Korpschef Rotterdam pleit voor meer blauw in huis

Paauw: "Lever voordeursleutel in bij politie"

De Rotterdamse korpschef Frank Paauw heeft zijn opvattingen over efficiënt politiewerk uitgewerkt in een nota. Paauw pleit er in zijn nota ‘Sleutel tot Succes’ voor dat iedere Nederlander zijn voordeursleutel afstaat aan het plaatselijke politiebureau. Verder wordt in het document voorgesteld dat veelplegers gechipt worden met gele oormerken.

Paauw zegt dat zijn voorstel zorgt voor minder woninginbraken. “Als mensen even de andere kant opkijken, wordt er al ingebroken. De politie is vaak pas uren later ter plaatse. Een voordeursleutel geeft ons de mogelijkheid proactief controles uit te voeren in de woning. Als een inbreker voortaan door een openstaand raam springt, belandt hij recht in de armen van een dienstdoend agent.”

Ook terrorisme neemt sterk af dankzij het voordeursleutelbeleid, stelt Paauw. “Stel u eens voor: Uw buurman gedraagt zich verdacht. Als u ons dat even laat weten, kunnen we ingrijpen voordat hij de metro instapt met een bomgordel of met een huurauto een kerncentrale binnenrijdt. Dat is net dat brokje veiligheid naar de mensen toe. En als uw buurman niets te verbergen heeft, zullen we niets bij hem vinden en zijn we zo weer weg, op naar de volgende terrorist.”

Niet iedereen is enthousiast over Paauws idee. Digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom reageert furieus op het ‘Bromsnoronwaardige voorstel.’ Volgens woordvoerder Jarno te Guitenkal zal er ‘knetterhard getwitterd worden om die omhooggevallen eenstreper op andere gedachten te brengen.’ Internetexpert Alexander Klöpping wijst op de hackgevoeligheid van de huissleuteldatabase. “Database is natuurlijk een groot woord, het is meer een eikenhouten kast. Die kun je tegenwoordig ook best hacken, met een handig opvouwbaar figuurzaagje bijvoorbeeld. Ik zal vanavond in De Wereld Draait Door aan mijn digibete vriend Matthijs laten zien hoe dat moet.”

Paauw noemt de kritiek onrealistisch. “Het zou me niks verbazen als Bits of Freedom zelf het een en ander te verbergen heeft. Geen probleem: ook hun sleutels worden netjes opgeborgen. En ik ben benieuwd hoe lang die protesten nog aanhouden als er bijvoorbeeld bij Karin Spaink wordt ingebroken. Uiteindelijk wil iedereen meer blauw op straat, maar met mijn voorstel wordt dat ook meer blauw in huis.”

Een ander voorstel, het chippen van veelplegers met gele oormerken, kan wel op brede steun rekenen in de maatschappij. Diverse melkveehouders hebben aangegeven hun afgedankte oormerken graag voor dit doel in te willen leveren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kom mijn DNA maar halen, Paauw. SEMTEX SEMTEX

Reageer
gravatar

Ja zeg, hoezo meer blauw in huis? Ik woon toch niet in Delft?
Heeft die politiemeneer soms een avondcursus binnenhuisarchitectuur gevolgd?

Reageer
gravatar

Zonder meer een goed idee! Als bewuste burger wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen en delen. Ik stel voor dat -bij wijze van burgerinitiatief- er sleutelclubs worden opgericht om al die verschillende sleutels te beheren.
Je moet er niet aan denken wat er zal gebeuren als een wijkagent moet rondlopen met de sleutels van ALLE deuren uit zijn wijk aan de bos. De gemiddelde wijkagent zal daarmee zo’n 894 kg. aan sleutels moeten meezeulen. Bovendien vind ik het voorzitterschap van de sleutelclub wel een sexy functie.

Reageer
gravatar

In de nastoot: nóg meer blauw in huis? Een groot deel van de Nederlandse beroepsbevolking wordt zodanig uitgebuit en geëxploiteerd dat men ‘s-avonds na het dagelijkse overeten en overdrinken, mooi alcohol-blauw op de bank ligt uit te buiken. Tot men na een avondje zappen, blauw tussen de klamme lappen stapt om na het ontwaken wéér een dag democratisch te worden uitgebuit. “Don’t it make mij brown eyes blue?”

Reageer
gravatar

@ds. Paulien #32,

Ik voel mij vereerd…Echter, ik meet slechts 1 meter 45, dus ik zal altijd een ‘nadenkertje’ blijven…

Misschien na mijn dood, zo rond het jaar 2058, dat ik zal worden herdacht als een groot denker…

Reageer
gravatar

@ Ζεύς,

U is een mythologisch figuur en leeft derhalve alleen in uw eigen waan. Desondanks klinkt u als een mij bekende psychiater. Neem die pilletjes dus maar mee naar de Olympus en kauw ze zelf op!

(Ik krijg een depot, ‘t helpt niet…. maar ik krijg ‘m wel)

Reageer
gravatar

@ 31 Nadenkertje (mijn zoon….)
@ 32 ds. Paulien, atheïstisch republikein (mijn dochter……)

Ik weet het zeker, IK ben de Heere…. Al mijn stemmen zeggen dat. Dagelijks. Nu ook!
Ik duld GEEN tegenspraak. Nooit. Nu ook niet!

Reageer
gravatar

Nadenkertje,

Jouw bericht (# 31) stemt tot nadenken. Je bent jouw naam zo zeer waardig, dat je de tje voortaan mag weglaten van de Barmhartige.

Ik hoop dat het volgende je tot antwoord mag strekken.

De Here is zuinig met atheïsten, omdat zij Hem durven tegen te spreken. Wat heeft Hij aan die miljarden ja-knikkers. Vooral die oude vent die met een achterlijke mijter op zijn kop af en toe vanaf een hoog balkon van een appartementje aan het Pietersplein roept dat hij als enige weet wat de Heer wenst, ‘want hij is de opvolger van Petrus’. Nou, die zogenaamd heilige nieuwtestamentische drol is nergens goed voor dus is hij door de heer maar portier gemaakt. Die niet-Joodse Petrus heeft ook nooit iets begrepen van Jezus’ woorden. Dus wat heeft de Here aan diens opvolger? Niets. Helemaal niets.

Hare majesteit de koningin heeft hetzelfde probleem: omringd door ja-knikkers van pers, publiek en politiek. Ze heeft het altijd over die sullige drie p’s. Daarom waardeert zij mij als republikein.

Amen

Reageer
gravatar

@ds Paulien, #29,

Wat moet uw theologische opleiding u zwaar zijn gevallen, gezien u atheïst bent?!

Nog vreemder is dat men überhaupt een doctoraal examen in de ‘theologische wetenschap’ kan bekomen, daar men tot op de dag van vandaag nog steeds niet zeker weet of God wel bestaat!

Vandaar dat men zegt; ‘Ik geloof in God’. Terwijl het (enige) juiste stipulatie zou moeten zijn; ‘Dit is mijn interpretatie van het Christelijk geloof’..

Die ‘gelovigen’ (want zeker weten doen ze niet) toch!

Reageer
gravatar

Beminde gelovige Nadenkertje,

Weest niet overhaast, mijn zoon. De Goede Herder heeft in Zijn Ondoorgrondelijk Goddelijk Ontwerp versie 274935320496.002 al opgenomen om beginnende met het voorjaar 2017 vanaf Zijn Geboorte een rfid-chipje in elke foetus van zijn toekomstige schaapjes te doen groeien door vanaf zomer 2016 een stukje DNA van de nakomelingen van Adams rib te wijzigen.

Reageer
gravatar

@Moosje #25,

Wel bij de tijd blijven, oude bromsnor…Tegenwoordig krijgt men een RFID-chip ingeplant…

Er zijn wel voorstellen om vanaf 2013 elke baby te voorzien van een RFID-chip!

Reageer
gravatar

Met dienders als Frank Paauw wordt niet alleen Rotjeknor, maar heel ons lieve vaderland een stuk veiliger. Na de inlevering van ons DNA en de registratie daarvan (en vergeet daarbij niet ons medisch dossier) in ontoegankelijke data behoort sine qua non de inlevering van de huissleutel. Tenslotte: “alles muss seine Ordnung haben”, Jawohl !!! Zo ken ik onze Paauw weer, hij doet mij soms denken aan lang vervlogen tijden. Breek me de bek niet open.

Reageer
gravatar

Roel 12: welkom welkom. Maar waarom zo … eh … kleinramig van denken? Waarom zich beperken tot die éne dag? Wat is daar nou zo byzonder aan?
Bij de Speld is het elke dag 1 april, heb je tenminste wat aan. Weet je hoe laat het is.

Reageer
gravatar

Dat kan beter! Geef mij de sleutel van het politiebureau maar, dan ga ik daar wonen.
Hoeft dat zenuwachtige heen-en-weer geren ook niet meer.

Reageer
gravatar

Oud nieuws! Politie Kennemerland gaat veel verder.
Die deden in 2003 al bruut onderzoek in mijn vagina.
Toen ik daar aagifte van deed belande ik 100 dagen naakt
in isoleercel.
Toen ik bleef klagen raakte ik bedrijf kwijt en werd dakloos.
Toen mijn vader stierf haalde ze zijn huis en kluis leeg.
Leef nu al drie winters op straat wachtende op behandeling van de door mij en advocaten gedane aangiftes.
Financieel niet in staat om kamer te huren om leven
weer op te pakken. deurwaarders Haarlemmermeer
leggen beslag op alles op verzoek van Smithuijsen advocaten
(de bekende beroepsliegers)

Gepke de Leef

Reageer
gravatar

Waarom geen blauwe oormerken voor weinigplegers en
groene voor nietplegers ? Gelijke monniken, gelijke
oormerken en zo.
Op 1 april verwacht ik van de Speld juist een serieus
bericht.

En wat de sleutels betreft: een beetje inbreker laat
zich niet weerhouden door sloten, dus dat moet de
politie ook kunnen oppikken ! Alleen brave burgers
met groene oormerken, geloven nog in sloten en
sleutels.
Wanneer komen de “oom-agent-poppen” om achter
de garaniums te zetten ? Is veel goedkoper dan
binnendringende dienders van vlees en bloed.

Reageer
gravatar

wat een giller! Heb in dagen niet meer zo hard gelachen. Goede 1 april-grap! Tenminste.. Dat mag ik hopen. Anders is het om te janken dat deze meneer van onze belastingcenten betaald wordt om dit soort belachelijke ideeen te bedenken…

Reageer
gravatar

Ik heb een voorraadje kindersurprises gekocht tbv een grootschalig inseminatieproject. Allemaal smurfjes in spe. Dus binnenkort heb ik meer dan genoeg blauw in huis, daar heb ik geen bromsnor uit rotjeknor voor nodig.

Reageer
gravatar

Beste Frankie Paauw,

Ouwe rukker, alles kits achter de rits? Hoest met vrouw en kinders?

Even zakelijk, ik raad jou, als oud-medeleerling op de politie-academie en bevriende collega, aan om je niet te veel te bemoeien met veelplegers. De caviapolitie is beter toegerust om dat soort ongedierte te oormerken.

Reageer
gravatar

Heer of mevrouw Drenth, (# 7),

Ik sta in principe volledig achter uw voorstel, echter in de winter wil dat nog wel eens bezwaarlijk zijn voor de milieu- en seniorenbewegingen. Bovendien is het probleem niet de deur, maar ten slotte het slot.

Ik stel daarom mijn collega uit Rotjeknor – hé die Frankie alles goed jongen – voor om voor te stellen alle sleutels weg te werpen. Dus ook die van achterdeuren, kamerdeuren, autoportieren, kinderfietsjes, kluizen enz. Het ongevraagd binnentreden van ruimten, dan wel het onbevoegd openen van (auto)portieren en het niet-aangeboden graaien in kluizen wordt immers door de strafwet niet prettig gevonden, waarbij minderjarige en -toerekeningsvatbare personen en zij die dit opteren uiteraard worden ontzien.

Kortom de strafwet is er om iedereen die in ons land verblijft, en vooral zijn, haar of hun bezit te beschermen. Nederland heeft daarom niet meer agenten, maar meer strafwetten nodig.

p.s.
Frankie kèrel, begin je na zoveel jaren ook te lijden aan chronische degeneratieve geroepdeformatie, zoals zo velen onder ons onder ons gezegd en gezwegen.

Reageer
gravatar

Ik kijk al jaren via mijn webcam of er niet wordt ingebroken in de slaapkamer van mijn buurvrouw. Dat heb je toch over voor je buren.

Reageer
gravatar

@5, Haes: In mijn huis heb ik al een delftsblauwen potje met daarin een klein poppetje voorstellende de Grote Geblondeerde Leider. Nu steken daar wat naaldjes uit (want ik gebruik het ook als speldenkussen) maar dat is een detail want ik heb dus het blauw en wat dies meer zei al in huis gehaald zeg maar, hiermee heb ik toch ook aan alle 1984 verplichtingen voldaan??

Reageer
gravatar

Dat van die oormerken is een slecht plan, want die horen nu al bij de echte veeplegers, de staldeurcriminelen.

Mijn excuses voor dit Gaaikema-momentje.

Reageer
gravatar

Ik stel voor een televisie in iedere kamer van ieder huis, waarop voortdurend beelden te zien zijn van de Grote Geblondeerde Leider en zijn dienstknaap Paauw. Deze televisie is niet af te zetten en iedere dissident wordt gestraft met dat waarvoor hij het bangst is. Wanneer was dat ook weer? Oja, 1984.

Reageer
gravatar

Voor de mensen die niets te verbergen hebben, vraag ik mij af, waarom zij,

– kleding dragen?(als je toch niets te verbergen hebt ?)
– waarom ze een EGO hebben. Het ego wat dagelijks
bezig is om hun gevoelens te verbergen ?

Laten die mensen die niets te verbergen hebben dan altijd hun voordeur van het slot, zodat iedereen binnen kan stappen ?

Reageer
gravatar

Dat met die webcams, is twee jaar geleden al ingevoerd, tot groot genoegen van menig buurman. Verder lijkt het me dat recidivisten a la Aldo Raine behandeld moeten worden, met tralies op het voorhoofd, dan kunnen we ze ook goed herkennen als ze hun boevenpakje uittrekken!

Reageer
gravatar

het op afstand bekijken van webcambeelden door bevoegde autoriteiten lijkt mij effectiever… er zouden zelfs burgers ingezet kunnen worden om zoals in engeland al gebeurd, deze beelden te bekijken, bij het melden van een misdaad zou dan een kleine beloning betaald kunnen worden… ook de oormerken zijn een goed idee hoewel we bij recidivisten beter af zijn met een derde graads brandmerk…

Reageer