500 Animal Cops naar Afghanistan

Rutte: "de eerste oorlogsslachtoffers zijn de huisdieren"

Minister-president Rutte is er in geslaagd een meerderheid te vinden voor een Afghanistan-missie. De premier kan rekenen op steun van de PVV na een opvallende concessie: een trainingsmissie voor Animal Cops. De Afghaanse president Karzai is enthousiast. Hij bevestigt de moeilijkheden die Afghanistan ondervindt bij de handhaving op het gebied van de dierenrechten. “We doen ons best maar we missen de gewoon mankracht en kennis op dit gebied. We hopen dat meer landen Animal Cops zullen sturen.”

Nederland stuurt 500 opleiders naar Afghanistan, die in totaal zo’n 50.000 Animal Cops moeten opleiden. Volgens Rutte is er in Afghanistan grote behoefte aan versterking op dit vlak. Hij ontkent dat hij hiermee op de knieën gaat voor Geert Wilders. Rutte: “Absoluut niet, ik sta hier vierkant achter. De eerste oorlogsslachtoffers zijn altijd huisdieren. Mensen hebben honger, en gaan dan bezuinigen op de kattenbrokjes. Begrijpelijk, maar natuurlijk geen wenselijke situatie.”

Ook het CDA is voorstander van de dierenmissie. Maxime Verhagen: “Als je ziet dat mensen hun geit verwaarlozen omdat ze eerst hun kapotgebombardeerde huis moeten repareren, dan kun je als westers land niet je ogen sluiten. Er ligt hier een morele taak voor ons.”

Oppositiepartij D66 vreest dat de 500 opleiders ten koste gaan van de reguliere opleiders die naar Afghanistan zouden gaan. Rutte zegt dat dit niet het geval is. “Klinkklare onzin. We sturen juist extra opleiders. Oorspronkelijk zou er helemaal geen trainingsmissie komen. Ten opzichte van die situatie hebben wij 545 extra opleiders gecreëerd. Een klein deel daarvan zal nu inderdaad bestaan uit Animal Coaches maar in totaal kun je toch spreken van extra mankracht in Afghanistan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Kees22 #29: ik denk niet dat die geit het verschil zal merken …

Edwin #30: het zal toch in stripvorm moeten, want meer dan 80% op die cursus schijnt analfabeet te zijn. Als ze dan maar niet om kosten te besparen IKEA-tekenaars inhuren, dat gaat nooit goed.
(die overige 20% zijn de trainers)

Reageer
gravatar

Ik zie ook een schone taak voor de cavia politie weggelegd om de taliban lessen te geven in ezelverzorging.
Ik zie het handboek al voor mij:
Hoofdstuk 1 – Hoefverzorging van uw ezel nadat deze 500 Kg springstof een bergweggetje op gedragen heeft naar uw schuilplaats in de bergen.
Hoofdstuk 2 – hoe verwijdert u bloedvlekken uit de vacht van uw ezel, nadat uw ezel een politieke tegenstander naar uw schuilplaats in de bergen heeft gebracht.
Hoofdstuk 3 – 200 handige accessoires voor uw ezel, van kalasjnikov rekken tot ophangpunt voor uw OsamaOsama GPS navigatie.

Reageer
gravatar

@Nadenkertje #26: Inderdaad, bozkashi. Maar dat wordt toch gespeeld met een dode geit?
Zie voor een mooie uitbeelding van het spel dossier 12 van Agent 327: De vergeten bom. De pagina’ s 29 e.v..

@Vrije Radikaal #28: Het lijkt me in Afghanistan verstandiger en ook toepasselijker om halal en haram te gebruiken dan de woorden die U suggereert. Die laatste uitdrukkingen zouden er wel eens toe kunnen leiden, dat de spreker als boz gebruikt wordt in bozkashi.
Het lijkt me ook niet echt kosher om een geit de keel door te snijden onder de uitroep Allah akbar.

Reageer
gravatar

Nooit gedacht dat geiten, ezels en kamelen zo gevaarlijk zijn dat ze door minstens 500 man dierenpolitie in toom gehouden moeten worden: en ze spelen geeneens voetbal, die hooligans!

@19: eigenaardig genoeg gebruikt u hier de verkeerde woorden: kosher en treife zal het moeten zijn? Dat van dat doodbloeden klopt dan weer wel.

Reageer
gravatar

@3 Maarten,

U wilt toch niet die arme afghanen opzadelen met Hedy D ‘anaconda ?

Waar is uw medelevingsgevoel ?
(door sommigen ook wel abusievelijk empathie genaamd)

Reageer
gravatar

@ Maarten Harpertzs T. # 19,

U heeft het over culturele integriteit?

Dan wil ik het hebben over het Nationale ‘sport’ van Afghanistan, dat ernstig zal worden bedreigd door de komst van 500 animal cops…;Buzkashi!

In het Nederlands: geittrekken. Een eeuwenoude Centraal-Aziatische volkssport die voortvloeide uit de traditionele jacht op berggeiten. Bij deze sport worstelt men, gezeten op een paard en is het de bedoeling een geslachte geit te bemachtigen en over een doellijn te werpen.

De sport wordt met name door Perzische en Turkse volkeren gespeeld, en zelfs in het oosten van Turkije kan men het tegenkomen.

De Franse sport horseball, dat tegenwoordig in verscheidene Europese landen wordt gespeeld, is hiervan afgeleid.

Ik voorzie een opleving van de Taliban en anders de Moedjahedien, als die Westerse animal cops met hun fikken aan het Afghaans erfgoed komen!

Ingrid mag zich zorgen maken over Henk. Hopelijk hebben ze een goede uitvaartverzekering afgesloten (voor Henk ‘the animal cop’)…

Reageer
gravatar

Als ze die geiten nou gewoon ritueel slachten, dan kunnen die animalcops hun werk hier doen. En dan hebben mijn moslim broeders en zusters tenminste weer wat te eten. Want weet je hoe de prijzen van levensmiddelen gestegen zijn sinds die Amerikanen daar zitten? De broer van de achterneef van mijn vriendin Aïsha had een slagerijtje daar. Maar het enige wat nog betaalbaar is is falafel. Maar aangezien dat uit Israël komt wil geen enkele moslim in Afghanistan dat eten.

Reageer
gravatar

@21 Bioloog: u neukt mier: in/op een falaffel kan vanalles zitten. De basis is van kekererwten, maar daarnaast ….. .U moet nodig nog wat veldwerk in Afghanistan en omstreken verrichten, amice.

Reageer
gravatar

Een paar stoere animal cops achter me aan zou ik ook wel leuk vinden. Ik vind ze altijd zo woest aantrekkelijk, die jonge knullen in hun uniformen.

Reageer
gravatar

Is het hebben van seks met dieren in Afghanistan nog wel toegestaan? Of krijg ik dan ook die Animal Cops achter me aan? Ik kom hier in Nederland tegenwoordig niet meer aan mijn trekken.

Reageer
gravatar

@ 3 Helaas voel ik mij weer genoodzaakt te wijzen op een biologische incorrectie. Falafel wordt nl. gemaakt van kikkererwten en niet van enig op 2, 3, 4 of meer poten lopend dier.

Reageer
gravatar

Als ik Rutte was zou ik zeker niet voor Wilders op de knietjes gaan. Maar ik weet niet of ik bestand ben tegen een op zwoele toon door Obama gesproken opdracht “Bend over boy”.

Reageer
gravatar

Laten we wel bedenken dat dierenrechten in deze cultuur uitsluitend worden gedefinieerd in de zin van de plicht om halal langzaam leeg te bloeden. Een humaner (?!) kopschot is namelijk haram. De hele wereld leeft in de 21e eeuw, maar sommigen wensen aan die tijdrekening niet deel te nemen; is het niet volkenrechtelijk bepaald dat er een nationale autonomie en culturele integriteit bestaat die stelt dat volken hun eigen ontwikkelingstempo mogen kiezen? Dat komt overigens in de praktijk wel altijd neer op de Pax Americana: “We’ll teach you people democracy, even if we have to shoot you in the process”.

De U.S. of A. houden niet van verzet of tegenspraak, dus als O’Bama zegt: “Bend over boy” dan buigt O’Rutte natuurlijk subiet, zoals ooit ook onze MP JP boog voor Sjors Boesj, aan des Balken ende. De handtekening van Sjors staat daar nog steeds, nooit afgewassen.

Die 500 animal cops, krijgen die bij vertrek allemaal wel een preventieve vaccinatie en bij aankomst van gastheer Karzai wel allemaal een tijdelijk dierenpaspoort?

Reageer
gravatar

Quote…”Mensen hebben honger, en gaan dan bezuinigen op de kattenbrokjes”

Of die katten worden opgegeten!
Er komen 500 animal cops, ook wel puppy politie genoemd, en die moeten 50000 Afghanen opleiden?!

Mag ik u allen eraan herinneren dat dit onderbuik-ideetje van de PVV beloofde, dat er 500 animalcops in N-e-d-e-r-l-a-n-d bij zouden komen. Vrijheid voor alle (blanke) Nederlanders en voor de dieren die niet op worden gegeten.

En nu worden die gasten ‘verscheept’ naar Verweggistan…euh… Afghanistan?!

Welke oorsprong hebben deze verdwazingen? Zoiets absurds komt toch niet zomaar als een dood vogeltje uit de lucht vallen?

Ik vroeg het drs. X.X.L. Duim-Zuiger. Ze bekleedt de bijzondere leerstoel (van krokodillenleer) “Fabels en Legenden” aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Ooit promoveerde ze op de Fabeltjeskrant. En laat daar nu volgens haar de bakermat van de dierverdwazing liggen.

Ingrid mag Henk gaan uitzwaaien! En Henk? Die heeft spijt van zijn sollicitatie voor de functie van animal-cop…

Doeg Henk. Laat je niet opblazen!

Reageer
gravatar

Bij ons in het dorp heb je een boer Kaasjager, zijn oom Hendrik heeft het ooit nog tot hoofdcommissaris van politie in Amsterdam geschopt.

Reageer
gravatar

Hier blijkt maar weer eens hoe het ‘Bruin-1 kabinet’ de kool én de geit spaart, wat de komende jaren dus nog veel vaker zal gaan gebeuren. (Want na Afghanistan moeten die Animal Cops uiteraard ook naar Pakistan en ga zo maar door.)

Reageer
gravatar

Naast het “boerka jagen” de volgende rechtse hobby.

Reageer
gravatar

Tja, weten de animal cops eigenlijk wel hoe hard die geiten mogen gaan? Zou toch teleurstellend zijn als de bonnen voor niets worden uitgeschreven. Tevens vraag ik mij af hoeveel laser kanonnen er daar dan naar toe moeten. Laten ze vooral ook de batterijen niet vergeten. De stroom is immers mondjes maat aangelegd voor de militairen.

Reageer
gravatar

#6 Als Telegraaf adept heb ik mij kostelijk vermaakt om uw term ‘geitenneukers’.
Uw associatie met Afghanistan is erg verrassend en heeft mij doen gieren van de pret, een regelrechte dijenkletser! Nu ik weer bij zinnen ben, rest slechts bewondering voor uw humorvolle reaktie, inderdaad proficiat.

Reageer
gravatar

Dit artikel geeft exact weer hoe belachelijk dat idee van die animal cops is. De politie kreunt steen en been over pedofilie-zaken die ze niet kunnen uitrechercheren, maar Wilders en consorten vindt het spannender om geitenstallen zonder breedbeeld te gaan opsporen.

Reageer
gravatar

Geniaal hoe Rutte twee hartewensen heeft weten te verbinden. Ik hoop dat de animalcops wel van te voren een training krijgen hoe om te gaan met het in Afghanistan op grote schaal beoefende geitenneuken. Of valt dat niet onder dierenmishandeling?

Reageer
gravatar

@3: de Animalcops zullen daarom voor vertrek worden getraind in de juiste bereiding van de verschillende dieren. Het zou tenslotte zonde zijn om een geit verkeerd te bereiden.
De training wordt overigens gesponsord door afdeling rookworst van de Hema.

Reageer
gravatar

Animal cops? Alles wat in Afghanistan op 4 voeten loopt verdwijnt vroeger of (iets) later in de plaatselijke pizzeria als basis voor shoarma, döner, kebab of falafel. Den Haag kan beter iets doen voor de helft van de bevolking; de vrouwen, die hebben daar een slechter leven dan geiten en mekkeren mogen ze ook al niet. Ik stel voor een vredesmissie met aan het hoofd Hedy d’Ancona of Anja Meulenbelt of dat alerte PvdA-meisje dat zo succesvol in New York huursubsidie bedong. Samen moeten die geharde (in de emanicipatie-strijd gepokt en gemazelde) feministes dat ongeletterde mannenvolk toch wel mores kunnen leren.

Reageer