AVRO komt met ‘Op zoek naar…Tanja Nijmeijer’

Frits Sissing presenteert audities FARC the Musical

De AVRO begint volgend seizoen een nieuwe editie van het succevolle programma ‘Op zoek naar…’. Dat maakte presentator en econoom Frits Sissing vandaag bekend. Sissing: “De musicale talentenshow Op zoek naar…Tanja Nijmeijer combineert het avontuur van Zorro, de creativiteit van Joseph en het engagement van Evita.”

In het eerste seizoen krijgen de twaalf kandidaten uitdagende en avontuurlijke opdrachten. Natuurlijk moeten ze een emotioneel bericht voor de familie inspreken, maar de kandidaten moeten ook bommen plaatsen, met beperkte middelen cocaïne produceren en poseren als lijk. Volgens Jan Rot, die momenteel schrijft aan FARC the Musical, ligt voor de nieuwe Tanja vooral de uitdaging om zacht doch verstaanbaar te zingen wanneer ze zich, omgeven door zwaarbewapende regeringstroepen, verstopt in de jungle.

De musical begint, heel herkenbaar, op het VWO in Twente. Tanja is slim, maar voelt zich niet thuis tussen de materialistische kinderen van de jaren negentig. In het lied ‘Maar er is toch meer’ bezingt ze voor het eerst haar verlangen naar hogere idealen. Die vindt ze tijdens een stage in Colombia, waar ze een korte en heftige amoureuze relatie heeft met haar wiskundeleraar Jesus. In het lied ‘Vertel me hoe de wereld werkt’ leert hij haar over de revolutie en hoe ze voor grote groepen mensen moet koken. Eenmaal aangesloten bij de FARC ontmoet ze veel mannen, maar ze roepen nooit dezelfde gevoelens op als Jesus. Wanneer ze besluit de revolutie op te geven om weer in zijn armen terug te keren, loopt ze in een hinderlaag van onverbiddelijke regeringstroepen. In het lied ‘Altijd op de vlucht’ zingt ze, terwijl ze haar laatste adem uitblaast, nog een keer voor haar ouders, Jesus en haar vaderland.

Musicalproducent Rick Engelkes kwam op het idee van de musical toen hij Tanja een lied voor haar ouders hoorde zingen op YouTube. “Deze vrouw heeft een stem als een nachtegaal, een eigen willetje, ze wijkt af van de gebaande paden, maar hecht ook enorm aan familiebanden. Dat ze ook nog eens veel avonturen beleeft maakt haar een ideale protagonist. Bovendien heeft het succes van Miss Saigon, Je Anne, Soldaat van Oranje en in mindere mate de Lion King bewezen dat musicals over oorlogssituaties ook commercieel succesvol kunnen zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Wanneer ze besluit de revolutie op te geven om weer in zijn armen terug te keren, loopt ze in een hinderlaag van onverbiddelijke regeringstroepen.”

Ik krijg zojuist het heldere idee om het format ‘Expeditie Robinson’ een nieuw jasje te geven.

Reageer
gravatar

Het is niet politiek correct, maar kunnen we van Sizzling Fritz niet een reizend cultureel ambassadeur maken? Frits ‘the Fritz’ kan zo alsnog iets doen aan zijn gebrekkige algemene ontwikkeling en kennis van geografie! Met zijn nieuwverworven kennis kan hij ook nog vele lucratieve broodheren dienen, zoals Zijne doorluchtige Narcissiteit Albert Verlinde, koninklijke Laureaat Joop van den Ende, Rick Engelkes, Jan Rot en billenmaatje Reinout Oerlemans. Ik zie al blockbuster-silhouetten aan de dampige horizon van onze vermaaksindustrie: zoals remakes van Evita & Bernhardt, Che Guevara & Roel van Duijn, Jupiter en Hanny May-Weggen, Medusa en Jumping Jack de Vries.
en nieuwe producties zoals Hugo Chavez en Moammer Ghadaffi. Fritz maakt de blitz, Sizzling forever.

Reageer
gravatar

# 23, grootvader Paulus. Het zou ook tevens uw laatste nacht kunnen zijn, niet zozeer door dat ‘moordwijf’ maar door een te hoge dosering Viagra. Het meisje is inmiddels al jaren gemarineerd in coke en heroïne; die heeft een snelheid die u -als Europese grootvader- niet meer bijhoudt zonder een hoge dosis blauwe spierversterkers. Dat is slecht voor de ticky-ticker van oldtimers. Maar: “What a way to go”.

Reageer
gravatar

# 14, dominee Bruinsma: aan wie dacht u dan? Aan Desi Bouterse? Kan nu nog voordeliger leveren omdat hij naast de politiek ook de politie in zijn zak heeft. Joop van Ellende voelt al een musical aankomen.

Reageer
gravatar

Dit lijkt mij een spin off van het programma wat inmiddels ter inzage ligt bij sbs6.
” Temeier zoekt man met zwarte , grijze en witte meiers ”
Uiteraard is de titel niet helemaal correct , maar dat is Tanja ook niet.

Reageer
gravatar

Gezien het feit dat de FARC een flink vrouwentekort heeft, pleit ik voor een programma als “Terrorist zoekt vrouw”.

Zoals gebruikelijk worden de kandidaten allemaal smoorverliefd op de presentatrice. Vanwege de gewelddadige aard van de deelnemers zal Tanja Nijmeijer dan ook van een kuisheidsgordel of van een flink pak kapotjes moeten worden voorzien. Beide uiteraard in camouflagekleuren.

Reageer
gravatar

Ik voel hier een glansrol aankomen voor het Nederlandsche leger om ook weer eens te oefenen in oud-koloniale stijl – dat zandbakje Afghanistan gaat ook vervelen.

Reageer
gravatar

Ik heb in de wandelgangen gehoord dat voor de rol van haar tegenspeler, kolonel de Corriente, niemand minder is gecast dan Jorge Zorreguieta. Het is een gerucht natuurlijk, maar in musicalkringen ben ik doorgaans goed ingelicht.

Voor de jury staan al wel een paar namen zwart op wit. Katja Schuurman van Try Before You Die heeft toegezegd voor de elementen zang en spanning. Ook Gerard Joling is van de partij, hij moet het terreurgehalte van het TV-programma op peil brengen.

Voor de aspecten beveiliging en mediabespeling is Geert Wilders gevraagd, maar die heeft afgezegd. Hij zou het te druk hebben. Achter de schermen wordt gefluisterd dat hij er een scene in wilde hebben dat Tanja symbolisch een hoofddoekje afdoet, hetgeen werd geweigerd door Engelkes en Rot. “Het is een musical, we gaan natuurlijk niet aan politiek doen”, aldus het tweetal.

Pikant detail is dat er gesproken wordt over een echte verrassing in de finale, waarvoor een rechtstreekse verbinding met het Colombiaanse regenwoud wordt voorbereid. Meer kan en mag ik daar nog niet over vertellen, want dat is nog onder embargo.

Reageer
gravatar

Joran is nog druk met zijn terugkerende gastrol in het programma van een voormalig besnorde misdaadverslaggever. Het schijnt dat hij hier nog zoveel plezier in heeft dat hij er niet over peinst om naar Colombia af te reizen.

Klopt het trouwens dat de acteur die Tanja’s vader speelt, men fluistert dat het hier om ene Sean Connery zou kunnen gaan, een emotioneel nummer neer gaat zetten getiteld “Zo heb ik je toch niet opgevoed”?

Reageer
gravatar

Er moet ergens een glansrol te maken zijn van een oude revolutionair als Fidel Castro die gebogen over een rollator en met een stinkende sigaar in zijn mondhoek uitbarst in het lied: “No paseran” (Ze komen er niet langs.) Misschien iets voor….

Reageer
gravatar

Wat die Fritzzel Sissing doet is pure concurrentievervalsing. Hij was het die met Opsporing verzocht tevergeefs probeerde de misdaad op te lossen. Nu ik daar wel in slaag richt hij zich simpelweg op het produceren van misdaad. Het zou me niet verbazen als ook ene Peter R. hier nog iets mee te maken heeft. Dat is mijn uitspraak…

Reageer
gravatar

Jammer dat Prins Bernhard niet meer onder ons in, het zou te gekke beelden opleveren als er een conflict-situatie zou ontstaan rondom de problematiek van het regenwoud. Zulks natuurlijk in het kader van het desastreuze gedag van de rond-schietende guerrilla (of bestond de FARC nu uit gorilla’s ?). Bovendien bieden een paar dooie olifanten ook nog eens een mooi decor voor sluipschutters.

Reageer
gravatar

“..en hoe ze voor grote groepen mensen moet koken.”
Ha ! Ik las tot tweemaal toe :” hoe ze grote groepen mensen moet koken”
The greatest joy of all…misreading stuff.

Reageer
gravatar

Ik zie het helemaal voor mij… Deelnemers die door Willem Nijholt eruit worden gegooid, zingen ‘Don’t cry for me Argentina’ waarna ze in een vliegtuig worden geladen en boven de noordzee er uit worden gegooid… Dit brengt de spanning van Tanja’s jungleverblijf natuurlijk helemaal in de show.

Dit wordt een kijkcijferkanon, waarbij boer zoekt vrouw zal verbleken…

Reageer