NS stapt over op halalkoffie

'Fascistisch' koffiebeleid verleden tijd

De automaten, railtenders en kiosken van de Nederlandse Spoorwegen zullen per 1 juni 2011 uitsluitend nog 100% halalkoffie schenken. Dit heeft het bestuur van de NS bekend gemaakt na een klacht, ingediend door anti-racismeorganisatie Nederland Bekent Kleur. Islamitische organisaties reageren verheugd.

Om voor het halalkeurmerk in aanmerking te komen moet de koffie aan een flink aantal voorwaarden voldoen. Zowel kweken, plukken, branden als malen van de koffiebonen dienen onder strikt toezicht plaats te vinden. Bij geen van deze processen mogen dieren op een wijze geslacht worden die indruist tegen de islamitische hadith. Ook voor de fret, waarover in de islamitische voorschriften weinig melding wordt gemaakt, kan in deze geen uitzondering worden gemaakt.

René Danen van Nederland Bekent Kleur is blij met het bereikte resultaat, maar hekelt het ‘gedateerde en op vooroordelen geschoeide koffiebeleid van de spoorwegen’. “De samenleving is diverser geworden, de jaren ‘50 zijn voorgoed voorbij. Dat de Nederlandse Spoorwegen hier in al die jaren nooit op ingesprongen zijn is een veredelde vorm van fascisme. Hier is jarenlang sprake geweest van een stelselmatige buitensluiting van een bevolkingsgroep die niet meer uit onze samenleving weg te denken is.”

Islamitische organisaties reageren verheugd op de nieuwe stap van de Nederlandse Spoorwegen.  “Het was mij nooit helemaal duidelijk hoe haram koffie van de NS of koffie in het algemeen kon zijn, maar evenmin trof ik ergens een aanwijzing aan dat het halal was”, aldus Hamit Ordanoglu, hoofd persvoorlichting en sanitairvernieuwing van de Turkse religieuze organisatie Milli Görüş. “Weinig Nederlandse moslims zullen erbij stilstaan, maar wie zegt dat achter het kopje koffie in de spitstrein geen onrein geslachte kip, koe, gordeldier of zelfs varken schuilgaat? Ik ben blij dat de NS tot bekering is gekomen.”

De NS heeft laten weten verdere stappen te ondernemen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar halalproducten. In de komende jaren zal onderzoek plaatsvinden naar halalrookpalen voor rokende islamitische passagiers en halalconducteursfluitjes voor islamitisch personeel. Voor een halal OV-chipkaart, zoals gesuggereerd door Nederland Bekent Kleur, lijkt de tijd ‘om logistieke redenen’ nog niet rijp.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom gaan die vermoeiende polemisten toch altijd zo in vertaald Engels spreken? Dit is een vraag, welke retorisch bedoeld is.

Reageer
gravatar

@Redactie. Kunnen jullie vermoeiende bijdragen als bovenstaande niet gewoon verwijderen?

Reageer
gravatar

HALAL PROBLEEM

De Islam rukt op. … Ze gaan hun halal eten afdwingen. … M.a.w. deze massa Moslims welke kweken als konijnen zijn de ondergang van onze sociale wetgeving want overbevolking brengt ramp. … Je moet Arabisch spreken anders kan je niet eens naar de hemel van Allah, alles wordt beheerst, je moet islamitisch eten!

(saaie stukken zijn er tussenuit gehaald – red.)

Reageer
gravatar

Halal hier, halal daar, maar wanneer gaat de NS ook eindelijk eens fatsoenlijke aandacht aan de vegetarische medemens besteden??? Nergens is vegetarische koffie te krijgen, laat staan veganistische koffie.
Ik heb al herhaaldelijk aan de kioskmedewerkers gevraagd of er ook vegetarische opties waren, maar het enige wat ze me eventueel konden bieden was bedenkelijke groene thee, maar zekerheid van vegetarisme konden ze me niet geven. Schandalig!!! En voorts wil ik een einde aan de NS-bioindustrie.

Reageer
gravatar

@Paulus Derksen #53: Het is dat U me zelf uitnodigt, want het is natuurlijk niet gepast om ongevraagd commentaar te geven op elkaars heilige boek.
Ik voel me vereerd door Uw vertrouwen in mij, maar waar kan ik Uw bijdrage vinden?

Reageer
gravatar

Mooi zo, kunnen we nu dan de de anti racisme club aanklagen (en daarna opheffen wegens tijdverspilling van gemeenschaps aandacht) wegens het aanbieden van halal koffie?
Ik wens een ouderwets kopje en het kan me geen zier schelen hoeveel varkens, bunzings, konijnen of wat voor dieren worden geslacht om die koffieboon te oogsten!

Reageer
gravatar

Het meest verheugende aan dit bericht is toch dat de NS weer koffie laat schenken in de trein, in plaats van Nescafésurrogaat uit een rugzak.

Reageer
gravatar

Jan Peter Balkenende was het meest uitnemende voorbeeld van die stilte door zijn normen en waarden-adagium een stille dood te laten sterven als het op de islam aankwam. Het recente CDA-congres ging natuurlijk voor een groot gedeelte over Wilders maar ook over de islam.

Reageer
gravatar

Kees 22,

Nu u als evangelist van Octopus Paul toch hier bent, wil ik u vragen om uw antwoord op mijn actuele bijdrage op de eeuwigdurende bladzijde van De Speld, die vooral gewijd is aan het heilige blauw dat Hij voor ons heeft laten vloeien. De enige pagina die op een virtuele perkamenten rol is geschreven. (“de geheime rollen van Zuid-Afrika”)

Vuvuzela!³ºº

Reageer
gravatar

@Opa Paulus #39: Precies: Octopus Paul is het enige echte Opper- en Onderwaterwezen.

Mij maakt het niet uit of de koffiebonen halal van de struik gesneden worden: daar staat niks over in mijn heilige boek dat ik Zelf geschreven heb met Zijn heilige inkt. Dus is het waar wat erin staat!

Reageer
gravatar

Nooit. Over my dead body!
Juist door het gezuip van koffie verkeerd met veel geraffineerde suiker wordt het verstand aangetast: wetenschappelijk bewezen.

(geef me nog even de tijd en ik doe het: ik heb een populatie van een slordige anderhalf miljoen geselecteerd om de verbanden bloot te leggen).

Reageer
gravatar

Ik Beken.
Kleur.

Ik drink mijn koffie zwart.
Zonder wit zoetje.
Zonder witte suiker.
Zonder witte melk.
Zonder witte slagroom.
Zonder wittig schuimkraagje.

En mijn beste vriendin is ook zwart.

Nooit gedacht hiermee in het vizier van een anti-racisme club
te komen.

Ik discrimineer wit.
Foei toch.

Reageer
gravatar

@ Prins Paulus dun urste uit Varkesgat

Carnaval, dat wil hier in Enschede nog steeds niet vlotten. Op het gebied van vuurwerk daarentegen, hebben wij een naam hoog te houden! Een enkel gevalletje van ‘oeps’ daargelaten.

Reageer
gravatar

Na een groot protest van de katholieke gemeenschap, zijn ze er mee gestopt. Geloof dat zelf niet. Hier in Nederland liepen tot voor kort heel veel dames rond met een schuddeldouk op de kop. mode veranderd.

Reageer
gravatar

Kut ben nog geen 50, bij lange na niet. Bijna iedere vrouw in ons Nederlandse boerendorp droeg een hoofddoek. Het waren meestal katholieken. En ik lieg niet.

Reageer
gravatar

@ Abraham Paulussen #40,

Ten eerste zijn het moslima’s die hoofddoeken dragen! Een moslim die een dier ritueel zal slachten, is meestal getooid met een petje. Meestal een Castro-petje of een vale Adidas-petje!

Ten tweede liggen de klaagmuur EN Mekka in elkaars verlengde…

Mss. toch aan uw Joodse ouders vragen of u niet geadopteerd bent?!

Reageer
gravatar

@43 Dank je voor je eerlijk antwoord, uit zelf niet te begrijpen principes kan ik god niet met een hoofdletter beginnen te spellen. Ik waardeer ieder zijn geloof, de mijne was op witte schoenen lopen, maar heb dat laten gaan.

Reageer
gravatar

@ Opa Paulus, oud-wielrenner #39,

God is zeker niet ‘varkensgezind’, anders zou hij het niet toestaan dat jij elke dag om 1800 uur zijn ‘lievelings-dier’ zit op te vreten…

@ Loko # 42,

Ik geloof in God (met een hoofdletter AUB)…maar ik weet het niet zeker!

Reageer
gravatar

Nadenkertje,

Denk nou eens na: het vlees mag dan wel gelijk zijn, maar halal en koosjer verschillen wel degelijk en nog wel op belangrijkere punten. Bij de eerste is de slachter een moslim met hoofdtheedoek en het tweede een jood met slagerskeppeltje. Voorts worden er verschillende rituelen uitgevoerd. Bij de eerste richting Mekka en bij de tweede richting de klaagmuur*). Dat is de muur waar Geert W. uit Venlo zich het beste thuis voelt.

Nou jij weer!³ºº

*) Dat is de muur waar Geert W. uit Venlo zich het beste thuis voelt.

Reageer
gravatar

Nadenkertje,

Ik wil je wijzen op een foutje. Jij schreef: “… Want God is Vergevensgezind…” Dat had natuurlijk moeten zijn: “… Want God is Varkensgezind…” Of hebben we het over verschillende opperwezens? In dat geval dient opgemerkt te worden, dat de mijne de enig is en bovendien de enige echte.

Reageer
gravatar

@Abraham Paulussen # 26 & # 30,

En u noemt u Joods?!?

Dan behoort u te weten dat Halal en Koosjer nauwelijks van elkaar verschillen!

Die halal-koffie is dus zuiver koffie of ‘kasjroet’!

En wat die ‘varken van een kerel’ betreft…U had ook die groep ‘kutmarokkanen’ geld kunnen aanbieden, om dat varken in de pan te hakken…

Heeft u niet gedaan, dus was het nu echt zo erg? Of bel u die jochies alsnog op?

Reageer
gravatar

Moslims hoeven zich geen zorgen te maken, omtrent de Haram-koffie!

Soera 172:173 (uit de Koran dus);

“O gij die gelooft, eet van de goede dingen, waarmede Wij u hebben voorzien en dank God, indien gij Hem alleen aanbidt. Hij heeft u slechts het gestorvene, het bloed, het varkensvlees en datgene, waarover een andere naam, dan die van God is uitgeroepen, verboden. Maar hij, die gedwongen is en dit niet wenst en geen overtreder is, op hem rust geen zonde. Want God is Vergevensgezind, Genadevol”

Ziet u? God vergeeft het u als u Haram-koffie drinkt!

Enne, een beetje koffie-automaat spuugt al 6 soorten koffie uit, alsmede sap, thee (ik wil Marokkaanse muntthee) en een energiedrankje uit!

Tja, men moet meer leren te vertrouwen op de techniek!

Reageer
gravatar

#26/30 Abraham Paulussen, heeft u wel gevraagd aan de conducteur of hij besneden is? Lijkt me op z’n minst een voorwaarde om het kaartje van een jood te mogen ‘knippen’.

Reageer
gravatar

Ik vind het helemaal niet koosjer dat de spoorwegen wel extremistische halalkoffie gaan schenken, maar niet aan ons soort mensen denkt.
Zo reed ik mee tussen Amsterdam en Hilversum toen een conducteur mijn vervoersbewijs wilde zien. Nooit een probleem geweest, maar nu was dat echt een varken van een kerel. Kijk, op dat soort pesterijen stel ik natuurlijk geen prijs.

Reageer
gravatar

Wij in Varkesgat ha lallen van oudsher al mee dun carnaval.

Kummuuniketer van De Wildersfenklub kende gij mijn un plezierke doen door aon uwes Grôte Leijer Geert te vraogen offie nie unne vetvarkensleren medalje wil komen ophálen. Ik zal um persôônlijk benoemen als Ha Laller van dees eeuw.

Reageer
gravatar

Geert kan alleen maar roepen en poepen, zelfs daar heeft hij hulp bij nodig. Maar er is hoop zwakzinnigen krijgen geen subsidie meer. Ik sta toch al op de hitlist van de scientology hufters.

Reageer
gravatar

Ik vind het helemaal niet koosjer van de spoorwegen. Wel de moslim-extremisten tegemoet komen, maar aan ons joden wordt door de NS helemaal niet gedacht.

Wilde er vandaag tussen Amsterdam en Hilversum een varken van een conducteur mijn kaartje controleren. Kijk dat soort opzettelijke getreiter kan ik als jood niet waarderen.

Reageer
gravatar

René Danen op 20 Een donker gekleurde transsexuweel die fanatiek moslim is, en rondloopt in een boerka op weg naar de stembus om op de pvv te stemmen schat ik hoger in dan jou.
Dit is niet beledigend bedoeld.

Reageer
gravatar

@18: Dat is een fascistische grap, Piet Hein! Het MDI weet u te vinden!

@6 MargOOtje: Je zegt: “Eindelijk goed nieuws van de NS. Onze Nationale trots denkt ook overal aan.” Je zegt NIET: “Negers en moslims zijn gelijkwaardig aan ons.” Je bent dus een racist.

Reageer
gravatar

Bij andere publieke gelegenheden dan het OV, wordt allang aan halalisering van het voedsel gedaan. Zo wordt er in de penintentiaire inrichtingen allang uitsluitend halalvoedsel geserveerd, ook voor niet-Moslims en heeft A.H. via spoedopleidingen -bij en met imams- in stilte al alle slachters en slachthuisbezettingen geHalaliseerd; zonder dat de PR-bedrijfsleider (bekend van tv en voetbalplaatsjes), dat aan alle Nederlanders heeft bekendgemaakt. Daar is hij eerlijk gezegd ook niet voor aangenomen. Geruchten als zouden bij de keuze voor deze figurant aspecten als type-casting en voorkeur voor ethnische minderheden meespelen, berusten gedeeltelijk op waarheid.
In het kader van optische integratie van autochtonen in de bedrijfspopulatie en de wens de hogere middenklassen en de nieuwe Nederlandse rijken in hun culturele patronen te erkennen, zijn alle bedrijfsleiders van AH, C-1000, C-2000, Jumbo, KonMar, Komarkt, Spar, Superdeboer, Vomar e.a. weliswaar nog als Nederlander afgebeeld, maar leiden vanuit de regiekamers in werkelijkheid Halalkrachten de dagelijkse gang van zaken en de logistiek. Vanuit Iran tot Gedelegeerd Controleur van de Omschakeling benoemd, is de Rotterdamse imam die homosexuelen van minimaal 14-hoog (en deemoedig met het hoofd naar beneden) wil doen rehabiliteren. Katholieke priesters kunnen tijdelijk dispensatie krijgen als de aartsbisschop daartoe een schriftelijk verzoek indient bij de regionale ayatollah.

Reageer
gravatar

@10: Zie je het voor je: “Vier je ook carnaval, Mubarak?” “Nee, ik Hosni”

Laat het mijn advocaat even weten indien deze grap strafbaar slecht was.

Reageer
gravatar

De NS gaat ook halal-conductrices inzetten. Die zijn ritueel ontmaagd en mogen geen gemeenschap hebben gehad met een varken.
Rachel Hazes zullen we dus tevergeefs als NS-conductrice tegenkomen.

Reageer
gravatar

Hopelijk is het wel verantwoorde koffie van de Wereldwinkel, goedgekeurd door Max Halalvelaar himself. Maar het moet toch niet veel knattergakker worden. Stel je voor dat de passagiers vijf keer per dag moeten bidden, met het kopje in de richting van Mokka.

Laat die muzelmannen en -vrouwen maar eens fatsoenlijk integreren. Mogen ze ook samen met ons carnaval vieren, en dan kunnen ze de hele dag lopen te halallen.

Reageer
gravatar

Nou dit weer¥ Wat is het volgende:
Patatje Jihad?
Koran van Mora?
Is-lamskoteletten?
Teletubbies met Ayatol-lala? (‘oh oh’)
Fitnassi (sambal bij?)

De NS is het spoor behoorlijk bijster¥

Reageer
gravatar

De vraag is: wie wordt de leverancier? Ik had begrepen dat de NS in verregaande onderhandelingen is met Douwe Egberts en Cup-a-Soup, om respectievelijk de ochtend- en avondspits met leuke intercom-reclame te sponsoren.

Reageer
gravatar

@5:

Die koffie drinken ze hier op Bali ook. Het is erg sterke koffie. Hallaller kun je het toch niet maken. Het is maar de vraag of ze het ook op het spoor gaan serveren!!!!

Reageer
gravatar

Gelukkig is haram koffie nu een gepasseerd station. Ik vond de ns toch al niet sporen bij deze wissel. Blijkbaar hebben ze een hoop dwarsliggers of kunnen ze er niet mee overweg.

Reageer
gravatar

Ik vind dit niet helemaal koosjer¥

Reageer
gravatar

Het Hoofd Halalzaken bij Prorail, Arif Khamenir, heeft in een Halal MT-vergadering samen met de collega’s bij de NS, het voorstel gedaan om uitsluitend Halaltreinstellen in te zetten, buiten de spitsuren. In deze rijtuigen, getrokken door -uiteraard- halallocomotieven op halalstroom, kunnen in noodgevallen niet-Moslims worden toegelaten, mits zij hun schoenen uitrekken bij de ingangen en gescheiden vervoer van mannen en vrouwen acceptereren. Beëdigde Wahabisten en Salafisten reizen altijd met 40 % korting. Uiteraard zijn alle zitplaatsen verwijderd om een voortdurende knieling naar het Oosten mogelijk te maken. Daartoe zullen in alle treinstellen meerdere geijkte en goed zichtbare kompassen worden opgehangen.

Opmerkingen van niet-Islamitische MT-leden over mogelijk hieruit voortvloeiende segregatie werden uit de notulen geschrapt op wens van de meederheid. De bedoeling is nu te komen tot een percentage van 16 van alle treinen in Nederland die Halal worden ingericht en geëxploiteerd. Hiermede wordt toegekomen aan de eis van de linkse minderheid in dit land, dat het OV representatief wordt aan de bevolkingssamenstelling

Reageer
gravatar

Jammer, een op Westerse wijze geslachte bunzing gaf toch het aroma dat tikkie extra. Ik zal mij nu moeten wenden tot het zelf slachten en boven mijn koffie leeg laten bloeden van een willekeurig dier, net wat voor handen is op het spoor. Een groot ongemak ‘s ochtends en ik kan iedereen op een briefje geven, middels copy paste, dat de NS binnenkort vertragingen heeft wegens rondslingerende knaagdierlijken op het spoor. Wederom wordt er niet aan de haram reiziger gedacht. Minpunten voor de NS.

Reageer