CDA tegen invriezen pizza’s

'Diepvriespizza is onnatuurlijk en kunstmatig'

Het CDA is fel gekant tegen het invriezen van pizza’s om deze later te kunnen nuttigen. CDA-Tweede Kamerlid Janneke Schermers zegt in de Volkskrant dat het gaat om ‘wensconservering die niet wenselijk is’ en die daarnaast indruist tegen het natuurlijke bederfelijke karakter van de pizza.

Vooral drukke mensen maken vaak gebruik van de mogelijkheid om voedingswaren in te vriezen. Deze worden dan op een later tijdstip ontdooid en opgewarmd. Op deze manier hoeft er minder vaak boodschappen te worden gedaan. Bekendste voorbeeld hiervan is de diepvriespizza.

Schermers wijst het gebruik van diepvriespizza’s af, omdat het gaat om een gewoonte zonder dwingende noodzaak. Schermers: ‘Supermarkten zijn tegenwoordig vaak tot 10 uur ‘s avonds geopend. Er is geen enkele reden waarom je daar dan niet even heen zou gaan.’ Ze noemt het invriezen van pizza’s ‘kunstmatig gedoe’. ‘Dat moeten we niet willen’, aldus Schermers, die er aan toevoegt: ‘Zelf heb ik natuurlijk ook wel eens weinig tijd. Maar dan haal ik gewoon even een magnetronmaaltijd. Dan ben je ook zo klaar.’

De politica noemt de diepvriespizza ‘onnatuurlijk’. Schermers: ‘Als ik zelf een pizza bak, zit na twee dagen de schimmel er al op. Diepvriespizza’s worden soms pas maanden na aankoop opgegeten.’ Ze vindt de pizza een overbodig luxeartikel dat aantoont hoezeer we in deze westerse maatschappij verwijderd zijn geraakt van ‘de essentie’. Alleen wanneer er een dringende medische aanleiding is, zoals bij mensen die slecht ter been zijn, vindt het CDA-kamerlid de diepvriespizza een oplossing.

De VVD heeft geen moreel oordeel over de diepvriespizza ‘zolang de belastingbetaler er maar niet voor opdraait.’ GroenLinks en D66 zijn voor. De PVV liet weten ‘het onderwerp eerst in de fractie te willen bespreken alvorens een oordeel te vellen.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit de wandelgangen: het CDA begint te zwenken: invriezen mág, mits ritueel. Volgens mijn counter-intelligence is dit om de SGP op rechts in te halen.

Reageer
gravatar

Marianne Thieme, zelf principieel pizzamijder, heeft er vandaag in de Kamer nog eens voor gepleit dat de pizza’s dan in ieder geval verdoofd worden voor ze worden ingevroren. Thieme toonde een YouTube-filmpje waarin te zien is hoe vreselijk deegonwaardig het traditionele invriesproces nu verloopt, vooral bij fundamentalistisch-Duitse pizzafabrieken.

Reageer
gravatar

Michael Weijenberg: # 6, als naschok, ver buiten het epi-centrum van de discussie, nog een welgemeend compliment voor uw ethische bijdrage in deze “Maand van de Filosofie”; door niet alleen te denken aan kritisch of gedachtenloos consumentisme, maar ook aan hen die het kritische of gedachtenloze pizza-consumeren tot laat in de avond mogelijk maken om daarna zelf hun rondje chemie nog magnetronisch te moeten opwarmen. N.B.: beter een laat compliment dan in het geheel geen reactie.

Reageer
gravatar

Hooggeachte mevrouw Paula,

Uw instemming brengt u volgens dominee Peetoom weliswaar buitengewoon bondig en helder tot uitdrukking, maar ik heb namens het hoofdbestuur van het CDA de stellige indruk, dat u de ware huidige omvang van het onderliggende geval in zowel diepte als hoogte en breedte hogelijk onderschat. Er is namelijk daarover wel wat meer te zeggen dan ja en amen.

Ik wil daar ook namens meneer Verhagen niet verder over uitweiden. Toch kan van zijn kant worden gesteld, dat er meer kanten zijn dan u in uw bericht tot uitdrukking brengt.

Vooropgesteld dat u de beschikking heeft over een telefoon stellen wij u weshalve voor om het toestel ter hand te nemen teneinde ons spoedig te bereiken om zodoende gemeen overleg te plegen over uw genuanceerde en beredeneerde standpunt te dezer gewichtige en buitengewoon interessante zaak.

Wij zullen het buitengewoon op prijs stellen, indien u uw ongetwijfeld gewichtige boodschap wederom helder en kort wilt formuleren, zoals wij bij het CDA niet anders dan gewend zijn.

Reageer
gravatar

Voorlichtster van het cabaret Rutte,

Namens dominee Peetoom moet je aan Rutte zeggen, dat hij een fout maakt te opperen dat wij het land en dergelijke teruggeven aan mensen. Met de CDA is afgesproken in het regeerakkoord dat we het land zullen hebben aan mensen in het land.

Prak dat nou eens goed in je oren.

Reageer
gravatar

Wesley, zonder de Oud Hollandse diepvriespizza zijn wij opgescheept met exotisch voedsel zoals de hutspot, stamppot en de kaaspannekoek. Het gaat hier wel om een deel van onze cultuur dat ons wreed ontnomen wordt als het aan de CDA ligt. Realiseer jij je dat wel?!

Reageer
gravatar

Hier een aanvullend pakket van maatregelen:
– niet de diepvriespizza, maar de tsunami van topping is wat de samenleving bedreigt. Met al die extra kaas en salami neemt het percentage hart- en vaatzie- kte toe.
– bovendien valt de pizza met deze versluiering niet meer goed te identificeren. Biometrische gegevens van pizza’s moeten verwerkt worden in de “serveertip” op de doos.
– Weg met die gekke uitwassen; pizza snipperschaap of kapzone. Nog slechts oerollandsche pizzas toestaan! Met aardappels, groente en een stukje vlees erop!
– Een verbod op onverdoofd aansnijden. Er moet toezicht komen dat garandeert dat de aanstaande eter eerst minimaal 3 biertjes nuttigt of een groene knoepert opsteekt, alvorens de pizza aan te snijden. Dit voorkomt onnodig lijden, vooral bij het nuttigen van die goedkope boardkartonnen Pizza Margerita’s van het onderste schap.
– Mark Rutte kan als vrijgezelle workaholic op topfunctie als rolmodel voor de jeugd fungeren. “Eet vaker bij je moeder!”
– om de kosten voor de schatkist te beperken zullen gedwongen ontslagen onder de kappertjes onvermijdelijk zijn.
– om tegemoet te komen aan de onderbuikgevoelens van de samenleving moet de frutti di mare met terugwerkende kracht verboden worden.
– het in acht punten snijden van een pizza moet in openbare functies verboden worden. dit is namelijk een religieuze uiting van het achtvoudig pad.
– als alternatief voor de pizza kunnen we pastafarianisme opdienen. RAmen.

Reageer
gravatar

En we hebben een beller!!
Maar Wesley 43 beseft de ernst van de zaak nog niet helemaal: de pizza is het begin van een lange reeks producten die staan te verdwijnen; waarschijnlijk blijft slechts het consumptie ijs en de ijsblokjes voor in de borrel toegestaan.

Het CDA wil graag weer terug naar het vliegenkastje op de veranda of het balkon om etenswaren koel te houden, zoals in de 50-er jaren iedereen dat had, toen men nog massaal naar de kerk ging omdat er op zondag geen bal te doen was.

Deze pizza actie is dus de opmaat naar de SGP zondag!!
Zou het toeval zijn dat ze een dominee als leider hebben gekozen? Wij denken van niet. Dit riekt naar belangenverstrengeling …..

Reageer
gravatar

diepvries pizza weg kom op zeg
ze denken dat iedereen zin heb om elke dag naar de supermarkt en kom zo een lekkere big american pizza is toch gewoon overheerlijk.

er is maar een oplososing voor dit en andere shit WEG met rutte Achterlijk gebakkie dan was balkende toch wel wat beter

het ziijn gewoon spacende klootzakken die alleen maar aan hun eigen portomonee denken weetje die moeten weg hun gevulde portomonee!!!!!

Reageer
gravatar

De PVV heeft inmiddels kamervragen gesteld over de authenticiteit van de ingredienten. Naar ik heb vernomen zijn ze bereid om diepvriespizza’s te tolereren, mits ze gemaakt zijn van producten van Nederlandse bodem en op Nederlands grondgebied zijn ingevroren.

Hierbij zouden dan grotendeels dezelfde regels moeten gaan gelden als bij Campina, die moest garanderen dat hun melk van eigen bodem en uit echte hollandse koeien komt.

Reageer
gravatar

@Pizzakoerier: Weet je wel zeker dat je vanuit de hoofdstad van Noordholland bent vertrokken? Zou best kunnen zijn dat die is wegbezuinigd door de regering.

Men mag nog blij zijn dat Noordholland niet in zijn geheel is wegbezuinigd, hoewel ik geruchten heb vernomen dat …… maar dat mocht ik nog niets over zeggen.

Reageer
gravatar

… en voor degenen die écht honger hebben is er nog altijd de scheve toren van pizza.

Reageer
gravatar

@28, Drenth en 32, Jeettje & 33, de Pizzakoerier: bij mij is die Calzone en al precies op temperatuur bezorgd en al heerlijk naar binnen gewerkt, doe mij morgen nog maar zo’n pizza, niks geen diepvries.

Reageer
gravatar

@28 Drenth: je ziet er inmiddels hongerig uit. Het was toch in Apelsfoort? Of was het nou Amerdoorn? Het was in elk geval een pokke-eind vanuit de hoofdstad van Noord-Holland.

Misschien is het beter als je Jack-met-de-oortjes belt. Hij is wel van de concurrerende pizzaboer, maar hij is dan wel een lekkere tijd onderweg. Bedien ik ondertussen wel zijn klanten.

Reageer
gravatar

@28 Drenth: die is natuurlijk weer de weg kwijt in Amersdoorn

@27 Maarten T.: Jack de Wipper is liefhebber van Calzones: dubbelgeslagen dingen met dingen erin. Wat precies weet je pas wanneer het verkeerd valt.
Kan ook lucht zijn, gebakken dus.

Reageer
gravatar

Pizza congelata, signorina, pizza congelata
It is time for a magnetron diner in Napoli
Though it’s hard for us to whisper, pizza congelata
With that old moon above the Meditteranean sea
In the mornin’ signorina we’ll go walkin’
When the mountains help the sun come into sight
And by the frozen pizza shop we’ll stop and linger
While I buy a frozen pizza for te singer

In the meantime let me tell you that I love you
Pizza congelata, signorina kiss me goodnight
Pizza congelata, signorina kiss me goodnight

Reageer
gravatar

Ik snap die CDA-bezwaren wel. Het zijn zogezegd maag- en darmbezwaren. Want het gaat ze ècht niet om het invriezen, dat snapt zelfs mijn grootmoeder, maar om het spontaan weer ontdooien van pizza’s uit de mastodontica-serie. En die liggen zwaar op de maag, van de pizza driste di agti, pizza ruda lubbra tot de pizza hirsj bhalinea. Dan helpt zelfs een vette snuif norite di maxime niet meer.

Reageer
gravatar

Helder # 19, bingo: Jack de Vries beleeft dezer dagen een voorspoedige politieke rentrée; een schoolvoorbeeld van een ontdooide ondode. Jack was door het CDA enige tijd in het politieke diepvriesvak gelegd vanwege buitenechtelijke activiteiten. Thans is er geen praatprogramma, geen koffieteut- of kookprogramma meer of Jack is er prominent in aanwezig, dampend vers uit de magnetron met een warm hart doch speciale koudgreep-oren. Jack is exponent van de KVP-fractie in het CDA die in incidenteel genuttigde diepvriespizza’s geen kwaad ziet, mits dat vrijdags wordt (op)gebiecht. Jack maakt nu ook reclamespotjes voor Diepvrieshuis Casa Pizza Vaticana, dat via internet aan huis levert in 3 categorieën: voor beginners de Pizza Cartone (alle smaken € 4,95), voor gevorderden de Pizza Dura (alle smaken € 6,45) en voor geharde experts de Pizza Laminato (vanaf € 7,95 ook verkrijgbaar in geluiddempend eikendecor). Jack is ook in te huren als pizzakoerier op feesten en (confessionele) partijtjes. Reserveringen op: pizzariajackass/cda.nl

Reageer
gravatar

Recept voor romantisch dinertje voor twee met koude pizza

Neem de pizza uit de diepvries en de doos. Eventueel nog wat extra garneren. Serveren met Chianti uit de mandfles. Zet een kaars op de fles.

Volgende keer een recept voor koude drukte

Reageer
gravatar

Eerlijk gezegd had ik het ook niet op diepvriespizza’s.
Totdat ik in de gaten kreeg (jaja RTFM) dat je ze moet opstoken.
Eerst geprobeerd door de ijskast omgekeerd te laten draaien, toen geprobeerd tussen de bijbel en de koran te leggen, maar dat was ‘m toch ook niet helemaal.

Daarna dat gedoe met de pizzaboer om de hoek, gevraagd of hij hem even wou opbakken; ook geen doorslaand succes (wel zijn stoppen, maar daar werd die pizza niet warm van).

Totdat ik op zolder nog een handleiding van een apparaat vond en maar het bijbehorende apparaat heb gekocht.
Zaterdag ga ik experimenteel koken en proberen of het wezenlijk verschil maakt als je het plasticje eraf haalt.

@14 Vilseledd: je hebt helemaal gelijk: ik ga ook niet met een trommeltje op de fiets naar het werk, waar die pizza trouwens toch niet in zou passen.
Ik ga met de trein, en heb een paar extra grote snelbinders gekocht om dat trommeltje op de trein te kunnen vervoeren. Kost wat, maar het blijft wél goed zitten.

Reageer
gravatar

Het wordt hierboven al even tussen neus en lippen genoemd: de hostieberg. Hoe komen we daar in godsnaam vanaf als we de ouweltjes niet verwerken in diepvriespizza’s? Na de wijnplas, melkplas, boterberg en vele andere bergen, moet de EU met een definitieve oplossing komen voor de ouweltjes. Die katholieken komen tegenwoordig alleen nog met pasen en kerst in de kerk, dus de hostieberg blijft maar groeien. Doordraaien is een goede optie, maar dan krijgen we gelazer met de armen van Sao Paolo die elke ochtend trouw hun hosties gaan halen in de vele kerkjes daar. Het is hun enige maaltijd.
Laat dus het CDA zich maar eens bezighouden met de noden van hun medemens, in plaats van voedselvernietiging te propageren.

Reageer
gravatar

Let op: Dit gaat niet over principes, het is gewoon weer een bezuinigingstruc. Vanaf volgend jaar wordt de diepvriespizza uit het basispakket van de zorgverzekering gehaald!

Reageer
gravatar

Het Vaticaan heeft jarenlang fel geprotesteerd tegen de cellofaan hoesjes waar die pizza’s in zitten. Het schijnt namelijk sponataan opkomend leven tegen te houden als je een pizza zonder cellofaantje in een doos (excusez le mot) schuift.

Reageer
gravatar

De Verenigde Staten hebben van het vermogen van de Libische leider Khadaffi een bedrag van bijna 24 miljard euro bevroren.
Ik vermoed dat er in die diepvries geen pizza meer bij past.

Reageer
gravatar

Jack de Vries heeft heel lang geleefd op diepvriespizza’s, zo uit het vriesvak de magnetron in toen hij tussen 2 huizen heen en weer0 pendelde. Hij is dus voor het invriezen en mede daarom ligt hij nog steeds wat moeilijk bij de CDA fractie. Zijn motto als een echte de Vries is dan ook: ‘wat in de diepvries ligt bederft niet’. En: ‘bij flinke trek moeten meerdere ook kunnen’.

Reageer
gravatar

Onder aanvoering van de Amerikaanse Christian Anti Frozen Pizza Movement (CAFPM) zijn gisteren in Nebraska betogingen gehouden voor pizza-invriesbedrijven. Naar verluid zouden diverse pizza-invriezers zijn bedreigd met leuzen als: “I will be YOUR head once in the microwave stabbing” en “Jesus ate only fresh fish.”

Vertaling voor de liefhebbers:
“Ik zal JOUW kop eens in de magnetron steken” en “Jezus at uitsluitend verse vis.”

Reageer
gravatar

Daarom heb ik CDA gestemd. Pizzakoeriers hebben het al moeilijk genoeg, vooral op zondag als mensen de koel- en vrieskast leegeten bij gebrek aan winkelmogelijkheden.

Reageer
gravatar

Ten eerste bepalen mensen zelf, of ze een diepvriespizza willen kopen en zijn ze zeer wel in staat om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Wanneer je al etend voelt, dat ding amper verzadigt, dan zal een gezondheidsminnend mens het gebruik daarvan beperken. Ongezonde mensen vinden altijd wegen om hun levenswijze bot te vieren. Mensen zij zelf daarvoor verantwoordelijk, dus wie is de overheid om dit te verbieden en zelfs om er een oordeel over uit te spreken. Pizza’s vinden een afzetmarkt, dus de redenatie, dat het een onnodig product zou zijn, is kolder, anders waren er geen diepvriespizza’s meer.

Ten tweede is haar ‘analyse’ ingegeven door een Haagse kantoorwerkelijkheid, wat men ook doet met aansporingen en subsidiëring van met de fiets of met de trein naar het werk gaan. De meeste mensen hebben geen negen-tot-vijf-baantje, waarbij ze met de broodtrommel op fiets naar het werk gaan, maar zijn of zelfstandige of reizen als vertegenwoordiger het land door, hebben onregelmatige werktijden, los-vast-contracten of werken in de buitenlucht.

Daarnaast zijn niet alle supermarkten tot 22:00 open en kunnen mensen het inefficiënte besteding van tijd vinden om voor een enkele pizza een kilometer te gaan leven. “Onnatuurlijk” is natuurlijk helemaal een gotspe, want wat is er wel natuurlijk aan onze levenswijze. Het koken van voedsel is al niet natuurlijk. En als dat mens werkelijk schimmel op haar pizza laat komen, dan word ik daar niet vrolijk van, zoals Rob Geus zou zeggen en prefereer ik de keuken met onnatuurlijke voedingsmiddelen. Hetzelfde geldt voor de bewaarduur van haar eigen diepvriespizza’s: maanden! Kom op, Janneke, doe je huishouden eens fatsoenlijk!

Kortom: schoenmaker, blijf bij je leest.

Reageer
gravatar

Als de Heer de pizza bevroren zou hebben bedoeld, zou die niet gelijk ontdooien zodra ergens de stroom uitvalt omdat er een kerncentrale begint te scheuren. Een pizza is geen ijsbeer, laten we de pizza zuiver houden.

Reageer
gravatar

Ik vind het prima om pizza’s in te vriezen, ik vind alleen dat we wel het debat aan moeten gaan over wanneer ze weer mogen opgewarmd. Opzich gebeurt dat in Nederland nog binnen een vrij korte termijn, (Gemiddeld een week) maar het schijnt dat in het buitenland er vaak nog veel langer gewacht wordt. In Italie heeft iemand na 63 jaar een bevroren pizza opgewarmd en gegeten. Dat moeten we in Nederland niet willen.

Reageer
gravatar

Supermarkten tot 22:00 u open?
Niet hier in de Achterhoek.

En zo’n magnetronmaaltijd is natuurlijk..
Hier blijven we af en toe genieten van een diepvriespizza, die geen maanden in de diepvries blijven liggen.

Reageer
gravatar

Ik heb er nog even verder over nagedacht maar ik snap het nu. Als je geen diepvriespizza’s meer hebt hou je ruimte over voor je ingevroren eicellen 😉

Reageer
gravatar

Haes: een goed plan, en ik denk dat hun takenpakket uitgebreid kan worden met een genadeloze strijd tegen pizza’s met een te dikke bodem, en pizza’s met fruit.

Reageer
gravatar

Die magnetronmaaltijden, die zijn ook echt lekker vers? Dus de mensen die tot 22:00 uur in de supermarkt moeten werken kunnen lekker daarna als ze om 22:30 thuis komen nog even een half uur in de keuken staan.. Geen diepvriespizza’s meer? Zorg er dan als partij van het gezin, de hoeksteen van de samenleving ervoor dat gezinnen meer tijd voor elkaar kunnen hebben. Met 2 mensen “verplicht” 40 u p/w moeten werken om huis en andere zaken te kunnen bekostigen. CDA = ContraDiepvriesAgentschap?

Reageer
gravatar

Weer een voorbeeld waarin de de carrière van de vrouw voorrang krijgt vóór haar natuurlijke rol, namelijk het in de keuken ervoor zorgen dat het eten van de man en de rest van het gezin op tijd op tafel staat.
Dat het CDA daar niet al veel eerder tegen in opstand is gekomen verbaast me eigenlijk nog het meest…

Reageer
gravatar

Ik vermoed dat Janneke Schermers een AEG magnetron bezit, waarvan ze onlangs de gebruiksaanwijziging heeft teruggevonden op internet.

Reageer
gravatar

Het probleem hiermee is natuurlijk dat de diepvriespizza concurreert met de verse en de panpizza (hoera!). Je kan erop wachten dat de prijzen gaan skyrocketen als we de concurrentiepositie van de diepvriespizza wetmatig gaan verslechteren, waardoor die in de illegaliteit wordt gedrukt t.o.v. de versere pizza’s.

Ik voorzie ook dat diepvriespizza’s voortaan in donkere steegjes verkocht gaan worden. Dit kan zelfs het begin zijn van een heus pizzakartel.

Reageer
gravatar

Weer een principiëel hoogstaande mening van het CDA !
Dit vind ik zo waardevol dat het mij goed lijkt alle leden
van het CDA in te vriezen, zodat ook na het jaar 2150 dergelijk nobel geluid kan worden verkondigd.

Reageer
gravatar

Ik denk dat dit uiteindelijk gaat leiden tot de oprichting van de Pizza Cops. Het moet nu maar eens uit zijn met dat unverfrorene genuttig.

Reageer