Bericht over vernietiging aarde blijkt nep

Twitterende BN-ers in paniek

Het bericht dat de aarde en al het menselijk leven gisteren vernietigd zouden zijn, blijkt nep. Gisteravond meldde Radio 1 dat een meteoriet ingeslagen was in Siberië, met de totale vernietiging van onze planeet tot gevolg. Ook enkele ochtendkranten namen het bericht over, maar het blijkt afkomstig te zijn van de satirische website Grutjes Nieuwsblog. Vanuit het ruimtestation ISS is het nieuws inmiddels afgedaan als complete onzin.

Op twitter verspreidde het gerucht over het einde van de wereld zich al snel. Binnen twee uur waren #RIP Earth, #Apocalyps en #kutmeteoriet trending topic. Ook onder bekende Nederlanders leefde het nieuws. GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent twitterde: ‘Hoor net dat de gehele aarde vernietigd zou zijn. Als dit klopt, is het verschrikkelijk nieuws. Stil van.’ Een tweet van actrice Halina Reijn gaf vooral blijk van verbijstering en onbegrip: ‘Wat!? Aarde vernietigd door meteoriet? Is al het menselijk leven nu weg? Ik snap het niet!’

Ook op televisie werd gisteravond de nodige aandacht besteed aan de hoax. Zowel PowNews als RTL Boulevard tuinden erin en lazen het bericht van Grutjes Nieuwsblog integraal voor in de uitzending. RTL Boulevard had zelfs even telefonisch contact met zanger Henk Westbroek, die als een van de weinigen zijn twijfels uitte: ‘Als de aarde daadwerkelijk vernietigd zou zijn, hadden we er vast wel meer over gehoord. Volgens mij valt het allemaal wel mee.’ Vorige week ontstond ook al verwarring, toen afgelopen vrijdag het gerucht ging dat het dinsdag was. Ook dit bericht bleek een hoax.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als we allemaal de kraan laten open staan – dan gaat het project Waterworld van Kevin K toch gewoon door – In Archeon zijn ze al druk bezig met de Arch van E-on.

Maar er gaan ook stemmen op om alle diepvriezen en ijskasten niet meer te sluiten omdat er ook mensen zijn die een stevige ijstijd wel kunnen waarderen..

Reageer
gravatar

LOL xD Dan mensen dat geloven xD Als de aarde echt was vernietigd kon dat praktisch gezien neit ens op het nieuws komen omdat er geen nieuws meer was… Mafkezen xD

Reageer
gravatar

Het zou zo maar kunnen dat Margootje op # 7 een profetische gave heeft. Nu er zwarte rook ontsnapt aan reactor nr. 3 in Fukushima zou dat wel eens de ongekoelde dus overhitte plutoniumstaven kunnen betreffen. En dan zijn de rapen pas goed gaar!
CH op # 6: pak die koffers maar weer vast in, tandenborstel, noodrantsoen, radio, knijpkat, deodorant en dagboek niet vergeten.

Reageer
gravatar

Gelukkig gaan we slechts met een minimale radioactieve coating de eeuwigheid in, lichtend in de duisternis. net zoals ten tijde van Tsjernobyl: ook toen werd er geen fallout van enige betekenis gemeten, pas jaren later. We moesten slechts wat voorzichtig zijn met spinazie uit eigen tuin en melk van eigen koe. De LTO zorgde toen hoogstpersoonlijk dat landbouwvelden van agrarische ondernemers onbesmet bleven. Hoe? Dat is het geheim van de smit. Slaap gerust (verder) dit kabinet en de atoomlobby waken over u en over hun rendement. Straks Borsele II, santé. Als diversie gaan we nu lekker meedoen in Libye, snapt u?

Reageer
gravatar

Konden ze dat niet eerder melden.. ik zit nu met een glas cyanide en een cadmium koek op het einde te wachten..

Ik wilde de grote boem zien en dan het einde slikken..

bah, en ik heb geen vakantie-verzekering afgesloten
dus.. geen geld terug..

Reageer
gravatar

Echt, Paulus/Paulien/wie er ook maar schuil gaat achter deze persoon in een seksuele identiteitscrisis,

Dat het ooit nog eens zo ver mocht komen! Ik ben natuurlijk van mening dat ook dit een geweldige grap is! Zelfs ik had dit niet beter kunnen schrijven.
Het bedroeft me dan ook, dat jij, Paulus, dit niet kunt waarderen.
Ik had verwacht dat jij, als femina universalis, hier nu juist een intelligente, gevatte reactie op zou geven, maar helaas is mij zulks nog niet gegund.

Reageer
gravatar

@Piet Hein ledenadministratie PVV:
Ik weet dat u het druk heeft met de ledeninschrijving, maar gezien de aarde vernietigd is, wil ik hierbij mijn lidmaatschap opzeggen.
Het doel is bereikt, en ik ga liever niet door met het betalen van zuurverdiende belastingcenten (ik zit in de citroenenhandel)

Krijg ik nog restitutie over de lopende week?

Reageer
gravatar

Juich niet te vroeg; want net zoals ik hier nog wat papieren voor de papiervernietiger heb liggen, gaat
de aarde de volgende keer misschien wel in de planetenvernietiger van God/Allah/Jwh/Al-dat-is of een naaste medewerker van haar/hem.

Reageer
gravatar

Gelukkig zat ik in the restaurant at the end of the universe te eten.

Reageer
gravatar

Nep? Nep? Heb je die gigantische puinhopen niet gezien? Overal blik op de weg en in de lucht. Complete bossen weg. Er krioelt alleen nog maar wat ongedierte rond dat blijkbaar zelfs in de grootste zooi kan overleven…..

Reageer
gravatar

Volgens mij is het geen hoax. De aarde is vernietigd.
We leven nu in een illussie dat de wereld nog bestaat.
De vraag is of zelfs die hoax een illusie is en de aarde daarvoor al een illusie.
Ik, Sri Shiva, heb mijn best gedaan.

Reageer
gravatar

Bij het zien van deze titel moest ik gelijk denken aan het vervolg-artikel:
Bericht over bericht over vernietiging aarde blijkt nep

Reageer
gravatar

Wat een grote opluchting zeg. Ik stond al klaar om te vertrekken nu het nog kon.

Reageer
gravatar

Dat nieuws is gewoon door beleggers de wereld in geholpen die put-opties hadden genomen op de hele wereld en die snel verkocht hadden nadat het nieuws was verspreid… Er lopen dus sinds kort weer een klein aantal multimiljardairs rond die hier hard om kunnen lachen.

Reageer