Rijdende Rechter doorbreekt Belgische impasse

Partijen committeren zich aan uitspraak televisiejurist

Leek de politieke situatie in België na het vertrek van bemiddelaar Johan Vande Lanotte nog uitzichtloos, dankzij een Nederlandse televisiepersoonlijkheid gloort er licht aan het einde van de tunnel. “Rijdende Rechter” Frank Visser heeft aangeboden een uitspraak te doen waar zowel de Walen als de Vlamingen zich aan zullen moeten houden. Dit voorstel is in België, waar De Rijdende Rechter net zo populair is als in Nederland, met enthousiasme ontvangen.

Op dit moment worden opnames gemaakt in kiesdistrict Halle-Vilvoorde, epicentrum van het Belgische conflict. Morgen zal Mr. Visser zijn uitspraak doen in het Café des Sports van Vilvoorde. De bekende woorden “Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen” zullen dan een hele natie bevrijden van een schijnbaar onoplosbaar probleem. Mr. Visser: “Sommigen moeten dan even door de zure appel heen bijten, maar daarna pakken we gewoon met zijn allen een lekkere Tripel.”

Belgen die hopen daarna snel weer geregeerd te worden, moeten nog wel even geduld bewaren. De uitzending van de show zal pas in april 2011 plaats vinden, als eerste aflevering van een nieuw seizoen van De Rijdende Rechter. Tot die tijd zijn alle partijen contractueel verplicht te zwijgen over de uitkomst van het televisieprogramma. Mr. Visser: “Anders kijkt er natuurlijk niemand meer.”

In het nieuwe seizoen zal De Rijdende Rechter vaker over de landsgrenzen gaan kijken. Mr. Visser: “Al die ruzies over verkeerd geplaatste schuttingen kennen we nu wel. Ik denk dat de kijker net als ik toe is aan een nieuwe uitdaging.” Op het programma staan ondermeer een bezoek aan de Gazastrook en een verzoening tussen Noord- en Zuid-Korea. Ook Ivoorkust komt aan bod. Mr. Visser: “In principe zijn alle grote conflicten te herleiden tot erfscheidingsgeschillen. En dat is nu juist mijn expertise.” De Rijdende Rechter zal zich in het nieuwe seizoen laten adviseren door het Internationale Strafhof.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mr. Visser als premier van België? Op de eerste plaats is dat woord gans fout, want Frans. Op de tweede plaats bestaan Belgen niet eens.
Dan had die voerder (Ollanders zeggen machinist, wat een gans fout woord) die 30 jaar terug vanuit Roosendaal reed, een vooruitziender blik: Dames en ‘eren, welkom in Vlaanderen

Reageer
gravatar

De Erfscheidings gids als vervanger voor de H2T2.
Het Nieuwe einde van elke Erfscheiding in 5 verschillende uitgaven. T-Shirts zijn te bestellen – met opschrift “DEG global issue” voor 5 euro – 4 euro stop ik mijn afrastering..

dat is broodnodig..

Reageer
gravatar

dan op naar Sporthuis Visser in Egmond aan Zee een werkelijk piepklein .

Reageer
gravatar

Jeettje ik cijfer me zelf weg bij de hond, http://www.piccadilly.nl/ Waar ik mijn wijn haal is nog geen 50 meter lopen. Ik moet wachten op hem in die kou. Sorry je kan alles tegen me hebben maar niet dat ik slecht met dieren omga.
Maar het is ook een snaar die me niet meer raakt.

Reageer
gravatar

@29 Jeettje Ik zorg wel goed voor mijn hond, die ik als puppie aan mijn vader gegeven heb. Nadat de man overleed heb ik hem terug genomen. Ik “Moet” straks op een ander zijn hond passen en zie daar tegenop omdat dat beest jong is.

Reageer
gravatar

Mijn zoontje is aan het puberen en is het alleen met Meester Visser eens wanneer hij eens in die assistente haar blouse mag kijken.
Ik heb hem al gedreigd dat hij met blote voeten naar bed moet, zelfs dat werkt niet meer.

Reageer
gravatar

Jeettje heb de show nooit gekeken, moet je (Pierre wat hebben ze of wie gewonnen vragen). En ze winnen van de verliezer. Zo ga nu de hond uitlaten om nog een fles te halen. Dat was een andere show maar ook op de televisie
Willem ruis.. Belgen winnen van mij in het schrijven.

Reageer
gravatar

Dit gaat alleen werken als dhr Visser zijn slotzin ““Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen” ook in het Frans zal willen en kunnen uitspreken. Anders zullen de Walen zich afscheiden en zal Vlaanderen zich aan willen sluiten bij Nederland. Daar moeten wij het dan weer mee doen, en ik weet niet of dat nou de bedoeling is.

Reageer
gravatar

Ik bedoel weer een goed stuk uit De Speld feit en fictie zijn moeilijk uit elkaar te houden met al die oprechte en eerlijke mensen. Geef mij de politiek maar dan weet je tenminste waaraan je toe bent. Ze doen het met een glimlach.

Reageer
gravatar

*Breaking news* De Rijdende Rechter reist vandaag nog naar Cairo om te bemiddelen tussen Mubarak en zijn buren.
De buren eisen ‘recht op overpad’ wat ze, tot nu toe, niet gegund is. Ook verpest een overhangende conifeer de sfeer tussen Mubarak en zijn buren.
‘Ik hoop de impasse te kunnen doorbreken’ aldus een gehaaste mr. Frank Visser. ‘Ik moet nu snel mijn Ryan-air vlucht halen zodat ik voor de avondklok in mijn hotel te Cairo aan kan komen, regels zijn nu eenmaal regels.’

Reageer
gravatar

Van mij mag Mr. Visser België helemaal afschaffen.
Maar wat gebeurt er met de Belgen die tijdens de uitzending net naar een andere zender kijken? Houden die wel hun huidige demissionaire regering?

Reageer
gravatar

Naar verluid is de rijdende rechter, onze verlosser op wielen zoals hij in sommige streken genoemd placht te worden, van zins om te bemiddelen tussen ene Barack O. en ene Osama Bin L. Iets met wereldheerschappij en wiens perkje waar dient te staan. Ook is er nog de kwestie van het al dan niet onrechtmatig parkeren van vervoersmiddelen op andermans terrein door personeel van een der twee. Schijnt een leuk half uurtje te worden, waarbij afsluitend de schnaps rijkelijk zal vloeien.

Reageer
gravatar

Als hij helemaal naar de Gazastrook en naar Ivoorkust moet, zou ik er maar gewoon De Vliegende Rechter van maken. Of, om te voorkomen dat men in die landen zelf met het concept aan de slag gaat: De Vliegende Hollandse Rechter. Wat? Is dat te lang? Nou dan maar gewoon: De Vliegende Hollander. Al lijkt het dan weer alsof ie per schip komt. John de Mol, wat denk jij ervan?

Reageer
gravatar

Wel mis ik hier de derde partij die er toch echt ook mee te maken heeft, de Duitstalige Gemeenschap, die zich bevindt in het uiterste oosten van België, tegen de Duitse grens. Dit gebied wordt ook wel de Belgische Eifel genoemd omdat het een soort overgangsgebied is tussen de Eifel, en de Ardennen waartoe het eigenlijk wordt gerekend. Zowel de raad als de regering van de Duitstalige Gemeenschap zijn gevestigd in Eupen. De Duitstalige Gemeenschap is bevoegd in de negen Duitstalige gemeenten, die samen het Duitse taalgebied in België vormen. Al deze gemeenten zijn faciliteitengemeenten met faciliteiten voor Franstaligen, hoewel bijna iedereen Duitstalig is. Op 1 januari 2007 had het gebied in totaal 73.675 inwoners, waaronder naar schatting 95% Duitstaligen, 4% Franstaligen en 1% overigen. (Met mijn dank aan de Wiki.) Volgens mij dient de rijdende rechter hier een nieuw groothertogdom te creëren getiteld ‘ÉupenEifel’ zodat wij Nederlanders er weer een onbezorgde vakantiebestemming bij hebben.

Reageer
gravatar

“In principe zijn alle grote conflicten te herleiden tot erfscheidingsgeschillen.”
Het enige verschil tussen staatsmannen en burgers is de grootte van hun tuintjes.

Reageer
gravatar

@ Drenth
Waarom heeft u dat dan niet voor de gewone rechter uitgevochten ?
Het is toch al jaren bekend dat wanneer je de rijdende rechter inschakeld zijn uitspraak bindend is, daar heeft u toch voor moeten tekenen ?

Reageer
gravatar

Dat stuk vreten heeft twee jaar geleden mijn buurman gelijk gegeven, terwijl dat ik gelijk had! (Heb ik alle bewijzen voor)
En vraken stond niet in de spelregels zeiden ze van de avro!
Ik zeg: op staande voet ontslagen die vent zonder wachtgeld!!!

Reageer
gravatar

Gelukkig is de uitspraak pas in April, anders is er een feestje verziekt en moet ik naar de rechter stappen om Meester Visser aan te klagen.

BRUSSEL – Een groep Belgen organiseert een groot volksfeest als België het wereldrecord regeringsvorming verbreekt. Volgens de initiatiefnemers uit Gent wordt het record, dat met 249 dagen op naam van Irak zou staan, op 17 februari geëvenaard.

De vriendengroep mobiliseerde al ruim vierduizend enthousiastelingen via Facebook, Twitter en YouTube. De organisatoren zeggen dat ze los staan van partijpolitiek. In de ondertoon zit natuurlijk wel een ironisch statement, maar we willen er geen volledig politiek evenement van maken, aldus een van de initiatiefnemers in Vlaamse media.

Een oproep van een andere groep jongeren tot een protestmars tegen het uitblijven van een regering leidde onlangs tot een betoging in Brussel met 34.000 deelnemers.

Aanvankelijk bestond wat verwarring over de precieze datum waarop het wereldrecord verbroken zou zijn. Ook het aantal van 289 dagen werd gemeld, waardoor België het record pas op 30 maart zou evenaren.

Irak behaalde het wereldrecord door een moeizame formatie na de verkiezingen van 7 maart 2010. Op 11 november werd een regeerakkoord bereikt, dat het parlement veertig dagen later goedkeurde.

België nam het Europese record in januari over van Nederland, waar het in 1977 208 dagen duurde voordat er een regering was.

Reageer
gravatar

@haes, Geen ouwe koeien uit de sloot he, successen uit het verleden geven geen garanties.
Het is natuurlijk jammer dat hij nu al de NL gebaseerde problemen opgeeft.

Wel is het een goed sinaal aan de rest van de wereld, en met name en de brandhaarden, dat NL altijd een oplossing bieden kan. Fregatten tegen piraten, F-16’s om politie op te leiden, en nu ons rijdend empatisch kanon, ter horing en bemiddeling van en tussen de vechtende partijen.

Mooi export produkt!

Reageer