Oud-burgemeester opa Buys nieuwe hoofdredacteur Volkskrant


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Wim,

Jij openbaart weliswaar een duidelijke puberale aversie voor het vrouwelijk geslachtsorgaan, maar het komt mij voor, dat jij met jouw reactie een bepaalde intentie hebt, die mijns inzien helaas niet goed uit de verf komt.

Reageer
gravatar

Coen Flink zaliger, als vertolker van Opa Buys, laat De Speld -via medium Derek Ogilvy- weten dat hij zijn Naam liever niet leent aan ijdel gesnap over de Volkskrant en -gelijkheidshalve- ook niet over De Telegraaf waarin hij soms pijnlijk op de korrel werd genomen door ene Johannes Lepeltak (géén pseudoniem). Flink is erg hemels over persvrijheid.
De naam Opa Buys is weliswaar nog wettig beschermd, maar in feite geleend van een eerdere vertolking: overjarige Speldenaren hebben misschien nog herinneringen aan het allereerste televisiefeuilleton “KoKo en de vliegende knorrepot”, waarin ene Opa Buyswater een anchor-rol vervulde. Vermoed wordt dat voornoemde Telegraafse society roddelaar Lepeltak model stond voor deze marionet.

Reageer
gravatar

Ik vindt niet dat er zo over mijn Ingrid gesproken mag worden! Alsof je verstandt moet hebben van die statistieken om te vatten dat de ene crymineel niet met de andere vergeleken ken worden.
Ze is trouwes geen lid van die bende van Venlo, we wonen in Gouda en daar zijn we trots op ook.

Reageer
gravatar

Verder,

Ik vind dat dat lekkere kamerwijfie, dat als laatste dat domme vrouwtje van de bende van Venlo in dat geile filmpje het vuur aan de scheentjes legt, heeft gewonnen. Ik stem op haar bij de miss-kamerverkiezingen.

Reageer
gravatar

@Verder: ademloos ben ik nu.
Volgens mij heet ze Ingrid. Hoewel ik een paar Ingrids ken die wél hun volle verstand kunnen gebruiken.

Maar ik vind hoofdredacteur dan toch eigenlijk te laag gegrepen: zo’n natuur(mag ik dat wel zeggen, want linkse hobbie?)talentje moet toch ogenblikkelijk voor het leven burgemeesteres worden?
Liefst van Borssele, toch?

Reageer
gravatar

Ik ken Henry nog van de wielersport. Hij werd op jeugdige leeftijd al opa Buys genoemd door zijn norse karakter. Ik wist dat hij na zijn wielercarrière, die door zijn dyslexie op niets uitliep, burgemeester van Veere is geworden. Het verrast mij evenwel dat hij na zijn overlijden in 2000 postuum hoofdredacteur is geworden en nog wel van de beste krant van ons land.

Reageer
gravatar

Ja mensen: kwaliteit verloochent zich niet!!

Straks ook weer de Bonte Dinsdagavondtrein op de radio en Tripje voor de kinderen in de krant.

De nieuwe cultuurwind gaat waaien!

(Opa was toch VVD-er?)

Reageer
gravatar

Opa Buys morgen komt er een vriend bij je langs, als je hem lastig valt schiet ik in de grond, en voor de zekerheid ook in de lucht.

Reageer
gravatar

Zijn grote netwerk in het bestuurlijke gaf de doorslag bij zijn benoeming.

Reageer