Wetenschappers ontwikkelen claustrofiele kip

Genetisch ‘geholpen’ kip oplossing voor dierenleed in legbatterij

Een team wetenschappers onder leiding van de Wageningse hoogleraar gentechnologie Bert Bokhoven is erin geslaagd een kip te produceren die het ‘hartstikke gezellig’ vindt in een legbatterij. De ingreep leidt bij de dieren tot een enorme angst voor open ruimtes, zonlicht en frisse lucht, en tot een voorkeur voor zeer nauwe, vertrouwde ruimtes met veel andere kippen. Dankzij de uitvinding van de claustrofiele kip lijkt dierenleed in de pluimveesector tot het verleden te gaan behoren. Dierenwelzijnsorganisaties zijn enthousiast over de uitvinding.

Bokhoven licht toe: “We hebben kleine wijzigingen in het D4DR-gen aangebracht. Daar voelt zo’n kip eigenlijk niets van. Het gaat om een kunstmatige mutatie, gebaseerd op jarenlang onderzoek in psychiatrische inrichtingen in heel Europa. Onze agorafobische kip voelt zich kiplekker in een overvolle legbatterij. Het geluk straalt ervan af, echt geweldig!” Volgens Bokhoven zijn ook de bijverschijnselen verwaarloosbaar. “Ze kijken ietwat scheel en je moet ze niet in de buurt van electronische apparatuur houden, maar dat gold ook voor ouderwetse kippen. En ze geven een vaag groenig licht af, maar dat is vooral s’ nachts juist hartstikke gezellig!” aldus Bokhoven.

Esther Ouwehand, woordvoerder Pluimvee van de Partij voor de Dieren, is blij met de ‘legbatterijbestendige’ kip. Ouwehand: “We weten allemaal dat kip een behoorlijk veelzijdig stukje vlees is, kip. En binnenkort kunnen we zonder schuldgevoel een kipnugget of een lekker half haantje op de grill leggen.”

Ook vanuit de intensieve veehouderij komen uiterst enhousiaste reacties. Magnus Janssen, voorzitter van de Belangenvereniging voor Intensieve Economische Exploitatie van Ambulante Levensvormen (BIEEAL), laat weten veel mogelijkheden te zien in de ontwikkeling van de claustrokip. “Naast de overduidelijke voordelen voor de intensieve pluimveehouderij is er op termijn ook op andere gebieden veel mogelijk. Daarbij moet u denken aan de ontwikkeling van terminaal depressieve kistkalveren, masochistische vechthonden en natuurlijk de ééndagsnerts.” Ook Dion Graus van de PVV, wiens spreekverbod voor de gelegenheid vijf minuten werd opgeheven, ziet mogelijkheden. “We zouden op dezelfde manier kunnen kijken of aan het geloof in de Islam wellicht een genetisch defect ten grondslag ligt. Razend interessant.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nice answer back in return of this matter with genuine
arguments and describing everything about that.

Reageer
gravatar

Dat is zielug!! Zit je als Claustrofiel kip zielsgelukkig en intens tevreden gezellig met zijn allen bij elkaar, word je geslacht!
Nee, uit principe eet ik alleen maar vrije uitloop claustrofiel kippen. Wekenlang intens gestressed door de openlucht rennen, om uiteindelijk verlossing op de slachtbank te vinden. Daar kan niemand bezwaar tegen hebben toch?

Reageer
gravatar

Wat ik mis in dit verhaal is de wetenschappelijke onderbouwing. Er wordt slechts gesproken over een kip die zich prettig voelt in een overvolle omgeving. Hoe is dit onderzocht? Is er ook een ‘placebo’ groep onderzocht, als referentie-onderzoek? Wat is het gevolg voor de mens als hij/zij nuggets eet van vlees van de genetisch gemanipuleerde kip? Waarom gaat de kip groen opgloeien in het donker en wat is het gevolg voor de eieren?
Kortom: ik mis de wetenschappelijke onderbouwing en de risico-analyse.

Reageer
gravatar

Het bovenstaande artikel over claustrofiele kippen, alle commentaar erop…is dit een site voor compleet gestoorde mensen ofzo? Wat is dit voor satanische bullshit? Alleen al het idee om zulke kippen te fokken is volkomen gestoord…en wat een walgelijk gemonteerde foto…
Mensen die zulke dingen bedenken zouden operatief uit de samenleving verwijdert moeten worden!

Reageer
gravatar

wat is dit een ongelooflijk debiele website…het is dan misschien overwegend ‘redelijk intelligent publiek’ (te beoordelen aan het taalgebruik en de droge, dubbelzinnige humor) dat deze site bezoekt en van commentaar voorziet, maar het blijft een bizarre en niet opbouwende site (noch intellectueel, noch spiritueel, noch wat dan ook)…ga een boek lezen ofzo…

gravatar

@55 Heb dat ingevuld en geplastificeerd, zelfs de computer weet het. Probeer zelfs iets bruikbaar achter te laten. (Mooi oppas hond is weg en, zit aan de magon wijn uit Tunesië (beste wijn uit de Melkweg.)

Reageer
gravatar

Toe nou, Visio-san: als visionair moet u toch weten dat Japan uitsluitend walvissen vangt voor wetenschappelijke doeleinden. Dat ze onmiddellijk na die wetenschappelijke doelen (geslachtsvaststelling, vivisectie, ontleding en ontlading van de harpoenkoppen) opduiken in sushi-restaurants heeft louter te maken met het Tao-ïsme; de transformatie van des walvissen habitat: van de ene zee (Noordelijke IJszee) in een andere zee (een zee van vergeestelijkte Japanners). De rest van de wereld laat Japan zijn speeltje, kan Japan weer iets terugdoen voor de rest van de wereld (zoals die minderjarige wonderboy Taco Miyaki, als redder van Feyenoord)

Reageer
gravatar

Fantastisch: Ik lees net dat er een “doe het zelf Guillotine” is ontwikkeld in het Midden-Oosten. Ik stel voor om nu het gen: 9NSBa4 aan te passen bij de Claustrofiele kippen. Hierdoor ontstaat automatisch een onweerstaanbare Suïcidale neiging na enkele maanden waardoor er in combinatie met bovengenoemd instrument een situatie van volledige zelfbeschikking ontstaat. Daarna moeten we ons enkel nog schuldig voelen als we GEEN kip meer eten. Er wordt nu in Japan onderzocht of dit ook bij walvissen zou werken.

Reageer
gravatar

@50
Bert (ik mag toch wel Bert zeggen, he?), je tracht me te zeggen dat ik de pot op kan, mits in het donker? Op dit moment heb ik -behoudens enige darmspasmen- geen symptomen die duiden op constipatoire problemen. Tenzij de veelvuldige oprispingen en een brandend gevoel iets onder de slokdarm duidt op een blokkade in het maagdarmkanaal. Laten we maar hopen dat de kip me uiteindelijk niet de neus uitkomt…..

Reageer
gravatar

Nader onderzoek (met dank aan dhr. Haantje) heeft uitgewezen dat de claustrofiele kip ook na consumptie een voorkeur behoudt voor donkere, afgesloten ruimtes. Enige constipatie bij de consument is dan ook te verwachten. Gelukkig is de voortgang van de stoelgang goed te volgen, zoals ook al door dhr. Haantje werd vastgesteld.

Reageer
gravatar

Nader onderzoek (met dank aan dhr. Haantje) heeft uitgewezen dat de claustrofiele kip ook na consumptie een voorkeur behoudt voor donkere, afgesloten ruimtes. Enige constipatie bij de consument is dan ook te verwachten. Gelukkig is de voortgang van de stoelgang goed te volgen, zoals ook al door dhr. Haantje werd vastgesteld,

Reageer
gravatar

@46
Inderdaad mijn dierbare Loko. Misschien is de claustrofiele kip iets ter vervanging van de oude koek die “bariumpap” heet??

Ennuh…
Het vlees moet je nemen, maar een ei hoort erbei hoor.

Reageer
gravatar

@45 Nu je het zo stelt lijkt me het ook niks, misschien is het goed ziekenhuisvoedsel. (hoop dat ze het niet oppikken want het eten is goed daar).

Reageer
gravatar

Zo jongens en meisjes: ik moet even mijn ei kwijt.
Gisteren voor het eerst een claustrofiele kip genuttigd. Mocht als proefdier fungeren bij een etentje van Bert Bokhoven. Ik voelde me even haantje de voorste, al heb ik dat wijselijk niet gezegd. Voor mij nooit meer een claustrofiele kip! Ik heb er een gloeiende hekel aan gekregen. Loop er bij als een levend röntgenapparaat. Mijn hele goede inborst staat nu in een verkeerd licht. Je kunt precies volgen waar in het maagdarmkanaal zich de kip ophoudt. Een vaag lichtschijnsel onder de epidermis geeft aan hoe het zorgvuldige door kiezen en mondsappen bewerkte kippenvlees zich een weg naar beneden baant. Da’s ff slikken.
Heb Bob Gekboven vriendelijk bedankt voor de eer, en heb de vleugels genomen. Rare vogel…..

Reageer
gravatar

Bioloog 41 bedoelt natuurlijk: “Mens, het meest mishandelde lapje vlees.”
Wat mensen allemaal niet moeten slikken, daar lusten de honden geen brood van.
Zoals meneer Steenwasser 43 nu ook merkt: de verpakking kan er niet af. Klopt want het is ‘plakvlees’ met inferieure lijm. Zonder verpakking dondert het uit de kipvorm.

Laten wij nog buiten beschouwing de E-nummers waaraan dieren zich tegoed aan doen en zich mee volstoppen: je reinste dierenterreur!
Het is een complot tegen de mensheid!! En dan hebben ze nog een partij opgericht ook!! Je moet maar lef hebben.

Ik vind het smakeloos.

Reageer
gravatar

De Partij voor de Dieren geeft blijk van onkunde. Legkippen leggen eieren en geven geen vlees. Als legkippen uitgelegd zijn kun je er naar Nederlandse maatstaven alleen nog soep van trekken. (Al weet ik niet wat McDonalds precies in zijn kipnuggets verwerkt. En ik geloof dat ik dat ook niet wil weten.) De dieren zijn totaal uitgemergeld. Maar naar goed westers gebruik dumpen we ons afval in Afrika. Voor een uitgemergelde Afrikaan is zo’n uitgemergelde kip natuurlijk een waar feestmaal.

Al dat gesleep met die kippen lijkt me met het oog op de vogelgriep ook niet wenselijk.

Kip, het meest mishandelde stukje vlees … Kip!! Campagne gesponsord door de stichting Lekker Dier.

Reageer
gravatar

Wellicht dat met de mutatieleerkunde nu ook het eierleggendemelkkoebreiwolvarken in aantocht is.
Voor elk wat wils!
De BIEEAL zal het toejuichen.

Reageer
gravatar

@27 loko: Ik bestel meestal een liter kip bij de poelier. Even laten koken met een bouillonblokje, en je giet het zo naar binnen. Alleen even een theezeefje voor je mond houden vanwege de botjes.

Reageer
gravatar

De kip op de foto bij dit artikel draagt nogal opvallend haar schedel en dus haar hersens wat verder op de hals, ook is de snavel ingekort zoals bij alle genetisch opgefokte ‘kilo-knaller-kippen”. Hoort dat ook bij het experiment dat Bertje van Bokhoven (jongste zoon van de in 1946 genaturaliseerd kamparts en biogeneticus Freiherr Adelbert Adolph von Bochhoven, 1905-1997) voor C-1000 uitvoerde? Dezelfde supermarktketen die de kosten van Van Bokhoven’s leerstoel in Wageningen draagt.

Reageer
gravatar

Wat een doodenge ontwikkelingen omtrent kip door toedoen van Bert Bokhoven. Die man is psychopaat of autist ; Hij geeft zich geen enkele rekenschap ervan dat hij knoeit en manipuleert aan levende wezens . Ik vind het ongehoord brutaal ; het is niet in te voelen hoe dieren dit ervaren. Kippen zijn boswezens/bosvogels. Bert Bokhoven werd dus God ; Zodoende vind ik dat hij zelf zo’n afgeplatte kop moet krijgen en in het donker verlichting moet geven.

gravatar

Maarten Harpertsz op 31. Voorzover ik weet zijn beide lokos ik.
Maar snap ze ook niet. Noem mij gewoon bart, dat maakt de zaak duidelijker.

Reageer
gravatar

Omdat ik niet dagelijks de ontwikkelingen in dit platform heb gevolgd, worstel ik met een vraag:
– zijn de beide Loko’s twee zielen in één borst (MPS?) met een interne dialoog,
– Siamese tweelingbroeders met een onderling conflict
– of betreft het twee vreemden met een identiek alias en
(daardoor) nu een identiteitsprobleem?

Het maakt voor mij de discussie wat ingewikkeld te volgen. Un poco loco als het ware. Of is dit gewoon een uitvloeisel van de oeroude vraag: Wie was er eerder; de gemut(il)eerde kip of het gemut(il)eerde ei?

Reageer
gravatar

Die gekochte kippen liet ik slachten, en de kippen met hun haan waar ik de eieren niet van at maar wel raapte. bedoelde u loko? ja

Reageer
gravatar

ikzeidezot Op 28 Kende dit filmpje en hou er van,(Ga (ben) het opnieuw aan kijken). Ik ben van het platteland en had kippen met hun meester op het erf lopen. Als het laat werd gingen ze op stok in hun mansion (overdreven twee hoog kippenhok) Heb ze en hun eieren nooit opgegeten. (hou niet van eieren.) Je liet ze slachten loko niet stoer doen.
Heb wel kippen en kalkoenen gekocht die naar het slachthuis moesten, en ze daarna nog een tijdje doorgevoerd om ze daarna zelf te slachten. Nooit zo lekker gegeten.

Reageer
gravatar

@26 Zat er net zoveel water ingespoten? Heb gehoord dat ze het vlees van de legkip in het buitenland verkopen. Smaakt veel beter vind ik.
Ach die kip zal wel gouden eieren gelegd hebben.

Reageer
gravatar

Nou Loko.
1 van mijn kinderen deed vanmiddag boodschappen, die kwam met bio+ kipfilet thuis.
Dat is met recht een kiloknaller te noemen.
De prijs per kilo is 27,49 euro.
Jammer voor de kippen dan maar ik heb haar duidelijk gemaakt dat we dit eenmalig eten.
Dan vind men het ook nog gek dat de mensen dat bijna niet kopen.

Reageer
gravatar

Ik ben lichtelijk teleurgesteld dat er nog geen sprake lijkt te zijn van een emo-etend varken met suicide gen dat pas na een jaar in werking treedt.

Reageer
gravatar

Haedes: nagekomen bericht. Oorspronkelijk eerste kandidaat voor de Tweede kamer commissie was voormalig kroonprins van het CDA: Camiel Eurlings. Doch Eurlings wees zijn kandidatuur van de hand omdat hij de zorg voor zijn gezin beter te combineren achtte met een directeursbaan bij Air France/KLM op Schiphol. De enorme forensafstand van 500 km. v.v. tussen huis en kantoor relativeerde Eurlings met de stelling dat hij “veel van huis uit kon werken op de computer”. De kansen op een spoedige zwangerschap van zijn echtgenote achtte hij door de lange reistijden niet negatief beïnvloed. Eurlings krijgt bovendien de beschikking over een kantoor in een stretched limousine (model Berlusconi) en een chauffeur die multi-inzetbaar is.

Reageer
gravatar

Als woordvoerder van de koepelorganisatie Haedes van de Nederlandse Woningcorporaties & Projectontwikkelaars heb ik het volgende bericht voor het Nederlandse publiek: Vanaf vandaag zal het woningbouwbeleid voor met DDR-4 behandelde “kleinverdieners” door het kabinet Rutte worden aangepast. In de sociale woningbouwbouw zal de oppervlakte van nog te bouwen minima-woningen worden teruggebracht tot 20 vierkante meter per gezin van 4. Reeds bestaande 4-kamerwoningen en andere doorzonwoningen zullen -conform oude DDR-protocollen-worden verdeeld over vier families; “er gaan immers veel makke schapen/kippen in één hok”. Woningen in het duurdere segment (met een huur tot € 2.100,- netto per maand, exclusief garagehuur) kunnen dan worden uitgerust met huiskamers met een oppervlakte van gemiddeld 500 m2.
Premier Mark Rutte acht aldus de verhoudingen in Nederland beter en duidelijker gerepresenteerd. De partijraden van CDA en VVD hebben inmiddels een convenant ondertekend, het wachten is nu hoe stille vennoot PVV dit gaat “verkopen” aan haar overwegend proletarische achterban die nog van huurwoningen afhankelijk is. Een adhoc werkgroep is recent opgericht onder leiding van Elco Brinkman die deze lobby zal leiden naast en tijdens zijn werk voor de Belangengroep Bouw & Infrastructuur en de permanente studiecommissie Bouwfraude.

Reageer
gravatar

Ik vind het ook wel handig, die lichtgevende kippen. Dan kan ik in mijn open keuken gewoon doorwerken, terwijl het bezoek bij gezellig schemerlicht wat zit te keuvelen.
Sterker nog: als ik even in een pan wil kijken, plak ik gewoon een kipje onder tegen een keukenkast.
Alleen dat groenige licht, kan iemand dat wat witter maken? Ik kan de stukjes kip tussen de sla niet meer terugvinden.

Reageer
gravatar

Hopelijk kunnen ze dit in de toekomst ook toepassen op mensen.
Dan hoeven we ook niet meer bang te zijn om levend begraven te worden…. oh wacht het lijkt me toch beter om eerst te sterven.
Maar dan kan je ook eeuwig rustig blijven liggen, zonder bang te zijn voor een te kleine kist.
Voordeel de lijk kisten kunnen ook kleiner, dat is een voordeel voor de bomen.

Reageer
gravatar

Quote…”Dierenwelzijnsorganisaties zijn enthousiast over de uitvinding”

Hm,

GroenLinks is dus niet de enige organisatie, die haar grondbeginselen aan haar kont afveegt!

Wellicht hebben die ‘dierenliefhebbers’ ook een D4DR-gen-‘cock’tail (let op woordspeling) tot zich genomen?!

BTW, Aan het geloof in de pvv ligt ZEKERS een genetisch defect ten grondslag!!!

Reageer
gravatar

@ el-jee #5 Wij van Woningcorporatie Eigen Baard Is Goud Waard hebben om die reden dan ook al 15 jaar geen onderhoud gepleegd aan die flats. Het leuke is dat het ons niets kost en dat de bewoners (ook gewone Nederlandse losers) keurig iedere maand huur betalen #kassa!

Reageer
gravatar

Kunnen we dat ook niet invoeren voor de boys van Tony Chocolonely? Dat scheelt weer heel wat keurmerken.

Overigens is die Dion Graus wel een bedachtzame spreker. Vijf minuten voor dat ene zinnetje.

Reageer
gravatar

Die gen-mutatie is al doorgevoerd. Er zijn heel veel moslims die zich buitengewoon senang voelen in afgetrapte 50-er jaren flats met schotelantennes aan de gevel. Vooral als de omgeving bezaaid ligt met vuilnis en half gesloopte winkelwagentjes. De genetische aanpassing kent nog een paar bijwerkingen, zoals overmatige baardgroei, slordige oog-hand-coördinatie bij het aanbrengen van make-up, en een voorkeur voor mode uit het jaar 622.

Reageer
gravatar

Nu nog de instantkoe in poedervorm voor het vervoer, en we zijn er!

Reageer