VARA siddert voor ‘rechtse kanonnen’ Wakker Nederland

Crisisberaad bij Uitgesproken VARA

De komst van een zestal gerenommeerde rechtse commentatoren naar omroep Wakker Nederland heeft tot grote paniek geleid bij de VARA. Dat melden bronnen op het Mediapark. Wakker Nederland, dat veel kritiek uit conservatieve hoek te verduren heeft gehad, probeert met namen als Arend Jan Boekestijn, Frits Huffnagel, Thomas Lepeltak en Eric Nordholt alsnog zijn ambities als liberaal-conservatieve omroep waar te maken. Die omslag blijkt nu de VARA, en vooral de makers van actualiteitenrubriek Uitgesproken VARA, te doen sidderen. “Het zijn vooral de messcherpe analyses van de rechtse kanonnen Huffnagel en Lepeltak die VARA-presentator Jan Tromp nachtmerries bezorgen. Maar ook voor Nordholt is hij doodsbang,” vertelt een zegsman. “Die vent is bejaard en al eeuwen weg als politiecommissaris, zit nu bij de VVD,  maar hij wint alleen maar aan kracht. Een soort Wim Bosboom.”

Dat de VARA in rep en roer is, wordt onder meer afgeleid uit de voortdurende aanwezigheid van Marcel van Dam in de socialistische vergaderburelen. Waarnemers hebben diens limousine met volgauto’s de afgelopen dagen meermalen zien aanrijden om pas diep in de nacht weer te vertrekken. Volgens eerdergenoemde bron zouden in hoog tempo noodscenario’s worden ontwikkeld. Zo moet de entree van enkele oud-communisten en hoogbejaarde SDAP’ers de rubriek Uitgesproken VARA een nóg uitgesprokener karakter verschaffen. Daarnaast zou wetenschapper Jaap van Donselaar, als extreemrechts-expert verbonden aan de Anne Frank Stichting, gevraagd zijn via ingezonden stukken te wijzen op de gevaren voor de rechtsstaat die de ‘vernieuwing’ bij Wakker Nederland meebrengt. Ten slotte zou er een zogenoemd ‘Amice’-briefje van Jacques Wallage onderweg zijn naar voorzitter Hagoort van de Publieke Omroep. In dat schrijven wordt de omroepbaas gewezen op verantwoordelijkheden die ‘verder gaan dan de kijkcijfers en de wenselijkheid van enige profilering’.

Het gerucht wil overigens dat de VARA inmiddels een oogje heeft op René Danen als nieuwe anchorman van Uitgesproken VARA, maar dit kon nog niet worden bevestigd. Wel zijn Noord-Koreanen gesignaleerd op het Mediapark, mogelijk echter in het kader van een al langer lopend uitwisselingsprogramma van de VARA en enkele Aziatische media.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@30 Maarten T. : daar heb idd je zoiets. Net als in Nederland gaat het retegoed met Haïti, want het land is steenrijk. Voor de machthebbers ic politici is het jammer dat er inwoners zijn: dat haalt het netto resultaat weer naar beneden.

Dus elke keer dat knulletje Rutte zegt dat iets goed is voor het land SPREEKT HIJ DE WAARHEID! (schokkend genoeg), want de “hardwerkende Nederlander” hoort in zijn beleving niet bij het begrip ‘land’. Net zo min als natuur, bedenk ik me nu.

Ocharme, waar moet dat naartoe: een VVD-er die de waarheid spreekt.
Kan iemand die politieke kneus weer de postkamer wijzen?

Reageer
gravatar

‘t Is vreselijk off-topic, ik weet ‘t, maar is het geen heerlijke gedachte dat Nederland (“nu: “Geheel Nieuw Onder Rechts Management!”), de opgehaalde gelden voor Haïti, tijdelijk rentedragend gestald bij ING en ABN-Amro, al aan het verdelen is onder het Nederlands management van alle particuliere, overheids-, semi-overheids en NGO ‘s managementlagen als voorbereiding op latere donatie? Als het meezit bereikt nog hooguit een kwart van het oorspronkelijke bedrag de Haïtiaanse bevolking, maar niet nadat eerst nog enkele hooggeplaatste Haïtianen multi-miljonair zijn geworden: “In het veen kijkt men niet op een turfje”. Ik kijk met spanning uit naar de mutaties in de eerstvolgende Quote 500.

Reageer
gravatar

Hillen heeft trouwens wel iets voor op de rest van het kabinet, heel Nederland weet nu tenminste dat hij op Defensie zit, de rest van het kabinet is nog wat gezichtsloos, afgezien van Rutte op Algemene Zaken en parttime PM, en U. Rosenthal op BuZa. Wat doet Maxime Verhagen ook al weer? Die had toch een voorkeur voor BuZa? Of was dat in het vorige kabinet? Maar hij is in ieder geval nu wel vieze- premier in Rutte I! Eindelijk weer een fatsoenlijk rechts kabinet, laat nu die tsunami maar komen, Holland is weer stormvast.

Reageer
gravatar

Nog een suggestie: Koos Postema uit de mottenballen halen.
Hij zou (principieel tussen links en rechts laverend) kunnen dienen als het buffergewest Brussel, tussen Vlaanderen en Wallonië. Of beter nog: haal Hans Hillen als “objectief” rechts medium binnen; dat ministersbaantje van hem is hooguit een parttime-klus: zijn voorganger Van Middelkoop was meer met de Amerikanen bezig om Wouter Bos onder druk te zetten dan met de Nederlandse politiek, zo meldt Wikileaks ons. Advies voor Rutte is de budgetten voor leger, luchtmacht en marine te verdubbelen en AOW, zieken- en bejaardenzorg af te schaffen of kundig te laten privatiseren door Robin van Linschoten. Zo kunnen we eindelijk weer eens wat doen aan ons imago in het buitenland, we kunnen weer VOC’en en dan mogen we weer meedoen aan de G 20. Goed voor Rutte’s ego en airmiles-tegoed.

Reageer
gravatar

Marcel van Dam? Kunnen ze die niet beter aan Australië sturen om het water tegen te houden? Daar kan ie volgens mij beter werk doen dan proberen Uitgesproken Vara te redden. Of ze moeten De achterkant van het gelijk gaan herhalen. Dat was nog eens televisie! Trekt vast meer kijkers dan Uitgesproken Vara.
Ik heb sowieso een hekel aan die uitgesproken profilering. Voor een rechtse omroep vallen de programma’s van WNL op Radio 1 me enorm mee. Dat is kwaliteit.

Reageer
gravatar

@Buurman 7: Gossie, ontvangt u nog steeds DDR?
Nou ja, je moet maar zo denken dat ergens in een rimboe nog wat stokoude Japanners rondkruipen die niet meegekregen hebben dat de oorlog is afgelopen. Buurman: als u uw vader zoekt: daar misschien.

Als ik zo naar die foto kijk zie ik Wrakker Nederland ….

Reageer
gravatar

Hah, Huffnagel! In Amsterdam liep lange tijd een onderzoek naar een bonnetjes-affaire tegen hem. Hij vond dat de speciale financiële commissie hem had moeten vertellen dat hij bepaalde dingen niet mocht declareren. Iemand maakte hem attent op een foutje in die gedachtengang: hij was zelf voorzitter van de betreffende commissie. Was-ie even vergeten. Tsja, ik weet ook niet van welke bedrijven al die loonstrookjes zijn die ik maandelijks ontvang…Nadien kon ik hem niet meer serieus nemen.

Reageer
gravatar

@Baracqui #18.
Da’s een goeie, zei de bakker.

Reageer
gravatar

De juiste plek voor Wakker Nederland is als ze stoppen met de vergrotende trap.
Juist ja, dat snapten de oplettende lezertjes al: ik bedoel een wak.

Reageer
gravatar

Dat WNL gedoe is net als het NWO van de zelfbenoemde wakkere mensen noeboeroe.nl . Iedereen is wel eens wakker maar leeft in een droomwereld.

Reageer
gravatar

Al dat links-rechts gedoe altijd!

Kunnen we niet gewoon een Noord-Nederland en een Zuid-Nederland beginnen, met permissie om van het ene naar het andere land te verhuizen bij wijziging van politieke voorkeur?

Dan heeft gewoon iedereen zijn zin, en hoeven we elkaar niet meer virtueel de tent uit te vechten.

En dan maken we van Drakesteijn en aanpalende bosschages nog een apart koninkrijk daar tussenin.

Reageer
gravatar

De VARA kan natuurlijk ook het geplande schijnkabinet van Job(ama) als het echte neerzetten, om zo langzaam naar de separate heilstaat Varaghistan toe te werken. Een enclave op het mediapark!

Reageer
gravatar

@Gekke Gerritje. Ik vind vooral de DVD met bloopers van die immer donderende nieuwslezeres zo leuk. Ik kan daar steeds weer uren opnieuw naar kijken. Wel raar dat ze opeens niet meer terugkwam toen ze een keer per ongeluk “Onze grote Aap” in plaats van “Onze grote Leider” had gezegd. Wat zou ze zijn gaan doen?

Reageer
gravatar

Ben al jaren fan van de Noord Koreaanse staats tv.
Ik heb thuis dan ook al hun dvd’s, inclusief ‘niet eerder uitgezonden materiaal’. Hilarisch!
Ik denk dat de VARA er op vooruit zal gaan, Job Cohen zal voortaan de ‘bloem der natie’ zijn.

Reageer
gravatar

Wat kwamen die Noord-Koreanen doen? Les nemen in linkse indoctrinatie bij Jan Tromp?
Uitgesproken vara is de originele blauwdruk van het DDR-journaal.

Reageer
gravatar

Ja, nu breekt het de VARA op dat er niet geïnvesteerd is in de jeugdopleiding. Een echte linkspoot zou ‘t probleem oplossen, maar aan de opleiding van bijvoorbeeld de kleinzoon van Drees jr is nooit een cent besteed.

Reageer
gravatar

Verder ben ik van mening dat alleen de komst van de enige grote en onovertroffen leider der Socialistische Heilrepublieken en wel de eeuwige president van het heelal en omstreken, de onovertroffen uit zijn graf regerende Kim Il-sung naar de VARA onze socialistische trots kan redden.

Reageer
gravatar

vooruitlopend op de te geven commentaren kreeg het decor al een kerkerachtig karakter; linkse kerk en rechtse kerker 🙂

Reageer
gravatar

Willem Vermeend is als een soort links-achtige excuustruus bij Wakker Nederland binnen gehaald. Betekent dat dat uitgesproken VARA ook een ‘rechts iemand’ binnenhaalt om de reguliere Telegraafkijker over de streep te trekken? Bijvoorbeeld Silvio Berlusconi, ik doe maar een suggestie …

Reageer