Omstreden arts brengt kindersurprise in

Complexe eiceldonatie mislukt na menselijke fout

Bij een complexe ivf-behandeling heeft de omstreden Italiaanse arts Severino Antinori per ongeluk een kindersurprise ingebracht. Het 67-jarige slachtoffer Riny Derckx uit Enkhuizen is teleurgesteld en beledigd. Ze noemt zichzelf weliswaar jong van geest, maar veel te oud voor zo’n goedkoop speeltje.

Derckx wilde via een eiceldonatie in het buitenland zwanger worden. Normaal gesproken worden bij de vruchtbaarheidsbehandelingen in een reageerbuis bevruchte eicellen van jongere vrouwen gebruikt. Die zaten er nu ook bij, maar de Kinder Sorpresa is er blijkbaar tussendoor geglipt.

Italiaanse kranten doen lacherig over de actie en noemen het feestelijk dat een eventuele baby meteen een origineel Italiaans geschenk heeft om uit te pakken. Fabrikant Ferrero laat in een officiele verklaring weten dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met een speeltje, maar dat de arts hier wel de grenzen van het toelaatbare heeft opgezocht.

In een eerste echo was niet duidelijk te zien wat het wordt, maar volgens Ferrero is de kans groot dat Riny een smurf zal baren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij mannen hebben als doel gekregen ons zo vaak mogelijk bij zoveel mogelijk verschillende partners voort te planten. Ik vooral, heb mijn taak serieus opgevat. Tot grote tevredenheid van de moeders van mijn (half)goden zonen en dochters.

Reageer
gravatar

Las van het weekend nog in de NRC over het verschil in acceptatie tussen oude moeders en oude vaders. Waarom zou een vrouw niet op late leeftijd mogen bevallen, terwijl een man op zijn 71ste (of later) nog een kind door een jonge(re) vrouw kan laten baren?

Reageer
gravatar

# 12, Nadenkertje: jouw alternatief “adoptie” lijkt mij bijvoorbaat kansloos: een alleenstaande moeder van 67 die een adoptie krijgt toegewezen? Ze kan ook gewoon twee chihuahua’s, of twee Chinese naakthondjes, of een ander ras tapijtpissertjes nemen, die zijn ook zeer ontvankelijk voor bemoedering en ze kunnen ook in luieruitvoering worden geleverd, desnoods met centrale vergrendeling en getint glas. Hoewel, er zijn nog wel oudere mensen bevallen van een goed idee, hen ging nog op hoge leeftijd een lichtje op; denk aan Thomas Alva Edison.

Reageer
gravatar

Ik vind er steeds minder lol aan. Vroeger zaten die dingetjes die je in elkaar moest knutselen heel ingenieus in elkaar, zodat de 10 onderdeeltjes precies pasten in een ei. Tegenwoordig zijn de twee onderdelen gewoon in elkaar te klikken. Saai!! Helemaal geen verrassing.

Reageer
gravatar

Ik weet niet waar het belachelijke idee vandaan komt dat smurfen uit verrassingseieren komen, maar dat is pertinent onjuist. In verrassingseieren zitten kleine onzinnige speeltjes die kinderen zelf in elkaar moeten zetten.
Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Verrassingsei
Vandaar ook de waarschuwing aan kinderen onder de 3 jaar / 36 maanden: die kunnen die speeltjes niet in elkaar zetten.

Reageer
gravatar

Tja, dat is een lastige. Het blijven Italianen natuurlijk. voor je het weet ben je trotse eigenaar van een vrachtwagen Nutella, Raffaelo’s en tic-tac’s afgekeurd voor handelsverkoop.
Gezien de troebelen in de romeinse kerk zou dit wel eens lokmiddelen kunnen betreffen: oppassen is het devies!

Beter om vrindje Silvio B. erin te betrekken: die loopt over van de fondsen en wil in zijn huidige conditie vast bijdragen om zijn imago als kindervriend weer wat geloofwaardiger te maken, en dan zijn smurfen relatief onschuldig.
Zolang er maar geen smurfin bijzit.

Reageer
gravatar

Het onderzoeksvoorstel getiteld ‘In sorpreso fertilisatie, in utero incubatie en ex aqueducto procreatie van Smurfus smurfus, een causaal verband?’ gaat vanavond nog op de post naar NWO. Wellicht is de firma Ferrero geinteresseerd in het verstrekken van aanvullende fondsen, wat denk jij?

Reageer
gravatar

Waarde collega Bokhoven, Amice Bert,

Het is inderdaad niet wetenschappelijk verantwoord het vrouwelijk geslachts- en voortplantingsorgaan te vergelijken met een waterkraan.
Echter, de praktijk van alledag doet anders vermoeden, weliswaar.
De ongeletterde, genaamd vader Abraham, gaf wellicht een plastische omschrijving die eventueel tot nader onderzoek noopt.

Vraag jij de subsidie aan?

Reageer
gravatar

Dit is een grote doorbraak in het smurfenonderzoek, tot op heden wist niemand waar ze vandaan kwamen. Aan Vader Abraham wilden de smurfen inmers niet meer loslaten dan dat zij ‘misschien wel uit een waterkraan’ kwamen, een wel zeer onwaarschijnlijke werkhypothese. Hulde daarom aan dr. Antinori, de Nobelprijs zal hem nu niet meer kunnen ontgaan!

Reageer
gravatar

@Nadenkertje: heb je wel eens geprobeerd een smurf te vangen? Geloof me, dat lukt niet. Ene heer Gargamel heeft er zijn levenswerk van gemaakt, tevergeefs.

Ergo: je kunt ze beter zelf groeien.

Reageer
gravatar

Wat zijn de beweegredenen van een 67-jarige vrouw die koste wat kost ZELF een kind wil baren?

Waarom geen adoptie?

En als mevrouw die ervaring wil meemaken (bevalling), dan kan ze bij de eerste de best seksshop van die ‘love-ballen’ bestellen…

Wens haar veel plezier met het uitpoepen van het kindje…Zodra de pijn komt, is er geen weg meer terug.!

Reageer
gravatar

“Fabrikant Ferrero laat in een officiele verklaring weten dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met een speeltje”

Maar de fabrikant vergeet er wel bij te vermelden dat ze continue bij dit soort speeltjes een disclaimer zetten, dat het speelgoed niet geschikt is voor kinderen jonger dan 36 maanden. (Waarom ze niet gewoon drie jaar zetten, begrijp ik ook niet.)

Reageer
gravatar

Mevrouw is door de prutser Severino (Salto Mortali) Antinori in het embry-ootje genomen. Maar allez; voor een smurfje is er altijd tijd en plaats. Kijk naar Vader Abraham; ten tijde van de ‘geboorte’ van zijn smurfensong was hij ongeveer even oud als genoemde mevrouw Derckx, nu is. Ouder worden op grootouderleeftijd, kinderbijslag bij de AOW: oh tempora, o mores.

Reageer