Kever levend onder puin gehaald in Sendai

Beestje overleefde wekenlang op regenwater en één koekje


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb ook een kever gehad. Toen ik daar regenwater en één koekje in stopte overleefde die het niet. Na 300 meter liep de motor al vast.

Reageer
gravatar

Ik wordt zo moe van dat Japan.
Kunnen we daar niet eens over ophouden.
Er is toch wel spannender nieuws.

Ik heb doodsangsten uitgestaan over die
twee kevers, die waren verdwaald in Parijs en
na twee dagen gelukkig weer zijn opgedoken.

Twee dagen is een leuke spanningsboog;
drie weken (of vier, ik ben de tel kwijt)
is gewoon niet meer vol te houden.

Reageer
gravatar

Deze kever KAN niet symbool staan voor de wederopbouw. Het heeft immers weten te overleven door het opeten van een koekje. Daardoor staat het al symbool voor de crisis: ‘de koek is op!’

Reageer
gravatar

Ik herkende deze Superkefer Specialausführung I meteen. Hij werd op 3 september 1939 vanuit Wolfsburg via Wilhelmshafen met de Pantzerkreuser Potjomkin II verscheept naar Tokio als diplomatiek geschenk van Adolf aan Hirohito voor zijn achtendertigste verjaardag. Het geschenk kwam door oorlogsomstandigheden pas op 6 augustus 1945 in de haven van Hiroshima (Japan) aan, maar bleek gelukkig bombestendig.

Het verbaast mij daarom niets dat radioactief regenwater deze superkever niet deert. Maar een koekje…?

Reageer
gravatar

De foto is van het kleine katholieke bruine Javaanse kuitenbijtertje, dat alleen voorkomt in Noordoost-Limburg en Maastricht.

Mogelijk is het meegekomen met politiek puin uit Den Haag, gezien het feit dat het beestje zich tevreden moest stellen met een mariabiscuitje door de versobering van het roomboterkoekje bij de koffie of thee in de Tweede Kamer der Staten Generaal, als gevolg van de economische crisis die veroorzaakt werd door leden en sympathisanten van een neo-conservatieve partij, die de oorspronkelijke eigenaar is van genoemd puin.

Reageer
gravatar

Het blijkt maar weer dat insecten enorm goed bestand zijn tegen radioactief regenwater. Daar kunnen mensen, met ons zwakke gestel en overgevoeligheid voor van alles en nog wat van leren

Reageer