Kunstenaar maakt handtasje van Tinkebell

Statement over vervolging kunstenaars roept vragen op

Conceptueel artiest Simon Katz heeft een handtasje gemaakt van kunstenares Tinkebell, vooral bekend om haar eigenzinnige dierenprojecten. Katz heeft naar eigen zeggen mensen aan het denken willen zetten over de hypocriete wijze waarop Nederland met kunstenaars omgaat. Katz: “Het is een schande dat een groot artiest als Tinkebell zich steeds weer voor de rechter moet verantwoorden.”

Ook Katz zal binnenkort de gang naar de rechter moeten maken. Het vermoorden van kunstenaars ‘zonder redelijk doel’ is in Nederland strafbaar. Katz is niet bang voor een rechtzaak: “Ik vind al die aandacht een cadeautje.” Bovendien heeft hij uit mededogen gehandeld, zo zegt hij zelf. Volgens Katz was de kunstenares al lange tijd gedeprimeerd over de rechtzaken waarin ze verwikkeld is en over de invoering van een hoger BTW-tarief op kunst. Critici van Katz beweren dat Tinkebell vooral depressief was door Katz’ voorlaatste conceptuele kunstwerk. Hierin liet Katz in de Amsterdamse galerie “Meesterwerk” een atelier nabouwen, waarin Tinkebell urenlang in een bal moest rondrennen. Omdat hij er niet in slaagde het kunstwerk te verkopen, ging de expositie drie maanden langer dan gepland door. Tinkebell liep daarbij kneuzingen en een ontstoken oog op.

In De Wereld Draait Door deed Katz deze week uit de doeken hoe je zelf een handtas kunt maken van je favoriete kunstenaar. Hij vertelde ook over zijn nieuwste project: zijn binnenkort te verschijnen boek Dear Simon is een bundeling van de hatemail die hij van de familie van Tinkebell ontving. Daarnaast werkt Katz aan een shredder waarin hij diverse andere Nederlandse kunstenaars aan hun einde wil brengen. Katz wacht nog op een toezegging van Jeroen Krabbé.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Knap koekje van eigen deeg.
Wie een dier raakt… RAAKT MIJ !!!
Is een groep op faceboek waar een link op staat naar een petitiesite tegen Tinkebell…..deze zieke vrouw moet veroordeeld worden.Het wordt tijd dat men eindelijk gaat rekening houden met echte dierenrechten !!!

Reageer
gravatar

Na mijn bericht van 21 krijg ik nogal wat verontruste berichten van dierenliefhebbers over het hondje van de vieze man Paulus. Zelfs de dierenpolitie stond zo juist op de stoep.

Ik kan iedereen geruststellen. Het hondje zal ik wel verdoven voordat ik het beestje uithol en vul met kattenbrokjes, alhoewel het eigenlijk niet past in mijn conceptueel-driedimensionale beleving. Een stukje van de expressief vleselijke installatie, die een sensitief steetment uitdrukt naar de kwetsbare mens in de consumptiemaatschappij toe gaat dan immers verloren.

Reageer
gravatar

Ik stond al klaar bij de balie van het dierenasiel toen mij het goede nieuws bereikte.
Inmiddels ben ik druk doende om mijn lang gekoesterde dekbed van kattenbont in elkaar te naaien. (incl. bijbehorend kussensloop.)
Het valt overigens niet mee om al die verschillende patronen te matchen. (een rode kater matcht niet met een streepjespoes)
Maar ja, je bent nu eenmaal kunstemaker of niet.

Reageer
gravatar

@14 Ik Geloof dat het nu weer gebeurd, onder het mom van (je geloofd toch wel in die ongeloofwaardige verhalen?)
Als ik het niet doe ben je jouw vijand?

Reageer
gravatar

Moosje en HS, 8 & 9

Dat ligt er aan van welke kant je het bekijkt. Ik doe dat doorgaans aan de voorkant. Dan zie ik ‘m toch echt rechts van mijn linksdragende lief Pauluski, vierdimensionaal explosief kunstenmaker, die ik van binnen helemaal heb uitgehold en opgevuld met kattenbrokjes.

p.s. Hij zou toch op een keer wel uit zichzelf zijn vertrokken, dus maak je niet druk.

Reageer
gravatar

Zijn er ook doe-het-zelf-kits verkrijgbaar? (Niet voor mezelf, kadootje, schoonmoeder is (would-be)-kunstenaar en is binnenkort jarig, vandaar).

Reageer
gravatar

Een gemiste kans voor Katz, een optreden in ‘de wereld draait door’ had op z’n minst een chiuaua van het warrige kapsel van Mathijs van Nieuwkerk op kunnen leveren.
Ook zijn de andere lichaamsdelen van deze presentator prima te recyclen tot kunstwerk. Alles beter dan de samenstelling waarin M. van Nieuwkerk nu verkeerd.
Ik zie wel wat in de abattoir-garde kunst!

Reageer
gravatar

Ha!
Ik dacht te lezen; “Kunstenaar maakt handtasje van Tinkerbell”!

Dat zou een erg klein tasje opleveren, niet waar?
En dat er van kunstenaars kunst gemaakt wordt, is niet meer dan logisch.

Wie anders dan een kunstenaar zou ZELF een kunstvorm willen zijn?
Zijn zowel ‘links’ als ‘rechts’ tevreden…

Reageer
gravatar

Verder ben ik van mening dat kunstenaars niet gek genoeg kunnen doen om aandacht te krijgen. De volgende stap is volgens mij het maken van reiskoffers van bekende politici, uit protest tegen het maken van snoepreisjes op kosten van de belastingbetaler. Zo kan de subsidie die anders naar politici gaat weer terug in de staatskas en hebben kunstenaars die toch al zo moeten sappelen gratis materiaal ter beschikking voor hun kunstwerken. Ook is er zo mooi expositiemateriaal voor het Nederlands Historisch Museum ter beschikking.

Reageer
gravatar

Maar 1 handtasje? Van dat dikke wijf? En dat handtasje gaat zeker naar een of ander museum? Ik wil ook zo’n handtasje! Uit die Drinkebel gaan wel 10 handtasjes!
Henk, heeeeenk, er woont verderop in de straat toch zo’n kunstemaakster? Zou jij niet voor mij…. ? Henk, toe……

Reageer