaal ooit de wereld in heeft geholpen, maar wij roepen al jaren: het is gewoon nooit gebeurd, dus mensen moeten eens ophouden met het verkopen van dit soort genocidale sprookjes.”

Ook de humanitaire ramp die Zwitserland kort na de massamoord van 2003 trof, de hongersnood in de vluchtelingenkampen aan het meer van Genève, is volgens Kortenoeven volledig uit de duim gezogen: “Ik kwam voor het eerst in Genève in 2005, slechts twee jaar nadat alles dan gebeurd zou zijn. In die hele stad was geen spoor van een vluchtelingenkamp te bekennen. Ook als je met de mensen daar sprak, iedereen ontkende het verhaal of keek je heel vreemd aan.”

In politiek Den Haag wordt instemmend gereageerd op de ontkenning van de Zwitserse genocide. Premier Rutte zegt zich goed te kunnen voorstellen dat de massaslachtingen inderdaad verzonnen zouden kunnen zijn: “Ik heb er niets over gelezen, toen niet en nu niet. Bovendien: als er in 2003 daadwerkelijk 480.000 Zwitserse mensen waren uitgeroeid, dan zou dat ongetwijfeld aanleiding zijn geweest voor een spoeddebat of een uitzending van Zembla.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je teveel zout op een slak legt houd je gewoon geen slak over.

Reageer
gravatar

Eindelijk snap ik het!
Achter het station van Olten is een kebapzaak. Voor de zaak staat altijd een groot sandwichbord: Schüler Kebap voor 6 Franken. Ook op het station van Liestal wordt scholier aangeboden: Schüler Pizza Spezial voor 10 Franken en ook voor een Schüler Döner Spezial betaal je 10 Franken.

Reageer
gravatar

In een interview met Elsevier trekt Kortenoeven fel van leer tegen mensen die in zijn ogen sprookjes verkopen over de volkerenmoord in Zwitserland…Helaas zijn er nog steeds mensen die geloven dat er acht jaar geleden verschrikkelijke massaslachtingen hebben plaatsgevonden in de Alpen waarbij een half miljoen Zwitsers omgekomen zouden zijn. Ik heb geen idee wie dit verhaal ooit de wereld in heeft geholpen maar wij roepen al jaren het is gewoon nooit gebeurd dus mensen moeten eens ophouden met het verkopen van dit soort genocidale sprookjes…Ook de humanitaire ramp die Zwitserland kort na de massamoord van 2003 trof de hongersnood in de vluchtelingenkampen aan het meer van Genve is volgens Kortenoeven volledig uit de duim gezogen Ik kwam voor het eerst in Genve in 2005 slechts twee jaar nadat alles gebeurd zou zijn. Premier Rutte zegt zich goed te kunnen voorstellen dat de massaslachtingen inderdaad verzonnen zouden kunnen zijn Ik heb er niets over gelezen toen niet en nu niet.

Reageer
gravatar

Heeft het Zwitserse volk met een traditionele en meestal voor democratisch gehouden volksraadpleging van tevoren over de genocide mogen stemmen?

Zo niet, dan dient de geschiedenis te worden teruggedraaid. Uiteraard pas nadat over het terugdraaien een referendum heeft plaatsgevonden.

Reageer
gravatar

480.000 slachtoffers of meer; het blijft natuurlijk wel een feit dat we met deze onthullingen de Zwitserse (blijkbaar democratisch gekozen) regering in hevige problemen brengen. Genocides zijn -van oudsher- in de eerste plaats onvervreembaar een binnenlandse aangelegenheid. De ruim anderhalf miljoen Armeniërs die ingevolge de Turkse gebiedsuitbreiding over West Armenië heen, in april 1915 moesten worden “geruimd” zijn daar een eerste voorbeeld én precedent van. Hitler (rechtsom) en Stalin (linksom) hebben hun Lebensraum ook vergroot over tientallen miljoenen slachtoffers, maar ook dat bleek slechts “collateral damage”. Ik bedoel maar, wat is het recht van buitenstaanders om zich te mengen in en te oordelen over binnenlandse aangelegenheden? En wie zegt dat die 480.000 allemaal Zwitsers waren en geen uitgeprocedeerde en/of ongewenste vreemdelingen? Zo denken Ahmedinedjad en Khamenei, president en hoogste ayatollah van Iran in dit verband wat ruimer over gepaste aanpak van interne oppositie dan hun ambtsgenoten in Egypte en Libye die veelal kleinschalig aan de gang waren. Misschien omdat A & K wat beloftevolle langeafstandsraketten en bijpassende bommen als argument hanteren? En de oliekraan…?

Reageer
gravatar

Die hongersnood had trouwens een andere oorzaak. Er is in 2002 een referendum gehouden om de industrie van de koekoeksklokken nieuw leven in te blazen. En wel letterlijk, met levende koekoeken in heel grote koekoeksklokken. Die koekoeksklokken waren groot genoeg om huishoudelijke voedselvoorraden in te bewaren, en dat werd dus prompt door de koekoeken opgegeten. Die koekoeken waren binnen de kortste keren buitengewoon dol op koek geworden, met als resultaat dat ze telkens uitvlogen om bakkerijen te plunderen. Met de onvermijdelijke collaterale schade als gevolg. Een poging om deze koekkoekoeken met vergiftigde koekoekkoeken te bestrijden is geheel mislukt. Bovendien, een koekoeksklok zonder koekoek er in, of dat nu een gewone koekoek betreft of een gemuteerde koekkoekoek, daar komt natuurlijk helemaal geen tijdsignaal meer uit. Zodat na verloop van tijd niet alleen de koekindustrie maar ook de rösti- en fondue-industrie op apegapen lagen. De rest is geschiedenis.

Reageer
gravatar

480.000 slachtoffers!
Bij de zoektocht naar zwart geld in Zwitserland had de Fiscale Inlichtingendienst toch niet zo hard tekeer hoeven te gaan, dat er ook veel burgers werden getroffen.

Reageer
gravatar

Vertel eens M.H.T.: heeft u de laatste maanden nog via KLM of Air France retourreisjes geboekt naar Bern, Luzern of Zürich en beheerst u het Zwitserse accent? En heeft u toegang tot Zwitserse bankgeheimen? Dan heeft Mr. Teeven nog een leuk aanbod voor u. JanKees de Jager participeert dan stilzwijgend. Kent u ons kliknummer? Belt u dan even met Justitie?

Reageer
gravatar

Genocide in Zwitserland; nou, daar wil ik ook nog wel even een boekje over open doen. Zou het geen ordinaire grootschalige jaar-afrekening in het criminele milieu kunnen zijn? Bijvoorbeeld een kudde advocaten die als bolletjesslikkers c.q. big buckskoeriers, in Schiphol op het vliegtuig zijn gestapt, met duizenden grote coupures (minimaal dikke rollen met € 500,- biljetten. Of scholen belastingvluchters die het land hebben verlaten om in Bern of Zürich hun grote boodschap te doen op geheime rekeningen. Waar JanKees de Jager wel de lucht ván, maar geen vat óp krijgt. Of is het juridische voetvolk van Willem I. Holleeder , gebotst op dat van Harry en/of Suze die ook maar mens zijn en dus voor hun oude dag moeten zorgen? Wellicht is er een Clash of Civilizations geweest waarbij de vooruitgeschoven gelddragers van vertrekkende staatshoofden uit Noord- en Oost-Afrika zijn gebotst op illegale gelddumpers van zwart bebonuste directeuren van de staatsbanken ING of ABN. Tegelijkertijd moeten de schandknaapjes van Tepco, Fukushima hun vrachten geld afleveren voordat de Japanse overheid de geleden schade gaat verhalen op de eigenaars van Tepco. Ja, langs berg en dal klinkt hoorngeschal. In de uitpuilende Zwitserse kluizen zijn een hoop lijken verstopt. Zwitsers zijn propere mensen, die hun stoepjes en straatjes altijd schoonvegen. Grützi!

Reageer
gravatar

Ik vind dat we, om dit droeve hoofdstuk in de geschiedenis te markeren, we om 12 uur onze horloges voor 1 minuut still zetten. Dit als een gebaar naar al de onschuldige klokkenmakers, die voot hun tijd van ons zijn weg gerukt.

Reageer
gravatar

Ja, als ik Kortenoever heette zou ik het ook ontkennen, sterker: ik zou alles ontkennen! Daarvoor ben je lijfeigene van die Ene.

En natuurlijk omdat die genocide ook nog eens in gang is gezet door een verkeerde kaasfondue: dat krijg je nou als je Hollandse kaas gebruikt in plaats van Zwitserse.

Reageer
gravatar

Stelletje leugenaars in Den Haag! Het is allemaal het old boys network van bankiers en belangenverstrengelingen waarmee ze elkaar de hand boven het hoofd houden! Wir haben es nicht gewusst? Ik eis NU gerechtigheid! Ik weet nog wel een bestemming voor onze tanks: we moeten het Zwitserse volk bevrijden van de Stalinistische isolatiepolitiek naar kantonees model en bijbehorende eenpartijpolitiek van de KoeKoeksKlan! En dan gaan we Neurenberg ’45-’46 nog een keer dunnetjes overdoen!

Reageer
gravatar

Tja, genoemde PVV-man is duidelijk in de war. De partijlijn is ontkennen van de werkelijkheid. De sukkel snapt het niet en ontkent voor het gemak maar de fictie. Jammer voor de werkelijkheid!

Reageer
gravatar

Mammie en pappie zijn hevig aan het ruzie maken of het grapje van de jodelvervolging wel kan. Mammie vindt dat ik en mijn domme zusje voor straf een week niet op de spelcomputer mogen en pappie vindt dat wij een nieuwe spelcomputer hebben verdiend van de Speld als beloning.

Daar gaat de theepot naar het hoofd van pappie. Dat wordt scheiden. Eindelijk zal ik erbij horen in groep drie.

Nou dag dan,
Paulusje

Reageer
gravatar

Ik heb weer een grapje. Nou moet ik voor de eerlijkheid erbij zeggen, dat mijn vervelende broertje het heeft gehoord op het speelplein van basisschool ‘t Piepeloentje.

Daar komt ie.

Die genocide in de Zwitserse Alpen staat bekend als jodelvervolging. 😉 ;0) 😉

Veel lieve knuffels van Paulientje
ks ks ks ks ks ks ks ks

Reageer
gravatar

Als ik de PVV zou zijn, zou ik heel Zwitserland ontkennen. Dat nare land dat dan zogenaamd neutraal is. Gewoon geen keuzes durven maken daar in dat achterlijke thee-drinkende alpenland. Bah, stelletje linkse D66ers. En hun kaas is ook nog eens vies.

Reageer
gravatar

Schande dat dhr. Kortenoeven dit zomaar ontkent! Dat hij er niet bij is geweest betekent niet dat het niet gebeurd is. Hiermee veroorzaakt hij onnodig leed bij de vele betrokkenen.

Het is uitgebreid aan de orde geweest in het Journaal. Na jarenlange neutraliteit sloegen op een gegeven moment de stoppen door bij de Zwitsers. Alle opgekropte partijdigheid kwam tot een korte maar zeer heftige geweldsexplosie.

Reageer
gravatar

Dit is nu Nederland. Zo diep zijn we nou gezonden met zijn allen. Je reinste demonisering, onbegrijpelijk dat dit zomaar toegelaten wordt. Tot hier en niet verder, hieraan moet paal en perk gesteld worden! Ik zweer het je, dit moet echt niet veel langer zo doorgaan, anders ga ik onherroepelijk emigreren!

Reageer
gravatar

Dat wil ie nou wel ontkennen…Maar denk eens na…

Na het eten van de zwitserse poederkaas waren er toch wel heel veel mensen verdwenen. Die kaas was gewoon gemengd met coke, dat viel niet op.

De genocide ook niet want er zijn daar zoveel spelonken, waar verder nooit iemand komt….

Reageer
gravatar

Wat denk je dat er onder die enorme grafheuvels ligt? Graaf die maar eens af, dan zul je zien wat je tegenkomt.
Het zal voor reizigers naar Italië trouwens ook een stuk schelen.

Reageer
gravatar

Ik vind dreiging uitgaan van deze ontkenning.
Bewijs maar eens dat deze genocide niet heeft plaatsgevonden.
In een land met zoveel bergen kan er rustig een dorpje uitgemoord zijn zonder dat men dat in de directe, laat staan landelijke, omgeving notie van neemt.
Een jodel zou snel verward kunnen worden met een doodsrochel.
Wederom een gevaarlijke ontkenning van de PVV.

Reageer
gravatar

Nou ja, er zijn wellicht dan wel een paar honderdduizend Zwitsers vermoord, met alpenhoorns verminkt, met ski’s aan van bergen gegooid, voor gek gezet in lederhosen of verstikt met edelweiss, maar om dan direct van een genocide te spreken vind ik lasterlijk. Laten historici zich daarover buigen. Tot dan spreek ik gewoon van een incident, een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Reageer
gravatar

Mijn Zwitserse Garde weet van niks en is de onschuld zelve, zoals het hoort hier in Vaticaanstad.

Capitano Pifo Poefpaffia wil nog op een onjuistheid in het bovenstaande artikel wijzen: “480.000 slachtoffers is ver bezijden de waarheid. Wij hebben in 2003 bij onze oefencampagne in de Zwitserse Alpen niet zo veel pijlen op de kruisboog gehad. Dat waren er beslist tweehonderd minder, zo helpe mij god almachtig.”

Reageer
gravatar

Wim Kortenoeven zou wel eens gelijk kunnen hebben. Naar mijn weten zijn er namelijk in het afgelopen decennium nergens stapels teddybeertjes en bergen vergane snijbloemen alsmede reusachtige hoeveelheden uitgewaaide waxinelichtjes bij elkaar gevonden waar dan ook in Zwitserland. Evenmin is er sprake geweest van massale stille tochten over de Alpen. Dat alles maakt het toch erg twijfelachtig dat de genoemde rampen hebben plaatsgevonden.

Reageer
gravatar

Die Kortenoeven lijkt wel een soort Houdini.

Hij had al een twitterverbod van de GBL aan zijn broek hangen, een spreekverbod, een schrijfverbod, een caféverbod, en hij draagt twee enkelbanden en twee polsbanden.

Reageer
gravatar

Het heeft zich afgespeeld in een winkelcentrum in Bern, Der Ritterhof. Die arme Zwitsers werden stuk voor stuk tegen een muur gezet met een appel op hun hoofd. Vervolgens zijn ze door de commando’s van de Gessler-Sturmabteilung stuk voor stuk met kruisbogen neergemaaid. Maakt weinig herrie, daarom heeft het ook zo weinig ophef veroorzaakt.

Reageer