Landmijn aangetroffen in Torentje

Top Defensie ontkent elke betrokkenheid


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gewoon een verlate 1-aprilgrap. Die politici van tegenwoordig hebben geen gevoel voor humor meer – snel op de teentjes getrapt en ze blazen alles gelijk op!

Reageer
gravatar

Mooi, dan kunnen de Limburgse koempels weer aan de slag. Die hebben wel verstand van mijnen.

Reageer
gravatar

Ach wat, vanwege de bezuinigingen is het kruit er al lang uitgehaald. Weer een ballonnetje wat met een sisser afloopt.
Het zou pas vreemd zijn als het een zeemijn is: die zijn sinds tijden onvindbaar.

Reageer
gravatar

De Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten (NBS) hebben de landmijn in de kerstnacht van 1944 door een ondergrondse Knokploeg (KP) in het Torentje laten leggen voor Reichskommissar für die besetzten Niederländischen Gebiete, Arthur Seyss-Inquart, Sijsje voor zijn SS- en NSB-vrienden.

Dat was een van de vele fouten van generaal zur Lippe-Biesterfeld, want het was toen een berghok waar Seyss-Inquart nooit kwam. De landmijn werd pas 1982 ontdekt, toen de Torentje werd ingericht als pied-à-terre voor onze premiers. Na dat het kruit eruit was verwijderd met behulp van een mijnenveger en blik, werd de bom als souvenir bewaard door Ruud Lubbers in een geheime ruimte achter het Tomado rekje.

Op 16 oktober 1946 kwam Seyss-Inquart alsnog ongelukkig om het leven te Neurenberg

Vreemd dat de Top van Defensie de betrokkenheid ontkent. Kennen ze hun eigen geschiedenis dan niet?

Reageer
gravatar

Ben er niet van overtuigd dat het een landmijn is die Rutte aantrof in het Torentje. Volgens mij is het eerder een CDA-lobbyist die alvast wat wapenonderdelen voor de JSF, bij wijze van relatiegeschenkje, in Rutte’s opkamertje heeft gelegd. Nederland zit thans met minmaal € 1.000.000.000,- (prijspeil medio april 2011) aan het doorontwikkelen van de JSF vast, dankzij Matt Herben en Jack de Vries. Maar voordat de ME en EOD worden ingevlogen, eerst even kijken of de vinnen van het projectiel beneden- of bovenaan zitten. Zitten ze beneden dan is het een lucht-grondraket, zitten ze bovenaan dan is het Jack de Vries zelf die een diepvriespizza kwam bezorgen. In dat geval, langzaam op kamertemperatuur brengen en niet bruusk bewegen, want als de oorvinnen breken stelt hij zichzelf op scherp en detoneert op een onvoorspelbaar ogenblik.

Reageer
gravatar

@ 11 Okay : Altijd weer lastig om het mijn en dijn uit elkaar te houden. Maar het heel goed kunnen dat hier dijn mijn betreft. Ik ben in elk geval blij dat het niet mijn mijn is.

Reageer