Europese loodgieters optimistisch over lekkage

Topoverleg over wateroverlast in Wielewaalstraat

Europese loodgieters zijn voorzichtig optimistisch over de lekkage bij mevrouw van Kalveren uit de Wielewaalstraat in Barendrecht. De lekkage zorgt al weken voor wateroverlast. Een topoverleg moet uitkomst bieden.

Loodgieter Sjef van Impel uit Simpelveld ziet positieve ontwikkelingen: “Als ik kijk naar de signalen van de laatste dagen, dan ben ik niet per definitie pessimistisch. Anderzijds is het zonneklaar dat dit complexe processen zijn, dus zul je kritisch moeten kijken naar verschillende scenario’s. Deze casus staat niet op zichzelf en het is dus van kapitaal belang dat we zaken in samenhang bekijken, juist met het oog op de toekomst.”

Afgelopen maandag benadrukte mevrouw Van Kalveren het belang van een duurzame oplossing: “Wat is dit voor onzin?! Ik zit hier al drie weken met een lekkend dak en dat mannetje komt gewoon niet opdagen! Ik heb ze al honderd keer gebeld, maar die mensen doen alleen waar ze zelf zin in hebben!”

Van Impel ontkent dat er tijd verspild is: “Als loodgieters opereren we enkel op basis van consensus. In de beeldvorming lijkt het dan alsof er tijd verspild wordt met onnodig overleg, maar uiteindelijk gaat het om een zo breed mogelijk mandaat. Een gerepareerd dak is mooi, maar er moet wel internationaal draagvlak voor zijn.”

Volgende maand vergaderen de 27 belangrijkste loodgieters van Europa over de kwestie op een ingelaste topconferentie in Kopenhagen. Ook zal dan worden besproken of het niet veel handiger is om gewoon een stuk dakleer op te branden en de ondergrond droog te maken, waarna je het dakleer verwarmt tot het vloeibaar wordt, zodat je het hele zaakje over het lek kunt plaatsen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hun die hierboven advies geven hebben d’r geen ene malle moer verstand van. Je bent blind als je ziet dat het niet goed gaat dus laat Johan Cruijff gewoon een plan opstellen dat zonder lood vergieten zijn voordeel hep.

Reageer
gravatar

Na bovenstaande berichten te hebben gelezen, stel ik voor eerst een onderzoekscommissie in te stellen om de ware oorzaak van de zogenoemde ‘lekkage’ te achterhalen.
Ik maak mij ernstige zorgen over de gevolgen voor de volksgezondheid van zowel het omwonende ‘Neerlandsch volk’ (zowel allochtoon als autochtoon) als de gezondheid van ‘oma’ van Kalveren.

De woning wordt z.s.m. onbewoonbaar verklaard, omwonenden binnen een straal van 3km worden geevacueerd en in quarantaine gehouden tot nader bericht.

Reageer
gravatar

@buurvrouw Paulien…

Haar demente moeder verschonen….? Die is anderhalf jaar geleden overleden. Ik ben zelf nog langs geweest om de overlijdensverklaring te ondertekenen.
‘t Zal toch niet ‘oma’ van Kalveren zelf zijn die nu door de vloer naar beneden komt?

Reageer
gravatar

@ 18 Nadenkertje ; @ 19 buurvrouw Paulien : Misschien kan die moeder de rol van vleesetende plant vervullen? Mits goed fijngesneden, kunnen die vliegjes prima doorgaan voor hagelslag.

Reageer
gravatar

De Europese Loodgieters Aso-ciatie, plechtig vergaderd in Kopenhagen, zal nu langzamerhand wel nattigheid voelen over hun bureaucratische aanpak. Want Hans Hillen (himself) neemt nu zelf begrotings- en dakdichting voor zijn rekening; hij gaat eigenhandig alle tankbataljons opheffen, vrijgekomen materiaal recyclen en overtollig personeel omscholen tot dakdekkers. Wat gaat de E.L.A. aan deze onverwachte concurrentie doen? Sjef van Impel uit Simpelveld mag wel haast maken met een ander scenario.

Reageer
gravatar

Ik haat die misleidende teksten onder foto’s.
Dit is overduidelijk het werk van een illegale achterkamertjes Toko: eigen teelt pindasaus in diverse stadia.

Of het is de salon waar Wilders zijn haar laat bleken; die zwarte uitgroei is best hardnekkig.

Die mw van Kalveren wil alleen maar met haar kokkerd op de buis in De Rijdende Rechter.

@Nadenkertje: koop een do-it-yourself DNA test kit en ga de buren langs met hun producten voor bewaarloon.
Kubus en Shuregard zijn er stinkend rijk mee geworden.

Reageer
gravatar

Ik vraag me af of met het plaatsen van die emmertjes wel aan alle milieu-eisen en bestemmingsplannen is voldaan. Is dit al door de Eerste kamer beoordeeld dan?

Reageer
gravatar

Mag ik dit nieuws even overslaan?

Ik ben aan het bijkomen van enkele gruwelijke dagen, veroorzaakt door een verstopt riool.

Tonnen afvalwater met babydoekjes en drollen zochten asiel bij mij via mijn doucheputje!

Ik dacht het juiste te doen, naief als ik was, en belde een rioleringsmonteur met het vriendelijk verzoek om te ellende te stoppen.

Maar nee, het was een en al ‘friendly fire’, waarbij een flink stuk riolering voor vervanging in aanmerking kwam!

En dan komen jullie uitgerekend nu met “mevrouw van Kalveren met haar lekkend dak”?!?

P.S. Iemand een idee waar ik vleesetende planten kan kopen? De rioolvliegen trekken zich niets aan van het vliegverbod!

Reageer
gravatar

@16: Kun je nagaan wat er gebeurt als het wel gaat regenen. Dan zou de foto te klein zijn voor alle pannetjes. Overigens vraag ik me af of het wel het dak is wat lekt, gezien de kleur van het opgevangen vocht.

Reageer
gravatar

@14.Vogel: Neen, het juiste spreekwoord is:
“Beter een gat in je dak dan andersom”

Reageer
gravatar

Deze week nog zal ik een commissie bijeen roepen om
een overlegstructuur op te zetten voor een adequate
voorbereiding om een reactie op bovenstaand artikel
taalkundig, inhoudelijk en spiritueel correct te gaan
redigeren. U hoort nog !

Reageer
gravatar

Het is algemeen bekend dat mevrouw Van Kalveren incontinent is. Daar kan geen loodgieter helpen, tenzij hij bijgeleerd heeft als gynaecoloog. Natuurlijk moet het lek gedicht worden, maar de huidige aanpak is een typisch geval van dweilen met de kraan open.

Reageer
gravatar

Dom van mv. van Kalveren om een loodgieter te bellen. Loodgieters zijn nu eenmaal geen goede dakbedekkers. Loodgieters denken dat ze dat zijn, maar je kunt dus beter een dakdekker bellen. Tja, een llodgieter is nu eenmaal een loodgieter en een dakbedekker is nu eenmaal dakbedekker.

Reageer
gravatar

Maar niet getreurd: ooit zal het lek gvonden en het gat gedicht zijn. Tot die tijd zingen we een liedje: ik heb een gat in mijn emmer (enz).

Reageer
gravatar

Het lijkt er op dat hier de Verenigde Naties ernstig vergeten worden: aangezien Barendrecht in het windsveld ligt van Kinderdijk, zal de Veiligheidsraad meten beoordelen of dit Unesco Werelderfgoed geen last krijgt van veranderde windturbulentie naar aanleiding van de mogelijke korte termijnoplossing voor het dak van mevr. Van Kalveren

Reageer
gravatar

Naar aanleiding van 5, Gekke Gerritje

Bij het oud vuil naast het hoofdstedelijk hoofdbureau van politie heb ik recent nog een oude PC gevonden met daarop wat filmpjes. Hoogst educatief! Ik verwacht niet dat de oorspronkelijke eigenaren (ene Robert M. en ene Richard van O.) de PC op zullen eisen. Dus… teab.

Reageer
gravatar

Over lekkage gesproken: ik heb een partijtje Japans Tsunami water op de kop weten te tikken.
Na mijn succesvolle handel in Berlijnse muur brokjes wilde ik hier een handeltje in gaan beginnen.
Voor de kinderen heb ik, als alternatief nachtlampje, radioactief Fukushima water beschikbaar. Leuk voor het hele gezin!

Reageer
gravatar

Zonder een krediet van de Wereldbank mag er zelfs niet vergaderd worden over deze Europese aanbesteding. Die loodgieters zijn dus zwaar in overtreding. Dit wordt zo snel mogelijk aangekaart bij de Verenigde Naties.

Reageer
gravatar

Gewoon waterglas. Dat is de beste oplossing.

Reageer
gravatar

Wij maken ons ernstig zorgen over het feit dat mw. van Kalveren het lekwater, dat mogelijk besmet is, illegaal loost in het slootje achter haar huis. Wij adviseren dan ook om, totdat de lekkage definitief gerepareerd is, alle omwonenden in een straal van dertig kilometer rondom de woning te evacueren.

Reageer